• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

bende spinal sezeyan oldum eşim anenm etrafımdaki tüm kadınlar normal doğur diye ısrar etselerde dinlemedim hele kaynanam ben 8 tane yaptım oda alllahın bir emri sen ne diye yarım insan olacaksın dedi durdu zamansız geldi oğlum sezeryan tarihinden evvvle doktoruma tel açtım oda ebelerin bei kontrol edip doğum sancısı ise eger geleceğini söyledi ebe beni alttan muayene ederken bile psikolojim bozuldu canım acıdı kanamam başladı 4 cm açılma vardı ve doktor 3 dakikaya hastanedeydi oda ısrar etti sancın yok ve açılman var kolay doğurursun dedi ama o muayeneyi yaptırmak bile bei mahvetmişken defalarca onu yaşamak çok ürkütücüydü sancılarım şimdi yoktu ama 6 7 cm oldugunda bağırmaya başlayacaktım vesselam sezeryan oldum ilk ayaga kalktıgımda dünya başma yıkıldı ama 5 dakika sürdü gece kalktım kaynanama sağlam görünecem ya sezeyan oldun yatıyon normal doğursaydın şimdi sapasağlam olurdun demesin diye valla kızlar kalkış o kalkış bir daha yatmadım

bende spinal sezeyan oldum eşim anenm etrafımdaki tüm kadınlar normal doğur diye ısrar etselerde dinlemedim hele kaynanam ben 8 tane yaptım oda alllahın bir emri sen ne diye yarım insan olacaksın dedi durdu zamansız geldi oğlum sezeryan tarihinden evvvle doktoruma tel açtım oda ebelerin bei kontrol edip doğum sancısı ise eger geleceğini söyledi ebe beni alttan muayene ederken bile psikolojim bozuldu canım acıdı kanamam başladı 4 cm açılma vardı ve doktor 3 dakikaya hastanedeydi oda ısrar etti sancın yok ve açılman var kolay doğurursun dedi ama o muayeneyi yaptırmak bile bei mahvetmişken defalarca onu yaşamak çok ürkütücüydü sancılarım şimdi yoktu ama 6 7 cm oldugunda bağırmaya başlayacaktım vesselam sezeryan oldum ilk ayaga kalktıgımda dünya başma yıkıldı ama 5 dakika sürdü gece kalktım kaynanama sağlam görünecem ya sezeyan oldun yatıyon normal doğursaydın şimdi sapasağlam olurdun demesin diye valla kızlar kalkış o kalkış bir daha yatmadım

Ben de 2 hafta sonra epidural sezaryen olcam da bişe merak edıyorum, spinalle farkı ne epiduralın?

merhaba kızlar bende 2009 da almanya da epidural ile sezeryan oldum. ama benimki mecburiydi. cumartesi pazara bağlayan gece sızıntı halinde suyum gelmeye başladı. hemen beni doğum servisine aldılar. pazar sabah ilk suni sancı verilmeye başlandı 8 saat arayla. bende deli gibi sancı ama kesinlikle açılma olmadı.bu durum salı öğlen 16ya kadar deva etti. tabii bu arada artık suyum da şelale gibi akmaya başladı.bebeğim susuz kaldı diye endişeleniyorum ama ebeler su kendini sürekli yeniler diye beni telkin ediyorlardi. tabi bu arada sürekli suni sancıların dereceleri artılıyordu sancım da artıyordu ama gel gelelim açılma tırnak ucu kadar bile değildi. artık sancı geldikçe delircek gibi olyordum. benden sürekli kan alınıyordun bebeğe enfeksiyon geçip geçmediğine bakıyorlardı. en sonunda salı 16 gibi sezeryan istedim. hemen apar topar beni sezeryana aldılar. ne açlığıma e tokluğuma baktılar. çünkü artık bebek ya da ben ikimzinden hayatı tehlikeye girmeye başlamıştı. 16.36 da bebeğima ilk kez gördüm.sezeryan olmak bana dünyanın en kolay işi gibi geldi o an. çünkü artık hayatımız tehlikeye girmişti ya ben bebeğimsiz ya da bebeğim bensiz olacaktı.
sezeryan sonrası benim için çok sancılıydı. cünkü tam 3 gün suni sancıdan sonra apar topar ameliyata girdim. kendimi toparlamaya fırsatım bile olmadı. bebeğimde çok hırpalanmıştı. acıdan kıvrandım resmen sezeryan sonrası herkes 2. gün ayağa kalktım diye yazmış ama ben 9. gün bile doğru dürüst yürüyemedım. sürekli ağrı sürekli baş dönmesi. hatta ben doğum sonrası yaklaşık 4 ay boyunca çift ve bulanık gördüm herşeyi. gözümün önündekş her hangi bir nesneyi bile seçemiyordum.çok hırpalandım ama herşey geçti gitti çok şükür asla bir daha çocuk istemiyorum diyordum. ama bsıralar 2. olsun diye çok uğşıyoruz. 2.nci çocuğumu Allah nasip ederse son ana kadar normal doğum için beklerim ama ASLA VE ASLA kendime o suni sancı ilettini verdirmem. normal yoldanda olmuyorsa hoş geldin sezeryan derim paşa paşa ameliyatla olurum keyfime bakarım....herkese kolay ve tatlı anılı doğumlar dılıyorum....

mrhb ben 34 haftalık hamileyim bende akalp ritim bozukluğu var epidural sezeryan olsam mı sizce?göbek kalıyor mu spor mekik vb çekebilir miyiz mesela..ağrı vb hissediyor muyuz?napsam bilmiyorum

Arkadaşlar ben henüz evli değilim ama çok merak ediyorum sezeryanla doğum yapınca çok uyuşturucu ilaç falan verdikleri için kilo çok alınıyormuş dediler doğru mu acaba? Bide karın bölgesi çok kötü oluyor doğujm yapaan arkadaşlarda gördüm sarkıyor göbekte çatlaklar oluyor göbek kararıyor :14: sonra düzeeliyormu acaba?

valla cok urktum tum yazilanlardan benim ilk dogumum olcak ve yanimda benim esimdem baska yardim edenimde olmuyacak onunda sadece iki hafta dogum izni var ben su anlatilanlara baktigimda sanki tek basima bu dogum sonrasi sikintilari asamiyacagim duygusuna kapildim
isin acikcasi korktum allah yardimcimiz olsun

2011 mayıs ayında ben de genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.... size çok net birkaç şey söyleyeceğim kızlar:

1- hamileliğim boyunca 20 kilo aldım ... 54 kilo ile hamile kaldım .. şuan bebeğim 8 aylık ve ben doğumdan 4 ay sonra sadece eski kolma ulaştım .. şuan 54 kiloyum ...
2- sezeryanlar artık eskisi gibi değil.. gayet estetik dikiş oluyor hatta zamanla yok denecek kadar izi belli olmuyor...
3- sezeryandan hemen sonra yürüdüm ... tabiiki sızılar olmuyor değil ama inanın öyle fazla değil...
4- vücüt deformasyon oluyor zaten hamilletikte ne bileyim gögüsler önce doluyor şişiyor sonra emzirdikçe sarkıyor ve içi boşalıyor bunun sezeryanla ilgili değil tabiiki...
çatlak,aşırı derecede kilonun kalması, sarkmalar vs... şeykler tamamen bünyeyle alakalı ... genetik olarak her insan farklı .... dolayısla sizin genellemelere inanmamanını arzu ederim...

tabiiki normal doğum hayati bir durum söz konusu değilse tercih edilmeli fakat sezeryan da gözünüzü asla korkutmasın......

hepinize hayırlı doğumlar...
.:emir_bebek:

tatlım bende sezeryanla doğum yaptım 1 sene geçti gerçi ama ben 1 hafta içinde toparlanabildim zaten ben normal doğum yapabileceğimide düşünemiyodum hala da öyle hiç sancım olmadı gittim doğum yaptım biraz karnım acıdı ama olacak o kadar

2011 mayıs ayında ben de genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.... size çok net birkaç şey söyleyeceğim kızlar:

1- hamileliğim boyunca 20 kilo aldım ... 54 kilo ile hamile kaldım .. şuan bebeğim 8 aylık ve ben doğumdan 4 ay sonra sadece eski kolma ulaştım .. şuan 54 kiloyum ...
2- sezeryanlar artık eskisi gibi değil.. gayet estetik dikiş oluyor hatta zamanla yok denecek kadar izi belli olmuyor...
3- sezeryandan hemen sonra yürüdüm ... tabiiki sızılar olmuyor değil ama inanın öyle fazla değil...
4- vücüt deformasyon oluyor zaten hamilletikte ne bileyim gögüsler önce doluyor şişiyor sonra emzirdikçe sarkıyor ve içi boşalıyor bunun sezeryanla ilgili değil tabiiki...
çatlak,aşırı derecede kilonun kalması, sarkmalar vs... şeykler tamamen bünyeyle alakalı ... genetik olarak her insan farklı .... dolayısla sizin genellemelere inanmamanını arzu ederim...

tabiiki normal doğum hayati bir durum söz konusu değilse tercih edilmeli fakat sezeryan da gözünüzü asla korkutmasın......

hepinize hayırlı doğumlar...
.:emir_bebek:[/QUO

yazdıklarına harfiyen katılıyorum.iki sene önce ilk çocuğumu genel anestesi ile sezeryan şeklinde doğurdum.Şimdi ikiciyi doğurmak üzereyim ve yine sezeryan olacağım için mutluyum.Tamamen kişiden kişiye farklılık gösteriyor.Çok kilolu değilsen oldukça rahat geçiyor ve doğum sonrası iki saat sonra ayağa kalkıp yürüyorsun.İlk banyon kişisel bakımlarının çoğunu da kendin rahatça yapıyorsun canım :1:

Valla ben 55 kiloydum hamile kaldığımda doğuma 73 kiloyla gittim...ablasyo plasenta tanısıyla acilen sezeryana alındım, kan tahlili olmadığından acil verilen anestezi etkisiyle ameliyattan kalktığımda göğsüme bi öküz oturmuşta kalmışyormuş gibi olmamdı, değil hareket etmek nefes daha alamıyordum ciğerlerim patlayacak gibi oluyordu...4 yıl aradan sonra meme ptotezi oldum 2 defa ama o ameliyatlarımda kuş gibi hafiftim neden mi planlı, programlı ameliyatlardı...Kan tahlillerine uygun olarak narkoz verildi...Hani acilen yapılan operasyon değilse sezeryan her zaman rahattır! Normal doğumdan!

mrhb ben 34 haftalık hamileyim bende akalp ritim bozukluğu var epidural sezeryan olsam mı sizce?göbek kalıyor mu spor mekik vb çekebilir miyiz mesela..ağrı vb hissediyor muyuz?napsam bilmiyorum

Ne tür bir sezeryan olursa olsun göbek kalıyor lafına ben katılmıyorum...Doğum kilolarını veremeyen bir anne sezeryan göbeği olarak adlandırdığı şeyin aslında gebelik kilosu oladuğunu unutmamalıdır...Kiloda veriliyor sıkıntı yok yani

kimseyi etkilemek yönlendirmek istemem ama 1 ay önce spinal sezeryan oldum,doğum esnasındaki dokunuşları fln herşeyi hissetmenin dışında(acı değil sadece hissetme) hiç bi problemim olmadı,8 saat sonra yürüttüler ilk başta kalkop tuvalete giderken biraz zorlandım.Ama bi yarım saat dinlenip tekrar kalktım ve kendi kendime yürüdüm koridorda,ertesi gün 3 kat merdiven inip çıktım.Belki bünyemden belki doktordan neyden bilemiyorum ama ben çok memnun kaldım.Tabiki hemen eğilip kalkmak fln brz zorluyo şuan 1 ay geçti eski halim gibiyim herşeyi çokr ahat yapabiliorum,göbeğim de çok az kaldı ,20 kg almıştım 73le doğuma gittim şuanda 59 kiloyum.

normal doğum yapanlara saygı ve hayranlık duyuyorum ama ben yapamazdım bütün veriler gösteriyorki normal doğum sağlıklı olanı ama ben sezeryan oldum hiç problemimolmadı

9 ay hep normal doğum gözüktü bana çok mutluydum çünkü sezeryandan çok korkuyordum... sabah 7 de suyum gelince hastaneye gittik gece 2 ye kadar sancı çekip bekledim ama olmadı herkes sancıdan ağladı bense saat 2 de sezeryan olcaksın dediklerinde bağırarak ağlamaya başladım ameliyat masasında dahi ağlıyodum sağolsun oktorlar ebelerde çok iyiydi bukadar normal isteyip sezeryan olmam gerektiği için çokta üzüldüler halime... narkozdan önce sakinleş yoksa uyandığındada ağlarsın dedler ama nafile adeta ağlama krizine girdim çünkü ameliyattan çok korkarım... uyandığımda gerçekten ağlıyodum şimdi düşününce komik geliyo gerçi... annemlerin anlattığına göre ben anne olamadım çocuğumun yüzüne nasıl bakıcam normal doğum yapamadım diyomuşum... nasıl şartlamışsam kendimi artık...

tabiki normal olsun isterdim yinede ama sezeryan olduğu içinde ne benim nede bebeğimin sağlığında problem yoktu sadece ilk 2 gün bebeğimi başkalarını yardımıyla kucaklayıp emzirdim çok ağırıma gitmişti...

iknci gündü yanlış atırlamıyosam yürümem için kaldırdılar inanılmaz bir acı sanki omuzlarımdan dizlerime dikmişlerdi beni doğrulamıyodum. sonra hemşireye nezaman dik durabilirim dedim yürüyüp gaz çıkarman gerek dedi... cesaretimi topladım acıya rağmen çünkü bebeğimin herşeyini kendim yapmak istiyodum.... kalktım başladım yürümeye 15 dk sonra dimdik yürüdüm ve hayat normale döndü...

ama yine olsa yine ağlarım korkudan :) laf aramızda ben iğneden bile korkarım :26:

bende sezeryan yapanlardanım hıc ama hıccc pısman deılım. normal dogum yapan arkadaslarımın anlattıklarını duyunca ıyıkı sezeryanda dıretmısım dıye bır kez bırkez daha sukredıyorum.ısrarla normal dogum yapmak ısteyen arkadaslarım benım aslında nekadarda haklı olduumu ve canımın nekadar kıymetlı oldugunu soyleyıp duruyorlar.keske senın sozune uyup sezeryanla dogum yapsaydım dıyen bır cok arkadasım var. benım doktorum bebegımın normal dogum kanalına gırdıgını ve normal dogum yapabılecegımı soylemıs olmasına ragmen ben ısrarla sezeryan ıstedım. henuz dogum yapmamıs arkadaslara ısrarla sezeryan yanı lokal anestezı yontemını uygulasınlar dıyroum.bebegım 8 aylık oldu ve ben bebegımı hayata getırdıgım andan ıtıbaren masallah hıc acım sancım agrım olmadı.doktorumun verdıgı yara ızlerını kapatıcı kremı devamlı uyguladım sezeryan ızım sılınıp gıtmek uzere.emzırdıgım ıcın hıc kılom kalmadı (oysakı cok kılo almıstım tam 22 kılo ) eskı kılomdayım cok az gobek var oda benım hatam hıc ama hıc mekık cekmedım emzrıdıgım ıcınde hıc rejım yapamadım.bır kac ay sonra eskı formuma ındım falanda fılanda . aslında yazacak oyle cok sey varkı ama uzun uzadıya yazmak ıstemıyroum arkadaslar. tum bebıslerı opuyorum

doktorun yara izleri için hangi ilacı verdi ismini verirsen doktoruma sorarak kullanmak isterim. cevabını bekliyorum lütfen.

ben mecburi sezeryan yaptım ama normali istemiyodum zaten sezzeryan çok güzeldi eve gelene kadar sonra yüzüm şişince cehenneme döndü benim için hayat dr bulamıyo nedenini ama eminim ameliyatla bi alakası vardır belki geçici ama ben lohusalıkta bu bunalımı yaşattı bana

şişme bendede olmuştu annem beni görünce baya korkmuş. ama daha önce lokal anesteziylede bi operasyon geçirmiştim ozamanda yüzüm ve ellerim şişmişti sanırım bazı insanlarda narkoz böyle bi etki yapıyo.

26 haftalık hamileyken doğuma girdim, 6 buçuk saat normal doğum sürdü, sancıdan ölüyorum sandım, bebeğimin ve benm kalp atışlarımız değişince zorunlu olarak spinal sezaryan oldum, çok memnunum hiç bi sancım olmadı, eşimin yardımıyla kalktım ama kendi kendime yürüdüm, gece 2 de doğumdan çıktım, sabah yürüdüm akşamüstü hastaneden çıktım 2 saat mesafe geldim evim 4. kat yürüyerek çıktım, 9. günüm hiç bi bel ağrısı baş ağrısı yaşamadım.
şimdi tek istediğim oğlum kerem hayata tutunsun 9 gündür ölümle savaşıyor, inşallah savaşını kazanacak.

26 haftalık hamileyken doğuma girdim, 6 buçuk saat normal doğum sürdü, sancıdan ölüyorum sandım, bebeğimin ve benm kalp atışlarımız değişince zorunlu olarak spinal sezaryan oldum, çok memnunum hiç bi sancım olmadı, eşimin yardımıyla kalktım ama kendi kendime yürüdüm, gece 2 de doğumdan çıktım, sabah yürüdüm akşamüstü hastaneden çıktım 2 saat mesafe geldim evim 4. kat yürüyerek çıktım, 9. günüm hiç bi bel ağrısı baş ağrısı yaşamadım.
şimdi tek istediğim oğlum kerem hayata tutunsun 9 gündür ölümle savaşıyor, inşallah savaşını kazanacak.

benimde 1 yaşında oğlum var epidural sezeryanla dünyaya geldi ben iyiki bu doğum şeklini seçmişim biraz mecburi oldu ama çok memnunum.sabah 11 de doğumdan çıktım gün boyu yattım gece eşiminde yardımıyla ufak ufak gezinmeye başladım ertesi gün kendi isteğimle çıktım hastaneden eve gelincede hiç yatmadım yavrumla ilgilendim Rabbim herkese benim gibi rahat doğumlar nasip etsin tabiki normal yapabilen yapsın diyorum.
dilsadonder senin yavrunada Rabbim sağlık versin dualarım sizinle inşallah savaşı kazanır yavrun beraber güzel günler görürsünüz Allah yardımcınız olsunnnn

Back