• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

merhaba arkadaşlar bende 32 haftalığım ve sezeryan istiyorum. saatlerce sancı çekmek bana hiç mantıklı gelmiyor ve bana göre bir durum değil. artı normal doğum dediğinizde de kesiler var dikiş var. neresi normal bunun ? arkadaşm normal yaptı 20dikiş 1 ay oturamadı kalkamadı 19 saatte sancı cabası. delimiyim ben altı ne kestirceme üstü kestiririm.. ama genede herkesin hakkında hayırlısı olsun..
26 haftalık hamileyken doğuma girdim, 6 buçuk saat normal doğum sürdü, sancıdan ölüyorum sandım, bebeğimin ve benm kalp atışlarımız değişince zorunlu olarak spinal sezaryan oldum, çok memnunum hiç bi sancım olmadı, eşimin yardımıyla kalktım ama kendi kendime yürüdüm, gece 2 de doğumdan çıktım, sabah yürüdüm akşamüstü hastaneden çıktım 2 saat mesafe geldim evim 4. kat yürüyerek çıktım, 9. günüm hiç bi bel ağrısı baş ağrısı yaşamadım.
şimdi tek istediğim oğlum kerem hayata tutunsun 9 gündür ölümle savaşıyor, inşallah savaşını kazanacak.

Rabbim bebeğini sana bağışlasın. dualarım seninle. Allah ayr ve yardımcınız olsun.. bol bol dua et.

26 haftalık hamileyken doğuma girdim, 6 buçuk saat normal doğum sürdü, sancıdan ölüyorum sandım, bebeğimin ve benm kalp atışlarımız değişince zorunlu olarak spinal sezaryan oldum, çok memnunum hiç bi sancım olmadı, eşimin yardımıyla kalktım ama kendi kendime yürüdüm, gece 2 de doğumdan çıktım, sabah yürüdüm akşamüstü hastaneden çıktım 2 saat mesafe geldim evim 4. kat yürüyerek çıktım, 9. günüm hiç bi bel ağrısı baş ağrısı yaşamadım.
şimdi tek istediğim oğlum kerem hayata tutunsun 9 gündür ölümle savaşıyor, inşallah savaşını kazanacak.
çok geçmiş olsun umarım allah bebeğini sana bağışlar

20 aylık ikizlerim var..doğumum sezeryan oldu..bebeklerin ikisi de ters duruyodu...çok şükür doğum öncesi ve sonrasında bi sıkıntım olmadı...tabi herşeyin doğal olanı güzel ama bazen normal doğum yapanların anlattıklarını dinleyince korkuyorum iyiki sezeryan olmuşum diyorum...:1:

bende 3 gün 3 gece sancı çekip 6 cm açılmam olduğu halde üst çatı basıklığından ve bebeğin yerleşememesinden dolayı acil sezeryana alındın normale o kadar şartlanmıştım ki ağlayarak girdim sezeyana ama korktuğum gibi lmadı 1 gece kaldım hastanede ertesi gün yürüyerek eve geldim ve hiç yatmadım bebeğimin kafası vakumlanmış gibi uzun doğdu sağlık için şartsa sezeryan olmaktan kormayın,acil alınmama rağmen baş ağrısı şişme vs gibi sıkıntılarda yaşamadım her bünyeye göre değişiyo sanırım,bugün 23 günlük oldu oğlum hiç acım ağrım yok her işimi kendim yapıyorum şükür,
herkese sağlıklı doğumlarr önemli olan bebişleri sağ sağlim kucağımıza alabilmek :34:

bebeğin inşallah hayata tutunur allah yavrunuzu size bağışlasın

kesik yerinde acı oluyor ilk 2 gün kadar sonra azalıyor ve hareketlerin rahatlıyor zaten.ama üşürsen ve yorulursan lohusalık dönemi içinde ağrıların olabiliyo..korkulcak bi şey değil kesinlikle.ben spinal sezeryan oldum çok rahat geçti.ilk ayağa kalkma ve yürüme işleminden sonra her şey yoluna giriyor merak etme..

peki korse kullandınızmı? sezeryanan ne kadar sonra kullandınız? paçalımı kullandınız? acıdımı? :) bende sezeryan düşnüüyorum da korsede kararsızım.

bende spinal anesteziyle sezeryan oldum mecburen, hiç istemiyordum ama bebeğimin suyu kalmadığı için acilen alınması gerekti. ama korkmaya hiç gerek yokmuş, çok rahat geçti, çok memnun kaldım ama hastane ve doktor faktörü çok önemli.. bu arada ben korse falan kullanmadım hiç gerek kalmadı, 20 kilo almıştım hamileliğimde, oğlum şimdi 5 aylık ve benim 5 kilom kaldı doğum öncesine dönmeme.. karnımda da herhangi bir sarkma olmadı çok şükür. çok gerekli olduğunu düşünmüyorum..

ne güzel herkesin çok iyi geçmiş. bende genel anesteziyle sezeryan oldum ve benim kabus gibi geçti. yürümek yataktan kalkmak işkence gibiydi benim için. ameliyat yerim o kadar acıyorduki ve özellikle aynı yer acıyordu acıdan kalkıp çocuğumu bile emziremiyordum sadece bağıra bağıra ağlıyordum. her yataktan kalktığımda sanki birisi tutup dikiş yerimi ikiye ayırıyormuş gibi acı hissediyordum. hatta dikişlerim patladı diye doktora bile gittim ama o birşeyin olmadığını söyledi üstelik bu 20 gün sürdü. çok zordu benim için. üstelik bana anestezide çok dokundu hatahanedeki ilk günümü hatırlamıyorum bile. bir daha çocuk doğurmaktan ameliyat olmaktan ödüm patlıyor keşke normal doğum yapabilseydim diyorum.. ama konuştuğum kimse benim gibi olmamış bilmiyorum doktor aksini iddia etsede ben hala dikişlerimin patladığını düşünüyorum çünkü hala bile aynı yer sızlıyor arada.

Ben de sezaryan oldum 12 gün önce... Çok iyi idi. Tabii ki bıçak acısı var ama ağrı pompası aldığım için rahat ettim. Yataktan kalkarken zorlanıyor insan ama 5 dk yürüyünce açılıyor. Gaz sorunum oldu. O da yavaş yavaş düzeldi. Bitki çayları rahatlatıyor. Korse kullanıyorum, karnımı sabitlediği için yan yatarken karnım ağrımamaya başladı (5. günden falan itibaren). Umarım herkesin güzel doğumları olur :)

ne güzel herkesin çok iyi geçmiş. bende genel anesteziyle sezeryan oldum ve benim kabus gibi geçti. yürümek yataktan kalkmak işkence gibiydi benim için. ameliyat yerim o kadar acıyorduki ve özellikle aynı yer acıyordu acıdan kalkıp çocuğumu bile emziremiyordum sadece bağıra bağıra ağlıyordum. her yataktan kalktığımda sanki birisi tutup dikiş yerimi ikiye ayırıyormuş gibi acı hissediyordum. hatta dikişlerim patladı diye doktora bile gittim ama o birşeyin olmadığını söyledi üstelik bu 20 gün sürdü. çok zordu benim için. üstelik bana anestezide çok dokundu hatahanedeki ilk günümü hatırlamıyorum bile. bir daha çocuk doğurmaktan ameliyat olmaktan ödüm patlıyor keşke normal doğum yapabilseydim diyorum.. ama konuştuğum kimse benim gibi olmamış bilmiyorum doktor aksini iddia etsede ben hala dikişlerimin patladığını düşünüyorum çünkü hala bile aynı yer sızlıyor arada.

Bnde genel olucam, okuyunca simdi daha cok tirsim. Gecmis olsun

merhaba arkadasım ben 3 sene önce genel anezteziyle sezaryen oldum
ve cok memnun kaldım zaten ameliyathanede ayıldım odaya geldgimde bebegimi direk gördüm ayılırken agrım sancım hiç olmadı 3 saat sonraydı sanırım tam hatırlamıyorum hemen ayaga kalktım zaten 1 gece hastanede yattım evde tamamen kendi hareketlerimi yapıyordum
sana tavsiye ederim eger mecbur sezaryense
hee bide insanın vicudundan ve doktorundanda farkediyor
şimdiden hayırlı dogumlar

merhaba arkadasım ben 3 sene önce genel anezteziyle sezaryen oldum
ve cok memnun kaldım zaten ameliyathanede ayıldım odaya geldgimde bebegimi direk gördüm ayılırken agrım sancım hiç olmadı 3 saat sonraydı sanırım tam hatırlamıyorum hemen ayaga kalktım zaten 1 gece hastanede yattım evde tamamen kendi hareketlerimi yapıyordum
sana tavsiye ederim eger mecbur sezaryense
hee bide insanın vicudundan ve doktorundanda farkediyor
şimdiden hayırlı dogumlar

Ne kadar guzel , insallah bnde sizin gibi rahatca atlatirim. Tesekkurler..

Ben bebeğim boynunda kordon olduğundan son anda epidural sezaryen oldum, doğum anı çok rahattı. Ama ilk ayağa kaldırdıklarında ölüyordum, resmen bıçaklanma acısı gibi bir acı hissettim. Hemşireler yürütürken baya bağırıp ağladım, hastanedeki 3 günüm, tuvalete giderken falan her kalkmaya çalıştığımda çok şiddetli ağrı yaşadım, dikiş yerimin bir noktası ağrıyordu özellikle, ben de o yüzden kesin bir sorun var dikişim patladı falan dedim. Bir de epiduralin yan etkisi baş ağrısı oldu bir hafta. İlk on gün zordu, ondan sonra herşey iyiydi. Bana da benim yaşadıklarım normal gelmedi, ağrı eşiğim bu kadar düşük değil, doktorla mı alakalı durumla mı bilemiyorum ama herkesin bu kadar zor geçmiyor, o ilk ayağa kalktığımda yaşadığım acı hiç normal değildi bence.

valla ben sezeryan oldum müthiş derecede memnunum ne üşütünce ağrır ne şişerr ağır kaldırıncada bişi olmaz inanki normal doğum yapmış gibiyimm

bende epidural oldum baş ağrım bel ağrım olmadıı ilk ayağı kaltığımda zorlandım normal olarak birazda ilk gazı çıkarınca ama gazdan sonra müthiş bir rahatlama hissediyorsunuz :))

Back