• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

evet ben pişman olanlardanım..:((maalesef...spinal anestezi yüzünden baş ağrılarım çıldırttı beni..suyum çok azalmıştı sancım da olmayınca sezeryan olmak zorunda kaldım maalesef...herşeyin hayırlısı bunda da bi hayır vardı diye düşünüyorum ben...

Ben de spinal sezeryanla doğum yaptım..Ben de iyi ki yapmışım:9: Hiçbir yan etki yaşamadım, ertesi gün hastaneden çıktım..Sonrasında da hiç yatmadım..Ama muhakkak ki bünyeden bünyeye değişiklikler olur..

Ben de epiduralle sezaryen yaptım.epidural anestezim tam başarılı olmadı o nedenle ameliyat esnasında derin dokularda agri duydum.agrim cok artınca oğlumu aldıktan sonra sedasyon yapmak zorunda kaldılar.oglum ttn li dogdu.3gun yogun bakımda kaldı .cok şükür ciddi bir şey degildi ama zor oldu.istedigim gibi emziremedim ,sutum geç geldi..ameliyattan kafa bı milyon çıktım.bikac saat sonra ölüme yaklaştığımı hissedecek kadar agri çektim 3-4saat.ki agri kontrol cihazı takılı olmasına rağmen .sonrasinda yavaş yavaş agrim azaldı.oturup kalkarken ağırlarımın gecmis bı haftayı buldu.ama ben kötü bir ornegim o nedenle sen bana bakma.benim beyinde agri mekanizmalarıyla ilgili bir sıkıntı varmış.herkeste aynı olmuyor.bir sürü insan girip,zerre acı çekmeden doğumunu yapıyor.ha dersen ki bunlari bile bile simdi olsa nasıl doğurursun diye,yine sezaryen olurdu.zaten ufak tefek bir bayanım.benden o cocuk çıkmazdi :) benden bir ay sonra normal doğum yapan arkadaşımın benden cok dikişi vardı.bebek icini parçalayarak çıkmış .ileriki aşamada bu tür olumsuzluklar kadının cinsel yaşantısını ve idrar kaçırma olayını olumsuz etkiliyor.her işlemin kendine göre artı ve eksileri var.bence hangi eksiler hangi artılar senin için önemliyse ona göre ver kararını .sonrasi sansa kalıyor.normal doğumlar 3-4saat ıkınıp virt diye doğuran sonraki gun ayağa kalkan kadın da var,3gun sancı çekip ici parçalayarak doğuran kadın da ..benim gibi sezaryen olan kadın da var ,cok daha zor atlatani da,ameliyathaneye güle oynaya girip güle oynaya çıkanı da..Allah kimseyi o yolda bırakmasın..Allah senin de yardımcın olsun.insallah bir avazda doğurursun

Seni korkutmak ıstemem ama sezeryanla dogum yapTım ( mecbur kaLdık ) vee çok agRı cektımm . . herkezde aynı sonuc vermıo sanırım bünyeden bünyeye fark varr bncee !1

canım dikiş ağrısı falan çok oldumu bide ne bilim sezeryandan sonra şuna dikkat ediyorum ağrılarım oluyo falan gibi bi durum söz konusu değil dimi??

Ben erken doğum yaptım,norman sancım ve açılma oldu.Israrla normal doğum yapmak istememe rağmen kızım küçük olduğu için sezeryan oldum mecburen ama çok memnun kaldım...dikiş yeri acımıyor,karnım çok acıdı,ilk 10 gün biraz zorluk çekiyorsun ama sonrasında sıkıntı olmuyor,tabiki ameliyatı yapan doktorun tecrübeli ve tavsiye edilen biri olması çok önemli...

ben 24 saat sancı çekip 8 cm açılmam oldukta sonra mecburi sezaryana girdm keşke baştan planlı sezryan olsaydım 2 gun biraz dogrulaman zor onun dısında sıkıntı olmuyo 15 gune toparlanyosn her işini kendn yapablysn .normal dogum sancısı berbattıı sancının son demlerinde artık beni öldürymusnuz napysanız yapn dedm dayanılcak gibi deildi. benm bebiş etrs yuz geldğinden, kalp atıslatı azaldıgından ve benim artık gucum kalmadgından doktr bana guvenemdiği için acils ezryana aldı

SLM HAMİŞ KIZLAR;
ben 13 haftalığım:ecrin_bebek: ve doğum beni çok korkutuyoeyvahedigeldismile eyvahedigeldismile...sezeryan olabilirim die düşünüyorum eğer epidurall olmassam..normal doğumu düşünemicek kadar korkuyorum..:1no2:
aranızda sezeryan oldum çok memnunum hayatımı normal bi şekilde devam ettirebiliyorum diyen varmı??
yada keşke o acıları çekseydimde sezeryan olmasaydım diyen??
kızlar yorumlarınız çokk önemli...tşk ederim şimdiden
RABBİM hamiş olan her bayanın doğumunu kolaylaştırsın...

canım ben mecburen sezeryan olanlardanım.son güne kadar bekledim gelmedi çok istedim normal olsun ama ne bi ağrı sancı kızım doğum yoluna girmemişti bile. epidural veya genel anestezi önerd, dr um epidural ancak eşimde girerse doğuma yaptırabilirdim tek başıma ameliyat ortamını kaldıramazdım giremez dedi aslında çoğuj hastane alıyor ama almadılar ben genel anestezi ,le oldum o gün kendime gelemedim insanlarla konuşuyor bebeğimi elime alıyorum sonrada videoda izledim ama hiçbirini hatırlamıyorum. sonrasında ağrı çekiyosun tabiki 10 güne toparlandım ben . ama sana tavsiyem olabiliyorsa önce normal doğum son güne kadar bi aksilik çıkmassa bekle eğerki sezeryan olacaksanda eşinde girebiliyorsa epidural ol. o anı beraber yaşarsınız. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini..:nazar:

mecburi sezaryen oldum.spinali tercih ettim ve çok memnunum.2 gün sonra her işimi kendim yaptım eve gelip yatmadım.ama sen buradaki iyi veya kötü yorumları okuyup kendine ölçü alma.kişiden kişiye değişir.ben doktoruma doğum sonram çok rahattı hiç sıkıntı çekmedim dedğimde o senin bünyenle alakalı demek ki güçlüymüşsün dedi.kişiden kişiye göre değişiyo

Mecburi sezeryan oldum 10 ay oldu ve karnım hala uyuşuk beni okadar rahatsız ediyorki sırf bu yüzden keşke normal doğum yapabilseydim dediğim çok oldu.

ben nisanda epidurel sezeryanla doğum yaptım çok memnunum iyiki yapmışım..amelliyat yerim incecik bir çizgi halinde duruyor izi varla yok arası doktorumdanda çok memnunum zaten.sezeryanı tavsiye edeirm .ayrıca sezeryan sonrası ağrım falanda olmadı .birtek ilk tuvalete kalkış o kadar.o da dayanılmayacak kadar değildi.ertesi günü hemen kalktım hiç yatmadım :))

kesınlıkle normal dogum ıkıkez sezeryan oldum bır sorunum yok ama en ufak usuttugumde dıkıslerım yanıyor buda benı cok rahatsız edıyor ılk sezeryanımdan sonrada hala hıc halı fılan cırpmadım cam sılmedım agır hıc bır ıs yapmadım

herkes ama herkes normal dogum yapsın ahhh ahhh suankı aklım olsa asla asla olmazdım mecburyet harıc

sana hayırlı dogumlar canım ha bırde dıkıs yerınle gobek kısmı boyle ortadan ıple sıkılmıs gıbı bır tuhaf oluyor

kızlar bence normal doğum yapabilecekken sezaryan saçmalık. ben 24 yaşındayım. 3 doğum yaptım 3ü de normal. şimdi 4. ye hamileyim. korkulacak bişi diğil normal doğum. biraz canınız yanıyor. sonra birkaç saniye içinde bebek çıkıveriyor. ayrıca normal doğumun anne ve bebek için faydası da saymakla bitmez. sadece korkunuz yüzünden bebeklerinize zarar vermeyin derim ben. çünkü ne zaman doktora götürsem çocuklardan birini normal mi sezaryan mı die soruyorlar normal diyince çok iyi sezaryan olsa sıkıntı çıkardı diolar. şimdi sezaryanlık bi durum çıkmasın die dua ediyorum. bebişlerinize korkularınız yüzünden sakın zarar vermeyin. normal doğum hiç öyle tv de gösterildiği gibi değil kızlar gayet kolay. korkulacak hiçbirşey yok. rabbim herkeese bebeğini hayırlı sağlıklı bi şekilde büyütmüyi nasip etsin inşallah

zorunda olmasaydım kesinlikle normal doğum isterdim.( preeklemsi teşhisi yüzünden acil olarak sezeryanla doğum yaptım)

Çok şükür sezeryanla doğumumda korktuğum gibi olmadı .. Allahıma binlerce şükür olsun ki bebeğime bakabiliyorum.. yatak döşek halde değilim..

slm arkadaslar..2 ay once dogum yaptim ve inanilmaz korkuyordum.Amerikada yasadigim icin kendi istegimle sezeryan olma sansim yoktu ve tam 3 gun sanci cektim.ilk 2 gun 10 dk ara ile sancilar basladi ve hastaneden eve yolladilar ancak 4 dk ara ile baslarsa gelin diye.o gunler nasil gecti anlatamam hala evde sanci aralarini ve surelerini yazdigim kagitlari buluorum:)son gun gittigimde hastaneye yatirdilar ve 1 gun suren asil sanci suresi basladi resmen yalvardim doktorlara sezeryan yapin diye yapmadilar.suni sanci epidural verildi ama sonunda yine sezeryan oldum:))bebegimin kalp atislari yavasladigi icin oda yoksa yine bekleticeklerdi.sonrasinda nasil rahatladim anlatamam cok sukur ne agrim nede herhangi bir rahatsizligim oldu.bi sekilde dogacak bebekleriniz ama sizin ve bebeginiz icin en uygun olani secin yada guvendiginiz bi doktora birakin herseyi.ve kesinlikle esiniz yaninizda olsun her saniyesinde.Allah herkesin beebgini agrisiz sizisiz kucagina almayi nasip etsin..

Back