• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

Ben sezeryan oldum ama memnun degilim.gerci ameliyatim cok güzel gecti.ondan sonrada fazla sikinti cekmedim ama normal dogum en iyisi.normal dogum.yapanlari örüyorumda.

epidural anestezi yaptıracaklar doğum başladıktan sonra anesteziden uzak durun bana sancı iğnelerinden sonra bi iğne daha yaptılar sağolsunlar sancı mancı kalmadı ıkınmayı hissedemedim hiç.

ben p.tesi spinal sezeryan olucam allahın izniyle.benim aile çevremde her iki doğumu yapan insanlar sezeryanı tavsiye ettiler.öle haftalarcada yatmadı bu insanlar.artı ve eksiklerini sordum birinde doğum önceside sonrasıda sorun yaşıyorsun dediler(normal doğum için) diğerinde (sezeryanda) doğum sonrası bikaçgün acı var dediler.normal doğumla doğum yapan ablam 12 yıl oldu geçenlerde hala dikişleri sızlıodu kuzeniminde öle 7 yıl oldu hala dikişleri sızlıo.hatta kuzenimde ıkınmadan dolayı rahimde sarkma olmuş ara ara kanamaları oluomuş ve rahim azda olsa genişlediğindenmidir nedir enfeksiyon olayı bu iki yakınımdada sık oluo.hatta ablamda kist var.diğer sadece sezeryan yapan ablam her konuda çok rahat o şiddetle tavsiye ediyor.yıllar oldu vajinal hiç bi sorunu olmadı.bu arada kuzen hem normal hem sezeryan yaptı o sezeryan tavsiye ediyor.bende tecrübelerimi doğum sonrası aktarıcam.

sezeryan keyfiyetle karar verilcek ameliyat değildir!artık devlet karar getirdi devlet hastanelerinde keyfiyetten s/c yapılamıyacak ebe endikasyon belirtmek zorunda..

devlet hastanelerinde isteğe bağlı olmuyor ama özellerde oluyor,bende sezeryan oldum çok memnunum

Ben mecburen 40.haftada sezaryen oldum, ağlayacaktım neredeyse sezaryen oldum diye çünkü sonrasında sıkıntı çektim. Normal doğumla karşılaştıramam tabii ki ama gene de tercih şansım olsaydı zaten normal diyordum başından beri. Daha kolay toparlanmak isterdim.Tek avantajı bebeğim yıpranmadan dünyaya geldi.

ben epidüral sezeryan ile bebeğimi dünyaya getirdim, ağrı şiddeti git gide azalsa da 1 ay belimi doğrultamadım, 4 ay oldu şu an hiç bir sıkıntı yok, seçme şansım olsa belki de normal doğumu seçerdim ama sezeryan da öyle abartılacak kadar kötü bir olay değil, hatta şöyle bir güzelliği var epidüral yaparsanız bilinciniz açık ve sıfır acı ile bebeğinizin dünyaya gelişini an an yaşıyorsunuz o ağlama sesini duyduğunuzda ne acı ne ağrı, yıpranmadan o ana odaklanıyorsunuz ve keyfini çıkarıyorsunuz.. erken doğumun yarattığı şoka rağmen ben eşimle birlikte komforlu bir ameliyat süreci geçirdim

SLM HAMİŞ KIZLAR;
ben 13 haftalığım:ecrin_bebek: ve doğum beni çok korkutuyoeyvahedigeldismile eyvahedigeldismile...sezeryan olabilirim die düşünüyorum eğer epidurall olmassam..normal doğumu düşünemicek kadar korkuyorum..:1no2:
aranızda sezeryan oldum çok memnunum hayatımı normal bi şekilde devam ettirebiliyorum diyen varmı??
yada keşke o acıları çekseydimde sezeryan olmasaydım diyen??
kızlar yorumlarınız çokk önemli...tşk ederim şimdiden
RABBİM hamiş olan her bayanın doğumunu kolaylaştırsın...

kuzum hayırlı olsun ilk olark valla ben cok mene unum 10 kere doğum yapsam yıne yaparım 3 saat sonra ayaktaydım genel anestesı altında oldum tavsiye ederım

ben ilk doğumumu 2006 yılında sezeryanla yaptım.benimkisi mecburiydi.oğlum 4 kg dı.benimde belimde kayma vardı.benim için ıkınmak tehlikeliydi.belimi daha kötü kaydırabilirdim çünkü belki sakat bile kalabilirdim.bende belimden iğneyle spinal anestezi ile doğum yaptım.ikinci doğumumda 2011 temmuz ayında oldu.benim belim zaten rahatsız ona rağmen öle çok bel ağrısı çekmiyorum.ağrı kaldı diolarya bende öle bi sorun yok rahatsız olmama rağmen.zaten normaldede ağrım oluyo çok yorulduğumda ağır kaldırdığımda.öle olsa benim ağrım daha fazla olması gerekirdi.
normal doğumu artık bence drlar doğru dürüst yapmıyolar.hemen kesip biçiyorlar uğraşmıyolar.eskidenmiş o güzelce yapılan normal doğumlar şimdilerde parayı basmadan doğru dürüst ilgilenen yokk.bebeğe işkence yapıyolar.çevremde 2 kişi geçen yıl normal doğum yaptı.bi tanesi yan komşum zorla normal doğurtacaz die bebeğin köprücük kemiğini kırmışlar.3 gün sonra kontrolde farkedildi:19:diğeride arkadaşımın yengesi onuda uğraşmamışlar kesmişler hep 3 haftada zor kendine geldi.
güvenmediğiniz dr kendinizi sakın emanet etmeyin.bebeğe ve size zarar verebilir.iyice araştırın.herkese hayırlı doğumlar

bence normal doğum yap derim ben sezeryan oldum 5 ay önce tabi kendi isteğimle değil bebeğim normal doğumla gelmek istemedi :) ama bir hafta ayağa kalkamadım dikişlerden dolayı zaten üşüttüğün zaman ilk ağrıyan yerin dikişlerin oluyo wc ye rahat gidemiyosun kabızlık sorunu yaşıyosun ıkınamadığın için psikolojik bile etkiliyo kilonu bile veremiyosun ayrıca bebeğin içinde normal doğum en iyisi sezeryanda sütünde hemen gelmiyo benim gelememişti bebek aç kaldığı için sarılık olmuştu göğsüme kaynar sular döke döke gelmişti doğumdan sonra bebeğin sürekli kucağında oluyo emziriyosun gece gündüz sürekli kucağına biri vermiyo mecburen kendin alıyosun koyuyosun dikişlerle zor oluyo 1 ay rezilliğini çekiyosun doğum kolay geçsin diye normal doğumdan vazgeçme derim

bence normal doğum yap derim ben sezeryan oldum 5 ay önce tabi kendi isteğimle değil bebeğim normal doğumla gelmek istemedi :) ama bir hafta ayağa kalkamadım dikişlerden dolayı zaten üşüttüğün zaman ilk ağrıyan yerin dikişlerin oluyo wc ye rahat gidemiyosun kabızlık sorunu yaşıyosun ıkınamadığın için psikolojik bile etkiliyo kilonu bile veremiyosun ayrıca bebeğin içinde normal doğum en iyisi sezeryanda sütünde hemen gelmiyo benim gelememişti bebek aç kaldığı için sarılık olmuştu göğsüme kaynar sular döke döke gelmişti doğumdan sonra bebeğin sürekli kucağında oluyo emziriyosun gece gündüz sürekli kucağına biri vermiyo mecburen kendin alıyosun koyuyosun dikişlerle zor oluyo 1 ay rezilliğini çekiyosun doğum kolay geçsin diye normal doğumdan vazgeçme derim

hidi ya uzuldum tatlım senın adına oysakı maşalla diyelım benım çoık guzel gectı aynı gun ayaga kalktım o gece wc ye gittim 1 haftalıkken hele ince bi sızı dışında bieyuım kalmamıştı ama dr umun belıme bağladığı amerıkan bezı diktı benı aynı gunde çivi gibi ayağa

hidi ya uzuldum tatlım senın adına oysakı maşalla diyelım benım çoık guzel gectı aynı gun ayaga kalktım o gece wc ye gittim 1 haftalıkken hele ince bi sızı dışında bieyuım kalmamıştı ama dr umun belıme bağladığı amerıkan bezı diktı benı aynı gunde çivi gibi ayağa

valla biz amerikan bezi falan görmedik :) sonuçta kasığın bir başından öbürüne kadar kesiliyo bende bebeğim sarılık olduğu için aynı gün kalktım ayağa ama ağrılarla tabi senin sütün falan hemen geldimi tabi kişiden kişiye değişir zorluğu rahatlığı benim için çok zor oldu onun ağrısı yetmezmiş gibi göğüslerde yara oldu bir ay gözümü açamadım şimdi düşünüyorumda ogünleri tekrar yaşamak istemem :)

valla biz amerikan bezi falan görmedik :) sonuçta kasığın bir başından öbürüne kadar kesiliyo bende bebeğim sarılık olduğu için aynı gün kalktım ayağa ama ağrılarla tabi senin sütün falan hemen geldimi tabi kişiden kişiye değişir zorluğu rahatlığı benim için çok zor oldu onun ağrısı yetmezmiş gibi göğüslerde yara oldu bir ay gözümü açamadım şimdi düşünüyorumda ogünleri tekrar yaşamak istemem :)

cnm onu her dr yapmıyo böle uzun bi kumaş gögus altında leğen kemığe kadar onu sıkıcak sarıyolar o amelyat yerın sıkılaştığı için tabı hıs kaybıdanazalıyo sute gelince cok sukur ben ameliyyat cıktım odama geldım hemşiremız emzirme vaktı dedı kuzm ben yatar bvaziyetteyken bile memişe yapıştı başladı emmeye maşal sutumde hemn geldı ama 1 10 gun sonra yara oldu hatta ağlayarak emzırdım ne ilaçlar kullanmaa rağmen gecmedı ama bı komşumuz bi tavsiyede bulun du Allah razınolsun 1 gecede kanayan yara gectı

valla ne yalan soyleyim sez.oldum spinalli ama normal dogurmayi cok isterdim..

ben bas agrisi haric butun yan etkilerini yasadim bel agrim 15 gun olmasina ragmen gecmedi,ilk gece sabaha kadar deli gibi kasindim hata kasintidan yuzumu cizmisim.

ilk hafta dikis agrilari berbat ..resmen yardimsiz kalkamadim..imkani olan normal yapsin..

cnm onu her dr yapmıyo böle uzun bi kumaş gögus altında leğen kemığe kadar onu sıkıcak sarıyolar o amelyat yerın sıkılaştığı için tabı hıs kaybıdanazalıyo sute gelince cok sukur ben ameliyyat cıktım odama geldım hemşiremız emzirme vaktı dedı kuzm ben yatar bvaziyetteyken bile memişe yapıştı başladı emmeye maşal sutumde hemn geldı ama 1 10 gun sonra yara oldu hatta ağlayarak emzırdım ne ilaçlar kullanmaa rağmen gecmedı ama bı komşumuz bi tavsiyede bulun du Allah razınolsun 1 gecede kanayan yara gectı

ben 20 gün ağlayarak emzirdim göğsümün bitanesi ortadan ikiye yarılmıştı emzirmekten neredeyse vazgeçecektim şimdi iyiki vazgeçmemişim diyorum nasıl geçti göğsünüzün yarası benim şuan öyle bir durmum yok ama belki ihtiyaç duyan arkadaşlar olur paylaşırsanız sevinirim

ben 20 gün ağlayarak emzirdim göğsümün bitanesi ortadan ikiye yarılmıştı emzirmekten neredeyse vazgeçecektim şimdi iyiki vazgeçmemişim diyorum nasıl geçti göğsünüzün yarası benim şuan öyle bir durmum yok ama belki ihtiyaç duyan arkadaşlar olur paylaşırsanız sevinirim

komşumuz bana dediki kakao yağı al aktardan ama sıvı değil bu hacı şakırler varya aynı onun gıbı kalıp halınde onu kestım ustunude temız bi mendılle kapdım ay bi gecede toparladı kı nasıl ağlıyodum emzırırken aklınızda bulunsun hee bide 5 sene önce yotu ama şimdi gögus pedlerıı jellı olaları çık ış duydum onuda artık 6 ay sonra 2.bebemi kucağıma aldığımda kullanırım

komşumuz bana dediki kakao yağı al aktardan ama sıvı değil bu hacı şakırler varya aynı onun gıbı kalıp halınde onu kestım ustunude temız bi mendılle kapdım ay bi gecede toparladı kı nasıl ağlıyodum emzırırken aklınızda bulunsun hee bide 5 sene önce yotu ama şimdi gögus pedlerıı jellı olaları çık ış duydum onuda artık 6 ay sonra 2.bebemi kucağıma aldığımda kullanırım

inşallah allah sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin paylaşımın için teşekürler

Back