• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

bıustumdekı yorum dısınd okumadım
3 sezeryanlı dogum yaptım belden ve tumden uyusturmalı 10 tane daha dogursam sezeyanlı isterım

hıc zorluk yasamadım dogum sonrası bol yuryus ve bol su önerırım cok faydasını gördum
her ısımı kendım yaptım yattıkca daha kötu oluyorrrrrrrrrrrrrrrrr

burayı okuyan arkadaşlara bir faydam dokunursa ne mutlu bana..
ben 7 ay önce doğum yaptım genel anestezi ile ben normal doğumdam korktum çok kararsızdım bilirsiniz hamile her bayan doğuma yakın korkar nasıl olucak diye her gece bende artık doğum yaptığımı görüyordum bir sezeryan bir normal doğum düşünmekten çıldıracaktım ve artık bir karar verip hiç bir engel yokken normal doğum yapmama sezeryanı seçtim doktoruma ben yapamıyacagım diye anlattım korkularımı oda beni zorlamayacagını söyleyip sezeryanı kabul etti ben isteyince ama keşke kızsaydı beni teşvik edip biri cesaretlendirseydi normal doğum yapsaydım yapamasamda keşke deneseydim diyorum en azından pişmanım sezeryan olduğuma çünkü herseyin normali güzeldir.
bu benim sahsi fikrim herkezin bünyesi farklı...
ama resmen ameliyat oluyoruz geçmeyen sızılar hissizlikler
o kadar çok denilecek sey varki ALLAH HERKEZE HAYIRLISINI VERSİN
sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi:emir_bebek:

ikinci bebeğimi bekliyorum 39+3 olduk....ilki normaldi.tek duam bunun da normal olması ama hayırlısı bakalım...
sezeryan diye öve öve bitiremediğiniz şey bir ameliyat sonuçta....çok fazla yorum yapmadan tek br şey diyeceğim.tüm dünyada doğum oranlarına bi bakın.türkiye kadar sezeryan var mı keyfi yapılan????
madem bu kadar iyi bişey neden bütün dünya normal diyor??bütün annelik kursları neden normal doğuma hazırlıyor?
burda üç beş tecrübeli annenin fikri yerine araştırmalara,çalışmalara istatistiklere ve uzmanların sözlerine bakmanızı tavsiye ederim...
ayrıca daha 14 15 haftada bunun stresini yaşamayın.tadını çıkarın.ve bırakın doğa işini yapsın....bırakın bebeğiniz istediği gibi gelsin onu zorlamayın...
hekimlerin meşhur bir sözü vardır:hiç bir uçak havada hiç bir bebek karında kalmaz :))))
mutlu günler....
sana canı gönülden katılıyorum arkadasım allah bebeğini haıyrlı bir sekilde doğurmanı nasip etsin
kimseye ama kimseye tavsiye etmem sezeryanı....
doğumdan çıkıyorsunuz acayip bir ağrııı sonra ayağı kalkıyorsunuz bütün vücudunuz yığılıyor gibi bir ağrı felaket bişey...onuda geçtik sonra bu sızılar bayağı uzun süre geçmiyor normal hayata dönmeniz 6 ayı alıyor hep kesi yerinizde ani harekette bir ağrıııı ve izi geçmeyen bir kesik ömür boyuuuuu
o kadar acıki onu görmek eğer doğum yapacak arkadaşlar burayı okursa tekkk önerim normal doğum sansınız varsa deneyin ben yaptımmmmmm çokkk pişmanım siz aman yapmayın .normal doğumda çok acı verici ama sunu unutmayın bitince doğum kalk normal hayata dönnnn hersey bu kadar o kadar pişmanım beni ders alın ve oolmayın tüm samimi duygularımla yazıyorum bunları...
söylermisiniz kim normal doğumdan şikayetçi kimmmm.
yurt dışında isteğine keyfine bırakmıyorlar bu normal bir süreç diye hep normali sart sürüyorlar ama malesef bizde keyfi bişey neyse anlat anlat sezeryanın sıkıntısı bitmez siz siz olun iyi düşünün taşının kararınızı öyle verin.sağlığınız müsade ederse hersey normalse deneyin sıkıntı varsa elbetteki sezeryan.
ve kendinizi normal doğum yapmaya uygun görmüyorsanız yamamam ben derseniz istediğinizi yapın .hakkınızda hayırlısı olsun

Ben ilk bebeğimi sezeryanla doğurdum. Memnundumyani ama 10 gün doğru düzgün yürüyemedim. Acı kapasitem çok düşük bir yerim ağrıdığı zaman hemen hasta oluyorum ben. Ama sonrası güzeldi. İkinci bebeğimi normal doğurmak isterim hayırlısı olsun inşallah.

bende sezeryanla doğum yaptım çok kolaydı benim için öncesi ve sonrası hiç zorlanmadım ki canım çok kıymetlidir bence doktor faktörüde çok önemli ama yapabiliyorsan tabiki herşeyin normali güzeldir ama benim gibi küçük yaşlarda türk filmi vs. doğumunu izleyip bilinç altı paniği yaşadıysan sezeryanıda tercih edebilirsin iz kalırmı diyorsan benim 2,5 sene oldu hiç kalmadı diyebilirim ki zaten ince tüğlerin altındaydı benim kesi yerim

Bence bir doğum zor olacaksa sezeryanı da zor normalide. Ben sezeryan olmak zorunda kaldım. Buradaki yorumları okudukça hüngür hüngür ağladım korkudan öldüm. O kadar cok normal doğum istiyordumki . Allaha şükür cok kolay oldu. Spinal sezeryan oldum. Ne belim ağrıdı ne başım . Bir kere doğumda hastane cok önemli . 4. Gün kalktım . Dikiş yerlerim ilk iki gün ağrıdı tuvaletimi falan yaparken ama normal doğumda da var dikiş sonuç olarak. Size sezeryanı övmüyorum.Eğer doğumunuz zor olacaksa 20 dikiş içten 20 dikiş dıştan normal doğum yapanlar bile var. Biraz da kader kısmet diyorum ben. Hm bi de o korkunç ağrılarla uyanma falan olmuyor spinalde . Ben mi doğurdum kim doğurdu anlamadan çıktım ben . Yani sezeryana mecbur kalan arkadaşlar doğumdan önce yaşadığım korku stresin yanında doğum yapmak hic kaldı. Korkulacak hic birşey yokmuş . Allah bekleyenlere kolay doğumlar nasip etsin

spinal sezaryen yaptım 100 tanede doğursam normal yapmam Allaha bin şükür hiç zorluğu olmadı çok çok çok memnunum

genel anstesi alarak sezeryan oldum panik atak olduğum için ilk 4-5 gün zor geçti suan 10 gün oldu bıraksalar kendi işimi kendim yapıcm

burda üç-beş annenin tecrübesine bakacağınıza,araştırmalara bakın,

ne abes bi söz,bizim tecrübelerimizi yazmamız için açılan bir platform değil mi burası,
ayrıca siz normal doğuranlar ne kadar da gerienerek dolaşıyorsunuz,hayret ediyorum,
son bebeğinizi doktorunuz şu yada bu sebeple paldır küldür sezeryanla alırsa o zaman yutarsınız bu söylediklerinizi,büyük konuşmayın..
Ben çok gördüm ben normal doğuracağım normal doğuracağım diye sezeryana girenleri,kısmet bu işler,
çok garanti olsun istiyorsanız doğum için avrupaya gidebilirsiniz..

Bence bir doğum zor olacaksa sezeryanı da zor normalide. Ben sezeryan olmak zorunda kaldım. Buradaki yorumları okudukça hüngür hüngür ağladım korkudan öldüm. O kadar cok normal doğum istiyordumki . Allaha şükür cok kolay oldu. Spinal sezeryan oldum. Ne belim ağrıdı ne başım . Bir kere doğumda hastane cok önemli . 4. Gün kalktım . Dikiş yerlerim ilk iki gün ağrıdı tuvaletimi falan yaparken ama normal doğumda da var dikiş sonuç olarak. Size sezeryanı övmüyorum.Eğer doğumunuz zor olacaksa 20 dikiş içten 20 dikiş dıştan normal doğum yapanlar bile var. Biraz da kader kısmet diyorum ben. Hm bi de o korkunç ağrılarla uyanma falan olmuyor spinalde . Ben mi doğurdum kim doğurdu anlamadan çıktım ben . Yani sezeryana mecbur kalan arkadaşlar doğumdan önce yaşadığım korku stresin yanında doğum yapmak hic kaldı. Korkulacak hic birşey yokmuş . Allah bekleyenlere kolay doğumlar nasip etsin
======================

Merhaba zap zup,

aslinda haklisin, bir dogum zor olacaksa oluyor sekli fark etmiyor. Burada ki yorumlari okudugumda agladim demissin, hangi yorumlari ?

Dogumda hastane, doktor ve ekibi cok önemli, ayrica psikolojide cok önemli etkendir diye düsünüyorum. Ben henüz dogum yapmis biri degilim, hamilede degilim su an ama, bende düsünüyorum artik hamile kalmayi, iki düsükten sonra... Insallah su mübarek 3 aylarda nasip olur. Senin dogumdan önce ki yasadigin stresi inan anlayabiilyorum, cünkü ayni korkular icindeyim.. insallah zamani gelince Rabbim bizede hayirli bir dogum ve sonrasi nasip eder... sevgiler selamlar:emir_bebek:

walla 9 saat suni sancıdan sonra sezeryan maduruyum malesef 37 haftamda dogum yapmak zorunda kaldıgım için normal doguramadım sezeryan oldum 40 yeni çıktı ama çok memnunum normal dogum yapmış kadar kolay geçirdim maşallah çok şükür hiç yatmadım yatamadım daha dogrusu işten güçten.bu sezeryan herkesin bünyesine göre bence normal dogumda aynı herkes bünyesine yapısına göre toparlanıo sezeryanı abartanların canları birz kıymetli sadece bence. yoksa bildigimiz ameliyat dikkat edince hiçbir sorun yaşanmıo Allah ın izniyle...

bende 9 ay boyunca normal doğum yapıcam diye şartlanmıştım . 38, haftada bebeğimin kafasının çok büyük olduğunu ve kilosunun 4500gr ın üstünde olabilceğini söylediler 3 doktora gözüktüm. bana ister sezeryan olursun istersende normal doğumu beklersin sorun olursa normal doğum esnasında sezeryana alırız dediler. ama benim normal doğuma olan bütün adaptasyonum bozuldu. 1 hafta boyunca ağlaya ağlaya dua ettim allahım hayırlıysa normal doğum sancım biran önce gelsin diye .. sonunda korkularıma yenilip vicdan azabıyla 39+3 haftalıkken sezeryana girdim. ameliyat hiç korktuğum gibi geçmedi üniversite hastanesinde oldum ameliyatımı 3 gün sonunda eve geldiğimde hiç yatmadım. bebeğimle ilgilendim. tabii bu insanın acı eşiğiylede alakalı ben hiç yatmadım.. üzücü olan bebeğim 4500gr diye sezeryana girmiştim ama bebişim 3700 gr doğdu. yani normal doğumda gayet normal olabilirmiş :) öyle böyle atlatılıyo doğum. benim kafa karışıklıklarım gözyaşlarım uykusuz gecelerim ve ameliyat kesim yanıma zarar kaldı :) hayırlısı buymuş demekki allah herkese yardım etsin..

ben sezeryanla dogum yaptım ve cokta memnun kaldım üstelik 10 saat sancı cektim ve kendi istegimle sezeryan oldum. insanları su veya bu diye yönlendirmeyi dogru bulmıuyorum her insanın vücut yapısı agrı eşiği farklı bence herkes tecrubelerini yazmalı yönlendirmemeli. cok biliyoruz normal dogum yapıp rahimi sarkan vajinası parcalanan aylarca yataklarda yatan o yüzden bence dr nasıl uygun görüyorsa onu yapmalı diye düşünüyorum....

======================

Merhaba zap zup,

aslinda haklisin, bir dogum zor olacaksa oluyor sekli fark etmiyor. Burada ki yorumlari okudugumda agladim demissin, hangi yorumlari ?

Dogumda hastane, doktor ve ekibi cok önemli, ayrica psikolojide cok önemli etkendir diye düsünüyorum. Ben henüz dogum yapmis biri degilim, hamilede degilim su an ama, bende düsünüyorum artik hamile kalmayi, iki düsükten sonra... Insallah su mübarek 3 aylarda nasip olur. Senin dogumdan önce ki yasadigin stresi inan anlayabiilyorum, cünkü ayni korkular icindeyim.. insallah zamani gelince Rabbim bizede hayirli bir dogum ve sonrasi nasip eder... sevgiler selamlar:emir_bebek:

Mesela başım çok ağrıdı bebeğime bile bakamadım,belim çok ağrıdı,aradan yıllar geçti hala dikiş yerim ağrıyor,sezeryanda süt gelmez,sezeryanda göbek kalır gitmez gibi yorumlar okumuştum.

Son düzenleme:
kızlar ben de 32. haftamdayım. hem normal doğum yapamayacağımı düşündüğüm için hem de bel fıtığımdan dolayı sanırım sezeryan olucam.
hepimize hayırlı doğumlar

bence başlık biraz yanlış olmuş....sonuçta sezaryen olduysa bir kadın muhtemelen mecburiyetten dolayı olmuştur....öyle ya da böyle doğurması gerek dimi...ben hep normal doğum istedim tek nedeni ayağa bir an önce kalkabilmekti ve bebeğin iri normal doğurman zor olur demesine rağmen normal doğumu denedim...8 saat suni sancı verdiler sancılar 165i bulduğunda bile gıkım çıkmıyordu taki bebeğimin suyu azalıncaya kadar..bir anda ne olduğunu anlayamadan nst de kalp atışları azalınca acilen sezaryene alındım..dra uyumak istiyorum beni kestiğinizi görmek istemiyorum desemde o yok uyanık kal bebeğinin doğduğunu gör dedi spinal oldum...ben bacaklarımı hissediyorum hala derken bebeğimin sesini duydum:69:ben bacaklarımı hissediyorum dersem belki biraz daha geç olur diye yalan söylüyordum halbuki:78:haa korktuğum oldumu hayır...akşamında beni ayağa kaldırdılar kalkmak zor oldu ama zaten ben suni sancıyla da kalkamamıştım aynı ona benzer bir ağrı oldu sonra hastaneyi boydan boya gezdik eşimle ve eve geldiğimde gayet kolay hareket ediyordum ve 15.günde tamamen iyileştim kanamam falan geçti ve 16.günde ben herşeyi unuttum şimdi nasıl bir sancı oldıuğunu hatırlamıyorum gerçekten...şartlandırmayın kendinizi hayırlı doğumlar dileyin..ben illa normal doğuracam derken bebeğim oksijensiz kalmış..doğduğunda mosmordu....

Doktor son haftaya kadar bir terslik yoksa çatı muayenesi yapmadan sezeryan olucan demiyor zaten.Ben sırf çatı muayenesi yaptırmamak için evde doğurmayı düşünmüştüm.Eşimin zoruyla (Ne heveslisin sende beni göstermeye demiştim) randevudan 5 gün sonra gittim çatı muayenesi yaptı doktor.Çatın dar kemik yapın zayıf dedi sezeryan yapcaz mecburen dedi.yarın sabah gel ilk seni alayım dedi çocuk bir çıktı çatı kemiğimin izi çocuğun alnında bariz belliydi.Yumurta kapıya gelmiş dayanmış anlıcanız.Girdim 5. dakkasında çocuk çıktı yarım saat sonrada ben çıktım.Tek zor yanı ilk ayağa kalkış, gezdirirlerken oluyor.Birde 3. gün den sonra baş ağrısı oluyor herkeste olmuyomuş ama bende olmuştu.kızım 2.5 yaşında ben 8 aylık hamileyim .Annem doğurdum deme bana diyor.Normal doğursaydın görürdüm ben seni diyor.Demek ki normal doğum zormuş ya da genetik

aslında sezeryende anesteji dr ve kadın dogum uzmanı çok önemli benim sezeryan yapmam gerekti genel anesteziyle oldum iyi kide olmusum çok rahattı dogum sonrası sersemlik bas agrısı hiçbirşey olmadı tabiki zorlukları var ilk zamanlar neticede bir çocuk dünyaya getiriyorsunuz ve karnınız kaç kat açılıyor işin ehli doktorlarla ve allhın izniyle bir problem olmuyor

25 haftalık gebeyim yakın çevremdede hem normal hem epiduralle sezeryan olan kişilere birebir şahit oldum ve korkuyorum tabiki doğumdan.
normal doğum adı üstünde tabiki en sağlıklı olanı diyoruz diyoruzda katkat kesiliyor dediğiniz vücudunuzun en hassas yerinide kesiyorlar normaldede.bebeğin parçasını unutmalar tecrübesiz bir doktora gelirseniz çocuğunuzun vakumla çekilmek durumunda kalması oksijensiz kalması sonucu beyinde hasar oluşabilmesi bunları ve ihtimalleri düşündükçe vazgeçiyorum bazen bir cesaret geliyor epiduralle ağrısız doğum deniyo onu yapıcam diyorum sonra cayıyorum.eşimin abisinin hanımı bebeği vakumla çekildiği oksijensiz kaldığı ve ihmal edildiği için beyin hasarı oluştu ve yürüyemiyor önümde böyle örnekler varken normali düşünüp riske atmak istemiyorum ki ben zaten çok çabuk panikleyen bir insanım doğum sırasında bebeğime zarar verilmesinden endişe duyuyorum ha diceksinizki sezeryan çokmu normal evet değil olucağı varsa yazımızda varsa zaten önüne geçemeyiz ama elimde seçim yapma imkanım varsa eğer ben sezeryanı seçerim bile bile risklerini zarar görmesini göze alamıyorum ki bu benim düşüncem tabi.

merhaba, ben epidurel anestezi ile sezeryan doğum yaptım. hiç bir sıkıntım olmadı diyebilirim, ilk 2 gün hastanede 12 saat arayla ağrı kesici iğne yaptılar ve hiç bişey hissetmedim. eve geldiğimde de 5 gün günde bir kez ağrı kesici aldım . sadece çok ters hareket yaptığımda canım acıyodu, bunun sebebi de canımın çok tez olması, yataktan kalkarken falan hiç dikkat etmediğim için. 14. günden itibaren tamamen geçti ve ne yaparsam yapayım hiç ağrı duymadım. sevgiler

Back