Doğuma Hazırlık Sezaryen Doğum Yapanlar Bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İlk 2 gün zordu benim.
İlk gün neredeyse hiç hareket etmedim belki de ondan. Sonra baktım hareket ettikçe acıyor ama rahatlıyorum, biraz dayandım. Geçti.
3. Günden itibaren evde tektik zaten öyle çocuğu kucağıma verecek kimse falan yoku ama zorlandığımı da hatırlamıyorum.

Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum
Ya hu göbeğiniz için en azindan bir bahaneniz var. Bende ne gebelikne bebek
Ama otobüste hamileyim diye herkes yer veriyor. Bence gobeklerin gidesi yok. Gitmek istemiyor

Arkadaşlar bir de şunu söylemek istiyorum, evet sezeryan doğum yaptım, doğumdan birkaç saat sonra da yürüdüm ve o andan itibaren de oturmadim ama bu durumda annesiz olmakta çok etkili oluyor. Tamam sezeryan olduğum için hiç şikayetçi değilim, ikinci çocukta yine sezeryan olurum ama insan annesiz olunca hemen kalkayim da kaynana ''bak gördün mü sezeryan istedin şimdi de bu haldesin" demesin diye ekstra çaba gösteriyor. Annem olsaydı ben de dinlenmek isterdim, kim istemez ki. Böyle durumlar da yanınızda kim olduğu da çok önemli oluyor maalesef. İnsanın nazini bir tek annesi çekiyor. Onun disindakiler, mesela kaynana akbaba gibi laf sokmayı, didiklemeyi bekliyor. Tüm doğum yapacaklara hayırlı doğumlar dilerim.

Sevgili konu sahibi; ben gebelik ya da doğum yasamadim. Ama akranlarım hep doğum yaptı. Onlara bakarak kısaca şunları söyleyebilirim.

Doğumun çok kolay ,ağrısız zahmetsiz olanı yok. Bu işe girdiysen bunları göze al.

Her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları var.

Sınıf arkadasim normal dgm yaptı. Tam 3 ay oturup kalkamadı.

Sezeryan artı bir durum yoksa korkunç değil. Ablam ilk sezeryanda gayet iyiydi. Zorlanmadı.

2.sezeryanda ise içindeki iltihaplanma nedeniyle doktor ameliyatta çok zorlandığını söyledi. 3 saat kadar ameliyathanede kaldi. Biz meraklandık. Doktor içini temizlemeye çalışmış . Sonrasında çok agrisi oldu. Yatip kalkması çok zor oldu. Desteksiz yürüyemedi. Ama şimdi normale döndü tabi.

Senin de ekstra bir rahatsızlığın yoksa sezeryandan korkma.

Neticede ayrica bi hastalığın varsa normal doğum da sıkıntılı olabilir.

Bu kadar sezeryanli kadin var
Hepsi normal
Bi tuhaflik yok.

Demekki agri aci olsa da bir kaç güne geciyor.

Bunu nedenbu kadar dert ediyor insanlar anlamiyorum.

Normal doğum da ağrılı bir süreç. Hem de ağrının dibi. Üstelik en çaresiz anlarında...

Iki yöntem de pırıl pırıl deil. Ikisi de zor. Ama herkes yapabiliyor. Demekki imkansiz degil.

devlette sürünen biri olarak doğumdan çıktım, karnımdan aşağı uyuşuk kendimi yukarı bile çekemiyoken attılar bebeğimi kucağıma emzir diye, gittiler sonra.. aynı gün ayaktaydım 2 gün tek başıma (refakatçi alınmadığı için) ben baktım ve hep ağlıyodu oğlum ben hiç oturamadım uzanmaktan bahsetmiyorum bile, 6 kişilik odada 6 anne, 8 bebektik... tam çıldırmalıktı inan ağrım sızım olmadı.. 1 haftalıktı oğlum ben pikniğe gittim sezaryenli halimle.. direk kalktığım için belkide hiç zorlanmadım. tek zorluk tuvaletti. klozetim yoktu normal tuvalete oturmak zordu..

Burda öncelik bence bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi.
Sezaryeni bilmiyorum ama öyle gerekiyorsa da bir şekilde toparlanirsiniz.
Ben normal doğum yapmıştım, doğumdan yürüyerek çıkmıştım.
Size de hayirli, sağlıklı doğumlar olsun inşallah.

Dediğiniz gibi ikisinin de zorlukları var ama normal doğumda illa dehşet ağrılı falan değil, o da kişiye göre değişir bence.
Doğumum aklıma gelince ağrı falan hiç hatırlamıyorum.
Doğum sancısı çekmedim, sadece doğumdan sonra dikiş ağrım olmuştu bir süre...

Kesinlikle kişiye göre değişir ama hastanede tuvalete dahi tek başıma gidemezken oturup kalkamazken dördüncü gün en azından bunları tek başıma yapabilmeye başlamıştım. Hastanede dikişlerden daha çok rahatsızlık veren gaz sancısıydı. Ben de ufacık basit bir ameliyat dahi geçirmemiştim çok korkuyordum ki normal Doğum diye gittim mecburi sezeryane döndü. o kadar da korkulacak bi şey değilmiş. Fakat normal Doğum gibi hemen bebeğimle tek başıma ilgilenemedim maalesef. Rahat indirip kaldırmak, yatağa rahatça yatıp kalkmak mümkün olmadı. Yüz üstüde 40ım çıktıktan sonra yattım sanırım. Muhtemelen daha öncede yatabilirdim ama ben anca cesaret edebildim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

7 saat suni sancı çektim sonra sezeryan oldum ne o sancıları ne de dikiş ağrılarını hatırlayamıyorum şimdi

Devlette refakatçi almak yasak mı..

ilk dogumumda cok sorun yasadim, tansiyonum dustu bir kaz kez, 3-4 gun sonra ayaktaydim,

ikinci dogumumda bu problemimi anlattim, artik farkli bir sey mi yaptilar bilemeyecegim,
ilk gun bebegime kendim bakmaya basladim. ilk gece hastanade annem kalmisti, ikinci gece evde bebekle tek basima yatmistim.

Sezeryan ameliyatı sonrası bir gece hastanede yattım ve eve döndüm.evde hiç yatmadım,kendi işlerimi ev işlerimi çocuğumla ilgilenmeyi hep yalnız hallettim.Korkmayın halledersiniz.tabi aşırı nazlı değilseniz.

oyle sey olurmuymus.sezeryanli insan bebegi nasil alacak tek basina donecek tuvalete gidecek.ben ilkinde ozelde yaptim ve bunlar cok zordu benim icin bide karnin acikiyor filan birinin illa yardim etmesi lazim.ikinciyi devlette dusunuyordum bunu duyunca cok korktum.naparim ozman ben valla benim icin hic kolay degildi sezeryan 10 gun kendime gelemedim

imkanın varsa özele git ben etlikte doğum yaptım ankarada.. cahillik 4 sene önce ankaraya geleli 1 yıl olmuştu bişe bilmiyodum durumum yoktu.. evet ağrı sızı yoktu ama ilk bebekti ve benim için korku doluydu.. bi daha çocuğum olursa gerekirse kredi çekicem ama devlete gitmicem..

İki sezeryan yasadim.biri genel.biri spinazi şeklinde..zorunlu ise spinazi tercih et.hic birşey hissetmiyorsun.uyaniksin.bebeginin ilk sesini sen duyuyorsun.Normal olursa epidural ol.olanlar memnun.Bebeginin aşkı ile çok çabuk ayağa kalkıyorsun.

Bacım bu tamamen bünye meselesi
Kimisi zor atlatıyor (benim gibi)
Kimileri de kısa sürede geçti hemen ayaklandım diyor ve öylelerine imrenerek bakıyorum.... İlk doğumum malesef sezeryandı spinal oldum zordu benimki belkide elden ele fark ediyodur çok zorlandım yatarak uyunmuyor zaten oturarak uyuyabiliyosun sağa sola dönme yok eğilme yok ama böyle diyorum diye korkma belki sen çabuk toparlanırsın diyorumya her bünye bir değil .. benim tamamen iyileşmem 2-3 ayı buldu
İlk 1-2 hafta zordur sana bazı tavsiyelerde bulunayım doğumdan sonra baş ağrısı ve gaz olabiliyor yanında bol kahve bulundur baş ağrısının ilacı o...gaz için de doğumdan sonra bol bol su ve kayısı suyu iç bide yavaş yavaş yürümeye çalış yani sürekli yatma zaten seni orda yönlendiriyolar. Gecelik giymek özellikle sezeryanlılar için en iyisi çünkü eğilip doğrulamıyosun giy çıkar yapamazsın
Yanında inşallah yardımcın vardırda kolay atlatırsın bende pek yoktu
Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı kolay geçen doğumlar nasip etsin amin

Canım ben numunede doğum yaptım. Hemşire hariç herkesten çok memnundum valla gül gibi baktılar iyi ki oraya gitmişim diyırum

Canım ben numunede doğum yaptım. Hemşire hariç herkesten çok memnundum valla gül gibi baktılar iyi ki oraya gitmişim diyırum
ya ben suni sancı alırken yanımda bağıran sancısı çok olan bi kadın vardı. hemşireler çok bağırıyodu ben korkudan ses çıkaramadım. şimdi olsa şikayet ederim o zaman çok cahildim anne baba yok eş yok yanında tek başına içerde bekliyosun.. zordu.. bi kere sadece beni çıkarın ne imzalıcaksam imzalarım ben başka hastaneye gidicem dedim izin vermediler. telefonu da almıyolar içeri yanımda değildi eşimi de arayamadım 16 saat süni sancı çektim.. bebeğimin sabaha kadar 4 kere kalbi durmuş çalışmış gelip giden doktorlara söyledim ne oluyor diye cvap bile vermediler sabah mesai başlayınca bi doktor geldi o bana bakan doktorları azarladı bu bebeği görmedniz mi acil sezaryene alın diye hemen ilk ben alındım. sans eseri bebeğim sağlam doğdu yani. aahh ahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…