- 18 Ağustos 2016
- 5.142
- 21.344
- 348
- Konu Sahibi goncammm48
-
Ya hu göbeğiniz için en azindan bir bahaneniz var. Bende ne gebelikne bebekVücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum
Dediğiniz gibi ikisinin de zorlukları var ama normal doğumda illa dehşet ağrılı falan değil, o da kişiye göre değişir bence.Sevgili konu sahibi; ben gebelik ya da doğum yasamadim. Ama akranlarım hep doğum yaptı. Onlara bakarak kısaca şunları söyleyebilirim.
Doğumun çok kolay ,ağrısız zahmetsiz olanı yok. Bu işe girdiysen bunları göze al.
Her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları var.
Sınıf arkadasim normal dgm yaptı. Tam 3 ay oturup kalkamadı.
Sezeryan artı bir durum yoksa korkunç değil. Ablam ilk sezeryanda gayet iyiydi. Zorlanmadı.
2.sezeryanda ise içindeki iltihaplanma nedeniyle doktor ameliyatta çok zorlandığını söyledi. 3 saat kadar ameliyathanede kaldi. Biz meraklandık. Doktor içini temizlemeye çalışmış . Sonrasında çok agrisi oldu. Yatip kalkması çok zor oldu. Desteksiz yürüyemedi. Ama şimdi normale döndü tabi.
Senin de ekstra bir rahatsızlığın yoksa sezeryandan korkma.
Neticede ayrica bi hastalığın varsa normal doğum da sıkıntılı olabilir.
Bu kadar sezeryanli kadin var
Hepsi normal
Bi tuhaflik yok.
Demekki agri aci olsa da bir kaç güne geciyor.
Bunu nedenbu kadar dert ediyor insanlar anlamiyorum.
Normal doğum da ağrılı bir süreç. Hem de ağrının dibi. Üstelik en çaresiz anlarında...
Iki yöntem de pırıl pırıl deil. Ikisi de zor. Ama herkes yapabiliyor. Demekki imkansiz degil.
Devlette refakatçi almak yasak mı..devlette sürünen biri olarak doğumdan çıktım, karnımdan aşağı uyuşuk kendimi yukarı bile çekemiyoken attılar bebeğimi kucağıma emzir diye, gittiler sonra.. aynı gün ayaktaydım 2 gün tek başıma (refakatçi alınmadığı için) ben baktım ve hep ağlıyodu oğlum ben hiç oturamadım uzanmaktan bahsetmiyorum bile, 6 kişilik odada 6 anne, 8 bebektik... tam çıldırmalıktı inan ağrım sızım olmadı.. 1 haftalıktı oğlum ben pikniğe gittim sezaryenli halimle.. direk kalktığım için belkide hiç zorlanmadım. tek zorluk tuvaletti. klozetim yoktu normal tuvalete oturmak zordu..
özel odaları var benim şansıma kalmamıştı, aslında vardı da çoğul gebeliklere ayırıyorlarmış genelde bide hastane çalışanı yakınlarıa falan.. çok kişili odada refakatçi yasaktı..Devlette refakatçi almak yasak mı..
oyle sey olurmuymus.sezeryanli insan bebegi nasil alacak tek basina donecek tuvalete gidecek.ben ilkinde ozelde yaptim ve bunlar cok zordu benim icin bide karnin acikiyor filan birinin illa yardim etmesi lazim.ikinciyi devlette dusunuyordum bunu duyunca cok korktum.naparim ozman ben valla benim icin hic kolay degildi sezeryan 10 gun kendime gelemedimözel odaları var benim şansıma kalmamıştı, aslında vardı da çoğul gebeliklere ayırıyorlarmış genelde bide hastane çalışanı yakınlarıa falan.. çok kişili odada refakatçi yasaktı..
imkanın varsa özele git ben etlikte doğum yaptım ankarada.. cahillik 4 sene önce ankaraya geleli 1 yıl olmuştu bişe bilmiyodum durumum yoktu.. evet ağrı sızı yoktu ama ilk bebekti ve benim için korku doluydu.. bi daha çocuğum olursa gerekirse kredi çekicem ama devlete gitmicem..oyle sey olurmuymus.sezeryanli insan bebegi nasil alacak tek basina donecek tuvalete gidecek.ben ilkinde ozelde yaptim ve bunlar cok zordu benim icin bide karnin acikiyor filan birinin illa yardim etmesi lazim.ikinciyi devlette dusunuyordum bunu duyunca cok korktum.naparim ozman ben valla benim icin hic kolay degildi sezeryan 10 gun kendime gelemedim
Bana 9 aylık hamileyken bile yer veren yoktuYa hu göbeğiniz için en azindan bir bahaneniz var. Bende ne gebelikne bebek
Ama otobüste hamileyim diye herkes yer veriyor. Bence gobeklerin gidesi yok. Gitmek istemiyor
Canım ben numunede doğum yaptım. Hemşire hariç herkesten çok memnundum valla gül gibi baktılar iyi ki oraya gitmişim diyırumimkanın varsa özele git ben etlikte doğum yaptım ankarada.. cahillik 4 sene önce ankaraya geleli 1 yıl olmuştu bişe bilmiyodum durumum yoktu.. evet ağrı sızı yoktu ama ilk bebekti ve benim için korku doluydu.. bi daha çocuğum olursa gerekirse kredi çekicem ama devlete gitmicem..
ya ben suni sancı alırken yanımda bağıran sancısı çok olan bi kadın vardı. hemşireler çok bağırıyodu ben korkudan ses çıkaramadım. şimdi olsa şikayet ederim o zaman çok cahildim anne baba yok eş yok yanında tek başına içerde bekliyosun.. zordu.. bi kere sadece beni çıkarın ne imzalıcaksam imzalarım ben başka hastaneye gidicem dedim izin vermediler. telefonu da almıyolar içeri yanımda değildi eşimi de arayamadım 16 saat süni sancı çektim.. bebeğimin sabaha kadar 4 kere kalbi durmuş çalışmış gelip giden doktorlara söyledim ne oluyor diye cvap bile vermediler sabah mesai başlayınca bi doktor geldi o bana bakan doktorları azarladı bu bebeği görmedniz mi acil sezaryene alın diye hemen ilk ben alındım. sans eseri bebeğim sağlam doğdu yani. aahh ahhCanım ben numunede doğum yaptım. Hemşire hariç herkesten çok memnundum valla gül gibi baktılar iyi ki oraya gitmişim diyırum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?