Allah Allah gebelik okuluna ben de gittim hangi tür doğum olacağını etkileyici konuşmuyorlar ama doğal doğumu destekliyordu benim görüştüğüm tüm ebe ve hemşireler.
Ben 41. Haftada normal doğurdum. Açıkçası son iki hafta inanılmaz şişmiş hissettim. Sancım gelmedi. Doktorum suyum yeterli olduğu ve bebek de iyi olduğu için bekleyip gün seçip suni sancı ile doğurdum.
Sezaryen kararına saygı duyuyorum. Her ikisinin de sıkıntılı süreçleri var. Ben normal yaptığıma pişman olmadım, sancı çekerken bir ara ay keşke kestirseydim diye can havliyle geliyor bir an ama sonra çıkınca o kadar rahattım ki.. seni etkilemek için kesinlikle söylemiyorum fikir sahibi olman için deneyimimi anlatıyorum. Benim doğum yaptığım gün tek normal doğuran bendim ve kalan herkes sezaryen oldu istekleri ile o günü seçen gebeler.. doğum sonrası aynı katta idik yürüyüş vs odalarda görüyorsun veya koridorda yürüyüş yapıyorlar. Ben onlara göre kat ve kat iyiydim. Sezaryen bir ameliyat doğum süreci ağrısız ama karında kesik olacak dikiş olacak bunu unutma biraz bana göre eziyetli bir süreç ben de karnımın kesilme fikrinden korktuğum için sağlık sebebi ile zorunlu olmadıkça sezaryen istemedim.
38. Hafta sorusuna gelince, ben doğurana kadar 39 dan itibaren ay doğsun artık kafasında idim. Maşallah bizimki de zorlama ile doğdu. Doğunca ben fark ettim 1 gün bile anne karnında fark ediyormuş. Doğana kadar açıkçası hiç fark yoktu benim açımdan. 38-39 da doğan bebeklere bakıyorum, bir benimkine benimki daha fıldır fıldır cevval derler ya, zaten gözü açık doğdu
derisi dış vücudunu kaplayan o beyaz şey emilmiş tertemiz doğdu. Diğer bebişlerin daha emilmemişti. Kafasını tutmasından direnmesine kadar fark ediyor ... sonra dedim doktor beklesek 42 ye kadar çok rahat dururmuş deyince keşke bekleseydim gittiğimde benim açılma başlamış ama ben hissetmedim o gün veya bir kaç güne zaten doğururmuşum ..
Özel bir gün için o günü tercih etmiyorsan, bence en azından 1 hafta daha ileri atabilirsin doktor da uygun görürse. Kendisi hazır olsa bedende zaten doğumu başlatıyor doğal şekilde bebek, demek ki tam anlamı ile hazır değil 1 gün bile anne karnında fark ediyor bebişe eğer sağlık sıkıntısı yoksa her ikinizde bekle derim ben
Sağlıkla kavuşun birbirinize