Doğuma Hazırlık Sezaryen Doğum Yapanlar Bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kendin yaşayıp göreceksin çok hassas ve nazliysan 1 ayda yatani da gördüm .güçlü ve sağlam dur kendini Salma ilk gece ayağa kalkarken aciyo ki kalkman lazım sonra az az idare ediyisun ben 5. Gün temizlik yaptım halen düşünürüm zorum neymiş evde bebek var hasta olmasın dedim heral sanki bo.umuzla oynuyoruz 7.gün otobüse bindim çarşı gezdik kizimla 40i falan beklemedik yani yaşam tarzına aile yapına çevrendeki insanların seni sıkacağı adet gelenek (kafanda tacinla Yatman lazım bebek görmeye gelecekler evden çıkılmaz falan falan. ..)ve en onemlisi senin enerjik ve sağlam durmana bağlı.hayırlı dogumlar dilerim. Hep içimde kalmıştır sezeryana girince Dr. Unla samimiysen söyle karın yağlarını elinle aliversin eger varsa denemeye değer

Sezeryan Doğum yapmadım ama artık eskisi gibi ızdıraplı değil, herkes hemen iyileşiyor. Bünye meselesi elbette önemli bir faktör. Ancak çocuğu 14 yaşına gelmiş kadın çok zorlandı diye bugün olanın zorlanacağı kesinlik taşımaz. Tıp ilerledi, estetik dikişti yapıştırmaydı çeşitli teknikler çıktı.

9ay once 2. Sezeryani oldum. Herkes ilki kadar kolay olmaz zor olur gobek vs kalir diyip duruyordu (ilk sezeryanim kolay gecmisti) o korkularla girdim ameliyata gece oldum sabah erkenden kaldirdilar yurudum. 3. Gun eve ciktim günlük supurgeyle evi bile supurdum esimi ilac almaya gonderdim cok kizmisti bana dondugunde annem kaynana vs kimseyi istemedim. 9yaslarinda ikiz cocuklarim daha vardi tek basina hepsinin ustesinden geldim. Bunye meselesi tabiki ama birazda koyvermemek gerekiyor. Yuruye bildigin kadar yuru gazini vs biran once cikar. Yattikca daha cok agri sizi oluyor. Gobekte kalmadi buarada. Yuz ustu yatmak ve eski kotlari giymek icin se 2ay beklemistim ben. Herseyin dogali normali guzel ama sezeryana mecbursan kolay olacagina adapte et kendini. Ilk 3gunden sonra bebek icin egilip kalkmalarda kolaylasiyor.

Valla benim bebek donmedi mecburi sezeryan oldum iyikide olmusum cok gzuel gecti anestezi den hic korkma ekip iyiyse :) sezeryan snrası ılk uc gun dikiş agrııs oldu sadece snra besinci gun hc bsey yokmus gbi ayaktaydım yardım al ama mtlaka bebek emzirmek zor oluyor

Bende 2 gün sonra taburcu olup eve geldiğimde çamaşır bulaşık makinesini dizip çalıştırdım ev işi bile yapabiliyordum. Tabi ani hareketlerden kaçınmak lazım. Ben pek sakınmadım kendimi dikiş izimin yarısı Yok gibi yarısı baya belirgin. Çocuğu hep kucağıma aldım. Annem de ilgilendi ama ben rahat edemedim, her ağladığında ben kucağıma aldım. Tabi emzirirken biraz acıyor , zorluk yaşarsınız. Ama öyle çok da korkulacak bir durum değil. Şimdi ikinci sezaryeni olacağım

Canim k8siden kisiye degisir iyilesme sureci. Ben 2 gece hastanede yattim. 3 gece de annem bende kaldi. Bebek 6 gunluk oldugunda esim ve ben baktik bebege. Gunduzleri esim ise gitti ve ben tek baktim. Yani yatagina koy kaldir vs yaptim. Ama iyilesmem uzun surdu. iyiydim ama sonrasinda cok ateslendim ve 2 ayda normal halime dondum. Dedigim gibi kisiden kisiye degisiyor iyilesme. Tabi burda iyilesmekten kastedilen yuzustu yatmak icin-baya bekledim aci olmasa da korku oluyor.
6. Gun evde bebek ile yalnizdik. Oyun parkinin alt acma bolumunde yatirdim egilmeden ayakta alti i degistirip emzirmek icin kucagima kendim oradan rahat aldim.

Sezeryanın berbat bir şey olduğunu düşünen tek ben miyim? Demek ben de sıkıntı var.

Belden uyuşturmalı sezeryan oldum. Dikişlermle alakalı bir sıkıntı yaşamadım. İlk gün serumla ağrı kesici veriyorlar zaten. Sonradan da iğne mi vurdular, tam hatırlamıyorum. Netice olarak ağrım sızım olmadı. Ama sırtım kaskatıydı. Yataktan zor kalkıyordum. O yüzden daha çok oturuyordum. 3. gün duşa girdim. Kendime geldim. Dikiş yerlerin mikrop kapmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Kokay doğumlar dilerim.

Acı çekmeme konusuna da fazla inanmayın bence. Çünkü emin olun normal dogumdan az acılı bir işlem değil malesef

Ilk dogumumu normal ikincisini sezeryan yaptım.sezeryan doğuma giderken korkuyordum ben de hiç ameliyat olmamıştım diye.cok rahat oldu doğum.sonra ilk yürüyüş için kalktığımda çok zordu ama sonra her saat başı 10-15 dakika yürüdüm. Ilk gece bile bebeğimi kendim kaldırabiliyordum.annem 10 gün kaldı o sürede bebeğimle hep kendim ilgilendim ve sık sık yürüdüm. 1 hafta sonra 2.5 yaşındaki kızımı bile rahat kucağıma alabiliyordum.bol bol yürüyün bu çabuk iyileşmek için çok önemli.normal doğumda daha geç toparlanmastim ama sezeryanda daha kolay toparladım.2.gün duş almaya başladım.korkmayin sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın ve yatmayın sürekli.ins rahat bir doğum olacak endişelenmeyin

Bünye meselesi sezeryan.Parmagı kesilince yeri gögü inleten de var kolu kırılıp anlamayan da. Benim ilk normal olarak basladı. Nstde 100 cve üstü sancılar canımı cok yakmıyordu örneğin. Ama bebeğim kanal basını yan koymus acılmam olmadı kalp atıs düştü. Sezeryan alındım. İlk iki üç gün çok agrıdı ama devami bir agrı değil tabi. Birden girip bir kac saat suruyor du. Agrı kesici vermişti doktor eger onu saatınde alırsam daha az agrıyordu.Ama sonra geçti tabiki kalıcı bir agrı acı söz konusu değil

Sezeryanın berbat bir şey olduğunu düşünen tek ben miyim? Demek ben de sıkıntı var.

neye göre kime göre berbat?
arkadaşımla aynı dönem doğum yaptık o normal doğurdu 2,300 dü bebeği 1 ay dikişlerinden oturamadı.
ben sezeryan doğurdum bir gece hastanede kaldım ertesi sabah eve gelip gelen giden olur diye evi süpürdüm. 4 kilo idi. normal doğursam parçalanırdım herhalde.

Üç tane sezeryan doğumum var, bir tanesi 18 sene önce olmuştu ve çok zordu, çok ağrım oldu ayağa kalkmak bile işkenceydi.İkinci beş sene üçüncü üç sene önce oldu.İlkinde olduğu gibi değildi, şartlar kolaylaşmış.Özellikle belden uyuşturdukları çok rahat geçti.Aynı gün ayağa kalktım, hastanede yalnız kaldım, bebeğime ben aldım emzirmek altını üstünü değiştirmek için, eve çıktığımızda da hem küçüğün hem de daha ikibuçuk yaşında bile olmayan oğlumun bakımıyla ben ilgilendim.Çok kendinizi zorlamadan birçok şeyi yapabilirsiniz.Tabi dip köşe temizlik yapmanızı içli köfte filan yapmanızı tavsiye etmem.İlk bir haftada büyük oranda iyileşmiş olursunuz zaten.Toparlanma konusunda da benim bir sorunum olmadı.Göbeğim filan yok açıkçası.Doğumu yapar yapmaz bir hafta içinde kendiliğinden kırk kiloya yeniden indim.Şimdi de göbeği açık kıyafetler bile giyebiliyorum.Tabi bünye ile ilgili bir durum bu.Zayıflığa yatkınlığınız varsa kilo konusunda da sıkıntı çekmezsiniz.

ben ameliyattan 5 saat sonra yurumeye basladim dokturumun tavsiyesiyle ve bi dahada hic oturmadim.yatmak ve oturmak sezaryende asla yapilmamasi gereken seydir.ikinci gun tamamen ayaklandim ve butun isleri tek basima yapabilecek duzeye geldim.tamamen ne zaman duzeldi derseniz bir hafta sonra yemegimi de temizligimi de yapabildim.ilk dogumum ve gayet guzeldi

1. Sezeryan bir ameliyattır. Narkoz alıp kesiliyorsun.
2. Büyükler büyük çocuğun daha rahat doğacağını söylerler. Çünkü bebek kendi doğumda kendi kuvvetiyle de doğarmış. Arkadaşınızın bebeği güçsüz olduğu için o kadar dikişi varmış. Benim de bebeklerim biraz güçlü olsa normal doğurabilirdim.
Yani sizden önce 4 kilo doğuran kadın yokmuymuş? Demek sizin fizyolojik bir engeliniz varmış ki sezeryan olmuşsunuz.
3. Normal doğan bebekler doğduğunun farkındadır ve o yoldan geçerken aldığı bakterilerle bağışıklığı gelişir. Sezeryanda bebek habersiz alındığı için trawma yaşama ihtimali çok yüksektir. O yüzden sezeryan bile olsa suyunun açılıp, annenin sancısının olmasının beklenmesi taraftariyim. Acil bir durum yoksa.
4. Bu işin fıtratı normal doğum zaten. Çok çok olağan-üstü bir durum olmadıkça kullanılmaması düşüncesindeyim.

18 ay önce sezeryan oldum. Annem olmadığı için kaynana vardı yanımda. Onunda hiçbir yardımı olmamasına rağmen hastanede ilk gün yürüdüm ve yürüyerek eve geldim. Dikiş yeri sizlayinca ağrı kesici veriyorlar çıkmadan, onu içiyordum ve dikiş yerine pansuman yapıyordum. Kaynana birkaç gün sonra gidince daha daha rahatladım. Her bünye farklıdır yinede.

herkesın yapısı farklıdır ama ha normal dogum ha sezeryan farketmez ne kadar cabuk ayaga kalkarsanız okadar cabuk ıyılestıgınızı soyleyebılırım yedıgınıze dıkkat edıp evde yuruyus hastanede dogum sonrası yuruyus ıhmal edılmemelı

ben 3 yıl once sezeryan dogum yaptım sag yumurta komple alındı 38 cm kist kaplamıs yanı hem dogum hem ekstra amelıyat aynı anda oldum
3. gunu camasır asıp yer supuruyordum

dogumdan sonra ayaga ılk kaldırdıkları andan ıtıbaren her 2 saatde bır 15 dk mutlaka yurudum mıllet daha ayaga kalkamıyorken ben hastanede merdıven ınıp cıkabılıyordum bu sayede... evde de rahat hareket edebıldım yıne bu sayede

ne kadar cabuk ayaga kalkar yurursenız okadar cabuk toparlanıyorsunuz

sezeryan kesısıde artık estetık yapılıyor bende hıc ız yok.... sezeryan gobegı falan oluyor dıyorlar hayır olmuyor dumduz karnım gobek falan da kalmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…