• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Sezaryen Doğum Yapanlar Bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum:KK11:

Benim karnım göbeğim de hemen gitmişti. Fazla kilolar da kısa sürede gitti Ama zaten hamileliğimde çok kilo almamıştım mide bulantılarım 9 ay devam ettiği için:(

Epidural sezeryan oldum doğumdan sonra 2 kez daha ayni yerden ağrı kesici uyuşturucu ilaç verildi yaklaşık 6 saat etkisi oluyordu ilk 1 saat ayağa kalkmak yasak demişti hemşire kalan 5 saatte hazır uyusukken hastanede sürekli yürüdüm bol bol yürüyüş olmadan bağırsak sisteminiz çalışmaz doğumdan sonra 3. Gün yardımsiz ayağa kalktım aile hekimliğine topuk kani için bebeğimi gayet rahat yürüyerek götürdüm 5. Günden itibaren annem gitti yanlizdim çamaşır bulaşık yemek işlerini bebeği ihmal etmeden yapabildim ama ben ameliyathanede çok korkmuştum dikişlerimin olduğu yer değilde kendimi kastigim için 15 gün omuzlarım ağrıdı

bu arada su sezeryan ıle normal dogumu kıyaslayıp durmayın eltım guya normal dogurdu kadıncagız ne cektı adı normal ama bayagı anormal dogum ıle 18 dıkısı var 1 sene oldu dogum yapalı ıdrar tutamıyor ıdrar torbası sarkmıs !
oyle doguracagıma sezeryan olsaydım keske dedı

yanı sezeryana anormal deyıp durdugunuzda ayıp etmıs oluyor bazı arkadaslar ha kanal yoluyla gerekırse sunı ! sancıyla dogurulmus ha amelıyatla alınmıs onemlı olan saglıkla dogması anneye bebege hasar vermeden ıkı tarafıda mutlu edecek sekılde gerceklesmesı

agzımdan dogurabılsem agzımdan cıkarırdım ne fark eder saglıkla dogsunda

Acı çekmemeyi anlarım da vğcudun normal doğuma göre toparlanmasına şok oldum yani sezaryen doğum yapmış biri isen ve etrafında da varsa o insanlar mümkün değil böyle bişey düşünmem ben şok
Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum:KK11:

:D :D :D vucut yapısıyla alakalı heralde normal dogum yapan demın bahsettıgım eltımın gobegı kaldı 1 sene oldu
bende karın dumduz sezeryan dogum yaptım
hamıleyken cok yaglanırsanız belkı ondandır hanı fazla kılo alımı sebebıyle olabılır bırde 9 ay boyunca buyuyen bır rahim ve karın var onun toparlanması tabıkı zaman alır ben hamıleyken 14 kılo vermıstım dogumdan 1 ay sonra karnım dumduzdu hıc sezeryan gobegı dıye adlandırılan sey bende olmadı en kılolu donemımde bıle

Bende 3 gece hastanede yattım tüp bebek ve sezeryanlıyım 2 gece kendim için bir gece de oğlum küvezde kaldığı için doğum doğumdan çıktıktan sonra ertesi gün ayaktayım refakatçi olmadı hastaneden çıkıncaya bütün işlerimi yaptım benim için tek sorun şiddetli başarısı ve yataktan kondin kalkma kendim kalkarken dikiş yerimde batma oluyordu eşime yardım isteyince sezeryan olmasaydın sende diyordu mecbur kaldıktan sonra yapamayacak şey yok bence

Sezeryanın berbat bir şey olduğunu düşünen tek ben miyim? Demek ben de sıkıntı var.
Yalnız değilsin:D
Zorunlu sezeryan doğum yaptım ve Allah ikinciye hayırlı ise normal doğum nasip etsin derim hep. Öyle 3. Günde iyilestim diyenler maşallah vallahi ben de 3. günde ayaktaydım ama ne süpürge alabildim elime (dikişler var nasıl ev süpürülür o halde onu da anlamadım), ne bebeğimi yatağından alıp yerine koyabildim, ne de sağa sola rahatca dönüp uyuyabildim. Öyle ütopik bir şekilde laylaylom olmuyo o işler bana göre. Konu sahibi ne çok kolay geçecek diye düşün ne de cok zorlanacagim diye kendini ye bitir. Her doğum kendine özeldir Allah kolaylığını verir inşallah

Vücudun çabuk toparladığıda kişiden kişiye göre değişir kilo açısından ben eskisinden daha zayıfım

:KK70::KK70::KK70: vucut yapısıyla alakalı heralde normal dogum yapan demın bahsettıgım eltımın gobegı kaldı 1 sene oldu
bende karın dumduz sezeryan dogum yaptım
hamıleyken cok yaglanırsanız belkı ondandır hanı fazla kılo alımı sebebıyle olabılır bırde 9 ay boyunca buyuyen bır rahim ve karın var onun toparlanması tabıkı zaman alır ben hamıleyken 14 kılo vermıstım dogumdan 1 ay sonra karnım dumduzdu hıc sezeryan gobegı dıye adlandırılan sey bende olmadı en kılolu donemımde bıle
3 kilo aldım hamileyken :işsiz:

Bende 3 gece hastanede yattım tüp bebek ve sezeryanlıyım 2 gece kendim için bir gece de oğlum küvezde kaldığı için doğum doğumdan çıktıktan sonra ertesi gün ayaktayım refakatçi olmadı hastaneden çıkıncaya bütün işlerimi yaptım benim için tek sorun şiddetli başarısı ve yataktan kondin kalkma kendim kalkarken dikiş yerimde batma oluyordu eşime yardım isteyince sezeryan olmasaydın sende diyordu mecbur kaldıktan sonra yapamayacak şey yok bence
Eşiniz de ayrı bir enteresanmış.

ah o genetık sans meselesı
derınız kas dokunuz malesef zayıfmıs ozaman o kalan gobek kas dokusundan bagımsızlıgını ılan eden derı olabılır
Ağlıycam şimdi :( şaka şaka 3 kilo alıp hamileyken bu kadar göbeği kalan bi tek benö herhalde.. Ama bulantılardan bişey yiyemedim yesem de midemde durmadı

şimdi daha doğuma kadar önünde uzun bir süreç var

bu süreyi stresle geçirme

tüp bebeğimi sezeryan ile aldı doktor

tıbbi olarak sezeryan gerekçeleri arasında tüp bebek var

ben çok rahat bir sezeryan geçirdim zira hiççççç düşünmedim

ay acır mı, kötü mü olur vs vs diye

ilk gün akşama kadar yatırdılar akşam kaldırıp yürüttüler

ikinci gün arada yürüttüler vs

bebek doğduktan 48 saat sonra hastanede duşumu aldım saçımı fönlettim ve hastaneden çıktım

bebek derin beşikte yattığı için almak mümkün olmuyordu ama bebek yüksekte yatarsa alınmasında sıkıntı yok

evde kaldığım ilk gece eşim yataktan kalkmam için azıcık destek oldu yani 3. gece

sonra da oturuken kalkarken vs hiç sıkıntı yaşamadım

her gün duşumu da aldım bebeğime de baktım

herkesin bünyesi farklı ama biraz da şartlanma önemli yani sezeryan kötü bir şey değil

sezeryandan iyileşemem diye yola çıkmayın

ha bu arada hastanede yatarken epidural bağlıydı ama hiç kullanmadım desem, benim ağrım da çok az olmuştu evde hiç ağrı kesici vs de almadım

hatta birinci hafta kontrolüne evde annem olmasına rağmen annemi götürmedik eşim bebek ve ben gittik

hayırlı doğumlar

Son düzenleme:
Ağlıycam şimdi :KK43: şaka şaka 3 kilo alıp hamileyken bu kadar göbeği kalan bi tek benö herhalde.. Ama bulantılardan bişey yiyemedim yesem de midemde durmadı
gercekten gen meselesı bu ısler dogurmadan da anlasılmıyor kı
catlak var mı ? eger catlak yoksa bılınclı ve duzenlı spor ıle toparlanır catlak varsada toparlanır ama ılk gunku gıbı sımsıkı olmaz sadece yıne toparlanır her turlu toparlanır yanı

gercekten gen meselesı bu ısler dogurmadan da anlasılmıyor kı
catlak var mı ? eger catlak yoksa bılınclı ve duzenlı spor ıle toparlanır catlak varsada toparlanır ama ılk gunku gıbı sımsıkı olmaz sadece yıne toparlanır her turlu toparlanır yanı
Ay inşallah olmaz mı var tabi göbeğin altı ful çatlak.. Bktım olmuyo 2. Doğumun olursa karın germe yaptırırım :) tabi bunu eşime de söylemem gerekiyo haberi olsun :KK70:

Sezaryenden tek şikayetim kalıcı bel ağrısı.
Ben de ilk gün ayaklananlardanim.
Göbekte gidiyor düzenli sporla.
Bi arkadaşım normal doğum yaptı 25 dikiş attılar 2 ay oturup kalkamadı malesef .
Alttan dikiş olacağına üstten olsun bence .

Şimdi herkesin bünyesi, ağrı eşiği, iyileşme hızı farklıdır. Tastamam doğru bir cevap alamazsınız bununla ilgili. Lakin benim iki doğumum da sezaryendi, iki gece hastanede kaldım. O iki gün dikiş acıları fenaydı ama sonra hızla azalarak geçti. Eve geldiğimin ikinci günü mutfağa da girdim, lavabo da ovdum, bir hafta sonra markete de çıktım. İnsanlar hatırlatmasa, lohusa olduğumu hatırlayacağım da yoktu. Yüzükoyun yatmak için doktora sorun ama 4 ay önce doğum yaptım hala öyle yatamıyorum. Emziriyorum, memelere baskı ağrı yapıyor. Yani dikişten değil, sütten kaynaklı olarak uzun süre öyle yatamayabilirsiniz.

Arkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
Canım ben sezeryan doğum yaptım 3 gün hastanede kaldım hastanede kendim oturup kalkıp bebeğime bakabiliyordum eve çıktım annem ve kv sadece 3 gün kaldı yanımda onda da yemek yapıp gelenle gidenle ilgilendiler bebeğime hep kendim baktım acısını hiç hatırlamıyorum 😅

1. Sezeryan bir ameliyattır. Narkoz alıp kesiliyorsun.
2. Büyükler büyük çocuğun daha rahat doğacağını söylerler. Çünkü bebek kendi doğumda kendi kuvvetiyle de doğarmış. Arkadaşınızın bebeği güçsüz olduğu için o kadar dikişi varmış. Benim de bebeklerim biraz güçlü olsa normal doğurabilirdim.
Yani sizden önce 4 kilo doğuran kadın yokmuymuş? Demek sizin fizyolojik bir engeliniz varmış ki sezeryan olmuşsunuz.
3. Normal doğan bebekler doğduğunun farkındadır ve o yoldan geçerken aldığı bakterilerle bağışıklığı gelişir. Sezeryanda bebek habersiz alındığı için trawma yaşama ihtimali çok yüksektir. O yüzden sezeryan bile olsa suyunun açılıp, annenin sancısının olmasının beklenmesi taraftariyim. Acil bir durum yoksa.
4. Bu işin fıtratı normal doğum zaten. Çok çok olağan-üstü bir durum olmadıkça kullanılmaması düşüncesindeyim.

ama konu hangi doğum yöntemi daha sağlıklı degil ki?
sezaryenden sonra kolay toparlandınız mı?

ben de önceden keyfi sezaryene karşıydım ama kadın korkuyorsa ve doğuma hazır değilse, kendini daha iyi hissedecekse, zor yollardan kavustugu bebeği varsa neden olmasın? diyorum artık.
doğumdan sonra korkudan 6 ay, 1 yıl cinsel birliktelik yaşayamayan kadınlar var mesela.
normal iyidir. ama doğum kişiye özeldir.
ben mecburi sezaryen doğum yaptım, normal doğum yapamadım anne olamadım diye bunalımlardan bunalıma girdim.
30 saat sancıdan sonra mecburi sezaryen oldu ama o normal doğum baskısı yüzünden çocuğumu kucağıma aldığımda ona kötülük yaptım gibi hissediyordum.
gerek yok bu kadar aaaaaa aama olmaz iş sezaryen baskısına.

4+ bebek küçüğe göre normal doğum açısından risklidir. büyük bebek kolay doğar safsata. ben doğum engeli olan çok çocuk gördüm.
omuz çıkıkları, köprücük kemiği kırıkları, omuzda sinir sıkışması gibi problemler 4+bebeklerde daha sık görülür.

Sezeryanda biraz senin çaban önemli ne kadar çabuk kalkıp yürürsen o kadar çabuk toparlarsın ama yürümez canını dinlersen biraz zor toparlarsın.ben bir gün sezeryan oldum ertesi günü ayakta dolanıyordum diğer gün bayram arefesiydi kaynanam yaşlı olduğu için ve aynı evde kalıyorduk o zaman kalkıp ona yadım etmiştim evi temizlerken yapa bildiğim kadar

Her bünye birbirinden farklıdır. Benim canım çok tatlıdır ona rağmen hastanede 2 gün kalıp çıktım. 3. gün eşimle yürüyüşe çıktık. Hastanede gece bebeğim ağladığında hep ben kalkıp aldım emzirdim.
Sadece ilk 3 4 gün kalkarken zorlandım biraz canım acıdı ama hareket ettikçe daha çabuk toparlandım.

Yüz üstüde 2 ay sonra yattım. Dediğin gibi canım çok tatlı. Daha öncede yatabilirdim ama ben riske girmedim :)
allah yar ve yardımcınız olsun kolayca kavuşun inşallah meleğinize.

Back
X