Doğuma Hazırlık Sezaryen Doğum Yapanlar Bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

goncammm48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
1.263
999
73
Arkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum

Teşekkür ederim ben de sezaryen istiyorum artık ama çabuk iyileşmek istiyorum:) hayırlı doğumlar

1.5 ay sürmüştü benim insana dönmem çok zor bi dönemdi.. Ama şöyle annem yeni ameliyat olmuştu ona çok yüklenmedim zaten yanımda 2 hafta kaldı o arada da hep kendim yaptım işlerimi hala da kendim yapıyorum.. Yani pek zpr değil ama ilk hafta için yalnız kalmanı önermem

Kişinin bünyesine göre değişir diyorlar ama ben üçüncü gün dusumu almıştim, günlük işlerini yapip, yürüyüşe bile çıkmıştım. Sadece yatıp kalkarken yardım aldım o da sadece 8 gün falan. 8. Günden sonra kendim kalktım yattım. Ama sağlığa engel riskli durumum olmasaydı normal dogum yapmak isterdim.

Herkesin yapısı farklıdır canım sezeryanın da riskleri var tabi. En iyiyi umut edip en kötüye hazırlıklı olmakta fayda var.

Acı çekmemeyi anlarım da vğcudun normal doğuma göre toparlanmasına şok oldum yani sezaryen doğum yapmış biri isen ve etrafında da varsa o insanlar mümkün değil böyle bişey düşünmem ben şok

Ben sezeryan oldum. Ilk 4 gun benim icin inanilmaz zordu. Zaten ilk ayaga kaldirislarinda cok agladim yurumek benim icin olum gibi bir sey oldu. Yalvardim birakin beni diye.. sonra rahimde kan birikmesin diye karnima bastirdi hemsireler bir kac kez. Allahim dedim ayaga kalkmaktan daha betermis.. ilk 4 gun biri hep kaldirdi beni.. simariklik asla degildi normalde canim cok kiyametli degildir. Ama cok aci cektim ciddi manada. Fakat ablamda sezeryan oldu onun cok rahatti sureci. Hemen kalkti yurudu evde filan kimse kaldirip etmedi onu hic agrim yok diyordu. 5. Gun iyiydim ama bende baya toparlamistim. Tam olarak iyilesmem 2 hafta diyebilirim.

Tüp bebek olduğu için doktor riske etmek istememiştir, sanırım zor sağlanan gebeliklerde sezeryan isteniyor genelde. Bende sezeryan oldum, çok rahat oldu açıkçası. Sonrasında da çabucak toparladım. İlk haftanın sonunda yataklarının altını falan siliyordum :) Ama kişiden kişiye değişir ve normal doğum yapılabiliyorsa normal olması taraftarıyım. Ben 2 kez suni sancı aldıktan sonra açılma olmadığından apar topar sezeryana alındım. Aksi durumda asla bir seçenek değildi benim için. Doktorunuza kulak verin, sağlıkla doğumlar diliyorum

sabah 9:50 de bebeğim doğdu. bir gece hastanede kaldım. ertesi sabah doktorum taburcu etti. 6-7 saat ayaklarınız tam açılmıyor. sonra ayağa kalktım. ilk kalkmak zordu ama öyle büyük bir acı hissetmedim. ertesi gün 4. kattaki evime merdivenlerle çıktım. bebeğimi kucağıma aldığımda zorlandığımı hatırlamıyorum. ilk bir iki gün dikkat etmek yeterli. sonra problem olmuyor. haftasına evimi süpürdüm. tabi herkesin iyileşme süreci farklıdır. ama o anlatılan korkunç hikayelerdeki gibi karın ağrısı kıvranma yaşamadım ben

İlkini normal ikinciyi sezaryenle doğum ettim. İkisinde de hastanede ilk andan itibaren herşeyiyle kendim ilgilendim. Kimse yoktu yanımda. Hastaneden çıkınca da evde her türlü şeye kaldığım yerden devam ettim(sezaryen olanda). Dikişler hiç acımıyor. İlk bi kaç saat sızlıyor sonra eğilip bukulurken sızlıyor o kadar. Oyle sabitken hissedilen bir ağrı yok. Rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Sen kavuş yavruna gerisi teferruat. Hiç düşünme bile.

Sezaryenden vücut kendini toparlıyo mu daha önce sezaryen oldunuz mu peki bunu söyleyen arkadaş

Daha önce sezeryan olmasaydım niye böyle bir şeyi iddia edeyim :)
Kişiye göre değişir bu durum. Herkesin bunyesi farklı . Ben üçüncü gün normal hayatıma dönmüştüm çok şükür. Inşallah ikinci dogumumda da öyle olur

merhaba canım ben normal doğum bekliyordum hep 8 saat sancıdan sonra sezeryan oldum seszeryan dan 5 saat sonra yürümek için kalktım ilk 3 kalkmam çok felaket zordu ama doktorum kimseden yardım almadan kalmamı istedi kendim kalkıp yatmıştım ve çok yürümüştüm yani saat başı yürümüştüm 15 dk sabaha kadar o yüzden ilk 3 kendim kalkmam dan sonra kızımı kendim alıp bırakıyordum tabiki bünyeden bünye ye farklılık gösterir ama mesela sezeryan dan çınca yemek yiyebilirsnz dediklerinde incir yemiştim nescafe içmiştim narkoz etkisinden kurtulmak için ve sezeryan olunca sütüm gelmemişti eve gidince 1 tabak bulgur pilavı ve kuru soğanla onuda hallettim başka türlü neler yaptıysam gelmemişti sütüm bilgin olsun .konu dışına çıktım biraz k.bakma sadece paylaşmak istedim benm de 1 sene öncesine kadar kafamda çok soru vardı

Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…