- 18 Haziran 2017
- 1.263
- 999
- 73
- Konu Sahibi goncammm48
-
Teşekkür ederim ben de sezaryen istiyorum artık ama çabuk iyileşmek istiyorum:) hayırlı doğumlarIki gece hastanede yattım. Eve geldikten sonra hiç öyle lohusa triplerine girmedim hiç yatmadım. Ucuncu Gün dışarı çıktım yürüyüş yaptım
Yanı kiisye gore değişir tabi ama sezeryanda vücut daha çabuk toparliyo. Sezeryan güzel:)
1.5 ay sürmüştü benim insana dönmem çok zor bi dönemdi.. Ama şöyle annem yeni ameliyat olmuştu ona çok yüklenmedim zaten yanımda 2 hafta kaldı o arada da hep kendim yaptım işlerimi hala da kendim yapıyorum.. Yani pek zpr değil ama ilk hafta için yalnız kalmanı önermemArkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
Bende saskinimSezaryenden vücut kendini toparlıyo mudaha önce sezaryen oldunuz mu peki bunu söyleyen arkadaş
Acı çekmemeyi anlarım da vğcudun normal doğuma göre toparlanmasına şok oldum yani sezaryen doğum yapmış biri isen ve etrafında da varsa o insanlar mümkün değil böyle bişey düşünmem ben şokBende saskinim
İlkini normal ikinciyi sezaryenle doğum ettim. İkisinde de hastanede ilk andan itibaren herşeyiyle kendim ilgilendim. Kimse yoktu yanımda. Hastaneden çıkınca da evde her türlü şeye kaldığım yerden devam ettim(sezaryen olanda). Dikişler hiç acımıyor. İlk bi kaç saat sızlıyor sonra eğilip bukulurken sızlıyor o kadar. Oyle sabitken hissedilen bir ağrı yok. Rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Sen kavuş yavruna gerisi teferruat. Hiç düşünme bile.Arkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
Sezaryenden vücut kendini toparlıyo mudaha önce sezaryen oldunuz mu peki bunu söyleyen arkadaş
merhaba canım ben normal doğum bekliyordum hep 8 saat sancıdan sonra sezeryan oldum seszeryan dan 5 saat sonra yürümek için kalktım ilk 3 kalkmam çok felaket zordu ama doktorum kimseden yardım almadan kalmamı istedi kendim kalkıp yatmıştım ve çok yürümüştüm yani saat başı yürümüştüm 15 dk sabaha kadar o yüzden ilk 3 kendim kalkmam dan sonra kızımı kendim alıp bırakıyordum tabiki bünyeden bünye ye farklılık gösterir ama mesela sezeryan dan çınca yemek yiyebilirsnz dediklerinde incir yemiştim nescafe içmiştim narkoz etkisinden kurtulmak için ve sezeryan olunca sütüm gelmemişti eve gidince 1 tabak bulgur pilavı ve kuru soğanla onuda hallettim başka türlü neler yaptıysam gelmemişti sütüm bilgin olsun .konu dışına çıktım biraz k.bakma sadece paylaşmak istedim benm de 1 sene öncesine kadar kafamda çok soru vardıArkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururumDaha önce sezeryan olmasaydım niye böyle bir şeyi iddia edeyim :)
Kişiye göre değişir bu durum. Herkesin bunyesi farklı . Ben üçüncü gün normal hayatıma dönmüştüm çok şükür. Inşallah ikinci dogumumda da öyle olur
Teşekkür ederim ben de sezaryen istiyorum artık ama çabuk iyileşmek istiyorum:) hayırlı doğumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?