Doğuma Hazırlık Sezaryen Doğum Yapanlar Bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
Doğum yaptığım gün ve sonraki gün hastanede kaldım. Doğum yaptığımın akşamı kalktım yürüdüm. Sonraki gün kalktım kızımla ilgilendim alt değiştirme filan. Hastanede fısfıs sıktılar dikişime daha kapatılmadı üstü sadece kuru tut dediler. Bi sorun yaşamadım. Evde ağrım olmadı. Hastanede ağrım oldukçada ağrı kesici yaptırdım.

ya ben suni sancı alırken yanımda bağıran sancısı çok olan bi kadın vardı. hemşireler çok bağırıyodu ben korkudan ses çıkaramadım. şimdi olsa şikayet ederim o zaman çok cahildim anne baba yok eş yok yanında tek başına içerde bekliyosun.. zordu.. bi kere sadece beni çıkarın ne imzalıcaksam imzalarım ben başka hastaneye gidicem dedim izin vermediler. telefonu da almıyolar içeri yanımda değildi eşimi de arayamadım 16 saat süni sancı çektim.. bebeğimin sabaha kadar 4 kere kalbi durmuş çalışmış gelip giden doktorlara söyledim ne oluyor diye cvap bile vermediler sabah mesai başlayınca bi doktor geldi o bana bakan doktorları azarladı bu bebeği görmedniz mi acil sezaryene alın diye hemen ilk ben alındım. sans eseri bebeğim sağlam doğdu yani. aahh ahh
Allah belalarını versin! Pislikler.. Ya bebeğine bişey olsaydı Allahım korumuş :(

Sezeryan Doğum yapmadım ama artık eskisi gibi ızdıraplı değil, herkes hemen iyileşiyor. Bünye meselesi elbette önemli bir faktör. Ancak çocuğu 14 yaşına gelmiş kadın çok zorlandı diye bugün olanın zorlanacağı kesinlik taşımaz. Tıp ilerledi, estetik dikişti yapıştırmaydı çeşitli teknikler çıktı.

Valla benimki çok ızdıraplıydı en az 2 ay ağrı çektim elden ele doktordan doktora da farkediyor sanırım. Benim canıma okudular sonda bile takmadılar

İki sezeryan da üçüncü gün ayaktaydım şükür hiç sıkıntı yaşamadım

Iki gece hastanede yattım. Eve geldikten sonra hiç öyle lohusa triplerine girmedim hiç yatmadım. Ucuncu Gün dışarı çıktım yürüyüş yaptım

Yanı kiisye gore değişir tabi ama sezeryanda vücut daha çabuk toparliyo. Sezeryan güzel:)
2 gece hastanede kaldık çıktığımızda evde yemek yapıyordum ki benim sezeryanim biraz zordu.ilk gün hemen ayağa kalkamadım uyusuklugum geçmediğinen.ama emzirdim ağrı kesiciler zaten işe yarıyor.hic korkmayın tabii en guzeli normal doğumdur.benim kuzum da tüp bebek doktor da ben de normal doğumun bebek açısından riskleri almak istemedik .bu arada sezeryan olacak diye de 38 hafta dolunca hemen olmadı doğum 38+5 te doğum yaptim

Yalnız değilsin:KK70:
Zorunlu sezeryan doğum yaptım ve Allah ikinciye hayırlı ise normal doğum nasip etsin derim hep. Öyle 3. Günde iyilestim diyenler maşallah vallahi ben de 3. günde ayaktaydım ama ne süpürge alabildim elime (dikişler var nasıl ev süpürülür o halde onu da anlamadım), ne bebeğimi yatağından alıp yerine koyabildim, ne de sağa sola rahatca dönüp uyuyabildim. Öyle ütopik bir şekilde laylaylom olmuyo o işler bana göre. Konu sahibi ne çok kolay geçecek diye düşün ne de cok zorlanacagim diye kendini ye bitir. Her doğum kendine özeldir Allah kolaylığını verir inşallah

Ay evet ya kolay olurmu benimkide çok zordu iyileşmem uzun sürdü adım atarken bıçak saplanıyordu sanki hatırlamak bile istemiyorum 😔 Rabbim inşaAllah 2.de hayırlı kolay geçen normal doğum nasip eder banada sizede 🤲 ssvd yapanlar çok var onlara baktıkça umutlanıyorum Allah Kerim'dir belki bizede nasip eder hayırlı sağlıklı doğumlarımız olsun inşaAllah amin🤲

1 gece hastanede kaldim,2.gün eve ciktim 1.haftamda misafir ağırladım.
Çok iyi bir anestezist ve kdu sayesinde normal dogumdan rahat geçirdim diyebilirim

.
[/QUOTE]
ama konu hangi doğum yöntemi daha sağlıklı degil ki?
sezaryenden sonra kolay toparlandınız mı?

ben de önceden keyfi sezaryene karşıydım ama kadın korkuyorsa ve doğuma hazır değilse, kendini daha iyi hissedecekse, zor yollardan kavustugu bebeği varsa neden olmasın? diyorum artık.
doğumdan sonra korkudan 6 ay, 1 yıl cinsel birliktelik yaşayamayan kadınlar var mesela.
normal iyidir. ama doğum kişiye özeldir.
ben mecburi sezaryen doğum yaptım, normal doğum yapamadım anne olamadım diye bunalımlardan bunalıma girdim.
30 saat sancıdan sonra mecburi sezaryen oldu ama o normal doğum baskısı yüzünden çocuğumu kucağıma aldığımda ona kötülük yaptım gibi hissediyordum.
gerek yok bu kadar aaaaaa aama olmaz iş sezaryen baskısına.

4+ bebek küçüğe göre normal doğum açısından risklidir. büyük bebek kolay doğar safsata. ben doğum engeli olan çok çocuk gördüm.
omuz çıkıkları, köprücük kemiği kırıkları, omuzda sinir sıkışması gibi problemler 4+bebeklerde daha sık görülür.
Ama siz sezeryan daha kolaymış gibi söylüyorsunuz. Neye göre kime göre berbat diye sormuşsunuz. Bana göre berbat. Ikinci çocuğum normal doğabilecekken ilk sezeryan yüzünden dikişlerim patlamak üzere tekrar sezeryana alındım. Bebek çıktı iki saate yakın dikmekle uğraştılar. Ayrıca ilk üç gün sütüm de gelmedi. ben kolay da toparlanamadim 6 ay olacak neredeyse bazen çok sızlıyor. Ben de 24 saat olmadan çıktım ama bebeğimi emzirirken çok zorlandım. Kırkım dolmuştu ama halen daha eğilip kalkamıyordum. Demek ki bir ben zorlanmışım.

İki sezeryan yasadim.biri genel.biri spinazi şeklinde..zorunlu ise spinazi tercih et.hic birşey hissetmiyorsun.uyaniksin.bebeginin ilk sesini sen duyuyorsun.Normal olursa epidural ol.olanlar memnun.Bebeginin aşkı ile çok çabuk ayağa kalkıyorsun.🥰

Merhaba bende spinal oldum ama çok kötü geçti o an karnıma bastırırlarken inanılmaz bir baskıyla ağrı yaşadım ☹️ bağırdım acıyor diye sonra hemen hafif uyuttular beni ... Genelde herkes spinal olurken çok rahat geçtiğini söylüyor ama elden ele değişiyormu acaba bilemedim 🙄 bide doğumdan sonra gelip karna bastırıyolarmış bana öyle bişey yapmadılar size yaptılarmı acaba genel anestezi olanlara mı yapıyorlar onu? 🤔

ya ben suni sancı alırken yanımda bağıran sancısı çok olan bi kadın vardı. hemşireler çok bağırıyodu ben korkudan ses çıkaramadım. şimdi olsa şikayet ederim o zaman çok cahildim anne baba yok eş yok yanında tek başına içerde bekliyosun.. zordu.. bi kere sadece beni çıkarın ne imzalıcaksam imzalarım ben başka hastaneye gidicem dedim izin vermediler. telefonu da almıyolar içeri yanımda değildi eşimi de arayamadım 16 saat süni sancı çektim.. bebeğimin sabaha kadar 4 kere kalbi durmuş çalışmış gelip giden doktorlara söyledim ne oluyor diye cvap bile vermediler sabah mesai başlayınca bi doktor geldi o bana bakan doktorları azarladı bu bebeği görmedniz mi acil sezaryene alın diye hemen ilk ben alındım. sans eseri bebeğim sağlam doğdu yani. aahh ahh
Öncelikle geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Şimdikilerin bir b.ktan anladigi yok. Sadece maaş gününü ve kaç lira alacaklarını hesaplasınlar.
Geçen gün Dr. Halit Yerebakan ebesini davet etmiş programa. Kadın kordonu boynuna dolanmış bebeği anne karnında kordonu keserek kurtarmış. Tabiki Allah'ın izniyle. Ama bunlar sağlıklı çocuğu sakat edip verirler insanın eline. Allah ıslah etsin.

Yalnız değilsin:KK70:
Zorunlu sezeryan doğum yaptım ve Allah ikinciye hayırlı ise normal doğum nasip etsin derim hep. Öyle 3. Günde iyilestim diyenler maşallah vallahi ben de 3. günde ayaktaydım ama ne süpürge alabildim elime (dikişler var nasıl ev süpürülür o halde onu da anlamadım), ne bebeğimi yatağından alıp yerine koyabildim, ne de sağa sola rahatca dönüp uyuyabildim. Öyle ütopik bir şekilde laylaylom olmuyo o işler bana göre. Konu sahibi ne çok kolay geçecek diye düşün ne de cok zorlanacagim diye kendini ye bitir. Her doğum kendine özeldir Allah kolaylığını verir inşallah
Amin
Duygularıma tercüman olmuşsun teşekkür ederim. Eğer istanbul civarında yaşıyorsan Ayşe Duman diye bir doktor var. Ben doğuda yaşadığım için gidemedim ama sen gidersin ve normal doğurursun inşallah.

Merhaba bende spinal oldum ama çok kötü geçti o an karnıma bastırırlarken inanılmaz bir baskıyla ağrı yaşadım ☹ bağırdım acıyor diye sonra hemen hafif uyuttular beni ... Genelde herkes spinal olurken çok rahat geçtiğini söylüyor ama elden ele değişiyormu acaba bilemedim 🙄 bide doğumdan sonra gelip karna bastırıyolarmış bana öyle bişey yapmadılar size yaptılarmı acaba genel anestezi olanlara mı yapıyorlar onu? 🤔
Ben de duymuştum öyle bir şey ama bana da yapmadılar. Bebek çıktıktan yaptılar. Tabi hissetmedim. Sadece bir kaç saat kum torbası koydular o kadar.

Tüp bebek diye niye sezeryan ben onu anlamadm??? Aydınlatın beni

2 gece hastanedeydim bende ozel de yaptim normal dogumun hayalini kurmustum hep ama olmadi malesef bebegim yan duruyodu 40. Haftanin son gunu cuma gunu dogum yaptim annem vardi yanimda sutum gec geldi biraz o sorun oldu banyo ettirdi hastanede 2 kere ne agrim kaldi ne sizim sutum geldi Allaha sukurler olsun dikisler agriyo ama korkulacak bisey yok dogumdan 6 saat sonra yuruyuse basladim tuvalete gitmek cok onemli hic korkun olmasin tabiki dogum zor ama sezeryanin agrisi 2 3 gun sonra gecicek merak etmeyin simdiden hayirli olaun beneginiz sagkikla kucaginiza almaniz dilegiyle

Back
X