Sey_ren'in Mutfağı

Bir başka zamanda akraba sofrasındayız bu kez.Rabbim bizi akrabasız ve gerçek dostsuz bırakmasın inşAllah.

Menümüzde yine kuru patlıcan,biber dolma,yaprak sarma patates salatası,ev yapımı yoğurt ve zeytinyağlı pancar vardı.Bunu özellike yarın pazardan alıp tekrar yapılışı ile birlikte vermek istiyorum inşAllah.

Bu arada biz masada yemek yemeyiz hem kalabalık sofralarda buluştuğumuzdan hemde yer sofrasında ki tadı masada yemekten zevk almadığımızdan.
Yemek masasını niye almışım hala hayıflanırım.Evin bir köşesinde bekler durur.Sanırım seneye kışa onu sobada değerlendireceğim

Bir başka aile sofrasındayız.
Menümüzde Etli Nohut Yahni,Prinç Pilavı ve baştacımız bizim olmazsa olmazımız ev yapımı Yoğurt.Tabi turşu

Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. Andolsun, biz sizden önce kitap verilenlere ve sizlere: "Allah'tan korkup-sakının" diye tavsiye ettik. Eğer inkara saparsanız, şüphesiz, göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. Allah, hiç bir şeye ihtiyacı olmayan, hamd'e layık olandır. (4/131)

Veeee kışın tadını bizim gibi çıkaran kaç kişi var acaba
Soba keyfi ve kestane kebappppp

sen nasptın kardeş yaa o yaprak sarmaları gösterdin memelerim şişecek şimcikkkk offf en sevdiğim şey yaprak sarmadır çok canım çekti gece gece yaaaaaaa

Bu köy mantarının tadını hiçbir mantarda bulamıyorum malesef.Çam mantarını bulunca Kültür mantarına bakasım bile gelmiyor.Nasıl ki mevsimi geçiyor yine kültür mantarına talim ediyoruz.

sen nasptın kardeş yaa o yaprak sarmaları gösterdin memelerim şişecek şimcikkkk offf en sevdiğim şey yaprak sarmadır çok canım çekti gece gece yaaaaaaa

Ayyy canım benim yaaa hakkını helal et ne olur.:2:
Yakınmısın bana gel yapayım sana hemen yarın.

off bu gece bu topik benim heryerimi şişirecek yaaaa bacı size gelmek istiyorum şuan o sobanın üzerindeki kestaneleri lüpletmek istiyorum

Canım ya gel vallahi gel kapım açık.ben Adanadayım buralı isen yarın gel şimdi gel ...Bu saatte yemekle kimsenin işi olmaz kimsenin canı çekmesin diye yazmıştım bunları ben.

Ayyy canım benim yaaa hakkını helal et ne olur.:2:
Yakınmısın bana gel yapayım sana hemen yarın.

ahh kıyamam canım beni mi düşündün ne kadar iyisin bayılıyorum böyle iyi kalpli insanlara
estafirullah canım ne demek helal olsun tabii ki ne hakkım olabilir ki
keşke yakın olaydık kız gelirdim hem sobada bana kestane de yapardın ne arsızım yaaa
Bursalıyım kız ben sen nerden.?

Resmini koymuşken bu eşsiz nimetin lezzetinden vede bir mantarlı tarif vermeden olmaz degilmi
Köylerde ve çamlık alanlarda yagmurlarla beraber çıkan ve 1 ay gibi bir zamanda hemenceceik geçiveren bu tadına doyulmaz mantarın adı yörelere göre degişiyor,Genelde adı çam mantarı olarak geçiyor ama köy mantarı en manktıklısı
Tadı eşsiz olan bu mantarın besin degeri et ile aynı kategoride tutulmakta,

Malzemeler

400 gr. mantar
3 adet domates
3 adetsoğan
2 adet biber
2 diş sarmısak
Tuz, zeytinyağı,kekik acı pul biber

Yapılışı

Soğan ve biberi doğrayıp çok az yağla soteleyin
Domatesleri de doğrayıp soteleyin
Mantarları da doğrayıp ekleyin.
Tuzunu ve diger baharatlarını atın ve hiç su eklemeden kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Domatesler pişince ocaktan alın mantar zaten pişmiş oluyor o zamana kadar.

AFİYET OLSUN

—

Canım ya gel vallahi gel kapım açık.ben Adanadayım buralı isen yarın gel şimdi gel ...Bu saatte yemekle kimsenin işi olmaz kimsenin canı çekmesin diye yazmıştım bunları ben.

tatlım ben gece kuşuyumdur geceleri uyuyamayınca ben gördüm işte o resimleri olsun kız biz de bakarak yemiş kadar oluyoruzsağolasın canım gelip yemiş kadar oldum

Canım benim bende Adana'dayım.Vallahi yolun Adana'ya düşerse başım üstüne beklerim.Keşke yakın olsak soframı paylaşmayı severim ben.Ne pişirsem konu komşuma veririm mutlaka.Sana her daim yer olur bizim evimizde canımcım.

ALLAH razı olsun canım söylemen yeter hani bir laf herşeye bedel derler ya öyle oldu şuan gelemesemde gelmiş gibi oldum
yolun düşerse gel demen bile güzel gönlü güzel arkadaşım

Her zaman beklerim gecekuşum benim.Sıcakkanlıyımdır huyum kurusun azcık kötü olmak istiyorum ama başaramıyorum :26: e yaparsın.İyi olmak güzel yinede tanımadığın insanlarla bile dost olup daimi kalabiliyorum canım.Umarım seninlede öyle dost oluruz neden olmasın.Mutfağıma hoşgeldin sana bir Türk Kahvesi ısmarlayayım canım.

Mutfağımıza ziyarete gelen herkese kahveler bizden.Hemde mis gibi köpüklü TÜRK KAHVESİ

Sevgili Cahidenin tarfi.Daha iyi göresiniz diye onunda bir resmini paylaştım.Link vererek paylaşmamızı pek sıkıntı etmiyor.Yoksa hakkını da haklı olarak helal etmiyor.Hakkına girmek istemediğimden tarif ve 1 resim ona diğer ikisi bana ait.
Malzemeler (4-5 kişilik)

• 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 120 gr. çikolata
  • 80 gr. tereyağı
  • 1 tepeli klasik küçük boy kahve fincanıyla un
  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ılımaya bırakın.
  • Ilınınca içine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip çırpın.
  • Unu ilave edip yeniden çırpın.
  • Yumurta aklarını bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurta aklarını iki aşamada çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Çay veya kahve fincanlarını tereyağıyla yağlayıp unlayın.
  • Karışımdan fincanların yarısına gelecek kadar doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
  • Tatlının üzeri kabuk bağlayınca fırından almak gerekiyor. Fazla pişince içinden çikolatası akmıyor.
  • ​Çikolata Şelalesi / Sıcak Kek « Cahide Sultan

Ben tarifi KARAMELLİ ÇİKOLTADAN yaptığım için rengi bu şekil oldu

iyi olmak kadar iyi bişi var mı şekerim ya iyi insanları ALLAH sever kul da sever
sen iyi ol iyilik düşünmekten kötülük gelmez dimiii
ahh canım MAHAŞALLAH pek bi köpüklü olmuş ama ben kahveden nefret ederim,çay da sevmem bir meyve suyyun var sa falan alırım ama

Vereyim canım olur.Ama ev yapımı benim meyve sularım.Hazır kullanmam bahçemin portakalından sıkıp getiriyorum hemen..

Bunlar benim bahçemden organik portakallar.

Buda suyu..Bunu kopya çektim ama..

organik işte ohhhh ohh çok güzel ,benim annem de bahçemizde ki vişnelerden komposto yapmış kışlık bu yaz,bir kaç gün önce çok fena hasta oldum ağzım bile yara içindeydi o zaman anneciğim bana o bahçemizin vişne suyundan içirdi hep şifa gibi geldi valla ALLAHIM iyi ki yaratmışsın çeşit çeşit meyveler sebzeler herşeyi iyi ki yaratmış RABBİM
bizim bahçede de bissürü meyve çeşidi var evimiz müstakil kendimize ait bahçesi de kocaman o yüzden bissürü meyve dikmişler annemler hala da dikmekteler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…