Sey_ren'in Mutfağı

10 dk müsade canlar paylaşıma devam sıradaki tarifim ELMALI ETİMEK TATLISI:KK56:
ama oğluşum uyandı yatırıp geliyorummm:KK55:

10 dk müsade canlar paylaşıma devam sıradaki tarifim ELMALI ETİMEK TATLISI:KK56:
ama oğluşum uyandı yatırıp geliyorummm:KK55:

evli misin sen gıııııı:KK53:bir de çocuğun bilem var ha:KK53:ben seni bekar sanıyordum gene neden diye sorma işte içime öyle bir his gelmişti:KK9:
kaç yaşındasın bacı 25 den küçük olma sakın benden küçük olup çoluk çocuğa girmiş olma sakın saçını başını yolarım bak haa komplexe girerim:KK9:

moralim çok bozuldu ya :KK14:
herkes ne guzel yemekler tatlilar yapiyor ben resmen guzel bir yemege hasret kaldim..
esime uzuldum en çok.. hemen yarin bu olaya el atiyorum ve guzel degisik bir yemek ya da tatli yapiyorum.. askim benim ya dogru duzgun bisey koymuyorum onune hiç sesi bile çikmiyor... :KK16:

Sıradaki tarifimiz ELMALI ETİMEK TATLISI

2u4tvm9.jpg

MAZEMELER

Tabanı için

• 1 paket tuzsuz etimek
Elmalı katman

• 3 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

2ppki1j.jpg

Kreması için

• 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için

• 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
2nrhsua.jpg

Etimek tatlısı nasıl yapılır?

• Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin

1zntrt3.jpg

• Elmaları rendeleyin

2eckswj.jpg

• şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
  • Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
  • Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
24oohw1.jpg

• Karamelli şurup için
  • 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
  • Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Şerbeti elmalı katmanın üzerinden dökün
  • Kremayı krema malzemelerin hepsini tencerede süt ile buluşturup çırpıcı yardımı ile topaklanmadan karıştıra karıştıra kaynatın.Göz göz olana kadar pişirin.Kremada hazır demektir.Elmalı katmanın üzerine dökün.
  • 124zvk8.jpg
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
  • 2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.

TATLIMIZIN YANDAN GÖRÜNÜŞÜ:KK56:

Şerbetle yumuşamış,elmalı katman ve krema ile buluşmuş tatlımız bence nefis görünüyor.:KK1:

2eg70qt.jpg

Ben 1 gece buzdolabında beklettim hem şerbeti tam çekmiş hemde çok güzel donmuştu.Artık servise hazırdı.Tadına bakmak misafirlerime kaldı..

oju44.jpg

Yapıp yiyeceklere şimdiden AFİYETLER OLSUN...

34yuwcx.jpg

evli misin sen gıııııı:KK53:bir de çocuğun bilem var ha:KK53:ben seni bekar sanıyordum gene neden diye sorma işte içime öyle bir his gelmişti:KK9:
kaç yaşındasın bacı 25 den küçük olma sakın benden küçük olup çoluk çocuğa girmiş olma sakın saçını başını yolarım bak haa komplexe girerim:KK9:

Yaşlandım ben bebeğim.Yaş 34:KK1:
13 yaşında birde kızım var:nazar:

ay çok değişik bir tarif bu da ellerine sağlık şekerim yine harika bir tarif paylaştın mersiii
ben bunu not edeyim pc ye de ileride evlenince misafirlerime yaparım:KK1:

moralim çok bozuldu ya :KK14:
herkes ne guzel yemekler tatlilar yapiyor ben resmen guzel bir yemege hasret kaldim..
esime uzuldum en çok.. hemen yarin bu olaya el atiyorum ve guzel degisik bir yemek ya da tatli yapiyorum.. askim benim ya dogru duzgun bisey koymuyorum onune hiç sesi bile çikmiyor... :KK16:

Bozulmasın canım ya Allah ne verdiyse bizde pişen size de düşer.Buyur soframızda tabakta yemekte çok.:KK16::KK54:
Yemekler zor gibi gözüksede 1-2 denemende güzel şeyler çıkar yeterki yakma tuzda boğma :KK1:sonrasına karışma her türlü yenir:KK56:

yani bu demek oluyor ki 21 yaşında anne olmuşsun ben gene geç kalmışım yaaa
:KK1:
şaka yapıyorum şekerim ya ALLAH uzun ömür versin evladına analı babalı büyüsün İNŞALLAH

Evet canımcım 21 yaşında kızımı kucağıma aldım.Allah herkese hayırlı evlilik hayırlı eş hayırlı kader ve evlatlar nasip etsin.
Amiiiinnnn

Senide başgöz edelim canım hemen.Varsa sevdiğin nikah yapalım yoksa sana hayırlı bir eş bulalım.Çöpçatanda olduk iyimi :)

Son düzenleme:
ay çok değişik bir tarif bu da ellerine sağlık şekerim yine harika bir tarif paylaştın mersiii
ben bunu not edeyim pc ye de ileride evlenince misafirlerime yaparım:KK1:

:KK1:Rica ederim canım.Evlenmeden ev ahalisine yap sende herşeyi evliliğe saklıyorsun olmazki .Evdekiler beğensin önce:KK14:
Onları kobay olarak kullan eşin olacak insanda tarifin tadını çıkarırsın.:KK34:

Evet canımcım 21 yaşında kızımı kucağıma aldım.Allah herkese hayırlı evlilik hayırlı eş hayırlı kader ve evlatlar nasip etsin.
Amiiiinnnn

Senide başgöz edelim canım hemen.Varsa sevdiğin nikah yapalım yoksa sana hayırlı bir eş bulalım.Çöpçatanda olduk iyimi :)

henüz evlilik düşünmüyorum şekerciğim çöpçatma beni:KK1:
AMİN canım ALLAH herşeyin hayırlısını yazsın alnımıza İNŞALLAH AMİN

Benim soframda 2.vazgeçilmezim salatam.Ne bulursam yeşillik adına koyarım içine.
Biraz zeytinyağından dolayı parlak çıkmış ama:KK1:.Yokluğun gözü kör olsun (alacağım bir fotoğraf makinası olmuyo böle-parayı bulursam tabe):nazar: :KK4:akşam kocayı bekliyoruz onun teline yapışıyoruz resim çekmek için.Millete durun diyorum yemeyin çekeyim öyle yiyin.:KK1:Uyuz oluyorlar tabi.Benim 3 yaşındaki paşam saldırıyor tabaklara.:KK76:

2hmizwk.jpg

Cumartesi günü menüde ızgara tavuk vardı.Ve soframızın baştacı közlenmiş yeşil,kırmızı biber,soğan salatası veee yeşil salata....

nox93s.jpg

Eşim birazcık yakmış ama kötü değildi:KK1:

dma1qf.jpg

:KK1:Rica ederim canım.Evlenmeden ev ahalisine yap sende herşeyi evliliğe saklıyorsun olmazki .Evdekiler beğensin önce:KK14:
Onları kobay olarak kullan eşin olacak insanda tarifin tadını çıkarırsın.:KK34:

kız zaten ben onu şakacıktan dedim
herşeyi evdekilere yapıyorum ben deniyorum kobayım onlar evet:KK1:bayılırlar yemeklerime MAHAŞALLAH nazar değmesin:nazar:
kız bişi dicem sen kadınlar kulübünde ki yemek yarışmasına katılsana çok mahareetlisin baksana bence katılmalısın hem birinciye çok güzel hediyeler veriliyor yönetim tarafından öneririm yani:KK34:

kız zaten ben onu şakacıktan dedim
herşeyi evdekilere yapıyorum ben deniyorum kobayım onlar evet:KK1:bayılırlar yemeklerime MAHAŞALLAH nazar değmesin:nazar:
kız bişi dicem sen kadınlar kulübünde ki yemek yarışmasına katılsana çok mahareetlisin baksana bence katılmalısın hem birinciye çok güzel hediyeler veriliyor yönetim tarafından öneririm yani:KK34:

:26:Bilmem ki.Hem ne zaman yapılıyor bu yemek yarışması canımcım.Belkide katılırım bellimi olur.:KK36:

:26:Bilmem ki.Hem ne zaman yapılıyor bu yemek yarışması canımcım.Belkide katılırım bellimi olur.:KK36:

bak link vereyim bir kontrol et daha önce çorbalar ve ara sıcaklar yarıştı şuan da deniz ürünleri yarışıyor bence sen bütün kategorilerde olmalısın belli mi olur kazanırsın
birinci kategoride ki arkadaşa mısır patlatma makinası ve blendır seti verildi katıl canım
seni destekliyorum canım bak:KK34:
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...utfagim-odullu-yarisma-mutfakta-mutluyum.html

Tamam hemen bakıyorum canım.Peki bunun bir süresi falan varmı.Sen mesaj yazarken bende inceleyeyim orayı.Sağol canım Allah razı olsun.:KK34::KK16:

Canım bu yarışmaya katılmak için kime başvuru yapacağız ve yaptığımız tarifi nerde paylaşacağız acep

Son düzenleme:
Tamam hemen bakıyorum canım.Peki bunun bir süresi falan varmı.Sen mesaj yazarken bende inceleyeyim orayı.Sağol canım Allah razı olsun.:KK34::KK16:

Canım bu yarışmaya katılmak için kime başvuru yapacağız ve yaptığımız tarifi nerde paylaşacağız acep

canım başvuru yapmana gerek yok
o linkin alt kısımlarında kategori başlıkları var o bölümlere konunu açıcaksın yarışmak istediğin yemeğinle ama hangi kategori yarışıyorsa o temalı yemek olucak ondan sonra oylama başlıyor işte
istersen kazen ya da mune ye msj at daha iyi bilgi almak adına

Tamam canım gördüm iyice inceleyeyim sonrada yaparım kısmetse yarışırız yoksa izleriz ne yapalım.Sağol bilgi verdiğin için.:KK9:Her işte bir hayır vardır değilmi ama:KK34:

X