Sey_ren'in Mutfağı

Komşumuyuz ne güzel.
Sen neredesin canım.Mutfak komşuluğu değildir umarım anladığım.İdare et biraz bu aralar moral bozukluğu olunca benim jeton paraşütle zor iniyor yere

Komşumuyuz ne güzel.
Sen neredesin canım.Mutfak komşuluğu değildir umarım anladığım.İdare et biraz bu aralar moral bozukluğu olunca benim jeton paraşütle zor iniyor yere

Mutfak komşuluğu
Canım sıkıntın ne ise rabbim yardımcın olsun

Doğru anlamışım ama sanırım aynı memleketli olma hayali daha ağır bastı canım.Olsun yinede mutfak komşuluğuda güzel ne yapalım.
Sıkıntım eşimin işsizliği canım ya dua edin bir an önce iş bulsun.4 ay olacak ve artık elimizdeki avucumuzdaki de bitti sayılır.

Adana'dasın değil mi :26:Bende antepAslında komşu sayılırız
Canım rabbim en yakın zamanda eşine iş nasip etsinHazıra dağ dayanmaz haklısın

Son düzenleme:
Evet canım ben Adanadayım.
Ooo komşuymuşuz canım daha ne olsun.Senin mutfağınada bakmak lazım ama ben fırsat bulamıyorum.Hemen abone olayımda kaçırmayayım hiçbirşeyi.
Oğluşum küçük onunla alakadar olunca kızımın okulu derken zaman bitiveriyor hemencecik.
Canım eşimin işsizliği gerçekten sıkıntıya soktu bizi.Umarım eşim ve eşim gibi iş bekleyenlerin kısa zamanda kısmetleri açılır.

Son düzenleme:

Haklısın canım çocuklardan fırsat bulmak zor oluyor
Allah kolaylık versin Amin
İyi geceler

Sağol canım hayırlı geceler.Allaha emanetsin.Kaç çocuğun var bilmiyorum ama kaç tane ise kocamannn öpüyorum onu veya onları

MAŞALLAHH.Benimde 2 tane :) Rabbim bağışlasın.
Çok çok öptüm o tatlı varlıkları canım.

Selam herkese, konu ile alakası pek yok ama ben evlenmek üzereyim ve malum çeyiz olayları. Kek kalıbı almak istiyorum ve tecrübelerinizden aktarabileceğeniz ve bildiğiniz, önerebileceğiniz bir marka var mı bu konuda? Zamanla bütün kek kalıpları kötü oluyor. Silikonda denedik daha önce ama faydasını görmedim. Yağlama unlama hepsini yapıyoruz. Zor oluyor çıkarmak. Bir öneriniz olabilir mi?

Teşekkürler.

Merhaba canım mesajını göremediğim için kusura bakma..Allah mutluluğunu daim etsin inşallah.
Bütün kek kalıpları titiz kullanmazsan malesef kötü oluyor.Silikonu bilmiyorum ama keki kalıptan çıkarmak için mümkün mertebe iyi yağlamış(katı yağ mutlaka)olman gerekir ve üzerine bolca un serpip sonra kalıbı ters çevirip fazla unu silkelemen lazım.Kek piştikten sonra ıslak bir bezin üzerine çıkarıp kenarlarını tahta bir spatula veya kürdan ile yada bıçakla çizmeden yaparım dersen hafif açman lazım.Ters çevirdiğinde hemen çıkar.
Ve kalıbı yıkamak için mutlaka 1 saat suda ıslatıp beklemen sonrasında süngerin sert yeri ile çok fazla ovalamadan yıkaman gerekli.Umarım faydalı olmuştur canım.
Ben marka kullanmıyorum züccaciyeden almıştım yıllardır kullanıyorum.

Kaç gündür çektiğim resimleri eklemeye çalışıyorum ama ya unutuyorum ya işime gelmiyor..Fırsat bulunca ekleyeyim dedim.
Malesef telimde bozuk olunca akşam eşimi beklemek zorunda kalıyorum.Adam deli dana gibi iş peşinde şurda burda derken gündüz telini çalamıyorum malesef:26:
Neyse bugün misafirlerimle börek partisi verdik evde önce onu paylaşayım.

Menüde ıspanaklı börek ve peynirli sıkma vardı..

mmmhh sacda veya sobada pişmiş böreğin tadını hiçbir şeye değişmem...

Yine geçmişten bir sofra paylaşmak istedim sizlerle
Misafir ağırlamayı çok seviyorum.Elimden gelse hergün ağırlasam ama ne zaman ne şartlar bazen elvermiyor malesef.

Menüde kuru patlıcan,biber lahana ve yaprak sarma ile her derde deva Tarhana Çorbası,turşu veee ev yapımı yoğurt mevcuttu..

O halde akrabaya da hakkını ver, yoksula da, yolcuya da... Bu, Allah'ın rızasını dileyenler için daha hayırlıdır. Kurtuluşa erecek olanlar da işte onlardır.30-38

ŞÜKRETMEYİ hiç unutmayalım inşAllah..

ayy bu harikaa görünüyor görsel açıdan tam misafir ağırlamada yemek davetlerinde hafif bir tatlı hamarat hatun seni
elin kolun dert görmesin şekerim,izninle tarifini alabilirim değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…