Sey_ren'in Mutfağı

çok güzel lezzetler var emeğine yüreğine sağlık akşama kıymalı çanak patatesi deneyeceğim :) abonenim artık :)

MALZEMELER

-Yarım kg taze fasulye
-2 adet domates
-2 adet orta boy soğan
-Tuz,karabiber
-1 tatlı kaşığı salça
-1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

-Fasulyeleri ayıklayıp diklemesine ortadan kesin
-Domatesleri soyup robottan geçirin veya rendeleyin
-Bir tencereye soğanları ortadan kesip jülyen doğrayın,salça ve yağı da ilave edip 1-2 dk kavurun
-Sonra fasulyeleri düzenli bir şekilde tencereye yerleştirip üzerine domatesleri dökün
-Tuz karabiber ve 1 su bardağı suyu da ekleyip kaynayana kadar harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-25 dk kadar pişirin
-7-8 dk kadar dinlenen fasulyeleriniz yemeye hazır yanında pirinç veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN

NOT

Sebze yemeklerini ne kadar az pişirirseniz o kadar sağlıklı ve lezzetli olur
Ve benim fasulyelerim köy fasulyesi oldu
ğundan ekstra şeker ve defne yaprağı ekleme gereği dumadım

Eklentiler

• $fotoğraf0187.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 70
  • $fotoğraf0188.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 71
  • $fotoğraf0188_001.jpg
    34,2 KB · Görüntüleme: 69
  • $fotoğraf0189.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 63
  • $fotoğraf0190.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 66
  • $fotoğraf0191.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 70
  • $fotoğraf0192.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 70
sey-renciğim nerelerdesin? Umarım bir sıkıntı yoktur...

Canım benim yaa bugünde arkadaşıma senden bahsettim arayacaktım ama burada da fazla görüşemediğimizden müsaitmisin değilmisin bilemediğimden rahatsızlık vermek istemedim.
Allah razı olsun canım iyiyim.Sorun sıkıntı Allah büyüğünden korusun.
Yarışma varya ona hazırlandım.Yemek siparişlerim vardı onları yaptım.Bir kaç tarifim var ama şu yarışma bitsin öyle atacağım kısmetse.
Yarışmada burada tüm konu komşu eş dost topic mopic topla gel milleti oylamaya katılın.Bende sundum pastamı herhangi bir sıkıntı olmazsa sen bu mesajı okuduğunda Kazen muhtemelen yarışmaya açmış olacaktır benimkinide.
Buradan diğer yarışan pastalara da ulaşabilirsin canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim-f1213/

Sen nasılsın canım.Paşamız nasıllar bakim.
Bu arada o yanında gezen paşamızıda çoook öptüm.Onun yeri bir başka kıskanmasın kardeşini teyzesi onu daha çok seviyor.Kimseler duymasın

Son düzenleme:

Ben bilmeyeli görmeyeli epey yoğunmuşsun; maşallah canım ve başarılar diliyorum sana. Umarım dereceye girer de ödül alırsın; bizler de seninle övünürüz

yok kız, daha doğurmadım; Allah korusun doğuma daha 2,5 ay var. Oğlum için söylediklerine de teşekkür ederiz teyzesi. Senin paşayla akranlar; güzel arkadaş olurlardı aslında

haydi sana kolay gelsin şekerim

Evet canım.Şaka gibi ama bu yaptığım Kedi Dilli Pastadan doğum günü için sipariş aldım.Sen uğurlu geldin bana

Ödül alırsak mutlu oluruz alamazsak yine mutlu oluruz en azından sen ve senin gibi bacılaırm oldu canım.Çook öptüm seni ve paşamızı.
Keşke yakınlarda olsak ne güzel anlaşırlardı gerçekten.

Öncelikle Bamyanın Faydalarına Bir Göz Atalım.Bamyayı herkes sevmez ben çiğ bile çok seviyorum.Turşusu konservesi kızartması her türlü yenebilir.

Bamyanın Faydaları nelerdir?

Kanı temizliyor.
İdrar söktürücüdür.
Sindirimi kolay olduğu için bamya hasta, yaşlı ve diyet yemeği yemek zorunda olan kişilere önerilmektedir.
Lif oranı yüksek olduğu için bamya peklik (kabızlık) çeken kişilere iyi gelir.
Bamyanın çiçeklerinin suyla karıştırılıp ezilmesiyle elde edilen sıvının içilmesi göğsü yumuşatır.
Aynı sıvı, çıbanlara dıştan sürülerek onların olgunlaşmalarını sağlar.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur.
Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır.
Mineraller açısından da zengin bir sebze olan Bamya, halsizliğe iyi gelir.
100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor.

Gelelim Tarifimize

Malzemeler

*Yarım kg bamya
*1 orta boy soğan
*1 adet domates
*yarım limon suyu
*1 kase haşlanmış nohut
*Yarım yemek kaşığı biber salçası

YAPILIŞI

*Önce bamyaların sap kısımları resimde görüldüğü gibi oval şekilde temizleyin.
*Tencreye soğanları doğrayıp yağı ve salçayı ekleyip kavurun.
*Soğanlar kavrulurken bamyaları yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyin.
*Ardından domatesleri de ekleyip limon suyunu ilave edin.
*Limon suyu bamyaların salyasını bırakmasını önleyecektir.
*Domatesler hafiften pişince bamyaların üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ilave edip nohutları da koyun.Tuzunu atıp bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

Eklentiler

• $98989.jpg
    13,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $999999.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 56
  • $fotoğraf0242.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 58
  • $fotoğraf0242_001.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 53
  • $fotoğraf0243.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 78
  • $fotoğraf0244.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 75
  • $fotoğraf0244_001.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 56

Malzemeler

*1 kase arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı tere yağı
*Şehriye ölçtüğünüz kase ile (2 kase su)
*Tuz

YAPILIŞI

*Sıvı yağ tencereye alınır,şehriyeler kızarıncaya kadar kavrulur.
*Kızarmaya yakın tere yağı eklenir.
*Kızardıktan sonra su ilave edilir.
*Tuzunu da ilave edip kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra olabildiğince kısık ateşte şehriye suyu çekene kadar pişirilir.
*Yaklaşık 10 dk demlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Eklentiler

• $9.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 61
  • $10.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 61
  • $11.jpg
    47,6 KB · Görüntüleme: 64
  • $12.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 65
  • $13.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 65
Pandispanya Malzemeleri

*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu

ARASI İÇİN

*1 paket antep fıstıklı puding
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı damla çikolata

ÜZERİ İÇİN

*1 paket çilekli krem şanti
*1 bardak süt
*1 paket sade krem şanti
*1 bardak süt

PANDİSPANYA YAPILIŞI

*Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.
*28 cm ebatında yağladığımız ve un serptiğimiz bir borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mümkünse fırın kapağını açmıyoruz.
*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.
*Soğuması için 10 dk kadar beklettiğimiz pandispanyayı ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.

ARASI İÇİN

*Pudingi paket üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.Sadece sütü yarım bardak eksik koyuyoruz.

ÜZERİ İÇİN

Kremşantileri farklı iki kapta çırpıp hazır halde bekletiyoruz.

YAPILIŞI

*Ortadan ikiye kestiğimiz pandispanyanın üzerine pudingi döküp,üzerine damla çikolata ilave edip diğer yarım pandispanyayı kapatıyoruz.
*Üzerine sade kremşantiyi sürüp olabildiğince düzeltiyoruz.
*Süslemek için çilekli kremşantiyi kullanıoruz.Kızım yaptığında her işi ona bıraktım.Oda çiçek yaptı.Gerçek yapraklarla da süsledi.
*Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Eklentiler

• $11062013076.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 64
  • $12062013082.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 70
  • $12062013085.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 60
  • $12062013088.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 72
  • $12062013109.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 52
  • $12062013115.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 56
  • $12062013120.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 57
  • $12062013122.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 56
  • $12062013125.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 52
  • $12062013128.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 44
  • $12062013129.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 58
  • $12062013162.jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 71
  • $12062013170.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 52
  • $12062013170_001.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 54
  • $12062013093.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 65
  • $12062013095.jpg
    36,4 KB · Görüntüleme: 52
  • $12062013106.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 64
  • $12062013108.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 51

Malzemeler

*6 adet yufka
*1 su bardağı su (Yufkalar kalınsa 1.5 bardak su ekleyin)
*1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ

İç malzemesi

*5-6 adet haşlanmış patates
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası

Üzeri için

*1 kase suluca yoğurt
*1 çay kaçığı karbonat
*2 şer yemek kaşığı beyaz ve esmer susam
*1 yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

*Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.
*1 adet soğanı yağda hafiften salça ile kavurun.
*Patatesleri ve kıyılmış maydanozları da ekleyip yufkaları hazırlayın.
*Su ve zeytin yağını birbirine karıştırın
*Yufkanın birini serip üzerine 5 yemek kaşığı bu karışımdan gezdirin. Su ve yağın eşit sürülmesi için her defasında karışımı kaşıkla karıştırın .
*İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serin. Aynı şekilde onunda üzerine 5 yemek kaşığı karışımdan sürün.Yufkaların her tarafını bu karışımla ıslatmaya özen gösterin.
*Yufkayı 8 üçgen olacak şekilde kesin.
*Her parçanın geniş kısmına iç malzemesinden koyup sigara böreği sarar gibi sarın.
*Fırın tepsisine dizip üzerine yoğurt karbonat,çörek otu ve susamlı karışımı gezdirin.
*150 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifa olsun

Eklentiler

• $fotoğraf0238_001.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 61
  • $fotoğraf0231.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 57
  • $fotoğraf0232.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 77
  • $fotoğraf0233.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 69
  • $fotoğraf0234.jpg
    43,8 KB · Görüntüleme: 60
  • $fotoğraf0235.jpg
    73,7 KB · Görüntüleme: 52
  • $fotoğraf0236.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 57
  • $fotoğraf0237.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 49
  • $fotoğraf0237_001.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 55
  • $fotoğraf0238.jpg
    81,5 KB · Görüntüleme: 77

Bu akşam taze mısır keyfimiz vardı.Özlemişiz.Tadı da enfesti.
Ve o kadar çok faydası var ki,

Atıştırma, çorba, ana yemek ve salatalarda kullanılır. Kebap, haşlama, ızgara ve patlamış mısır gibi çeşitleri vardır.

Uzmanlar anavatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol bol mısır tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor vemagnezyumminerallerinin iyi bir kaynağıdır.

Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir.

Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yönleri
Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık % 23'ünü karşılayacak kapasitededir. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığı ve İrritabl bağırsak sendromunun bir kısım rahatsızlık verici semptomlarını hafiflettiği göstermiştir.

Mısırda hem çözünen hem de çözünmeyen lif bulunur. Çözünür lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır. Sonra da vücuttan geçerek kolesterolü alır. Kolesterola ve kalbe iyi gelir.

Belirgin miktarlarda ki folik asit, niasin ve sağlamış olduğu magnezyum ile de son derece faydalı bir besindir.

Mısır, folat, aminoasit ve B vitamini açısından da zengindir. Bu 3 bileşen, Homosistem seviyelerini düşürür. Önemli metabolik süreçleri üretir. Homosistem düzeyleri yükseldiğinde, kalp krizi, inme veya periferik damar hastalıkları görülebilir.

Şu hesaplanmıştır ki folatın günlük değerinin % 100'ünün alınması halinde bu sadece kendi başına her yıl itibari ile muzdarip olunan kalp krizi sayısını % 10 itibari ile geriletebilir.

Mısırda bol miktarda magnezyum bulunur. Magnezyum doğanın sahip olduğu kalsiyum kanal blokörüdür. Arter ve venlerin çevresinde yeterli magnezyum olduğu zaman derin nefes bir iç çekme ile gevşemeyi sağlar...

Mısır vücutta oksijen ve besinlerin dağılımını iyileştirir.

Çalışmalar göstermiştir ki magnezyum eksikliği sadece kalp krizi ile ilişkili olmayıp fakat kalp krizinin hemen akabinde yeterli magnezyumun yoksunluğu kalbe serbest radikal hasarını kolaylaştırır.

Bu itibarla kısmen gevşetici etkileri ile birlikte, mısırda bulunan magnezyumun. Ayrıca astımı ve migrengibi durumların ağırlığını azalttığı, yüksek kan basıncını düşürdüğü ve arteroskeleroz ve diabetik kalp hastalığı riskini gerilettiği gözlenmiştir. Bir kupa mısır magnezyuma yönelik günlük değerin % 16,4'ünü sağlar.

Kanserle savaşır: Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan özelliklere sahip karotenoid içerir 8 yıl boyunca mısır yiyen kişilerin kanser olma riskinin % 27 azaldığı izlendi. Yardımcı gıdalar, papaya, kabak, portakal, kırmızı biber ve şeftalidir. Sindirim sistemini sağlıklı tutar ve kolon kanserini önleyicidir.

Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı önler. Sindirim sistemini temizler. Mısırdaki çözünmez lifler hemoroid ve kabızlık gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir. Lifler dışkıyı şişiren ve hareketini hızlandıran suyu emer.

Beyni besler: B1 vitamini, beynin temel fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar, bilişsel görevlerini bildirir, enerji sağlar ve gıda dönüşümü için idealdir. Sağladığı Tiamin ile, zihinsel fonksiyonları yerine getirir.

Gözlere iyi gelir: Beta karoten ve folat sayesinde yaşa bağlı dejenerasyonu geciktirir. Beta karoteni A vitamininde bulunur. Ispanak ve havuçtan sonra en çok mısırda A vitamini bulunur.

Şeker hastalarına iyi gelir: Diyabet gıda piramidinde, hububat, bezelye, patates ve fasülyenin yanında, mısır nişastası olarak kullanılabilir. Vitamin ve mineralleri, insülinin makul bir aralıkta kalmasını sağlar.

Cilde faydalıdır: Mısır özü yağı zengin bir linoleik asit kaynağıdır. Bu asitler cildin temeli için gereklidir. Mısır nişastası, döküntü ve tahrişlere iyi gelir.

Gebelikte kullanılır: hamile kalmak için yeterli miktarda folat gerekir, o da mısırda bulunur. Yeni hücre gelişimine ve gebeliğe yardımcı olur. Mısır ekmeği ve mısır gevreği çeşitlere eklenebilir.

Bağırsak ve karaciğer fonksiyonlarını düzenler
Mısırın yüksek lifli içeriği bağırsak geçişini destekler, kollesterol seviyelerini geriletir ve bağırsak fonksiyonlarını iyileştirir.

Diüretiktir
Düzenli olarak yenilmesi eliminasyonu kolaylaştırması yoluyla sıvı birikimini elimine etmeye yardım eder. Ödem durumunda, bir tencere suda kaynatacağınız bir taze mısır koçanı bir saat süre ile kaynatılıp sıkılıp soğutulur. Ödem durumu iyileşinceye kadar günlük 2 ile 3 kupa arasında içilir; tedavinin sonlanmasında önce bir hafta önce bir kupaya indirilerek devam edilir. Bunun sonrasında dozu ihtiyaca göre 2 ile 3 gün için tekrar edebilirsiniz. Ayrıca sadece püsküllerini kullanmak sureti ile bir diüretik infüzyonu da yapmış olabilirsiniz.

Kaşıntıyı azaltır
Hafif kaşıntıya böcek sokmasına bağlı hafif kaşıntıyı rahatlatmak üzere bir miktar suda çözünmüş az bir miktar mısır nişastasını direkt olarak birkaç dakika süre ile deriye uygulamak üzere lapa halinde uygulayın; suçiçeği gibi çocukluk hastalıklarının sebep olduğu kaşıntılar durumunda ılıklı su banyosuna bir tutam mısır nişastası ekleyin; 15 dakika civarında bir banyo bu hastalıklar sebebi ile ortaya çıkan rahatsızlığı geçici olarak geriletecektir.

İshali tedavi eder
Mısır bağırsak geçişini iyileştirirken diğer yandan ishali birkaç saat içerisinde durdurmanın etkili yoludur. Basit olarak öncesinde kaynatılmış olan bir bardak soğuk suya bir iki çay kaşığı mısır nişastası ekleyin ve bunu bu şekilde için. Meyve, su ve sebzelere ilişkin problemi olan ülkelere giderken küçük bir çanta mısır nişastasını yanınıza almanız kolaylık sağlayabilir.

Böbrek fonksiyonlarını destekler
Böbrek fonksiyonu gerilediğinde ya da azaldığında, bir kupa kaynamış suya bir küçük tutam mısır püskülü ekleyin; 20 dakika boyunca karıştırın sıkın ve bir tatlı kaşığı ile sıcak olarak için.
mylife, 09/02/2012

Hamur malzemeleri

2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin

*1 kase suluca ve kaymaklı yoğurt(blendırdan geçirebilirsiniz veya çırpabilirsiniz)
*Susam,çörek otu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 fincan eritilmiş tere yağı

YAPILIŞI

*Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın.
*1 saat ılık bir ortamda,üstünü örtüp mayalandırın.
*Daha sonra hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın
*Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip,yağlanmış tepsiye dikine dizin
*Bütün hamura aynı işlemi uygulayın
*Yarım saat kadar dinlendirin
*Tereyağını yoğurdu susam ve karbonatı çırpın
*Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın
*170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN

Eklentiler

• $1.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 63
  • $2.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 61
  • $3.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 62
  • $4.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 56
  • $5.jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 56
  • $6.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 62
  • $7.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 68
  • $8.jpg
    86,1 KB · Görüntüleme: 60
Seyren son eklediklerine bayıldım.Özellikle yaş pasta ve böreğe.O sulu börek ne güzel kızarmış öyle.Eline koluna sağlık.Biz mısır sezonunu açmadık daha.Bollaşsa da bol bol yesek.

​Ellerine sağlık canım bamyayı çok severim,bamyanın içine ben sarımsak ve salçada koyuyorum birde tavuklu yaparım ben çok güzel oluyor.Sadece temizlemesini sevmiyorum diken batıyor.

Son düzenleme:
Seyren son eklediklerine bayıldım.Özellikle yaş pasta ve böreğe.O sulu börek ne güzel kızarmış öyle.Eline koluna sağlık.Biz mısır sezonunu açmadık daha.Bollaşsa da bol bol yesek.

Teşekkür ederim canım,
Yaş pastayı kızım yaptı aslında yarışmaya onu ekleyecektik ama başka yapalım dedi vazgeçip bu pastamızı koyduk,

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...zimin-elleri-sponsorlugunda.html#post30862997

Böreğin kızarması ise tamamen üzerine yaptığımız yoğurtlu sostan dolayı canım.Yazın ben üzerine yumurta sürmeyi pek sevmiyorum,kokuyor.Ama yoğurt hem yumuşak olmasını sağlıyor hemde çokkk güzel kızartıyor.
Beğenmene çooook sevindim canım.

Mısır bu hafta dahada ucuzdu bizim burada geçen hafta 3 tane 1 TL idi bu hafta 5 tane 1 TL olmuştu.Ama akşam saatlerinde 10 taneyi 1 TL ye vermeye başladılar.

​Ellerine sağlık canım bamyayı çok severim,bamyanın içine ben sarımsak ve salçada koyuyorum birde tavuklu yaparım ben çok güzel oluyor.Sadece temizlemesini sevmiyorum diken batıyor.

Teşekkür ederim canım valla bende bamyayı çok severim her hafta sezon bitene kadar mutlaka yaparım.Bu haftada aldım yine
Bende sarımsak nohut falan koydum ama kızım çok salçalı sevmediğinden rengini döndürdüm o kadar.
Temizlemesi evet birazcık zor ama ne yapalım bamyayı seven dikenine katlanır
Tavukluda denememiştim valla canım bu haftakinde deneyeceğim inşAllah.:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…