Malzemeler
Patates mıhlaması veya omleti nasıl yapılır?
- 3 orta boy patates
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Üzeri için kırmızı pul biber
- Tuz, karabiber
CAHİDE
- Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın.
- Kızgın yağa atıp kızartın.
- başka bir tavada tereyağını eritin, patatesleri içine atın.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip yumurtaları kırın.
- Ben yumurtaları çırpıp o şekilde patateslerin üzerine eklemeyi seviyorum.Böylece omlet gibi oluyor.
- Yumurtaları az pişmiş seviyorsanız, direkt patateslerin üzerine kırın ve sadece beyazlarını pişirin.
Dün soframızda tırşık çorbamız,domates soslu makarnamız yoğurt vee vazgeçilmez salatamız vardı.Rabbim kimseyi açlık yoklukla terbiye etmesin.Halimize her daim hamd etmeyi unutmayalım.
Olsada şuan yesem nasıl canım çekti kahvaltıda çok severim patatesli omlet haftasonu lezzetlerimizdendir
​Yer sofran çok güzel canım bizde hala yerde yeriz gerçi adana ve mersin de çoğunlukla yer sofrası kullanılıyor,resimdeki tirşik çorbasını güzel mayalamazsan zehirler diyorlar bir akrabam çok güzel yapar bu çorbanın şekere çok faydası var diyorlar.
süper şeyler var burada.
ofiste akşam üzeri açlığıyla bakınca herşeyde ağzımın suyu aktı.
ellerinize sağlık.
Sen gel hayatım ben sana yapar yediririm,ama sen zaten becerikli hatunsun bunlar neki senin yaptıklarının yanında
Malzemeler
*4 Adet İrice Domates
*2 tepeli yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1Tatlı Kaşığı salça
*Tuz
*Kuru nane
Domates çorbası nasıl yapılır?
*Domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirin.
*Un salça ve yağı beraber tencereye alın.
*Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
*Kuru nane ve robottan geçmiş domatesi de ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın.
*Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin.
*5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.Tuzunu ilave edip ocağı kapatın.
AFİYET OLSUN
Sağol canım benim hemen gelirim deme öylesende tecrübe var ben tariflerden bakıp deniyorum sen kendinden birşeyler ekleyerek yapabiliyorsun o tecrübelerde senelere eklenerek oluyor işte zamanla ögrencem bende bu işi inşallah
bnm yaptıgım domates corbaları salcalı su gıbı oluyordu. tarıfın enfes gorunuyor. yasasın sonunda ben de domates çorbası yapabileceğim
Olsun kendim ordan burdan karıştırıp başka tariflerde çıkarıyorum ortaya ama seninkilerde enfes hani önemli olan yapmak tarif başka yerden olsada olur hayatım.Ben yinede geleyim
ama biliyormusun Kedi Dilli Çikolatalı Pastamdan 2.siparişi aldım oleyyy
Öğreneceğim kalmışmı canmımcım Maşallah resimler tarifler alıntıda olsa sen yapmışsın ya oda yeter en azından birileri soru sorduğunda detay verebiliyorsun
bende diyorum bu pastanın bir dilimi nerede.
Afiyet olsun canımcım
Mersi canım bende senin mutfaktan bunları aşırdım evde meyve vardı yaptım çocuklara