Sey_ren'in Mutfağı

Yoğurduma tülbent ya da havlu kağıt koyuyorum canım; yoksa dediğin gibi sulu oluyor ama galiba mevsime göre de değişiyor sütün yoğunluğu. Bak mesela şimdi sütler çok daha güzel, kaymakları sapsarı oluyor

Bu işin ortası nedir biliyor musun, canımın çektiklerini kalkıp yapmak. Neyse ki çoğu elimden gelen tarifler.. Bir şehir insanı olarak, artık içli köfte yapabiliyorsam, hamur açabiliyorsam ne mutlu bana. Çünkü bunlar hep kaybedilen unutulan değerler. Çocuklarımız neden bunlardan mahrum kalsın ki! Tamam, özellikle hamur açmak falan belimi ağrıtıyor ama sonunda ortaya değer birşey çıkıyor

İçli köfteyi zaten yapabiliyordum, senin sayende çiğ köfteyi öğrendim, kol böreğini öğrendim, bayat ekmekten omlet yapmayı, halka tatlısını öğrendim. Bunlar hemen aklıma gelenler tabiki... Ellerine sağlık, kazancın da bereketli olsun şekerim

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar
Nehirnile de teşekkürler.

Oğlum tam bir çikolata canavarı deneyebilirim.Görüntü çok güzellll

Teşekkürederim canım inşallah sende oğluşunda begenir biz severek yiyoruz bizde cümleten muz ve çikolata canavarıyız

Senin tariflerinde mükemmel canım girdigimde agzım sulanıyor büyük koyabiliyorsun birde ben beceremiyorum hep küçük çıkıyorlar nasıl ekleniyor öyle Ellerine sağlık bu güzel lezzetler için görüntülerden belli lezzeti

Son düzenleme:
Seyren 63.sayfada takılı kaldım.O ne güzellikler öyle.Özellikle tantuni.Eline koluna sağlık.Nehir'in eklediği muzlu çikolata da güzel oluyor.Oğlun çikolata severse tam ona göre.Gerçi çikolata sevmeyen çocuk olmaz ki.

Evet şu an ki mevsim artık hayvanların doğadada beslenebiliyor olması.Kışın genelde ahırda olduklarından hazır yem yemeleri.Sütler ondan mevsime göre yoğun yada kıvamı az oluyor.Şimdi tam süt zamanı :)
Evet canım hani bazen gençleri eleştiriyoruz ya aslında değerlere sahip çıkmak lazım sadece mutfak değil.Bak şimdi tv lerde 80 ler 90 lar diziler başladı.90 lar tam benim çocukluk yıllarım ve gerçekten o yıllara dönebilmeyi çok isterdim.Tüketim ve teknoloji çağında yaşıyoruz herşey istediğimiz an hazır.Ve olan sağlığımıza oluyor.Evlatlarımıza elimizden geldiğince sağlıklı birşeyler yedirmeye gayret ediyoruz ama bazı annelerde varki herşeyin hazırını tüketmekte üstlerine yok.Ne bileyim ben yapamam olmaz demektense denemek lazım diye düşünüyorum.Çiğ köfteyide ben yandaki komşumdan öğrendim :) şimdi o bana derki beni geçtin.Evdeki bayat ekmek yada artık bozulmaya yüz tutmadan bazı şeyleri farklı şekilde değerlendiriyorum.
Seninde yüreğine sağlık canım.Allah herkese bereketli kazançlar versin.

:) valla ben hanginizin mutfağına baksam ağzım sulanıyor.O yüzden bakıyom bazen beğenmeyi unuturmuşum hatta kıskanıp sadece bakıyorumhıh diyorum olmamış.Ne kötüyüm ben yaaŞaka bir yana maharetli ellerine sağlık canım herşey çok güzel.Ama oğluşuma senin bu tarifini evime geçersem yapacağım.
Resimlere gelince canım tüm resimleri masaüstüne atıyorum,sonra facebooku herkese kapatıyorum.Çektiğim tüm resimleri oraya ekleyip paylaşıyorum ve tek tek kopyalayıp buraya yapıştırıyorum.Geri kalanınıda buradan eklenti ekle kısmından ekleyip buraya paylaşıyorum.Faceden kopyaladığın zaman burada kocaman çıkıyor.
Daha önce hızlı resim ve tinypic den upload ediyordum şimdi faceden böyle bir yol bulunca oralarda zaman harcamıyorum.
Ters olan resimleri telefonumda çeviriyorum ve öyle kaydedip faceye atıyorum.Çok öptüm canım sevgiler.

:) evet canım şimdiye kadar neler yapmışız bir resimleyeyim dedim tam bir görsel şölen çıktı ortaya
Nehirin tarifini kısmetse yapacağım canım.Evime geçeyim şu an annemdeyim.Ya ben çikolatayı pek sevmem ama eşim kızım oğlum bayılıyorlar.Benim tercihlerim sadeden yana.

çok teşekkür ederim canımgüzel dileklerin için.çok farklı bir heyecan gecekten,yasamak isteyenlere rabbim hayırlısıyla yasatsın.bebişlerin nezaman geleceği belli değil doğumumuz aynı tarihte olabilir.senin bebişte hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağımıza alalım inş.bebisin cinsiyeti ne?

Teşekkürederim canım seninde emegine ellerine sağlık maşallah o fotograflarla agzımı sulandırıyorsun fazlaca o tantuni nedir öyle ya nedir facebookum yok tatlım benim eklenti olarak yükledigimde küçük yüklüyor gene artık bir yolunu bulurum herhalde çok sağol tekrardan :26:

Bebeğimin cinsiyeti oğlan 3,5 yaşında bir oğlum vardı, bir tane daha geliyor hayırlısıyla. Belki kız olur diyordum ama kısmet buymuş Ben ayrıntılı ultrasona girdiğimde radyolog 11 Eylül tahmini doğum tarihi dedi ama bakalım! Öptüm canım seni bebek ihtiyaçlarıyla kendinle ilgili sorun olursa özelden sor lütfen.. Sey-ren'in topiğini işgal etmeyelim yani:)

Tinypic veya hızlı resim den upload et canım orada çıkan resmi kopyala ve sayfana yapıştır
Öylede büyük çıkar
Sende sagol canım

Malzemeler
  • 4 kg. Balkabağı (soyulmuş haliyle)
  • 3 kg şeker
  • 2.5 kg su
  • 1 fincan limon suyu
  • 1 kg sönmemiş kireç

YAPILIŞI

• Öncelikle kireç kaymağını hazırlayacağız. Sönmemiş kireci akşamdan büyük bir kabın içine koyup üzerine suyu ekleyin. 2 saat öncesinde de konsa olur ama bu şekilde suyu daha berrak oluyor.
  • Üzerini yarı açık bırakın. Normalde kireç suyu görünce patlayarak çözünür, fakat kireç bayatsa patlamaz fakat yine de çözünür.
  • Kabakları iri dilimler halinde doğrayın. (Dilimleri ince doğrarsanız daha sert olur. Kalın doğrarsanız, içi yumuşak dışı sert olur.) Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve kabakları içine atın. Kabakların suya tam batması için üzerine bir ağırlık koyun.
  • Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim. 12 saatten daha az olmasın. Yoksa kabaklar istediğimiz sertlikte olmaz.
  • Bu süre sonunda kabakları kireç suyundan alın. 4-5 su yıkayın ve bu kez normal çeşme suyuna koyun. 1 saat kadar da bu suda bekletin.( Bu işlemi kirecinden iyice arınsın diye yapıyoruz)
  • Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın. (Gördüğünüz gibi ben kazanda yaptım
  • Kabakları duru sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın, ara sıra kevgirle kabakları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın.
  • Yaklaşık 2-2.5 saat boyunca bu şekilde pişecek. Bu süre sonunda kabaklar şeffaf bir hal alacak. Sonra ocağın altını açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayın. Normal reçel kıvamına gelmesine yakın limon suyunu ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın.
  • Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.
Cahide’nin notları:

1. Kireç kabakları sertleştirmek için kullanılır ve dağılmasını engeller. Kayısı, erik, incir ve daha bir çok meyvenin tatlısı kireçte bekletilerek yapılabilir.
    2. Bu tatlıda şeker miktarı diğer reçellere göre fazla kullanılıyor. Eğer kabaklar şekere tam olarak batmıyorsa istediğimiz sertliği elde edemeyiz. Tatlıdan artan şerbeti, başka bir sefer reçel yaptığınızda kullanabilirsiniz.
  • Tarif Cahideden yapması bendendi.
  • Tarifi yaparken siz ölçüleri azaltabilirsiniz.

Eklentiler

• $fotoğraf0144.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 83
  • $fotoğraf0145.jpg
    55,8 KB · Görüntüleme: 94
  • $fotoğraf0147.jpg
    72,5 KB · Görüntüleme: 70
  • $fotoğraf0148.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 85
  • $fotoğraf0149.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 66
  • $fotoğraf0156.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 87
  • $fotoğraf0159.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 85
  • $fotoğraf0160.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 61
  • $fotoğraf0170.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 68
  • $fotoğraf0171.jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 84
  • $fotoğraf0172.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 83
  • $fotoğraf0173.jpg
    47,1 KB · Görüntüleme: 76
  • $fotoğraf0174.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 67
  • $fotoğraf0175.jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 89
  • $fotoğraf0176.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 85
  • $fotoğraf0177.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 73
  • $fotoğraf0178.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 94
  • $fotoğraf0179.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 77
  • $fotoğraf0180.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 78

Malzemeler

*4 Adet İrice Domates
*2 tepeli yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1Tatlı Kaşığı salça
*Tuz
*Kuru nane

Domates çorbası nasıl yapılır?

*Domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirin.
*Un salça ve yağı beraber tencereye alın.
*Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
*Kuru nane ve robottan geçmiş domatesi de ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın.

*Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin.
*5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.Tuzunu ilave edip ocağı kapatın.

AFİYET OLSUN

MALZEMELER

*7-8 Adet irice közlük patlıcan
*7-8 Adet kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*Tuz,pul biber,sumak ekşisi
*1 adet domates ben çiğ kullandım dilerseniz 2-3 adet közeyebilirsiniz.
*4-5 Adet yeşil biber(benim yoktu kullanmadım)

YAPILIŞI

*Patlıcan biber ve soğanları közleyip kabuklarını soyun.
*İrice parçalar halinde doğrayıp bir kaba alın.
*Maydanozları kıyıp ekleyin.
*Üzerine zeytin yağını gezdirip baharatlarını atıp harmanlayın.
*Salatamız hazır afiyet olsun.

Biz arkadaşlarımla közde salata yaparken közde kahve içmeden yapamadık.Tadı bir ayrıydı dememe gerek yok sanırım

En başta birde marul salatamız vardı.Tam sağlıklı beslendik o gün

Eklentiler

• $fotoğraf0152.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 80
  • $fotoğraf0153.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 76
  • $fotoğraf0164.jpg
    51,8 KB · Görüntüleme: 77
  • $fotoğraf0165.jpg
    82,7 KB · Görüntüleme: 76
  • $fotoğraf0167.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 80
  • $fotoğraf0168.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 87
  • $fotoğraf0169.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 85
  • $fotoğraf0181.jpg
    87,5 KB · Görüntüleme: 91

Tadı harika ama yapılışı zor bir tatlıdır kendileri Mersin'de yazın ayıla bayıla yedim bu eşsiz lezzeti... Ellerine sağlık sey-renciğim ama gerçekten de çok uğraştırıyor be güzelim ellerin dert görmesin ne diyeyim, olsa da yesek nefisss

Sana yollayacaktım ama sıvı diye postaneden almadılarcanım

Seyren son eklediklerin de çok leziz gözüküyor.Kireçte kabak için arkadaşım çok güzel oluyor dedi.Ben de kireçte kabak mı olurmuş ben onu yemem dedim.Yanlış mı konuştum acaba?Köz soğanlar da çok güzel gözüküyor.Ohh ne güzel bahçe sefası yapmışsınız.Dostlarla olunca tadından da yenmez o yemekler.Eline sağlık.

Canım insanın gerçekten dost diyebileceği kişiler olsun etrafında gerçekten herşey çok güzel oluyor.
Kireçte kabak evet denemeden yorum yapma derim.Kireç suyu kabağı sertleştiriyor sonrasında iyice duru suda yıkıyorsun zaten.Pişirdiğinde ise çıtır çıtır oluyor.Buyur gel canım bir bahçe sefasıda sizlerle yapalım :)

Eminim çok güzel olmuştur canım.Ben kireçi tatlıda pek düşünemediğim için demiştim:)Yoksa çok ünlü bir tatlı olduğunu biliyorum.Yemiş kadar oldum teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…