'Sevmiyorum' diye kavgasız gürültüsüz bir evlilikte boşanır mıydınız?

Boşanır mıydınız?

• Evet, bunu kendine yapma, ömür uzun.

OY: 89 78,1%
  • Hayır, cocuklar için katlanırdım.

OY: 25 21,9%

• Ankete Katılan
    114

Neolacaksimdibuis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2021
689
1.296
Merhabalar, daha önce ki konumda şu dur.
Bunla ilgili konusucagım. Link koyabilirsem

Thread 'Bu evlilik adam olur mu?' Bu evlilik adam olur mu?

okumayanlar içinde,
Öncelikle kısaca şunu sormak istiyorum. Evlilik sadece cocuk icin ne kadar yürüyebilir? . Sevmiyorum diye boşanır mıydınız.?
Biz, daha once 2-3 sefer koptuk, sonra sözler verildi barışıldı filan. En son kasım ayı sonunda ben boşanmaya karar verdim. İşkolik bir adamdı, evle cocukla ilgisi yoktu yorgundu hep.her yük bende ve ben herseyi hallediyordum ekstra dükkanımıza da gidiyordum. Eşimde hem vardıyalı işine hem de dükkana gidiyordu.
Ben kasım sonu bir cinnet anı ile herseyi yıktım. Sessiz, sakin benden bir canavar cıktı resmen. Daha sonra psikoterapi alalım düzelir diye süre istedi. Ben düzelmeyecegini soyledim ama süre daha sancısız olsun kabullenir diyr istedim. 1 aydır gidiyorum tek basladım önce. Eşim bu arada ikinci işi bıraktı ilgili davranmaya basladı Ama bende gram istek yok. Son noktammış o, o derece bitti. Zaten 3 yıldır cinsel hayatımız yoktu yaklasmaya calısmasından bile midem bulandı. Bugun yine bi konusma, anında kavga cıktı. Tek korkumun (baska sehirden gelin geldim. 15 yıldır burdayımm) burdan gitmek oldugunu, gitmek istemedigimi belirttim, cocukları babasız büyütmek istemedigimi, burda tüm arkadasları, benim de öyle. Ordan bi cıktı kavga. Ara babanı söyle boşanacam de dedi derim dedim ve gittim aradım. Vlöf yaptı belki de, 1 aydır sürünen şeyi bitirdim. Şu an enkaz gibi. Ona da cok üzülüyorum böyle olsun istemiyor istemezdi ama bende gram istek yok. Burdan gidecegim diye üzülüyorum ailemin yanına gitcem diye seviniyorum bi taraftan yapayalnızdım. Cocuklara kıyamıyorum. Sormak istedigim şu, eziyet gibi gelen bi evliliği bitirip gider niydiniz. Pişman olurum muyum. Evde kavga gürültü yoktu ama ev arkadası gibiydik iletişim yok cinsel hayat yok. Parasal yönden Şu an cok rahatımaslında eşimin iyi bi geliri vardı benim işim yok ama meslegim var. Ama boğuluyorum da. Var mı ben gibi.? Neler yaşadınız.? Sımarıklık ediyorsun diyen var, yıllardır yeter cektigin diyen var. Bilmiyorum, şu an aileme de söyledigim için o kadar hafiffim ki o 1 aydır sürekli aglıyordum, etrafımda pır dönen adama sinir oluyordum. Cok yorgunum.

Bu kadar bıktıysanız en doğrusu ayrılmanız, ayrıldınız diye şehirden ayrılmak zorunda değilsiniz. Yetişkin aklı başında bir kadın olarak pekala iş bulup çocuklarınızla yaşayabilirsiniz, ailenizin vesayeti altında yaşamanız gerekmiyor. Kimsenin kanatları altına girmeye ihtiyacınız yok. Mal paylaşımında da mutlaka elinize bir şeyler geçecektir. Yalnız bundan önce bir süre ayrı yaşayıp ilişkinizi tamir etmeyi deneme ihtimaliniz yok mu, ya da aile terapisi alsanız, eteğinizdeki taşları samimiyetle karşılıklı olarak dökseniz bir çıkış olamaz mı? Kavga gürültü hakaret gibi şeyler yoksa belki tamir edilebilir bir şeyler vardır.

Anladığım kadarıyla bu durumdan çok hoşnut değilsiniz o zaman mutlu olacağınız şeyi yapın en güzeli olsun hakkınızda

Çocuğum yok, evliysem ve çocuğum yoksa ben sevmediğim için veya başkasını hislerim olduğu için boşanırdım. Bu insandan insana degişir bence, ben balık burcuyum, benim için romantizm ve aşk çok çok önemli. Daha mantık çerçevesinde taklan arkadaşlarım da var, evine bağlı olsun, beni sevsin iyi anlaşalım şeklinde evlendiler , o çerçevede de sürdürüyorlar ve mutlular, aşk beklentileri yok.

Çocuğum olsa ne yapardım fikrim yok açıkçası.

Cocuk icin ertelenen tum evlilikler bitmeye mahkumdur..biz kadinlar ruhumuzun doymasini isteriz… sevgisiz sefkatsiz iletisim
Olmadan cinsellik olmadan nereye kadar cocuklar icin olacak bu? Cocuklar zaten hissediyodur mutsuzlugunu emin ol. Aptal degil cocuklar cok
Zekiler tam tersi. Maddiyatta evet onemli
Ama mutsuzsan maddiyat yeterli degil.

Kavga gurultu yok diyorsunuz ama cinnet gecirecek kadar bastirdiginiz duygulariniz var demek ki. 3 senedir olmayan cinsellikte cabasi. Cocuklarin mutlu bir yuvada buyumesi onemli. Kac yasindalar bilemiyorum ama bosanirsaniz, travma yaratmamasi icin iyi sartlarda, anlasarak bosanin.

Evliligi surdurseniz de skinti, bitirseniz de. Hangi skintiya daha cok katlanmaya gönüllüsunuz bunu siz dusunun.

Şımarıklık mı? Rica ediyorum şu 20. yüzyıl çomar düşünceriyle kendinizi baskılamayın. Sevmediğiniz bir mesleği yapmak dahi (günde 8, max 10 saat ayırırsınız) korkunç bir şeyken sevmediğiniz bir adamla evlilik? Siz annesiniz diye canınız yok mu? Sevgi dolu bir evliliğin vereceği ruhsal, bedensel, mental doyumu neden hak etmeyesiniz? Sürünen kadın=makbul kadın fikri çökeli çok oldu, sürünmeye gerek yok. Sürünmezken de sevilebilir, mutlu olabiliriz. Sevginiz bittiyse boşanın. Ben sadece çok hızlı şekilde “sevgim bitti” dememenizi önerebilirim. Uzun süreli evliliklerde böyle hislerin yoğunlaştığı dönemler olabiliyor.

Ben evli değilim,çocuğumda yok anlayamam ama sürekli kavga eden anne ve babası olan bir çocuktum.Ve çocuk aklımla anneme keşke boşansanız dediğimi hatırlıyorum.Bazen anne babaların ayrı olması bir arada olmasından daha faydalı olabiliyor çocuklara.
Diğer bir husus ise sevgi.Gerçekten sevgin bittiyse,dokunmasından bile iğreniyorsan düşünmek için geriye ne kalmış ki?

Yeniden sevmeyi deneyin. Eşiniz çaba sarfediyor ama siz tamamen bırakmışsınız... Sizde bir süre çaba sarfedin ama birşey değişmeyecek ne de olsa diyerek değil gerçek anlamda çaba sarfetmeyi deneyin...

Aldatma, şiddet, hakaret yok yani bence bir şans verilebilir. Sadece çocuklar için değil kendiniz için...

3 yıldır cınsel hayatımız yok yaklasmaya calısmasından bıle mıdem bulandı yazmıssınız
esınızı kendınıze yaklastırmama sebebınız adamın ıs kolık olması cocuklarla pek vakıt gecırmemesı mı ? sız reddettıgınızde esınız ne yapıyordu

kavga gurultu yoktu evde demıssınız kavga gurultu yokken nasıl cınnet gecırecek noktaya geldınız

ne zaman kırılma noktanız oldu yanı tam olarak ne olduktan sonra esınızden sogudunuz

bunlara gore konusmak gerek bırazda

oncekı konunuzuda okudum sımdı
sız bosanıcam deyınce kosa kosa doktorada gıtmıs kahvaltılarda hazırlamaya baslamıs
ama calısmaya duskun olması ,kazak gıyerken secımlerı gıbı seyler sızı rahatsız edıyor

ben evlılık terapıstıne gıtmenızı onerıyorum
bence son kez bunu yapın en azından ne kaybedersınız kı ? yapabılecegınız herseyı yapmıs oldugunuzdan emın olursunuz olmazsa zaten bosanırsınız

Testi kırıldıktan sonra tekrar eskisi gibi olmaz. En güçlü yapıştırıcıyi kullansan da yine o kırıklar görünür. Düşünce aynı kırıklardan dağılır. Keşke testi kırılmadan önce dank etseymis de o zaman cabalasaymis. 3 yıl cinsellik yaşamamak ne demek ya? 70 yaşında mi bu adam ben hemen bosanin demek istemiyorum çünkü cablayan bir adam var ortada. Gerçekten hisleriniz bitti mi, hiç mi buradan dönemem diye eni konu düşünün. Çift terapisi alın. Gerekirse bir müddet ayrı yaşayın. Bulunduğunuz şehirde bir hayat kurmaya çalışın ayrilacaksaniz da. Zaruri bir sebep yoksa çocukların babalarından ayrı bir şehirde kalmasıni doğru bulmuyorum. Babaları sık sık vakit geçirsin.

Adamın iş kolik olması falan değil bence olay.Anladığım kadarıyla konu sahibinin kafada bitmiş her şey.Yargılamıyorum tabiki.Birini sevmek gibi sevmemeninde elimizde olmadığını düşünüyorum ben.
Ama sizin yazdıklarınızı okuyunca adamada üzüldüm be şimdi.

Anladığım kadarıyla ilişki istemeyen taraf konu sahibi.Eşi yaklaşınca midesi bulanıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…