Seviyorum ama birlikte olamıyorum

Cerentas

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
38
10
31
Arkadaşlar, hayatımda ilk kez aşık oldum. Ve iki yıldır seviyorum. Bu zaman diliminde onunda beni sevdiğini öğrendim. Ve onunla bir birlikteliğimiz oldu. Hiç görüşmedik sadece telefon ile iletişim kuruyorduk ya da 3g ile birbirimizi görüyorduk. Ancak onunla iken kendimi ibadetlerimden uzaklaşmış hissediyorum. Sonuçta bir erkekle beraberlik kurmak dinimizce haram kılınmış. Bende bu nedenden dolayı onunlayken hep bir hata yapıyorum düşüncesiyle huzursuz oluyordum. Ve kendisinden ayrıldım. Ona "sadece evleneceğimiz güne kadar beni seversen o zaman ben beklerim ve evleniriz" demiştim. O ise "birlikte olalım, irademize sahip çıktığımız, ve doğru sevdiğimiz müddetçe birlikte olmamız yanlış olmaz."düşüncesindeydi. Üç dört ay zamanla beni aramaları oldu. Ancak düşüncem değişmediği için onu kabul etmedim. Bir ay içinde onun kuzeninden, kendisiyle konuştuğunu hatta kuzenine ilgi duyduğunu öğrendim. Çok kararsızım gerçekten kıza inanmalı mıyım değil miyim. Ya da beni uzaktan sever mi, yoksa beklemez mi? Düşüncelerinizi merakla bekliyorum.

Seni bekler beklemez bilemiyorum ama muhtemelen ilişkileri olacaktır. Ben evlenmeden önce çiftlerin birbirini tanıması taraftarıyım. Elini tutmazsın, saçma sapan konuşmalar yapmazsın kendini sakınırsın, ama konuşursun. Bu devirde tanımadan bi adamla evlenmek olacak iş değil. Netice de niyet belli, birbirinizi tanımalısınız. Konuşmalarınıza dikkat edersiniz, yüz yüze görüştüğünüzde mesafeli olursunuz. Sonuçta hiç mi erkeklerle konuşmuyorsunuz.

Haklısınız önceden tanışmak, tanımak konusunda ancak kendisiyle evlilik için önümüzde bir takım engeller var ve bunların çözülmeside 2 yılı bulacaktır. Artı erkekler ile konuşmal konusunda, doğrusu iki aydır benim yüzüm bile kapalı. Çok mecbur olmadığım müddetçe kimseye bırakın yüzümü açmayı konuşmuyorum bile.

Yani bilemiyorum. Erkeklerle belli bir edep çerçevesinde konuşmanın günah olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca dinimize göre yüzün kapanması gerekmiyor zaten. İslamı kendiniz için bu kadar zorlaştırmayın, zaman sonra size ağır gelebilir bunlar.

Bir de artık hocaların bile tavsiye gençlerin evlenmeden önce birbirini tanıması. Biliyorsunuz Allah'ın en sevmediği helal karı kocanın boşanmasıdır. Peygamber efendimiz döneminde ki kadınlar başka erkeklerle konuşmuyor değildi, ama hepsinde belli bir edep ve mesafe vardı. Bunu başarabildikten sonra erkeklerle konuşmak günah değildir bence.

niyet önemli. sen evlenmek için bi erkeğin huyunu suyunu öğrenmek onunla vakit geçirerek öğrenmek istediğinde bunun bi gühanının olucağını düşünmüyorum ben. kimi aileler çocuklarını pat güm evlendiriyo 1 ay içinde. bence bu çok kötü bişiy. geleceğinle ilgili kumar oynamak gibi bişiy.

Adamın seni beklemesi ne bileyim beklemez bence.
Yani ipin ucunu kaçırmazsan neden görüşmeyesin ki. Konuşun en azından.
ama diyorsan ki benim değerlerim şu bu, o zaman biz sana yardımcı olamayız yani ne denir ki bilemedim.

Hem gorusme, konusma ustune yuz de kapali adam evlenince baya surpriz yasayacak desene tabii bu sartlar altinda evlenmeye yanasirsa.

Birbirini tanımak illa dokunmak öpüşmek cinsel içerikli Konuşmak değilki. Tabiki tanıyacaksın bu devirde yıllardır tanıdığını sandığın adamlarım bile ne oldugu belli değilken birlikte vakit geçirmeden nasıl evlenir insan. Bende dikkat ediyorum böyle seylere, 1 seneyi gecen bir ilişkim var ve daha el ele tutuşmuş değiliz ama birlikte alışverişe çıkarız, gezmeye cıkarız vs. Erkek arkadasım karsı değil böyle seylere ama bana saygı duyduğu icin konusunu bile açmaz.

Unut onu. Umit besleme. Zamani geldiginde yoklarsin. Cok buyuk ihtimalle hayatinda baskasi olur ya da sana olan sevgisi bitmis.

yani şimdi bişeyler dicem

neyse

Gercekten masallah diyorum iradeniz cok kuvvetliymis nefsinizi yenmissiniz. Ben olsam konusmaya devam ederdim bir insani tanimadan evlilik zor. Taniyan insanlar bile yok ben kocami tanimamisim keske daha fazla nisanli kalsaydik diyip dizine vuruyor. Yok cok gunah diyorsan da ailelerinizin haberi olsun bir nisan yapin. Arap ulkelerinde bir cesit imam nikahi var yanilmiyorsam nisanliyken gorusmeye izin veriliyor o nikahla birlikte ama tabiki evlenmis falan olmuyorsunuz. Bir arastir derim.

bu adamla telden konuşuncadamı yüzünü görmedi senin

Hiç görüşmedik sadece telefon ile iletişim kuruyorduk ya da 3g ile birbirimizi görüyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…