E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
doğru söze ne hacet.çokta güzel açıklamış arkadaş bravo valla
ben şöyle bakıyorum olaya evlenince yaşayacağımız şeyleri daha önceden görmek mantıklı geliyo.olmadı diyip gidebilir mesela.ama nikah olunca gidemiyosunuz işte çok zor.yani evliliği yaşamak gibi bişey oluyo ve evlilikle ilgili bir fikriniz oluyor ilerde kullancağınız tecrübeleriz oluyor ben böyle düşündüm o yüzden sıcak baktım..
canımdiyelim ki aynı evi ve cinsellik dahil herşeyinizi paylaştınız(ki ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum)bir müddet sonra anlaşamadınız ve BİTTİ...bunun senin hayatında bıraktığı iz en az boşanmak kadar yıkıcı olmayacak mı ve bu daha sonra karşılaşacağın bir başka insana haksızlık olmaz mı?
hem madem onu aynı evde yaşayacak kadar seviyosun ve GÜVENİYOSUN evlensenize o zaman Allah yuva kurana yardım eder derler.
umarım doğru kararı verirsin ve sonra üzülmezsina.s.
bu konudaki yorumlarınızı alabilirmiyim arkadaşlar.muhabettinize bayıldım.bilenler bilir sevgilim antalyada şu anda sezon bitince dönücek aynı evde yaşamayı planlıyoruz.yaşayanlar ya da yaşamayı düşünenler düşüncelerinizi poaylaşırsanız çok sevinirim.bi vakitten sonra sıkılırmıyız yoksa daha iyi mi olur ?
bir imza demişsiniz evlilik bir imzamı yani.ben hayatımda bir kere evlendimide 4/4 lük evlenmek istiyorum ve mağdur durumda da değilim.erkek arkadaşım bende evlenmek istiyoruz onun istememesi gibi bir durum söz konusu dahi değil.bence mantıklı davranıyoruz para olmadan nasıl evlenelim ?
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.söylediklerinizi dikkate alıcam.evlilikte yaşayacağımız şeyleri şimdi yaşamak yani evlenmeden yaşamak bana daha mantıklı geliyor.evlilik aşkı öldürüyor derler ya hani ben onu destekliyorum.bir vakitten sonra monotonlaşıyor(tabi her ilişkide değil)ama evli değilken mesala kafanız bişeye bozuldumu kapıyı çarpıp giderim ama evlikte olunca bu durum evlilik yıpranır bana göre.mesela tartıştık evleri ayırırım istediğim zaman özler sonra yine birleşiriz gibi.ama evliyken sadece sizin aranızda kalmıyo tartışma helede büyükse bütün aile duyuyo eninde sonunda.yani evlenip boşanmaktansa böyle evliliği bir nebze tanımak anlamak olmazsa ayrılmak bana daha mantıklı geliyor..
Eşimle evlenmeden kısa bir süre önce beraber bir ev yaşantımız oldu.
Gayet uyumlu bir cifttik,halende öyleyiz.
Aramızda hiç birşeyin Lafı olmaz.
Ama tabi o zamanlar bekar oldugumuz için evlilik bize uzak oldugu için heyecan vericiydi.
Bilmiyorum sanki evlilik atılan o imza
Dayatma gibi oldugu için bazı duyguları söndürüyor.
Yaşam derdi coluk cocuk
gelecek kaygısı,geçim derdi derken
Arkadaslardan birinin dedigi gibi
Kadın kendine bakmıyor ,erkek göbek salıyor.
Tabi bu herkez için gecerli degil.
Karşındaki kişinin tutumu da önemli.
Sonucta 24 saat bi ortamı paylasmak,yatagı paylaşmak la
flört bir olamaz....
İlk zamanlar hoş gelebilir ama zamanla birbirinizin yasam standartlarına yabancılık cekebilirsinizki
bu önemli bir sürectir ilişkide
onemli olanda bu surec icinde dogal uyumu yakalamak
ondan sonra sorun yoktur zaten.
Evlilik sorumluluk almaktır.Bir geciştir
ne yazıkki bu geciş te vazgecenlerde var.
Bence on ilerisini düşünmeden kalkışma.
Sonucta yasıyacak olan sensin biz nedersek boş...
Maddi durumda göz ardı edilemez tabi.
ya her şeyden önce dinen uygun degil
yine saptırmayın konuyu yaaaaaaa
Benim hiç böyle bir deneyimim olmadı.. Ama çok yakın arkadaşlarım yaşadılar. Çok bilgi sahibi oldum..
Benim ailem izin vermezdi de ben de istemezdim açıkçası,sanırım sıkılırdım,evlenmeden önce ayrılırdım.. Evliliğin farklı tadları var flört dönemine göre bence. Sadece cinsellikle bağdaştırmıyorum konuyu. Çiftler belki aradabir birbirinin evinde kalabilir,ama sürekli aynı evde olmak rahatsız edici olabilir.. Açıkçası,bekarlığın tadını erkenden kaybetmek istemezdim ben olsaydım..:icecream:
Artı nikah olunca hemen bitiremiyoruz diye bir fikire asla inanmıyorum. İnsan maddi ve manevi güce sahipse yürütemeyeceği evliliği neden sürdürsün ki? O güçlere de sahip olmayan evlenmesin diye kaç defa söyledim bilmiyorum...:smiley-cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?