Ben en çok para biriktirme kısmına takıldım..Şimdi siz zaten yeni bir şehirde yeni bir ev açıp içinde beraber yaşayacaksınız yanlış anlmadıysam.. Zaten o eve temel ihtiyaç olan eşyalar alınacak.Eeee evlenirken de yeni ev kurarken de bunlar alınıyor..kafamçokkarıştı
Yani zaten siz masraf yapacaksınız beraber yaşayacağınız eve.
Sadece nikahınız eksik olarak yaşayacaksınız..:sm_confused:
Herhalde beraber yaşıyoruz,nasıl olsa evli değiliz diye,çamaşır makinası,tv,koltuk almayacak değilsiniz...Eeee birlikte yaşamak için bunlar alınacağına göre nikah yapmak için ne parası biriktirdiğinizi anlamadım..:uhm:
Kaçırdığım bir konu varsa kusura bakmayın..Belki daha önce sorulmuş ve tarafınızdan açıklanmıştır..yerimseniben
iyi de ben şunu anlamadım..şimdi sizin henüz evlenecek durumunuz olmayabilir,para kazanıp kendinize iyi bir hayat kurmak istiyor olabilirsiniz..aynı şehirlerde yaşayacaksınız ve ayrı ayrı kalacaksınız..açıkçası ciddi bi ilişki çerçevesinde bu bana saçma geldi..neden arkadaşlar aynı evde yaşamak için illa evli olmak mı gerekli..durumları yoktur,kendilerine iyi bir hayat hazırlıyorlardır neden evlensinler ki?neden millet ne der aman şu ne söyler diye geleceklerini kurmadan hurra bir evlilik yapsınlar ki?eğer ilişki ciddi boyuta ulaşmışsa neden bu gibi şeylere ihtiyaç duyulsun?paşa paşa aynı eve çıkarlar madem arada aşk var sevgi var güven var kısacası ciddi bir beraberlik var hayatlarını kazanıp imza atmaya bakarlar..neden ezbere yaşansın bu gibi baskılardan dolayı?ayrıca oldu ayrıldılar,bunlar çok doğal şeyler çok ciddi ilişkiler bile bitebiliyor..medeni bir şekilde anlaşamayıp bitirdiler bu ilişkiyi..bu durumda neden kadın kötü durumda olsun ki??bu zihniyetleri anlayamıyorum..
iyi de aileler zaten pek sıcak bakmıyomuş olaya, hadi aynı eve çıktılar habersiz diyelim hiç mi aileleri gelmeyecek ziyarete???
laalecim ben anlıyorum senin dediğini..yorumunu da 3 kere okudum ki yanlış anlayıp yanlış bi yorum yapmamak için..yerimsenibenama ben de diyorum ki haklısın evet eşyalar alınacak ama yeni evli insanların aldığı eşyalarla bir mi olucak bu eşyalar..yani şöyle ki insanlar evlenirken herşeyleri tam olsun ister;örneğin aynı evde geçici bir süre yaşanacaksa 37 ekran bi tv yeter ama evlilikte herşey tam tekmil olsun istenir..bunun için çok çalışıp para kazanmak gerekir..ileriye yöneli,k de yatırım yapmak gerekir..yani şuanda çıkıcakları evde bi mini buzdolabı bi 37 ekran tv bi çekyat yeter..ama evlilik de böyle olmaz ki...:1no2:
bir kaç düzeltme yapim erkek arkadaşıma güveniyorum (keşke öyle bir başlık açmasaydım,yalnış anlaşıldım) evlenmeyi çok istiyorum ama bie işe girip para biriktirmemiz lazım canım.hepsi bu..
iyi de ben şunu anlamadım..şimdi sizin henüz evlenecek durumunuz olmayabilir,para kazanıp kendinize iyi bir hayat kurmak istiyor olabilirsiniz..aynı şehirlerde yaşayacaksınız ve ayrı ayrı kalacaksınız..açıkçası ciddi bi ilişki çerçevesinde bu bana saçma geldi..neden arkadaşlar aynı evde yaşamak için illa evli olmak mı gerekli..durumları yoktur,kendilerine iyi bir hayat hazırlıyorlardır neden evlensinler ki?neden millet ne der aman şu ne söyler diye geleceklerini kurmadan hurra bir evlilik yapsınlar ki?eğer ilişki ciddi boyuta ulaşmışsa neden bu gibi şeylere ihtiyaç duyulsun?paşa paşa aynı eve çıkarlar madem arada aşk var sevgi var güven var kısacası ciddi bir beraberlik var hayatlarını kazanıp imza atmaya bakarlar..neden ezbere yaşansın bu gibi baskılardan dolayı?ayrıca oldu ayrıldılar,bunlar çok doğal şeyler çok ciddi ilişkiler bile bitebiliyor..medeni bir şekilde anlaşamayıp bitirdiler bu ilişkiyi..bu durumda neden kadın kötü durumda olsun ki??bu zihniyetleri anlayamıyorum..
"yani bir arkadaş demiş ki işte beraber yaşarken 37 ekran tv alınır evlenirken başka.. anlıyorum ama bu cümle dahi beraber yaşamanın daha ciddiyetsiz bişey olduğunu ima etmiyor mu?"
hayır ciddiyetsiz bir durum olduğunu ima etmiyor elbette..bu cümle tamamen evliliğe adım atmak için çabalamakta olan insanların birlikte birşeylere göğüs germeleri ve bu ciddi ilişkiyi imzayla noktalamak için istedikleri hayatı tırnaklarıyla kazıdıkları anlamına geliyor..
güven varsa neden evlenmesinler mi:uhm: o zaman tek odalı bir ev tutup tabaklarına güveni koyup yerler iyi fikir:1closedeyes:
amacım polemik yaratmak değil demişsiniz ama üslubunuz bunu çok da doğrulamıyor hanımefendi kendi doğrularınızla yaşamaya devam edin ve diğer insanların doğrularını değiştirmeye çalışmayın..ben de evlilik olması taraftarıyım ama durumlar elverişli değilse de ciddi bir ilişki de ileride kocanız olacak adam canavar değil ya aynı evde yaşanması sorun değil dedim..siz de benim gibi bence yorumları 3 kere okuyup yorum yapmayı deneyin...
işte ben bu göğüs germenin,çabalamanın,tırnaklarıyla kazımanın birlikte yaşarak olamayacağına ,bu durumun bayan her türlü zarar verdiğine inanıyorum..
bu işin saygınlığı yok...
buna maddi unsurları alet etmenin alemi yok!
ben sevgilimle beraber yaşamak istiyorum,çünkü sevgilim benimle evlenmiyor demek var dürüstçe ..
birde işte istediğimiz tüm maddi şartlara ulaşmak için birlikte yaşıyoruz demek var..
ikincisi gerçekçi olamaz.. birbirindne ayrı duramayacak kadar yakın olmak isteyen ve birlikte yaşayan bir çift nikah kıysa ne olur???
ne fark eder onlar için ,hiçbişey ...
bir imza sadece...
ama erkek o imzayı atmaz,atsa zaten beraber yaşanmaz..
kadın aşikar bir şekilde farkedilmeden mağdur oluyor..
benim canımı sıkan nokta bu!
gayet normal eger aılelerde karsı cıkmıyolarsa neden olmasın,
ıyıde bı evlılık provası olmus olur:)
bir imza demişsiniz evlilik bir imzamı yani.ben hayatımda bir kere evlendimide 4/4 lük evlenmek istiyorum ve mağdur durumda da değilim.erkek arkadaşım bende evlenmek istiyoruz onun istememesi gibi bir durum söz konusu dahi değil.bence mantıklı davranıyoruz para olmadan nasıl evlenelim ?
teşekkürler canım benim gibi düşünen 3, cü kişisin genelde karşı çıkıyor arkadaşlar.ilerleyen saatlerde bakalım durum ne olucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?