- Konu Sahibi EU1
-
Hayatım bu benim bir arkadaşımın başına geldi.Daha 1 hafta olmuyor.
Çocukla beraber olmuşlar,yüzeysel,evlendiler neyse,çocuk ikidebirde bir sorun olunca benimle bekarken sevişiyordun ya diyip duruyormuş,arkadaşım cinnet geçirdi.Ayrılmaya kadar gitti.Şimdide adam olacak kişi diyormuşki;"(kızın annesi için),annende kızım pırlanta gibidir,tertemizdir diyip duruyor,el değmedik diyor.bir daha desin.El değmediktide bana niye elletti"diyecekmiş.Bak bu benim arkadaşımın kocası tarafından söylenen iğrenç laflar.
]
ne şerefsiz erkekler var yaa
elletirsin kabahat elletmezsin kabahat
bu erkek milleti her türlü iki yüzlülüğe müstehaktır
elleteceksin herkese. elletmedim kimseye diyeceksin
gece gece sinir oldum
dinen uygun deeell diyincemi kunu sapıyo sengözlerimebaksanab
Bence etnik olarak yanlış kısa süreli tatil vb. hoş olabilir ama uzun sureli nikahsız birliktelik türk toplumunca hoş karşılanmayan bir durum arkadasım bence bır kez daha dusun .. aynı evde yasamak sorumluluk gerektirir ayrıca bakalım ailen ne diyecek saglıklı bir karar vermen dileğimle tekrar dusun derim.
kısa süreli tatil yada uzun süreli ev yasantısı bunda bı fark yok kı canım,
aynı kapıya cıkıyor...
kısa sürelide olsa sevgılısle tatıl yapan bı kız ıcın aynı evdede yasamak ta sorun olmaz kı bence:)
canım sözlün olur nişanlın olur biryere bir hafta sonu 2 gun 3 gun gidersin oda cinsellik yaşamamak şartı ile..bundan bahsettım yoksa aynı evde yasamak hoş diil bence.
her konuyu din unsuruyla bağdaştırınca,dini bireysel olmaktan çıkarınca ve her olayı din boyutuna getirince konu sapıyor evet..hepimiz çok alışmışız din dersi vermelere,herkesin dini kendine kimsenin buna hatırlatmasına ya da öğretmesine gerek olmadığını düşünüyorum..
tamam arkadaşım dinliyoruz o zaman din hakkındaki diğer düşüncelerini..biz bilmiyoruz ya bi öğrenelim bakalım,her alanı kapsadığını da bilmiodum mesela ben dinin tamamen bireysel olduğunu biliodum ne kadar da cahilmişim ben yahuu..
işte bundan bahsediyorum ilk mesajı okur musunuz arkadaşlar her konu bu noktaya gelmek zorunda mı?ne alakası var allah aşkına şuanda bu konuyla sizin söylediklerinizin..neyse ben yorum yapmıcam daha başka..iyi geceler...
ben sevgilimle aynı evde 4 yıl yaşadım. ailemden gizli oldu bu okul yıllarında..açıkçası tavsiye etmiyorum bir süre sonra olay şuna dönüyor: adamın bulaşığını çamaşırını yıkıyorsun.yemeğini yapıyorsun kısacası eşi olmadan eşiymiş gibi yaşıyorsun..ve evlenmek için bir nedenleri kalmıyor..üstüne de aileden gizli yaptığın için suçluluk duygusu da cabası...bi süre sonra sırf evlenmek için birlikteliğini sürdürüyorsun en sonunda evlenmeyi başarıyorsun ha bir de evlenirken ödün kopuyor kız tarafı birşey istediğinde erkek tarafı zaten birlikte yaşamışlar tavrıyla tehtit ediyor..benim kına gecemi bile yapmadılar ..istiyorum diye diretemedim bile...anlatırken bile canım acıdı...neyse evlendikten sonra da kötü gitti herşey ve boşanmak zorunda kaldım...güzelim bazı konularda toplumun geleneklerini göreneklerini göz önünde tutmak lazım.giyindiğin gelinliğin bir anlamı olmalı ne kadar geri kafalılıkla değerlendirsen de beni böyle düşünüyorum ama yine de son karar senin...
ya arkadaşlar susayım diyorum ama öyle şeyler söylenmiş ki kanın dondu resmen yahu.Ya eğer bir müslümansa bu konuyu açan arkadaş veya eğer bu konuya yorum yapanlar müslümanlarsa böyle bir konunun dinle alakası yok nasıl denir ya nasıl.Bu konunun direk dinle alakalı olduğunu göremeyecek kadar körmüyüz.yoksa işimize mi öle geliyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?