- 22 Eylül 2014
- 636
- 747
- 103
- Konu Sahibi karamelcoffee
-
Konuya farklı açılardan baktığımız için anlaşmamız imkansız. Ve uzamasıda gereksiz. Nasıl düşünüyorsanız öyle yaşayın elbette herkes özgür. Başkaları hakkında konuşanlar mutsuz deyipte bana yobazlık dersi vermeniz ayrı ironi.Sadece mutsuz insanlar başkalarının hayatı hakkında konuşur ve yaşam tarzlarına laf ederler, mutlu insan umursamaz kim ne yapıyor, nasıl yaşıyor... Yalnız bilmediğiniz birşey var ki sizin düşünceniz hiç kimsenin umrunda değil özellikle o laf attığınız, aklınızca çamur sıçratmaya çalıştığınız insanların. :) size en kısa zamanda bol bol mutluluk diliyorum ama mutlu olabilmek için kalbin iyi olması lazım. Siz birilerine böylr çamur atarken kendi kızınız sizden gizli neler yapıyor acaba tabi atıp tutmak kolay. Çok gülüyorum şu ailelerin müthiş özgüvenine ya. Bu ülkede kaç tane genç kız aile baskısı var diye gizli gizli neler yapıyor biliyor musunuz? Sadece görünene değil görünmeyene de bakmak lazım.
Hep özenti, çağın vebasıAma arkadaşlarım gidiyor onları görünce üzülüyorum ben niye gidemeyeyim diye
Yahu bu ne cehalet? Yok bazılarının mezhebi konya ovasıymış yani genişmiş bilmem ne. Bu ne çirkin bir itham? Hiç yakışıyor mu size hanımlar? Sen kızını yollamazsın, yok bana göre değil benin tarzım değil dersin. Bakış açım bu dersin, izin vermem dersin bu kadar basit. Peki izin verenlere neden sataşıyorsunuz? Size ne mezhebi ne ovasıysa? Ne demek bu ya? İzin veren insan da bana göre sıkıntı yok, gidebilir der bu kadar basit. İlla kendiniz gibi olmayana pislik sıçratacaksınız. Senin ilgileneceğin tek şey kendi çocuğun tamam mı, başkalarınınki değil o yüzden başkası tatile yolluyor diye laf atmanız, yok mezhebi şöyle böyle gibi cahilce laflar etmeniz gerekmiyor. O mezhebi geniş dedikleriniz de size yobaz dese sinir krizi yaşarsınız ama. Ayıp ya, size ne milletten?
Konuya farklı açılardan baktığöz için anlaşmamız imkansız. Ve uzamasıda gereksiz. Nasıl düşünüyorsanız öyle yaşayın elbette herkes özgür. Başkaları hakkında konuşanlar mutsuz deyipte bana yobazlık dersi vermeniz ayrı ironi.
İlk önce kendi düşüncelerinizde tutarlı olun.
Bana göre onların mezhebi geniş size göre ben yobazım. Sizden ders almayada asla ihtiyacım yok üzerinize vazife değil çünkü. Evet öyle düşüyorumMutsuz tabi. Yobaz kelimesini ikidir kullanıyorsunuz, demek ki siz kendinizin öyle olduğunu düşünüyorsunuz. Benim yazdığım mesajı alıntı yaparsanız konuşurum tabi, derse ihtiyacı olan ders verdiğimi düşünebilir sorun yok. :)
Peki birşey sorucam, eğer söz konusu 20 yaşındaki kızınız değil de 20 yaşındaki oğlunuz olsaydı o zaman ne yorum yapardınız?
Benim eleştirdiğim şey tatile yollamak ya da yollamamak değil anladınız mı bilmiyorum. Ben sadece kendiniz gibi düşünmeyen insanların hayatı hakkında çirkin yorum yapmanıza takıldım, yakışmıyor diyorum olay bu. Ben yollamam, başkası yollarsa da yollar, bana ne demek yerine onların mezhebi geniş derseniz kendi seviyenizi ortaya koymuş olursunuz. Şimdi o mezhebi geniş dedikleriniz de size yobaz falan derse kızmayın o zaman, kimse kızmasın yani. Benim aile yapıma uygun değil, ben kızımı böyle yollayamam, izin de vermem, başkası veriyorsa onların sorunu demek varken ben yollamam yollayanın de mezhebi geniştir demek çok ayıp ve çirkin.
Evet bu düşüncenize katılıyorum. Ve bu yüzden diyorumki kızlarımızı ayrıca koruyalımBen asıl şunu merak ediyorum. Kaç tane erkek evladı olan aile oğulları hakkında "oğlumuz henüz çok genç, kanı kaynıyor, hormonları tavan, kendini ve karşı cinsi yeni tanıyor ve henüz cahil, bilinçli değil. Ya bir kızla birlikte olur da kızın, kızın ailesinin ahını alırsa, ya günahına girerse, ya kız hamile kalırsa ve oğlumun başına istemediği işler açılırsa, ya kız ve kızın ailesi evlenmeleri için baskı yaparsa, ya oğlum kıza birlikte olmak için ısrar etmek gibi bir hata yaparsa, hem o kıza hem de oğlumuza yazık değil mi? Bu çocukların kişilikleri bile yeni yeni oturuyor, iyi gibi gelen birşey yapıp da sonra kötü olduğunu düşünüp pişman olursa karşılıklı olarak?" diye düşünüyor, endişeleniyor, benim oğlum ya uçkuruna sahip çıkamazsa, ya birinden hastalık kaparsa diye düşünüyor?
Namus, bekaret bilmem ne deyip duranlar bunu korumanın görevini sadece kadına ait diye düşündüğü için oğullarına toz kondurmuyor olabilir mi?
Hayır bana göre yobaz değilsiniz ama bana göre okumayı biraz daha geliştirmesi gereken, okuduğunu daha iyi anlamaya ihtiyaç duyan ve başkalarının hayatı hakkında yorum yapacak eforu daha faydalı şeylere harcaması gereken birisiniz. Size yazılmamış bir mesajı alıntı yaptığınıza göre başkalarıyla bayağı ilgilendiğiniz ortada. Çok alt seviye yorumlar yaparak ilgi çekmeye çalışan birisiniz bana göre. Umarım mutlu olursunuz ne diyebilirim? Oğlumu da yollamazdım lafınızı inandırıcı bulmadım ama bu benim fikrim tabi. Size daha fazla cevap yazmayacağım zira bence dersinizi aldınız zaten bugünlük. İkidir ders almaktan bahsettiğinize göre, evet almışsınız. En kısa zamanda mutlu olmanız ve başkaları ile uğraşmamanız dileğiyle. Yanılıyor da olabilirim bu benim izlenimim.Bana göre onların mezhebi geniş size göre ben yobazım. Sizden ders almayada asla ihtiyacım yok üzerinize vazife değil çünkü. Evet öyle düşüyorumsorunuzada cevap vereyim ebirisiniz. muda sevgilisiyle tatile yollamazdım.
Bakın buralara ne konular var yok bekaretim bozuldu mu yok hamilemiyim. Canına kıyanlar bebeği çöpe atanlar... dikkat etmek lazım evlatlarımız için yol göstermek lazım. Kızı erkeği farketmez.
Evet öyle. Ama aile kendi elleriyle yollamaz. Neden kabul etmiyorsunuz şunu. Amarikada yaşıyoruzda ben mi farkında değilimDaha geçenlerde imam hatip bahcesinde ön sevisme goruntuleri ortaya çıktı
Anlamadiginiz su ki, bir insan sevismeyi kafasina koymussa; sevisir.
Evet öyle. Ama aile kendi elleriyle yollamaz. Neden kabul etmiyorsunuz şunu. Amarikada yaşıyoruzda ben mi farkında değilim
Hayret ben Türkiyeyi laik bir ülke sanıyordum, arabistan mıymış?Konu sahibi arkadaş başka arkadaşlarım gidiyor tatile dedi. Ve bende o ova yorumunu yaptım evet. Ve karşılığında ne dediğini okudunuz mu evet konya ovası onlarda mezhep dedi. Burası TÜRKİYE. İstediğiniz kadar kabul etmeyin. İyi günler.
Ben aile gonderir mi diyorum? Gondermelidir diyorum.
Siz cocugunuza engeller koyarak çocuğunuzu kisitlayamazsiniz. Sadece haberiniz olmaz. Biz bunu diyoruz.
Benim kizim ne idugu belirsiz biriyle benden gizli geceler gecirecegine, ben cocukla tanisirim bakarim iyi midir kotu mudur. Zarar verir mi vermez mi. Derdim vajinası, zari degil; sagligi olur. Basina bir sey gelirse de ilk bana gelsin isterim.
Burda sadece kizlik zarim yırtıldı mi diye konu acanlara takilacaginiza, dövülüp sövülüp ustune bir de santaja ugrarken ailesinin ruhu duymayan kizlarimiza yogunlasin. Sayilari cok daha fazla.
Bir de izin verenlere hakaret ediyorsunuz ya gercekten cirkin dusunceleriniz var.
Burda bircok kadin ben izin vermem dedi ama mezhebi genis ovalidir diye hakaret eden bir tek sizsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?