sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

Size güveniyor,
işleri ne durumda? riskli mi? sizinle evlenirse daha fazla kazanmak için büyük riskler alabilecek bir işi mi var? Kendi işi mi? çalışan mı?
çalışansa emin olun maaş kartınızı el koyar, çünkü çok benzer örnekleri ile karşılaştık bu yapıdaki insanların.
kendi işi ise bu sefer sürekli büyümek için yeni girişimler falan ama genellikle boş çıkar maalesef
kendi işi. bana maddi olarak güvendiğini sanmıyorum. hatta kazandığının tamamını gerekirse babana ver yeterki kardeşinin sorumluluğunu alsın gibi şeyler söylüyor

:KK43: bence senin bazı şeyleri görmen gerekiyor. umarım biz yanılıyoruzdur.
Çalışmak istemediğini söylesen? tepkisi ne olur acaba
neyse ben burada bitireyim, senin için en iyisi olur umarım ama kardeşin için de öyle olsun, canım benim ya :KK43:

:KK43: bence senin bazı şeyleri görmen gerekiyor. umarım biz yanılıyoruzdur.
Çalışmak istemediğini söylesen? tepkisi ne olur acaba
neyse ben burada bitireyim, senin için en iyisi olur umarım ama kardeşin için de öyle olsun, canım benim ya :KK43:
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. evet görmem gereken şeyler var sevgimiz dışında. çalışmanı istemiyorum demişti bana çocuk olduktan sonra mesela

umarım dediğiniz gibi olur. hakkımda hayırlı bir insan çıkartır allah karşıma. bu süreçte bana hep söylediği şuydu ben seni bu kadar severken ve vazgeçemezken böle bir hayata evet diyemiyorsam emin ol bundan sonra da kimse bu durumu kabul etmeyecektir.

bundan sonra kimse bu durumu kabul etmeyecek olsa bile, bunu bile bile yine kardeşimden vazgeçemem diyeceksin o zaman. sokağa mı atayım, üvey annenin acımasız eline bırakıp mutsuz bir evlilik mi yapayım? bu konda engelli bir insana karşı vicdansız olan birisi herşeye karşı vicdansızdır.
bir de senden vazgeçememesi bu mu yani, gayet de vazgeçmiş senden. beynini yıkamaya çalışıyor. söylediklerinde haklılık payı var şöyle ki atıyorum sen 100 kişi ile evlenebileceksen, kardeşinle birlikte 10 kişiye düşer ama sen de onlar arasından birini bulacaksın işte. kalanlar da kendlerine kusursuz eş bulsunlar. bir de biraz Allah inancı olan birisi olsun bundan sonraki çünkü maneviyatına önem veren insan zaten eşinin kardeşini atamaz. sadece bu hayatımı zevkle yaşayayım derdinde olmaz ölümden sonrayı düşünüp bi insanı sokağa atmaya korkar.

arkadaşlar tekrar merhaba, dün akşam çok ısrar etmesi üzerine görüştük. söledikleri aynen şöyle, ben senden ayrılmak istemiyorum ve bu durumda istemiyor olsam da gerekiyorsa kardeşinle birlikte yaşamaya varım. gerekirse ayrı bir ev tutalım yakınımızda yada mutlaka bizimle yaşasın diyorsan da tamam kabul ediyorum yeterki ayrılmayalım. ben de bu kadar konuşulduktan ve kendisi bu kadar süre boyunca istemediği konusunda ısrar ettikten sonra şuan bu söylediğinin beni inandırmadığını, istemediğini bile bile sırf ayrılmamak için kabul ettiğinden dolayı kendisine güvenmediğimi söyledim. ne yapsam olmuyor, seninle evlenebilmem için ne yapmam lazım onu söyle dedi. ben şaşırıp kaldım artık gerçekten. istemediğini biliyorum ama sırf sevdiği ve ayrılmak istemediği için tamam diyor şuan ve bunu açıkça söylüyor. sizce ne yapmalıyım ? güvenmeli miyim ?

arkadaşlar tekrar merhaba, dün akşam çok ısrar etmesi üzerine görüştük. söledikleri aynen şöyle, ben senden ayrılmak istemiyorum ve bu durumda istemiyor olsam da gerekiyorsa kardeşinle birlikte yaşamaya varım. gerekirse ayrı bir ev tutalım yakınımızda yada mutlaka bizimle yaşasın diyorsan da tamam kabul ediyorum yeterki ayrılmayalım. ben de bu kadar konuşulduktan ve kendisi bu kadar süre boyunca istemediği konusunda ısrar ettikten sonra şuan bu söylediğinin beni inandırmadığını, istemediğini bile bile sırf ayrılmamak için kabul ettiğinden dolayı kendisine güvenmediğimi söyledim. ne yapsam olmuyor, seninle evlenebilmem için ne yapmam lazım onu söyle dedi. ben şaşırıp kaldım artık gerçekten. istemediğini biliyorum ama sırf sevdiği ve ayrılmak istemediği için tamam diyor şuan ve bunu açıkça söylüyor. sizce ne yapmalıyım ? güvenmeli miyim ?
öncelikle günaydın..:)
sanırım dündü birşey yazmıştınız;bunun kötü günü de var,sana birşey olsa kardeşine ben mi bakıcam demişti..bu cümleyi duymadan önce olsaydı,kesinlikle derdim ki,sevgisi herşeyden üstün gelmiş kabul edin..ama şu cümleden sonra ,üzgünüm ki evde huzur bulabileceğinizi sanmıyorum bu insanla..
kardeşinizi sevmiyor,istemiyor sadece sizinle evlenmek adına yapıyor..gerçekten kötü günü de var bunun..atıyorum atşelnediniz yatıyorsunuz,,kocanız olacak kişi,size 1 tas çorba verirse,kardeşinize de verecek mi?2 günd e olsa onunla ilgilnebilecek mi??bu sadece sevmekle olur,zorlamayla değil..kocanız kardeşinizi o evde istemey istemeye tuttuğu sürece,siz huzur bulamazsınız..her kavgada bu konu gelir önünüze..
yazmıştım hatırlarsanız,arkadaşımı..kardeşimi kabul etmesi yetmez ,sevmesi de gerekli demişti.

sanırım dündü birşey yazmıştınız;bunun kötü günü de var,sana birşey olsa kardeşine ben mi bakıcam demişti..bu cümleyi duymadan önce olsaydı,kesinlikle derdim ki,sevgisi herşeyden üstün gelmiş kabul edin..ama şu cümleden sonra ,üzgünüm ki evde huzur bulabileceğinizi sanmıyorum bu insanla..
kardeşinizi sevmiyor,istemiyor sadece sizinle evlenmek adına yapıyor..gerçekten kötü günü de var bunun..atıyorum atşelnediniz yatıyorsunuz,,kocanız olacak kişi,size 1 tas çorba verirse,kardeşinize de verecek mi?2 günd e olsa onunla ilgilnebilecek mi??bu sadece sevmekle olur,zorlamayla değil..kocanız kardeşinizi o evde istemey istemeye tuttuğu sürece,siz huzur bulamazsınız..her kavgada bu konu gelir önünüze..
yazmıştım hatırlarsanız,arkadaşımı..kardeşimi kabul etmesi yetmez ,sevmesi de gerekli demişti.
Daha güzel ifade edilemezdi

kesinlikle çok güzel ifade etmişsiniz.

Ben farklı bakıyorum olaya biraz
O sizin kardeşiniz, karşınızdaki insanla hiç bir bağı yok şu an için
Bu bir sorumluluk hem de ömür boyu sürecek bir sorumluluk buna hemen ooo tabi bakarım memnuniyetle demesi bana samimi gelmezdi, sevgilinin tepkisi normal bence.
Her insan korkar çekinir bu sorumluluğun altına girmekten
Kardeşinle vakit geçirmeden, onunla birlikte yaşamadan nasıl sevecek ki
Sevse bile senin kadar ilgili düşünceli olamayacak, çünkü o senin ailen, onun değil
Bu herkes için geçerli, başkası olsa o da senin baktığın, sevdiğin kadar sevemeyecek kardeşini
Sevgilin için önceliğin sen olması normal, senden ayrılmamak için kabul etmesi de normal bence
Ki baban da hayatta

Birde birisi demiş ya görümcen olsaydı diye
Sen engelli görümcene bakmak durumunda olsaydın ve eşinin babası da yaşıyor olsaydı
Hemen kabul eder miydin, bu sorumluluğu düşünmeden kabul eder miydin.
Bence her insan son ana kadar başka çözüm yolları arar, sevgilinde şu an bunu yapıyor

Beyfendi cok durustmus. Ve istemeye istemeyede olsa kabul etmesi aslinda sizin kafaniza birseylerin dank etmesini saglamali diye dusunuyorum. Zorlamaya hakkiniz varmi. Yok. O durust konusuyor diyede kizamazsiniz asla, ama bu sebebten vazgececekseniz e hadi ozaman bitirin? Onuda yapamiyorsunuz besbelli, cunku adami kaybetmekten korkuyorsunuz.
Fazla naz asik usandirir. Cok uzamis konunuz cok. Kardesiniz icin okadar buyuk fedakarliklara giriyorsunuzki, hala sizin sorumlulugunuz olmadigini dusunuyorum, ve hala babanizin bakmasi gerektigini dusunuyorum.
Ustelik bu hikayenizinde aynen bu sekilde sonuclanacagini tahmin ediyorum. Kardesiniz babaniza, siz babaniza yakin bir yere (ki hep kardesinizle ilgilenebilin), esinizle birlikte yasayacaginiz bir eve.

Beyfendi cok durustmus. Ve istemeye istemeyede olsa kabul etmesi aslinda sizin kafaniza birseylerin dank etmesini saglamali diye dusunuyorum. Zorlamaya hakkiniz varmi. Yok. O durust konusuyor diyede kizamazsiniz asla, ama bu sebebten vazgececekseniz e hadi ozaman bitirin? Onuda yapamiyorsunuz besbelli, cunku adami kaybetmekten korkuyorsunuz.
Fazla naz asik usandirir. Cok uzamis konunuz cok. Kardesiniz icin okadar buyuk fedakarliklara giriyorsunuzki, hala sizin sorumlulugunuz olmadigini dusunuyorum, ve hala babanizin bakmasi gerektigini dusunuyorum.
Ustelik bu hikayenizinde aynen bu sekilde sonuclanacagini tahmin ediyorum. Kardesiniz babaniza, siz babaniza yakin bir yere (ki hep kardesinizle ilgilenebilin), esinizle birlikte yasayacaginiz bir eve.
ayrı şehirlerde yaşıyoruz babamla

''Saçınızın ucu kırılsa kendine dert edecek adamları sevin;
Merhamet, bir adama yakışan en güzel şeydir...''
sen nasıl güzel yürekli bir insansın başkası olsa banane sevgilim benim her şeyim hiçbir şey umrumda değil der helal olsun valla dualarım seninle:KK9:

Kardeşine adamak değil de hayatini ona göre yön verebilirsin. Ister misin bilemem ama ben sosyal hizmet okuyorum ve zihinsel engellerin cok iyi egitim aldigi ve barindigi kurumlar biliyorum.kardeşini bir kuruma verip istedigin zaman yanina alirsin. Hem egitimi olur hem belli beceriye sahip insanlar yaninda olur hem aklin kalmaz hem üvey anne derdi olmaz. Masraflarını da sen ve/veya baban üstlenir

Kardeşine adamak değil de hayatini ona göre yön verebilirsin. Ister misin bilemem ama ben sosyal hizmet okuyorum ve zihinsel engellerin cok iyi egitim aldigi ve barindigi kurumlar biliyorum.kardeşini bir kuruma verip istedigin zaman yanina alirsin. Hem egitimi olur hem belli beceriye sahip insanlar yaninda olur hem aklin kalmaz hem üvey anne derdi olmaz. Masraflarını da sen ve/veya baban üstlenir
yatılı olarak vermek istemiyorum herhangi bir yere ama gün içinde vakit geçirebileceği yerler olursa aslında harika olur. bir dönem baya bi araştırdım. şuan devam ettiği engelliler merkezine gidiyor haftada iki gün .. hergün gidebileceği bir yer olsa daha iyi olur aslında. vars önereceğiniz yerler iletir misiniz bana ?

Bence de sevgilinize bi şans vermelisiniz. Babanıza olan tepkisi belki yersizdi ama size olan sevgisinden kaynaklanan aşırı bi empatiydi bence. Olaya tamamen mantıklı bi şekilde babanızın görevini yapması olarak bakmış sizin kardeşinizle olan duygusal bağınızı çok iyi anlayamamış olabilir. Ama şuanda sizi kaybetmek istememiş ve bunu gayet dürüst bi şekilde ifade etmiş. Eğer kardeşinize olacak tutumuna dair bi şüpheniz yoksa bence artık bi şans vermenizi hak etmiş. Yalnız ciddi bi karar vermeden önce onu kardeşinizle tanıştırıp günlük hayatta ona olan tavırları nasıl olur gözlemlemenizi tavsiye ederim. Sonrasında kardeşinize herhangi bir kini falan olmasın siz onun karakterini daha iyi bilirsiniz.

Hayır , ben yazılanların aksine erkek arkadaşınızın haklı olduğunu düşünmüyorum kardeşiniz konusunda.
Sizinle bir ilişkiye başladığında yalnız yaşadığınızı ve kardeşinize baktığınızı biliyordu. Eğer kardeşinizin sizde kalmaması yönünde bir konuşma yaptıysa ve siz bunu kabul ettiyseniz eyvallah, yoksa doğru değil bu yaptığı.
Siz çalışırken kardeşiniz evde nasıl yalnız kalıyordu ? Bu arada tebrik ederim sizi, helal olsun , kardeşinize karşı bu kadar merhametli olmanız çok güzel.
..
Diğer taraftan daha nişanlanma yolundayken babanıza bu yaptığı saygısızlıktır. Sizin yaşadığınız dizi bağlar, sizin adınıza tavır yapması da ne demek oluyor ? Şimdiden kardeşinizden ve babanızdan korkuyor ve araya mesafe koymak istiyor; bana hissettirdiği bu yönde.

Siz annesine böyle yapın bakalım sizi affedecek mi ? " Annen kim oluyorda bizim yastığımızın rengine karışıyor" deyin olacakları izleyin.

Çoğu kişi baba bakması lazım diyor. evet olması gereken babanızın sorumluluk alıp kız kardeşinize bakması ancak daha önce de tecrübe etmişsiniz baba bakmamış, üvey anne ilgilenmemiş anladığım kadarıyla kötü davranmış. Bu durumda sakın kardeşinizi bırakmayın yazık edersiniz. Sizi kabul eden kardeşinizle kabul etsin. İnanın seven değer veren insan kabul eder.Rabbime büyük konuşmuş olmayayım ama ben eşimin engelli kardeşi olsa bizle yaşamasını kabul ederdim. Sadece Eşim için değil Allah rızası için yine kabul ederdim. Ayrıca Ben kesinlikle kardeşimi seçerdim. Şu sözü de unutmayın El oğlu elde çok ama kardeş bulunmaz bence.

Son düzenleme:
X