• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin hayvan merakı

Bende köpek var şekerim,bir tane de kedi. Annemlerde kalıyor ama suanda kedi. Bende hafiften kuştan korkarım . Hani boyle aniden çırpıyor ya kanatlarini
Bir kuşum vardı
Ismi Halil. Halil diye bir arkadasim almisti bana hediye sagolsun ama ısırıyordu muhabbet kuşu baya bi sure baktım kuş biraz korkutucu sanki:deli::deli:
Canim papagan görüntü olarak evet ilkten ürkütücü bir hali var ama tuhaf bir iletisim halleri var her hayvanda farklilasan:)
Ama hepsi sevildigini anliyor.Arkadasimin irice bir papagani vardi isiracak gibi duruyor bu dedim arkadasim oyle huylari pek yok dedi iyi peki derken sevmeye basladigim ilk saniye gagasini hafiften delgec niyetine kullandi. :)
Kedi tarafindan tatli isirislara tatlis tirmiklara maruz kaldigimdan bagisiklik kazanmisim herhalde ki papaganla bir kac dakika sonra bildigin kanka olduk :))
Yilana bile dokunmuslugum var :)
Ama hayranim hayvanlardaki güdülere.
Ne yapacaklari pek kestirilemiyor oluslari hayvanlara pek asina olmayanlari ürkütebilir pek dogal.
Ama bu sebeple ondan vazgecilmesine dayanamazdim.
Minnos kizin özlemistir seni sarisin annesi :)
Disiydi dimi? Yanlis hatirlamiyorsam.

Benim eşim de korkuyordu evlenmeden önce bir tane yavrumu ona emanet ettim ve alışyı. Şimdi benden çok seviyor desem yalan olmaz. Evde 1 bebek 7 papağan yaşıyoruz :KK70:

Vay canına. :KK45:
Cinsleri ne?

Bende köpek var şekerim,bir tane de kedi. Annemlerde kalıyor ama suanda kedi. Bende hafiften kuştan korkarım . Hani boyle aniden çırpıyor ya kanatlarini
Bir kuşum vardı
Ismi Halil. Halil diye bir arkadasim almisti bana hediye sagolsun ama ısırıyordu muhabbet kuşu baya bi sure baktım kuş biraz korkutucu sanki:deli::deli:

Kedinle köpeğin anlaşabiliyor mu canım? Halamın kedileri var köpek de istiyor golden ama emin olamıyor. Halamın kedileri çok sakin,6-8 yaşlarındalar ama köpekle nasıl olurlar bilemiyoruz.

Kedinle köpeğin anlaşabiliyor mu canım? Halamın kedileri var köpek de istiyor golden ama emin olamıyor. Halamın kedileri çok sakin,6-8 yaşlarındalar ama köpekle nasıl olurlar bilemiyoruz.
Yetişkin kedi pek alışamıyor köpeğe maalesef. Hele 6-8 yaşında iki kedi köpeğe biraz kök söktürür. Önceden köpekle tanışmadılarsa çok zor oluyor.

Bende de iki köpek bir kedi var, kedi bebekken geldi köpekler yetişkindi. Ama arkadaşımızın bir sürü kedisi var, benim köpekle gezerken kapıdan uğradığımızda kapıdan gördüklerinde evde kıyamet koptu. Kabarmalar tıslamalar bağırmalar amanın :D

papagan sıze ne yapabılır mesela nesınden korkuyorsunuz
dagda karsınıza ayı cıkmıyor aç kurt vahşı leopar cıkmıyor okyanusun ortasında kaldınız da balına mı cıktı kopekbalıgı mı cıktı karsınıza
tımsahlarla kapalı alanda mı kaldınız noldu yanı
altı ustu bır papagan yanı ? bır kedı bır papagan ne yapabılır
kaplumbagadan bıle korkan gordum gercekten cok ılgınc ınsanlar var

ben hayvan sevmeyen ınsandan korkarım acık net
hayvan sevmeyen ınsanın ıcınde merhamet noksanlıgı oluyor kım ne derse desın buyrun lınc edebılırsınız

dagda karsınıza ayı cıkmıyor aç kurt vahşı leopar cıkmıyor okyanusun ortasında kaldınız da balına mı cıktı kopekbalıgı mı cıktı karsınıza

hayvan sevmeyen ınsanın ıcınde merhamet noksanlıgı oluyor kım ne derse desın buyrun lınc edebılırsınız
Sonuna kadar katılıyorum.

Yetişkin kedi pek alışamıyor köpeğe maalesef. Hele 6-8 yaşında iki kedi köpeğe biraz kök söktürür. Önceden köpekle tanışmadılarsa çok zor oluyor.

Bende de iki köpek bir kedi var, kedi bebekken geldi köpekler yetişkindi. Ama arkadaşımızın bir sürü kedisi var, benim köpekle gezerken kapıdan uğradığımızda kapıdan gördüklerinde evde kıyamet koptu. Kabarmalar tıslamalar bağırmalar amanın :KK70:

Yaaaa:( Bir de halam golden istiyor ki golden çok hareketli biraz da saf bir köpek cinsi diye biliyorum. Bu kedilere arada geçici olarak yavrular ve sokaktan alınıp sahiplendirilen kediler de katılıyor, hiçbir sorun yaratmıyorlar, sanırım ondan biraz cesaretleniyor halam. Ki bu kediler de sokaktan geldi, evde büyümediler doğduklarından beri.

Canim papagan görüntü olarak evet ilkten ürkütücü bir hali var ama tuhaf bir iletisim halleri var her hayvanda farklilasan:)
Ama hepsi sevildigini anliyor.Arkadasimin irice bir papagani vardi isiracak gibi duruyor bu dedim arkadasim oyle huylari pek yok dedi iyi peki derken sevmeye basladigim ilk saniye gagasini hafiften delgec niyetine kullandi. :)
Kedi tarafindan tatli isirislara tatlis tirmiklara maruz kaldigimdan bagisiklik kazanmisim herhalde ki papaganla bir kac dakika sonra bildigin kanka olduk :))
Yilana bile dokunmuslugum var :)
Ama hayranim hayvanlardaki güdülere.
Ne yapacaklari pek kestirilemiyor oluslari hayvanlara pek asina olmayanlari ürkütebilir pek dogal.
Ama bu sebeple ondan vazgecilmesine dayanamazdim.
Minnos kizin özlemistir seni sarisin annesi :)
Disiydi dimi? Yanlis hatirlamiyorsam.

Yılan a dokunurken ne hissettin peki korktun mu canım??
Bir soz var ya sevginin oldugu yerde korku olmaz
Biz hayvanlari seviyoruz ya cesaretimiz var
Mesela su kaplumbagalari da fena ısırır cok severim kaplumbaga en sevdigim hayvan :)
En son papagani bir tatil yerinde gördüm egitimliymis foto cekildik
Adam öp hadi öp diyor ay öpüyor boyle gagayla yaklasiyor biraz tedirgin oldum büyüktü ama sonra alıştım:)
Bende onlardaki güdülere hayranim
Mesela bir sey duydum ne kadar doğrudur bilmem,kedi neden tirnak atarmış biliyor musun?
Kediler doğada düşmanlarından izini kaybettirmek icin vucudunu yalayarak temizlermis koku gitsin diye
Yani oyle temiz hayvan kendini temizliyor falan degil :)
Eger sen kediyi elledigin zaman dogal olarak kokunu geciriyorsun onun uzerine
Ev halkini da kendi ordusundan goruyor benimsiyor
Uyarmak icin "leen manyak ne diye elliyorsun beni dusmanlar bizi bulcak" gibisinden ikaz etme amacli tirnak atarmış.
Dikkat et bak,kediyi sevince hemen kendisini yalamaya başlıyor senin sevdigin elledigin yerleri.
Bunu duydugumda cok mantikli gelmisti:)
Benim kedi erkek
Ama erkek guzeli degil mi :)
Kısır..
Şalvarı var. Baldır bolgesi kalin gobegi kocaman
Bizimkiler simdi diyor ki.. Laftan anlamiyormus . Van lıymıs ve türkçe bilmiyormus. Şalvarı varmis ( baldir bolgesi oluyor) :D :D :D :D ay beni ne güldürdüler kediyi maymun ettiler onu konusturuyorlar kafa sesiyle. Nereye gidiyon looo ben bugun nargile ictim " diyormus..
Harbiden tuhaf halleri var kedinin
Tam bir kabadayi ve de :D

Linç etmem alkışlarım çünkü birebir katılıyorum. Geçen bir kedi bir kızın arkasından geliyor kız çığlık çığlığa allahım gittt gittttt diyor sanki yedi kedi bunu, aç hayvan belli ki, neyse mamam vardı verdim. Marketin de önündeyiz, 1 küçük süt, 1 aç bitir alsa 2 tl her biri ama nerdeeeee....

Yaaaa:KK43: Bir de halam golden istiyor ki golden çok hareketli biraz da saf bir köpek cinsi diye biliyorum. Bu kedilere arada geçici olarak yavrular ve sokaktan alınıp sahiplendirilen kediler de katılıyor, hiçbir sorun yaratmıyorlar, sanırım ondan biraz cesaretleniyor halam. Ki bu kediler de sokaktan geldi, evde büyümediler doğduklarından beri.
Eğer varsa çevresindeki kedilere tepki vermeyen bir köpekle kontrollü olarak karşılaştırmayı deneyebilir. Ama kediler genelde direkt köpeğin yüzüne atlıyor, gözünü hedef alıyor. Bize sokakta kedi saldırdı mesela, köpeğimin gözüne tırnağını sapladı, gözünü çizdi :(

Diğer kedilere tepki vermemeleri güzel, kedi kıskançtır genelde. Belki başka hayvanı tolore edebilir, kedilerin karakteri de önemli tabii. Golden sizin kedileri bezdirir ama hele yavruyken o kadar oyuncu oluyorlar ki :D

Evet birbirlerine cok tutkunlar
Yanyana yatıyorlar
Oyun oynuyorlar,birbirlerini kovaliyorlar
Yalniz oyle bir an geliyor ki, bir anda birbirine giriyorlar babam 2sine de bağırıyor ayriliyorlar
Yalniz,kedi yavruyken geldi.. Kopegim ona annesi gibi davrandi sahiplendi.. Bizi kediye yaklastirmadi düşünebiliyor musun :)
Kedi büyükse isler degisir ama,yavru kopege alisamayabilir kedi evde baska hayvan istemez cunku :( barindirmayabilir tislayabilir kabarabilir
Gerci golden ebat olarak büyük bir kopek ama yavruyken gelcek dimi?

akrep besledım ,yılan sevdım bırının bag evınde cıktı tecrubelı bırıydı tutmustu dokundum ,toplamda 5 kedı besledım sonuncu kedım 12 yıldır bızımle kanserdı amelıyat ettırdım ölur ugrasma masraf etme dedıler 1 ay yasar dedıler 10 yıl yasadı... 2 kopek , 10pirana balık besledım , 5cıvcıvlerım horoz oldu ibiklerı cıktı ,2 tavsanlarım kuzu gıbı buyudu damızlık oldu . 1 papagan besledım cıns papagandı 30 kelıme konusuyordu ben yetıstırdım kı bıraz vahsıydı
dusuneyım bakım baska besleyıp unuttugum var mı ...

bunların hıc bırınden zarar gormedım ne zarar gorduysem kendını ınsan sanan ıkı ayaklı yasayanlardan gordum.
su hayatda en hakıkı dostum hayvanlar hıc bır ınsan besledıgınız hayvan gıbı sız agladıgınızda dızınıze patısıyle dokunup kucagınıza atlayıp sıze sırınlık yapmaz . bır cocugum bır kedım. okadar...

Eğer varsa çevresindeki kedilere tepki vermeyen bir köpekle kontrollü olarak karşılaştırmayı deneyebilir. Ama kediler genelde direkt köpeğin yüzüne atlıyor, gözünü hedef alıyor. Bize sokakta kedi saldırdı mesela, köpeğimin gözüne tırnağını sapladı, gözünü çizdi :KK43:

Diğer kedilere tepki vermemeleri güzel, kedi kıskançtır genelde. Belki başka hayvanı tolore edebilir, kedilerin karakteri de önemli tabii. Golden sizin kedileri bezdirir ama hele yavruyken o kadar oyuncu oluyorlar ki :KK70:

Ay bizim bu minnoşlar cam kedisi, tüm gün camda dışarıyı seyrediyorlar:) Bilemedim ki...Halam al desem alacak sonra sıkıntı olursa benim başıma patlar diye korkuyorum :D

Yok bizimkiler çok sefaletten gelmiş, hiç birbirlerine rahatsızlık vermiyorlar, hatta temizliyorlar birbirlerini falan ama köpek olunca bilemedim..

kızlar çok sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğümüz sevgilimin 3 tane kocaman papağanı var ve ben onlardan çok korkuyorum. erkek arkadaşım da asla onları bırakamazmış evlatları gibilermiş. kendisi çok temiz iyi huylu biridir ama bu kuş sevgisi beni öldürecek. tamam diyor temizliğini herşeyini ben yaparım sen hiç uğraşmazsın diyor ama korkuyorum işte. alışırsın diyor ama hiç sanmıyorum.. kuşları kafeste de tutmuyor sürekli evin içinde serbestçe dolaşıyorlar, kafeste durmaları vicdansızlıkmış napıcam bilmiyorum :KK43:
ay o papağanlar sahiplerine çok düşkün biz birinden almıştık adam artık bakamıyorum diye vermişti yavrum çetin çetin diye en sonunda öldü üzüntüden veterinere götürmüştük ama sahibini arıyormuş biz kafesine gidince bildiğin arkasını dönüyordu yüzümüze bile bakmıyordu

Evet birbirlerine cok tutkunlar
Yanyana yatıyorlar
Oyun oynuyorlar,birbirlerini kovaliyorlar
Yalniz oyle bir an geliyor ki, bir anda birbirine giriyorlar babam 2sine de bağırıyor ayriliyorlar
Yalniz,kedi yavruyken geldi.. Kopegim ona annesi gibi davrandi sahiplendi.. Bizi kediye yaklastirmadi düşünebiliyor musun :)
Kedi büyükse isler degisir ama,yavru kopege alisamayabilir kedi evde baska hayvan istemez cunku :KK43: barindirmayabilir tislayabilir kabarabilir
Gerci golden ebat olarak büyük bir kopek ama yavruyken gelcek dimi?

Evet golden yavru gelecek. Kediler cam kedisi canım ya, 6-8 yaştalar ve hiççç sesleri bile yok. Geçen halam bir patisi kesik kedi aldı eve, resimleri var mesela nasıl hoş geldin der gibi başını sürmüş başına falan. Yavru kediler oluyor geçici, sahiplendiriyor falan hiç sorun yaratmıyorlar. Bir tanesi kalabalıkta kendini saklıyor sandalye arkasına belki o rahatsız olur bilemedim...Ev de küçük ayrı odaları da olmayacak, yok yok tehlikeli bu iş ya:D

20190101_230201.jpg
beautifulsweet beautifulsweet

Linç etmem alkışlarım çünkü birebir katılıyorum. Geçen bir kedi bir kızın arkasından geliyor kız çığlık çığlığa allahım gittt gittttt diyor sanki yedi kedi bunu, aç hayvan belli ki, neyse mamam vardı verdim. Marketin de önündeyiz, 1 küçük süt, 1 aç bitir alsa 2 tl her biri ama nerdeeeee....
sıze anımı anlatayım
guya bız balayına gıttık kapadokya ya... beledıyesı bu konuda malesef cok zayıf tum sokak hayvanları ac
elımızde tost ya da marketden cıkmısız elımızde poset boyum kadar kocaman kopekler kucagımıza atlıyor yemek dıye
bız gezmeyı ısı gucu bıraktık kedı kopek besledık
bıze tuhaf tuhaf baktılar ... tost yıyoruz kedı gıtmıyor nasıl yalvarıyor ac hayvan tost yaptırdım kedıye oturduk yedık beraber

onlarda bu dunyada var onlarda bu dunyanın dengesı ıcın yaratılmıs tıpkı bızım gıbı... bızden hıc bır farkları yok hepsını ayrı ayrı sevıyorum tum stresımı alıyorlar

Son düzenleme:
Evet golden yavru gelecek. Kediler cam kedisi canım ya, 6-8 yaştalar ve hiççç sesleri bile yok. Geçen halam bir patisi kesik kedi aldı eve, resimleri var mesela nasıl hoş geldin der gibi başını sürmüş başına falan. Yavru kediler oluyor geçici, sahiplendiriyor falan hiç sorun yaratmıyorlar. Bir tanesi kalabalıkta kendini saklıyor sandalye arkasına belki o rahatsız olur bilemedim...Ev de küçük ayrı odaları da olmayacak, yok yok tehlikeli bu iş ya:KK70:
Harika o zaman,bizim ki olsa asla barindirmaz baska kediyi.. simdi köpekler sevinince kuyruk sallar. Kediler de sinirlenince. Kavga sebebi bu biraz da.. iyi dusunmek.lazim sekerim

Back