• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin hayvan merakı

kızlar çok sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğümüz sevgilimin 3 tane kocaman papağanı var ve ben onlardan çok korkuyorum. erkek arkadaşım da asla onları bırakamazmış evlatları gibilermiş. kendisi çok temiz iyi huylu biridir ama bu kuş sevgisi beni öldürecek. tamam diyor temizliğini herşeyini ben yaparım sen hiç uğraşmazsın diyor ama korkuyorum işte. alışırsın diyor ama hiç sanmıyorum.. kuşları kafeste de tutmuyor sürekli evin içinde serbestçe dolaşıyorlar, kafeste durmaları vicdansızlıkmış napıcam bilmiyorum :KK43:
Hayvan sevgisi değiştirilebilecek ya da zorla kabullenilebilecek bir şey değildir.
Hayvanlar zararlı da değildir.
Korkuyor olabilirsiniz, alerjiniz olabilir buna sözüm yok ama sevgilinizden hayvanlarından vazgeçmesini istemek de bencillik.

Üstelik bahsettiğimiz tür de papağan yani ...

Benim eşim de korkuyordu evlenmeden önce bir tane yavrumu ona emanet ettim ve alışyı. Şimdi benden çok seviyor desem yalan olmaz. Evde 1 bebek 7 papağan yaşıyoruz :KK70:

ben de seni çağıracaktım da sen gelmişsin bile

papağan deyince aklıma sen geliyorsun

papağanlara doğum kontrolü uygulayın bence çoğalmasın artık onlar :))))

peki sizin çözüm öneriniz ne

adamın halihazırda 3 papağanı ve bir sevgilisi var

sevgilisi ben papağanlar ile birlikte yaşamam diyor

yani ya papağanlar ya sevgili ikileminde kalsın mı

seni de seviyorum ama sen kendine yani hayat kurabilirsin bu papağanlar kuramaz onları bırakamam dese olur mu

korkunuzun sebebini arayın

yani köpek ısırır kedi tırmalar vs de papağan ne yapar

belki tırnaklar gagasını sürter de koca insana çok da zarar vermez ki

Anneanne anne ve torun desene :KK70: artık bir dur demek lazım bunlara :KK48:

ben de seni çağıracaktım da sen gelmişsin bile

papağan deyince aklıma sen geliyorsun

papağanlara doğum kontrolü uygulayın bence çoğalmasın artık onlar :))))
Valla mamayı falan kestik, yuva da takmıyoruz dün kafes tabanına yumurtlamışlar. Artık atıyorum yumurtaları:DDçok bereketli bizim ev :D

kızlar çok sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğümüz sevgilimin 3 tane kocaman papağanı var ve ben onlardan çok korkuyorum. erkek arkadaşım da asla onları bırakamazmış evlatları gibilermiş. kendisi çok temiz iyi huylu biridir ama bu kuş sevgisi beni öldürecek. tamam diyor temizliğini herşeyini ben yaparım sen hiç uğraşmazsın diyor ama korkuyorum işte. alışırsın diyor ama hiç sanmıyorum.. kuşları kafeste de tutmuyor sürekli evin içinde serbestçe dolaşıyorlar, kafeste durmaları vicdansızlıkmış napıcam bilmiyorum :KK43:
Bende çok korkuyorum bildiğiniz kalp krizi geçiricem sanıyorum bana dokunucağını düşündükçe. Bir keresinde kuş bana uçunda şoka girip çığlık çığlığa ağlamışlığım var abartı gelicek ama elimde değil. Bir odada kalır kuşlar orada uçarlar erkek arkadasını kabul etmezmi

peki sizin çözüm öneriniz ne

adamın halihazırda 3 papağanı ve bir sevgilisi var

sevgilisi ben papağanlar ile birlikte yaşamam diyor

yani ya papağanlar ya sevgili ikileminde kalsın mı

seni de seviyorum ama sen kendine yani hayat kurabilirsin bu papağanlar kuramaz onları bırakamam dese olur mu

korkunuzun sebebini arayın

yani köpek ısırır kedi tırmalar vs de papağan ne yapar

belki tırnaklar gagasını sürter de koca insana çok da zarar vermez ki

o ikilemde kalmasını ben ondan çok istemem çünkü biliyorum ki o ikilemde kalırsa papağanlarını seçer :(

sevimli hayvanlar gerçekten ama korkuyorum ne yapayım, bi de kocamanlar yani küçük de değiller kendimi alıştırmam lazım ama nasıl alışırım bilemiyorum

o ikilemde kalmasını ben ondan çok istemem çünkü biliyorum ki o ikilemde kalırsa papağanlarını seçer :KK43:

sevimli hayvanlar gerçekten ama korkuyorum ne yapayım, bi de kocamanlar yani küçük de değiller kendimi alıştırmam lazım ama nasıl alışırım bilemiyorum
Psikologa gidip korkunuz üzerine çalışabilirsiniz. Eğer bu korkunuzu yenerseniz ilişkiniz de hayatınız da rahatlar.

Eşim hayatında hayvan beslememişti. Ben cocuklugumu kuş kaplumbağa tavşan ve sürekli alıp büyüttüğüm tavuklarımla gecirdim. Sehrin ortasında apartmanda bakıyordum bunlara. Herseyden önce sorumluluk sahibi ve titiz olmamı sağladı. Sonra merhametli olmamı. Eşimle evlendiğim sene kedim yeni kaçmıştı evlenince yeniden kedi aldım ve eşim benden cok bağlandı her sabah onu sevmeden işe gidemiyor gec kalıyor 2 senedir. Kuşum ve kedim hala var. İyi ki var.

Bu fobiyle ilgili tedavi olabilirsib

Pitbull gibi bir hayvanla 2 sene yasamis birisi olarak papagan daha ufak tefek geldi bana :)
Korkuyor olmanizi anlayabilirim ama onlardan kurtulmasini istemeniz anlamsiz.
Aksine sizin isteginizle vazgeciyorsa sorgulama yapin.
Sevdigin bir seyden,sevdigin baska birsey icin vazgecebiliyorsan sevgi anlayisi gözden gecirilmelidir.
Velhasil kelam sahsen sevdigi(insan veya canli) seyi hemen gözden cikaramiyor olusu bende o insana karsi güven uyandirir.

Bence alışırsın büyük mu papağanlar kustan mi korkarsin sadece yoksa diger hayvanlardan da mi korkarsin ?

Pitbull gibi bir hayvanla 2 sene yasamis birisi olarak papagan daha ufak tefek geldi bana :)
Korkuyor olmanizi anlayabilirim ama onlardan kurtulmasini istemeniz anlamsiz.
Aksine sizin isteginizle vazgeciyorsa sorgulama yapin.
Sevdigin bir seyden,sevdigin baska birsey icin vazgecebiliyorsan sevgi anlayisi gözden gecirilmelidir.
Velhasil kelam sahsen sevdigi(insan veya canli) seyi hemen gözden cikaramiyor olusu bende o insana karsi güven uyandirir.

Bende köpek var şekerim,bir tane de kedi. Annemlerde kalıyor ama suanda kedi. Bende hafiften kuştan korkarım . Hani boyle aniden çırpıyor ya kanatlarini
Bir kuşum vardı
Ismi Halil. Halil diye bir arkadasim almisti bana hediye sagolsun ama ısırıyordu muhabbet kuşu baya bi sure baktım kuş biraz korkutucu sanki:deli::deli:

Bence alışırsın büyük mu papağanlar kustan mi korkarsin sadece yoksa diger hayvanlardan da mi korkarsin ?

diğer hayvanlardan bu kadar korkmam bunlar hem büyük hem uçuyor diye çok irkiliyorum ve kocaman da gagaları var ısırırlarsa çok acıyomuş :( evet çok büyükler kakadu mu ne biri bembeyaz kocaman, biri gri geçenlerde adamın işkence ettiği papağandan, biri de büyük yeşil bişey

diğer hayvanlardan bu kadar korkmam bunlar hem büyük hem uçuyor diye çok irkiliyorum ve kocaman da gagaları var ısırırlarsa çok acıyomuş :KK43: evet çok büyükler kakadu mu ne biri bembeyaz kocaman, biri gri geçenlerde adamın işkence ettiği papağandan, biri de büyük yeşil bişey
Yazık onlar da alışıyor sahiplerine, depresyona bile giriyorlar :(

Bence sizin yapacağınız en güzel şey psikologa gidip korkunuzu yenmek olur. İlişkiniz adına da çok güzel bir adım olur.

Korkmayi anlarim da kabullenemem diye inat etmeyi anlamam.
Annem de asiri korkardi. Kopek gorunce yol degistirir, hala baska kedilere dokunamaz. Ben kucukken kopegimiz vardi bahcede ve annemin bi kere bile elini surdugunu gormemistim yillarca.
Benim kedim var simdi. Mecbur evime geldigi icin korka korka alisti ve cok seviyor. Telefonda mutlaka kediyide soruyor.

Eşim hayvan sevmeyen veya korkan istemeyen biri olsaydi ayrilmazdim ama evliligi ertelerdim bu konuyu cözene kadar. Arada evine gidip sevmeyi deneyin mesela...

Papağan ne yapacak size yahu? Sanki aslan besliyor gibi tepki vermeyin.

Pitpull köpek besliyor desen aynı evde olmam derdim mesela, ama en yabani papağan bile siz tutmak isterseniz gaga atar hemen ısırmaz bile. Önce sizi uyarır "yaklaşma" demek için.

Kaldı ki dışarıda durduklarına göre baya evcilleşmişler. Buna rağmen sevgiyi anlarlar zaten. Size yaklaşacaklarını sanmam :işsiz:

1 sene jako papağan baktım. Ne yaşadıysa insanlardan korkmuştu baya. Konuşuyordu, elimden fıstık alıyordu ama hiç yaklaşmak istemiyordu. Ben de kişisel alanına saygı gösterip rahatsız etmiyordum. O yabaniydi mesela ama kimseyi korkutmak gibi bir derdi yoktu hayvanın..

Back