Sevgilimin eski eşini aklımdan atamıyorum

Zor bir durum. Düşüncelere engel olamıyor insan zira.
Ama en ufak bir tartışmada Y da herhangi bir zamanda eşi hakkında imamlara bulunmayın.
Adamın aklında yokken aklına getirmeyin sürekli eski eşini.
Kendiniz farkında olmadan itmeyin öteki tarafa onu. Aksi takdirde sizle eski eşini kıyaslamaya başlayacak.
Zor ama böyle olmalı

Ben de eşimden önce ciddi bir birliktelik yaşadım. Kör kütük aşıktım evlenrcektik neyse ayrıldık bir şekilde. Mesela ona hissettiğim şeyleri eşime hissetmedim. Eşimi sevdim ama ona gerçekten aşıktım. Çok acı çektim. Gurursuzluk yapıp her gün aradım. Sonra eşimle tanıştım. Hatta eskisini unutamamıştım tanıştığımda. Eşimle paylaştım. Dertleştim. Sevgili değildik tabi o zaman. Gel zaman git zaman eşimle sevgili olduktan sonra eski sevgilim beni onla gördü. Aramalar buluşmak istemeler. Buluştum sonunda. Ağladı karşımda. Çok acı çekiyorum sen haklıydın. Ben seni kaybettim her şey benim suçum ne olur dön geri falan filan. Ama hiçbir şey hissetmedim. Ben artık onu seviyorum dedim. Öyle dediğim halde sabahın 4 ünde içer içer beni arar affet beni diye ağlardı. Velhasıl kelam hiç etkilenmedim. O yüzden rahatım. Biten bitiyor. Eski sevgilimle eşimin ismi aynı bu arada. Bir gün oturup birlikte baktık facebooka ne yapmışlar hayatları nasıl diye. Eşim ondan ayrıldıktan 2 yıl sonra benle tanıştı. Ve eski kız balerindi. Dünya bale günü mü nr varmış o gün mesaj atmış. Günümü kutlamadın vs diye. Eşim crvap vermemiş. Sonra babası hastalanmış. Eşimi aramış. Eşim hastaneye yatmasına yardım etmiş falan. Bendrn önce oluyor bu olaylar. Ona geri dönmesi için 2 yıl gibi bir sürede bir sürü şey olmuş ama dönmemiş. Hayatında kimse olmadığı halde. O yüzden bu kadar rahatım. Sevse dönerdi zaten. Niye boşa kıskançlık yapayım ki. Ben de eski sevgilimi çok severdim. Ama geri döndüğü halde dönmedim. Hala bazen anılarımız gelir aklıma. Ama seviyor muyum özlüyor muyum? Hayır. Biten bitmiştir yani.
Bunlar olabilir ama fotoğraflarına bakmak çok gereksiz değil mi ?
Dediğiniz gibi artık bir şey hissetmiyorsanız neden onu düşünüp merak edesiniz
bence canı cehenneme

Bunlar olabilir ama fotoğraflarına bakmak çok gereksiz değil mi ?
Dediğiniz gibi artık bir şey hissetmiyorsanız neden onu düşünüp merak edesiniz
bence canı cehenneme
Ben meraklı bi tipimdir. Evlendi mi çocuk yaptı mı öğrenmek isterim :p Ama evet gereksiz olduğu konusunda size katılıyorum. Bir de işin komiği eski sevgilim benim facebooktaki arkadaşlarımdan biriyle sevgili oldu sonra. Kız fotoğraflarını yükleyince gördüm. 1,5 yıl falan çıkıp ayrıldılar. Gereksiz merak işte :KK53:

Kiskanacak bir seyiniz yok bayan, bence sallayin gecin eski esi.

Olacagi varsa zaten olurdu, 2 kere deneyip tutmamis iliskiden kimseye hayir gelmez.

Ayrildiktan sonra tekrar deneme genelde bosluktan oluyor, taraflar kimseyi bulamazlarsa yalniz kalmaktan iyidir diye taniyip bildikleri insana donuyorlar. Bu ayrilip barisilan iliskilerde hzuur, mutluluk olmaz genelde, bosluktan veya baskasini bulamamaktan o donusler yapilir. Sevselerdi zaten ayrilmazlardi, hele de bosanmak soz konusuysa. Bosanmak kolay bir sey degil.

O zaman sevdiyse sevmis, ama sevgi unutulabilen bir sey. Ben 2 kere asik oldum mesela, 2 numarayi tanidigimda 1 numaranin yuzunu, izini unuttum, takmaz oldum. Insan kime asiksa dunyanin merkezi o oluyor, eskilerin onemi kalmiyor. Insan ana odaklanan bir canli.

Kizkardesi de arkadas olarak seviyordur, insan cocukluk arkadasindan kolayca vazgecemez. O yuzden bence kiskanmayi vs birakin, bos yere kendinizi kemirmeyin.

Son düzenleme:
Ben meraklı bi tipimdir. Evlendi mi çocuk yaptı mı öğrenmek isterim :p Ama evet gereksiz olduğu konusunda size katılıyorum. Bir de işin komiği eski sevgilim benim facebooktaki arkadaşlarımdan biriyle sevgili oldu sonra. Kız fotoğraflarını yükleyince gördüm. 1,5 yıl falan çıkıp ayrıldılar. Gereksiz merak işte :KK53:
Facebook arkadaş bulmaktan çok eski sevgilim ne yapıyor diye kullanılıyor zaten

Eski es eski sevgili yeni biri öteki beriki ne fark eder ki ? Sevgiliniz sizin haberiniz olmadan biri ile bir anlık etkilesim ile beraber de olabilir .ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam da edebilir .Bu etkileşimi eski sevgilisi eski eşi yeni biri öteki beriki ile de yaşayabilir .Şu hayatta neyin garantisi var ki onun suan hayatında ki insan sensin bir sorun olmadıkça ayrılmayacak ama eski eşi ile de senden ayrılıp yeni bir iliskiye başlamayacak olmayacağını biliyor .dediğim gibi anlık etkilesimle aldatilir .bu noktada kim olduğu önemsiz .yapılacak şey ayrılmak Olacak .

Herkese merhaba,

Uzunca bir süre forumu takip ettikten sonra içimi kemiren duyguları paylaşmaya karar verdim. Ben 26 yaşında, iyi bir işi olan ve kendi ayakları üzerinde durabilen biriyim. Bu zamana kadar lisedeki bir iki flörtü saymazsak ciddi bir ilişkim olmadı. Hep olmasını istesem ve zaman zaman birileriyle tanıştırılıp görüştürülsem de de kah ben beğenemedim, kah karşılıklı o çekim oluşmadı ve olmadı. Çevremde yaşıtlarım ciddi adımlar atarken ben acaba kimseye aşık olamayacak mıyım, aşk nasıl bir duygu acaba derken karşıma biri çıktı 9 ay önce. Bir arkadaş ortamında Tanıştık. inanılmaz zeki, esprili ve kafa dengi biriydi. İlk karşılaşmamızdan itibaren sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi bir çekim oluştu. daha ilk anda irbirimizden çok etkilenmiştik, önce arkadaş olduk. daha sonrasında ise sevgili. çevremizdeki herkes bizi birbirimize inanılmaz yakıştırıyor. ben de çok yoğun duygular hissediyorum, kalbimin böylesine deli gibi attığını hiç hatırlamıyorum. o da çok sevdiğini ve bağlandığını söylüyor. her gün farklı sürprizler yapan, beni daima mutlu eden biri. Fakat şöyle bir durum var, kendisi daha önce evlenip ayrılmış biri.

Bunda ne var diyeceksiniz belki ama bu bizi tanıştıran arkadaş grubunda eski eşinin kız kardeşi de var. Ve benim sevgilim o kızın kocasıyla çocukluk arkadaşı. yıllar içinde bu kızla da samimi olmuşlar. hatta eski eşiyle bu sayede tanışmışlar. halen de sık sık görüşürler eski eşinin kız krdeşi ve kocasıyla. benim sevgilim sosyal çevresi çok geniş olan biri ve bu arkadaş grubundaki herkesi kardeşi gibi görür. beni de onlarla tanıştırdı. şu 9 aydır sık sık bir araya geldik, gruptaki herkes bana çok yakın davranıyor. hatta o kadının kız kardeşi de gayet samimi biri gibi gözüküyor. bana bir kere " ben Burak'ı(sevgilim) kardeşimden ayırmam. onun mutlu olduğunu görmek benim için çok önemli ve o senle mutlu."demişti. fakat ben aklımdan acaba ben yokken bu buluşmalara bir gün eski eşi de gelir mi diye düşünmeden edemiyorum çünkü bütün bu insanlar onun da arkadaşı. zamanında benim yerimde o kadın varmış ama boşandıktan sonra pek takılmaz olmuş. o kişilerle ayrı ayrı görüşüyor ama sevgilimle bir araya gelmiyorlar.

zaten önceden birisiyle aynı evi aynı yatağı paylaşmış olduğu fikri beni çıldırtırken bir de arada karşılaşma ihtimallerinin olması beni iyice üzüyor ve yaralıyor. korkularım ve kuşkularım var. çünkü ayrılmayı o kadın istemiş. aralarında tutku ve heyecan bitmiş. maddi problemleri de varmış, sevgilim iş batırmış o zamanlar. ve ayrılmışlar. 2 sene sonra tekrar denemişler. ama olmamış. bu sefer sevgilim bitirmiş. tekrardan başlamamız bile hataydı dedi. çok dürüst bir insan, bu konudaki bütün sorularımı içtenlikle yanıtladı. seni üzecek bir şey asla yapmam diyor. ama bu arkadaş grubundan asla kopamıyor. ben de sanki hep o kadınla olan anılarını hatırlayacakmış gibi hissediyorum. tekrar evlenmek isteyen, çocuk isteyen biri. ben de istiyorum ama daha zamanımız var biliyorum.

fakat bazen acaba beni de evlenecek kadar seviyor mu, o kadınu mı çok sevmişti beni mi gibi sorular oluşuyor kafamda ve bu yüzden acaba evlenmek istediğimi bell mi etsem diyorum. belki de evlenince o gruptan ve özellikle eski eşinin kız kardeşinden kopar diyorum...bütün bu kuruntularımı da ona yansıtmaya başladım. artık bir aradayken mutlu olamıyorum bu düşüncelerim yüzünden. sizce abartıyor muyum? aslında sevdiği o kadın mı, unutamamış olma ihtimali var mı? sağduyulu yorumlarınıza ihtiyacım var...

Ah be canim evlilikte tutku bitince bosaniliyorsa benm hemen bosanmam minlazim kindiye dusundum yahu

Adamın ilk eşi illaki unutmayacak
bir de aynı evi aynı yatağı paylaşmış olması seni çıldırtmasın tatlım
bu devirde kaç erkek gerdek gecesi ilk kez sevişiyor
Sanırım siz aldatıldınız ya da eşinize güvenmiyorsunuz bazı problemleriniz var 'ikinci kadınlarla' ilgili .. Tahmin yürütüyorum sadece..

Benim eşimin de eski nişanlısı ile ortak arkadaşları ne bileyim beraber büyüttükleri köpekleri, kedileri bile var. Ailesi kızla kanka ablaları hala görüşüyordur heralde. Bilmiyorum çünkü ailesinden kimseyle görüşmüyorum. Bir de arkadaşlıkları devam etmiş sevgi pıtırcıklarının :KK70: Ben senin arkadaş ortamına girmem dedim girmiyorum, ailesiyle tamamen şahsi nedenler yüzünden bozuştuk görüşmüyorum. Kafan rahat mı diye sorarsan en başından beri güvensizlik oluştu. Kıl gibi ipin üstünde gittik geldik. En başından bilseydim ben evlenmezdim. Bu kıskançlık değil ama geçmişini geride bırakamamış bir insan olması ihtimalinden korkma. Senin yerinde olsam sorun yapıyorsam hiç devam etmezdim. İnsan yıpranıyor, kuşkulara söz geçmiyor. Şu an ayrıyız eşimle kafam daha rahat vallahi. Zaman verdik birbirimize. Neyin zamanı bu anlamış değilim gerçi :KK70: ben bir türlü emin olamadım devam edeceksen umarım sen olursun. Tabi anlatmadığım başka detaylarda var bu konuda neden takıntılı olduğum hususunda. Puzzle gibi parçaların yerini değiştirmektn bunalmıştım.
dipnot: yıllarca beraber yaşamışlar sadece nikah eksik yani. Senin durumla aynı yani.

Herkese merhaba,

Uzunca bir süre forumu takip ettikten sonra içimi kemiren duyguları paylaşmaya karar verdim. Ben 26 yaşında, iyi bir işi olan ve kendi ayakları üzerinde durabilen biriyim. Bu zamana kadar lisedeki bir iki flörtü saymazsak ciddi bir ilişkim olmadı. Hep olmasını istesem ve zaman zaman birileriyle tanıştırılıp görüştürülsem de de kah ben beğenemedim, kah karşılıklı o çekim oluşmadı ve olmadı. Çevremde yaşıtlarım ciddi adımlar atarken ben acaba kimseye aşık olamayacak mıyım, aşk nasıl bir duygu acaba derken karşıma biri çıktı 9 ay önce. Bir arkadaş ortamında Tanıştık. inanılmaz zeki, esprili ve kafa dengi biriydi. İlk karşılaşmamızdan itibaren sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi bir çekim oluştu. daha ilk anda irbirimizden çok etkilenmiştik, önce arkadaş olduk. daha sonrasında ise sevgili. çevremizdeki herkes bizi birbirimize inanılmaz yakıştırıyor. ben de çok yoğun duygular hissediyorum, kalbimin böylesine deli gibi attığını hiç hatırlamıyorum. o da çok sevdiğini ve bağlandığını söylüyor. her gün farklı sürprizler yapan, beni daima mutlu eden biri. Fakat şöyle bir durum var, kendisi daha önce evlenip ayrılmış biri.

Bunda ne var diyeceksiniz belki ama bu bizi tanıştıran arkadaş grubunda eski eşinin kız kardeşi de var. Ve benim sevgilim o kızın kocasıyla çocukluk arkadaşı. yıllar içinde bu kızla da samimi olmuşlar. hatta eski eşiyle bu sayede tanışmışlar. halen de sık sık görüşürler eski eşinin kız krdeşi ve kocasıyla. benim sevgilim sosyal çevresi çok geniş olan biri ve bu arkadaş grubundaki herkesi kardeşi gibi görür. beni de onlarla tanıştırdı. şu 9 aydır sık sık bir araya geldik, gruptaki herkes bana çok yakın davranıyor. hatta o kadının kız kardeşi de gayet samimi biri gibi gözüküyor. bana bir kere " ben Burak'ı(sevgilim) kardeşimden ayırmam. onun mutlu olduğunu görmek benim için çok önemli ve o senle mutlu."demişti. fakat ben aklımdan acaba ben yokken bu buluşmalara bir gün eski eşi de gelir mi diye düşünmeden edemiyorum çünkü bütün bu insanlar onun da arkadaşı. zamanında benim yerimde o kadın varmış ama boşandıktan sonra pek takılmaz olmuş. o kişilerle ayrı ayrı görüşüyor ama sevgilimle bir araya gelmiyorlar.

zaten önceden birisiyle aynı evi aynı yatağı paylaşmış olduğu fikri beni çıldırtırken bir de arada karşılaşma ihtimallerinin olması beni iyice üzüyor ve yaralıyor. korkularım ve kuşkularım var. çünkü ayrılmayı o kadın istemiş. aralarında tutku ve heyecan bitmiş. maddi problemleri de varmış, sevgilim iş batırmış o zamanlar. ve ayrılmışlar. 2 sene sonra tekrar denemişler. ama olmamış. bu sefer sevgilim bitirmiş. tekrardan başlamamız bile hataydı dedi. çok dürüst bir insan, bu konudaki bütün sorularımı içtenlikle yanıtladı. seni üzecek bir şey asla yapmam diyor. ama bu arkadaş grubundan asla kopamıyor. ben de sanki hep o kadınla olan anılarını hatırlayacakmış gibi hissediyorum. tekrar evlenmek isteyen, çocuk isteyen biri. ben de istiyorum ama daha zamanımız var biliyorum.

fakat bazen acaba beni de evlenecek kadar seviyor mu, o kadınu mı çok sevmişti beni mi gibi sorular oluşuyor kafamda ve bu yüzden acaba evlenmek istediğimi bell mi etsem diyorum. belki de evlenince o gruptan ve özellikle eski eşinin kız kardeşinden kopar diyorum...bütün bu kuruntularımı da ona yansıtmaya başladım. artık bir aradayken mutlu olamıyorum bu düşüncelerim yüzünden. sizce abartıyor muyum? aslında sevdiği o kadın mı, unutamamış olma ihtimali var mı? sağduyulu yorumlarınıza ihtiyacım var...
bosanmis olmasi degil de neden bosandigi onemli.. suclu sevgilinse, dikkatli olmakta yarar var.. sonucta insanlar degismez..
bi de nedir bu arkadas grubu tutkusu.. onu gectm, eski baldiziyla hala kanka olmalari da bence large bi durum, sonucta bi evlenme bosanma olmus, Turkiye de yasiyoruz..

Sanırım siz aldatıldınız ya da eşinize güvenmiyorsunuz bazı problemleriniz var 'ikinci kadınlarla' ilgili .. Tahmin yürütüyorum sadece..
Hayatıma tek erkek eşim girdi
eşime güveniyorum
aldatıldığımı da düşünmüyorum
ikinci kadınlarla ilgili de problemim yok
bu olanlar başıma gelse ben bu şekilde düşünürdüm sadece
bu yazdığımdan da bunu nasıl çıkardınız hiç anlamadım
ilk eşini unutamaz derken yok sayamaz anlamında
sonuçta sevse gider onunla birlikte olur

Dedigin kadar akilli zekiyse 2 kez denedikten sonra tekrar bir sans vermez ve icinde ona karsi bir his oldugunu sanmam uzun zaman görüsmediklerine göre. Kardesiyle saten ilk bastan arkadaslarmis, ablasiyla evliliginin bitmesine ragmen görüsüyorlarsa demekki arkadasliklari kuvvetli ve kardesi ablasini tutmuyor bile olabilir. Fazla düsünmeyin derim ben, hal ve hareketlerinden size davranislarindan anlarsiniz size karsi hislerini zaten, kendinize güvenin birazda, siz varken eskileri ne yapicak :KK66:

unutamamis olsa veya aklinda eski esi olsa neden ayrilsin ve neden sizinle gorusmeye baslasinki? siz kendinize ve karsi tarafa guvenmez.ve bunu surekli dile getirip hal diki ile belli ederseniz aklinda olmayani akkina sokarsiniz.sakin olun. bosanmak oyle kolay bi karar degil demek aradaki baglar kopmus sevgi bitmiski bosanmislar

Benim eşimin de eski nişanlısı ile ortak arkadaşları ne bileyim beraber büyüttükleri köpekleri, kedileri bile var. Ailesi kızla kanka ablaları hala görüşüyordur heralde. Bilmiyorum çünkü ailesinden kimseyle görüşmüyorum. Bir de arkadaşlıkları devam etmiş sevgi pıtırcıklarının :KK70: Ben senin arkadaş ortamına girmem dedim girmiyorum, ailesiyle tamamen şahsi nedenler yüzünden bozuştuk görüşmüyorum. Kafan rahat mı diye sorarsan en başından beri güvensizlik oluştu. Kıl gibi ipin üstünde gittik geldik. En başından bilseydim ben evlenmezdim. Bu kıskançlık değil ama geçmişini geride bırakamamış bir insan olması ihtimalinden korkma. Senin yerinde olsam sorun yapıyorsam hiç devam etmezdim. İnsan yıpranıyor, kuşkulara söz geçmiyor. Şu an ayrıyız eşimle kafam daha rahat vallahi. Zaman verdik birbirimize. Neyin zamanı bu anlamış değilim gerçi :KK70: ben bir türlü emin olamadım devam edeceksen umarım sen olursun. Tabi anlatmadığım başka detaylarda var bu konuda neden takıntılı olduğum hususunda. Puzzle gibi parçaların yerini değiştirmektn bunalmıştım.
dipnot: yıllarca beraber yaşamışlar sadece nikah eksik yani. Senin durumla aynı yani.

zor bir durum umarım kafanız netleşir bir an önce. geçmişte bu kadar çok paylaşım olunca ister istemez tekrar karşılaşma ihtimalleri doğuyor. bu da beni üzüyor işte.

kötü bir durum oldugun ama su zmanda erkeklerin cogu karısı olmayan kadınlarla sürekli birliktelik yasıyor allahtan gecmisi öyle değil.Sevse bence hala onun pesinde dolanırdı seni mutlu etmek icin cabalamazdı pat diye arkadas ortamını da değiştiricegini sanmıyorum siz evlenirseniz anca değiştirir garantisini veremiyorsan evliligin mutlu oldugu cevreden hic bir erkek uzaklasmak istemez.

Zor bir durum. Düşüncelere engel olamıyor insan zira.
Ama en ufak bir tartışmada Y da herhangi bir zamanda eşi hakkında imamlara bulunmayın.
Adamın aklında yokken aklına getirmeyin sürekli eski eşini.
Kendiniz farkında olmadan itmeyin öteki tarafa onu. Aksi takdirde sizle eski eşini kıyaslamaya başlayacak.
Zor ama böyle olmalı

eski eşi hakkında imalarda bulunmuyorum. sadece ilişkimizin başlarında birkaç kez mevzusu açıldı. onda da ben sorula sordum. öğrenmek istedim. sonuçta onunla bir ilişkiye başlayacaksam net olmalıyız birbirimize diye düşündüm ve neden ayrıldıklarını öğrenmeliydim. o anlattıkça rahatlarım sandım ama öyle olmadı.

X