- 24 Ekim 2017
- 378
- 188
-
- Konu Sahibi French Oje
bu adamla olmaz annemmm..kadin kendini degerli hissetmek ister ozel hissetmek ister mayamizda var bu..senin kusurunu dank diye soylerse agzinin ayarini bilmiyorsa zorr onunla yasamak..
Hemen ayrıl. Bir sümüklü çocuğun vereceği iki sevgi kırıntısı için bu hakaretleri çekip, özgüveninde kapanmaz yaralar açmaya gerek yok. Hem seni böyle küçük gören birinin sevgisi şüpheli gelmiyor mu sana? Yaptığı her şeye şaka demesi de ayrı itici, çocuk kandırıyormuş gibi. Onu alttan aldıkça size olan saygısını da yitiriyor bence. Bunu haketmiyorsunuz. Ayrıldıktan sonra anlayacaksınız yaşadıklarınızın ne kadar yanlış ve çekilmez şeyler olduğunu.
Merhaba lütfen akıl verin sevgilim ne demek istiyor ne yapmak istiyor gerçekten anlayamıyorum ben.
Çok rahat konuşuyor benle ağzına geleni söylüyor gibi. Böyle nasıl desem kırılır mıyım bozulur muyum hiç düşünmüyor. İncelikten yoksun tavırları, açığımı yakalayıp yüzüme vurmaktan keyif alan bir yapısı var. Bir yanlışımı yakalamaya dursun, aman aman on defa yüzüme vurur. Halbuki ilişkimizin başlangıcında hiç ama hiç böyle biri değildi her şey rüya gibiydi gerçekten...
Şimdi cümlelerinden örnekler vermek istiyorum:
- Valla sende akıl yok
- Hiçbir şeyden anlamıyorsun bilmiyorsun
- Öyle olsaydın seni almazdım (bir zamanlar olmayı düşündüğüm mesleği kastediyor)
- Boş boş konuşma, kes
- Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorum
- Bir gözümle aşık ettim, ötekiyle köle ettim seni
- O öyle yapılmaz, şu şöyle olmaz. Sen ne bilirsin, sen ne anlarsın...
- Yaptığım yemeği gösteriyorum nasıl diye “b*ka benzemiş” dedi. Ne diyorsun sen onda benim emeğim var dediğimde ben ne zaman senin yaptığına bir şey dedim sadece buna dedim dedi. Yediğim yemekler hakkında da o yenir mi ağzının tadını bilmiyorsun falan der sürekli
- Ne zaman bir kusurumu görse hemen yüzüme vurur. Sivilcen çıkmış, kilo almışsın, kaşların çıkmış...
- Kız kardeşini sürekli övüyor benle kıyaslıyor sen onun gibi yemek yapabiliyor musun o ne biçim yemek. O seni döver falan saçmalıyor
- Hastayım biraz griptim bana diyor ki sakın yanıma yaklaşma bana bulaştırma sonrada şaka senin virüsünü yerim dedi
Bunların yanında bide güzel sözler söyler gönlümü alır şaka yaptım der... tam tersi olur bazende yani. Aklımla alay ediyor sanki. Bu dengesizliği beni dellendirmeye başladı. Canının istediği gibi konuşuyor, davranıyor dilinin kemiği yok. Sürekli konuyu saptırıyor çok alakasız yerlerden beni haksız duruma düşürüyor. Eskisi gibi özen göstermiyor ilişkimize.
Bende her böyle yapışında tepkimi belli ediyorum o zaman ya duymamazlıktan geliyor ya konuyu değiştiriyor ya da şaka yaptım her şeyede alınıyosun öffff diyor bide kızıyor üstüne. Böyle ciddiyetsiz davranıyor...
Bana kendimi değersiz hissettiriyor. Tam tepki verdiğimde kızıp konuşmadığımda mesela birsürü uğraşıyor gönlümü alıyor sonra yine aynı. Ne yapıyım ben buna karşı nasıl davranayım baş edemiyorum artık ağzına vurucam olan o olacak ya oh be içimi döktüm
Mesela ornek vereyim esimden surekli
Ben okulu 4 senede bitirdim sen 5
Ben uzunum sen kisasin
Ben erkegim sen kadinsin
Ben basarili bir avukatim sen yeni mezunsun
Ben senden üstünüm diyip durur.
Sonra hadi anlasalim sen bıyıklarıni kesersen ben de keserim der.
Benim zekamla alay etmeye calisir anlayamadigimi filan iddia eder.
Amaaaa ben ne yaparim?
Hi hi sen ustunsun derim. Soyledigi hicbir seyi ciddiye almam. Karsilik vermem. Onda fiziksel dahil alay edilecek her seyle ederim. Egosunu kabartmasina izin veririm. Cocukluk yapmasina izin veririm. O da bunlara izin verdigimi bilir. Ciddi bir sey soyluyorsam gercekten önemli oldugunu anlar.
Hayat nasil geciyor dersen bana cok güzel geciyor. Mutluyum huzurluyum. Esim bana üstünlük taslamaya calisti diye ustun oldugunu kabul edecek degilim ya.
Kendinizi biraz geri çekmeniz gerekiyor. Onun kendine bi bakmasını sağlayın. Size ‘erkek arkadaş’ muamelesi yapmasın. Siz onun askerlik arkadaşı değilsiniz, her ağzına geleni söyletmeyin
yașlar kaç bana erkek arkadașīnız ergenlikten çıkamamıș geldiMerhaba lütfen akıl verin sevgilim ne demek istiyor ne yapmak istiyor gerçekten anlayamıyorum ben.
Çok rahat konuşuyor benle ağzına geleni söylüyor gibi. Böyle nasıl desem kırılır mıyım bozulur muyum hiç düşünmüyor. İncelikten yoksun tavırları, açığımı yakalayıp yüzüme vurmaktan keyif alan bir yapısı var. Bir yanlışımı yakalamaya dursun, aman aman on defa yüzüme vurur. Halbuki ilişkimizin başlangıcında hiç ama hiç böyle biri değildi her şey rüya gibiydi gerçekten...
Şimdi cümlelerinden örnekler vermek istiyorum:
- Valla sende akıl yok
- Hiçbir şeyden anlamıyorsun bilmiyorsun
- Öyle olsaydın seni almazdım (bir zamanlar olmayı düşündüğüm mesleği kastediyor)
- Boş boş konuşma, kes
- Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorum
- Bir gözümle aşık ettim, ötekiyle köle ettim seni
- O öyle yapılmaz, şu şöyle olmaz. Sen ne bilirsin, sen ne anlarsın...
- Yaptığım yemeği gösteriyorum nasıl diye “b*ka benzemiş” dedi. Ne diyorsun sen onda benim emeğim var dediğimde ben ne zaman senin yaptığına bir şey dedim sadece buna dedim dedi. Yediğim yemekler hakkında da o yenir mi ağzının tadını bilmiyorsun falan der sürekli
- Ne zaman bir kusurumu görse hemen yüzüme vurur. Sivilcen çıkmış, kilo almışsın, kaşların çıkmış...
- Kız kardeşini sürekli övüyor benle kıyaslıyor sen onun gibi yemek yapabiliyor musun o ne biçim yemek. O seni döver falan saçmalıyor
- Hastayım biraz griptim bana diyor ki sakın yanıma yaklaşma bana bulaştırma sonrada şaka senin virüsünü yerim dedi
Bunların yanında bide güzel sözler söyler gönlümü alır şaka yaptım der... tam tersi olur bazende yani. Aklımla alay ediyor sanki. Bu dengesizliği beni dellendirmeye başladı. Canının istediği gibi konuşuyor, davranıyor dilinin kemiği yok. Sürekli konuyu saptırıyor çok alakasız yerlerden beni haksız duruma düşürüyor. Eskisi gibi özen göstermiyor ilişkimize.
Bende her böyle yapışında tepkimi belli ediyorum o zaman ya duymamazlıktan geliyor ya konuyu değiştiriyor ya da şaka yaptım her şeyede alınıyosun öffff diyor bide kızıyor üstüne. Böyle ciddiyetsiz davranıyor...
Bana kendimi değersiz hissettiriyor. Tam tepki verdiğimde kızıp konuşmadığımda mesela birsürü uğraşıyor gönlümü alıyor sonra yine aynı. Ne yapıyım ben buna karşı nasıl davranayım baş edemiyorum artık ağzına vurucam olan o olacak ya oh be içimi döktüm
Peki sizce neden böyle yapiyor lafa söze geldimi ölür biter benim icin. Kavgalarimiz ciddilesince ayrilma asamasina geldiğimde nasil süt dökmüs kedi oluyor özürler, hediyeler neler neler..
Benimkide zekamla alay etmeye calisir bunlar niye böyle anlamiyorum bide sözde cok seviyor gercekten anlamiyorum. Takmamak güzel kendinizle barisik birisiniz cok güzel fakat hic mi kirilmiyorsunuz ne biliyim hak etmediginiz laflar sonucta...
yașlar kaç bana erkek arkadașīnız ergenlikten çıkamamıș geldi
Nasil geri cekilebilirim bunu nasil belli edebilirim
Karakteri net sorunlu. Aşağılık kompleksi var ve siz onu seviyorsunuz, değer veriyorsunuz, alttan alıyorsunuz diye egolarını sizin üzerinizden tatmin ediyor. Eminim herkese karşı böyle değildir, yeni tanıştığı bir kıza böyle davranmaz mesela ama gelir de onu çok seven sevgilisine böyle hakaret eder. Sevgisini sadece ayrılırken göstermesi, sizi kaybetmemek için çabalaması çoğu şeyi gösteriyor aslında. Davranışlarını düzeltmiyor farkındaysanız, sadece ben böyle olmaya devam edeceğim, egolarımı tatmin edeceğim, kimse beni çekmez, o yüzden sana ihtiyacım var benden ayrılma diyor. Sevse şaka yaptım deyip geçmez, kendini düzeltmeye çalışır, daha hassas olurdu. Dengesiz, aşağılık kompleksi olan bir erkek işte, kendini seven birini bulmuş vurdukça vuruyor. Verdiği her sıkıntıya katlanıyorsunuz, kim böyle birini kaybetmek ister ki ?
Yok hic kirilmiyorum çünkü beni alt edebildigi ya da gercekten benden zeki oldugunu gosterebilecek hicbir sey yok. Eskiden matematik problemi cozerdik toplama cikarmayi parmaklarimla yaptığım halde bile benden hızlı olamazdi. Zamaninda girdigim universite sinavinda matematikten full cekmis bir insanim.
Sonra ilk tanistigimiz zamanlar entellektuel olarak benden üstün olduguna cok inanirdi onun bildiği hemen hemen her seyi bildiğimi farkettiginde onu alay ederek gecistirdigimi anladi ve agiz aliskanligi olarak kaldı onda.
Biz hayatta birbirmize cok seyiz ama her şeyden önce birbirimizin en iyi arkadaşıyiz. Yani o yüzden her zaman "aa ben onun sevdigi kadinim nasil boyle bir sey der" modunda takılmıyorum. Guzel bir bebegimiz var. Eve yardim eder. Bana sormadan küçük büyük hic is yapmaz.
Ama kirilip kirilmamak tabiat meselesi bir sey diyemiyorum o yüzden. Ben de esimle acimasizca alay ettigim icin inanin söyledigi seyleri kulak ardi etmek cok kolay. Tek tabum baska erkek veya kadınlarla ilgili konusamayiz sadakatsizligin sakasi dahi olmaz. Geri kalan atis serbest.
Sanirim haklisiniz bazen konu açiliyor o soruyor benim neremi seviyorsun neden seviyorsun diye sonra ben ona soruyorum sen neden seviyorsun diyorum. Beni cok sevdigin icin seviyorum diyor