Sevgilimin Annesi Başka Bir Kızı İstiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hiçbiri sorun değil de, annesi hakkını helal etmeyecekse o kızla evlenecek kadar tıynetsiz bir insan olması sorun. bugün bu mesele olur, yarın 'oğlum eve gelirken 2 ekmek almazsan hakkımı helal etmem'e kadar sakız gibi uzar bu iş. böyle bir meselede hak hukukla gelse ailem karşıma, doğururken bana mı sordunuz derim. 'bu çocuk ilerde bizim seçeceğimiz kızla evlensin' diye çocuk mu büyütülür?

gözünde büyütme olursa olur olmazsa olmaz bu meseleleri maalesef çok büyültüyoruz ve olan kendimize oluyor. çok gençsiniz

Neyi duzeltecek ki?yani neyi duzeltmesini bekliyorsunuz?duzeltse ailesine rest cekse ne olacak en ufak biseyde acaba diyecek siz de deger miydi diyeceksiniz

Bence sevgilinin aklını çelmişler bile kızı görürde bir de hoşlanır beğenirse annem hakkını helal etmiyor o yüzden mecburen evleniyorum diyerek ama aslinda seve seve karşı tarafı tercih edecek

Hatta seni alıştırıyor bence buna hiç yorulmak istemiyor tüm ailesinin böyle candan istediği onayladığı kızla evlenmek daha rahat geliyor belliki

Birde kızı resmen zorla veriyorlar demissin kesinlikle öyle birşey olduğunu da düşünmüyorum ne haberleri var ki çocuğun sevgilisi olduğundan iyi anlaşan ailelermiş kayinvalden pek istekli olunca onlarda olabilir gibi düşünüyor demekki

canım, helal adilmeyen anne hakkı diye bişey yok aslında. helal etmiyorum diyen annenin lafı geçerli değil yani. müsterih olsun :) ama mesele o değil zaten. bence bekleyerek hata ediyorsun. ayrılıp yoluna devam etmen gerekirdi.

Ben kv de pe bişey göremedim daha oğlu sevgilisi olduğunu söylememiş bile kadında kendince gelin seçiyodur o patavatsızlığı babam yapmıştı nişanlanıcam ama babam kendi yeğenini istiyo eşime ben nehire şunu düşünüyodum ama kısmet olmadı diyecek kadar açık sözlü ve kuzenimi her gördüğümde utanırım eşimden aileler bazen gözlerine kestiriyolar damat gelin adayı

Valla sevgilim benle böyle ucu açık konuşma cesaretini gösterse güle güle derdim. Annem konuşsun dursun ben seni seviyorum olay kapanmıştır diyemiyor bile adam. Hak hukuktan bahsetmesin kimse. Anne bile olsa sırf hakkını helal etmediği için başkasıyla evlenmek doğru değil , ahlahken de uygun değil.
Sevgilin resmen seni sallıyor haberin olsun.

Heheyt o yaslarda tercihleri biz yapar burnumuz yerden dusse almazdik evlilik diyene guler gecerdik. Kendine deger ver lutfen erkegin agzindan cikacak iki kelimeye bagli kalip kendini bu kadar yipratma. Iliskilerinde de ayrilmak gibi bi secenegin oldugunu ve bunu gozunu kirpmadan yapabilecegini her zaman hissettir. Aciz duruma dusurme kendini hele hele 5 aylik bi iliski icin. Bahsettigin olayin cok fazla falsosu var ya nerden tutsam elimde kaliyor.

Nedense bana sevgiliniz o kızı görüp beğenirse size 'annem hakkını helal etmiyor. Benim o kızla evlenmem lazım' diyecek gibi geldi. Ben de bıraktığı izlenim bu sevgilinizin. Yolunu yapıyor.

Bence sevgiliniz tercihini çoktan yapmış sizden nasıl ayrılacağının yolunu yapmaya çalışıyor gibi geldi bana. Yıllar önce bir arkadaşıma da sevgilisi annem beni memleketten bir kızla evlendirmek istiyor deyip duruyormus, sonradan öğrenmiş ki meğer çocuk o dönem nisanlanmis bile bana direkt bunu hatirlatti.

Ses etme konusunu açma bile ancak bu şekilde sevgilinin ne yapmak istediğini anlayabilirsin.ama şahsifikrim annem hakkını helal etmez durumu bahanegibi görünüyor. Nisanlinda azda olsa gönüllü sanki .yol yapiyo gibi geldi bana.ve sen ustune gidersen bu durumu bahane edip beni boğuyorsun diyerek senden ayrilabilir ona bu kozu.verme. sakince bekle hic usteleme iliskine normal devam et. Bak bakalim ne yapacak..

Kuzenim aynen bunları yaşadı.
Kızın hafız olması bile aynı.
çocuk dedi anne benim sevdiğim var.
anne hastanelik oldu. Doktor dedi annenizin hiçbir şeyi yok. Rol yaptığı anlaşıldı.
Sonra çocuk dedi ki, o kızla evlenmem lazım yoksa annem kalpten gider.
Kuzen dedi ki, ama doktor annenin sağlıklı olduğunu söyledi
Hayır dedi çocuk. Anneme bişey olabilir.
çok büyük aşktı. Ne oldu? Çocuk hafızla evlendi. Kuzenimi aradı, evliyim ama senle görüşmeye devam edelim dedi.
kuzen kabul etmedi tabi. En sonunda çocuk hafız eşiyle çocuk yaptı ve mutlu Mesut yaşadılar. Umarım sonunuz böyle olmaz. Bana olacak gibi geldi çünkü sevgiliniz için annesinin fikri çok daha önemli ve beyni de yıkanmış durumda.

konu sahibinin gözü yine açık. yazık, olan diğer kıza olacak. hafızlık mevzusunu kaçırmışım ben. bu itler tabii hiç gözü açılmamış kız ister istediği gibi ezebilsin kandırabilsin diye. anası işini biliyomuş ne diyeyim. Allah o gariban kızı kurtarsın.

İnsanların başına ne geliyorsa bu tabular yüzünden geliyor.Hakkini helal etmezse ne demek yahu? İradesi dışında bir insani dünyaya getirip zorla onu kendi istediği kalıba sokmaya çalışan kafalari asla anlayamıyorum.Etmezse etmesin o cocuk evlenip ömür boyu mutsuz olduktan sonra helal etse nolur? Bu dünyasini cehenneme cevirmis zaten.bizim toplum yapısına gore kız cocuguna bu baski yapilinca ses cikartamamasini anlarim cok fazla baski ve korkutma yapiliyor ama evlenecek yasa gelmis bir erkek bunun kararini bile veremiyorsa bosver gitsin.Her erkek cekilir de sünepe olanı cekilmez kardesim.

1.sorum hadi anne hakkını helal etti siz evlendiniz erkeğin annesiyle nasıl sağlıklı bir ilişki sürdürmeyi düşünüyorsunuz?
2.sorum sevgilim istemiyor diyorsun ama size kızı övmesi ve yuzunu mersk etmesi normal mi?
3.sorum anne hakkını helal etmedi diye hayatını nasıl mahveder insan ? Annesi mi karışacak başkasiyla ilişkilerine ? Veya şu anlam cikiyor annesi kaç çocuk yapacağınızı nerde yasayacsginizi veya nasıl yasayacaginizi çocuklarınızın ismine kadar her şeyi hakkımı helal etmem lafiyla yaptıracak yanlış miyim?
4.sorum biraz saf olabilir misiniz? Sevgiliniz bence sizi üzmeden ayrılmak istiyor olabilir bu yüzden suçu başkasına yüklüyor olabilir
İyi düşünün kimse vazgeçilmez değildir, kimseye gururunuzu ezdirmeyin ve şunu da unutmayın gitmek isteyeni tutamazsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…