Sevgilimin Annesi Başka Bir Kızı İstiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba bu konuyu size danışmak için hesap açtım. Benim düşe kalka süren bir ilişkim var. Memnunum seviyorum sevgilimi. Benim okulum bitince evlenmek istiyoruz aileleri tanıştırma nişan falan derken bize uygun bir zaman dilimi gibi geldi ama sevgilimin annesi sevgilim benimle tanışmadan 4-5 ay öncesinde bir kıza kafayı takmış. Onu sana alacağım başkasını almam diyip duruyormuş ben bunu yeni öğrendim. Kızı önerdiklerini biliyordum ama annesinin böyle kıza aşık olduğunu iki gün önce öğrendim. Bu kız sevgilimin yengesinin yeğeni. Yengesi sürekli bu ikisini birleştirmeye çalışıyor ve sevgilimin annesini görünce hep bu konuyu konuşuyormuş. Resmen kızı kendi ağızlarıyla istetiyorlar yani. Sevgilim başından beri anne istemiyorum diyormuş öyle diyince annesi kızarıp bozarıyor ve sevgilimle konuşmuyormuş. Sevgilim kızı görmemiş sadece küçükken beraber oynarlarmış şimdi görse tanımazmış. Ama sevgilimin annesi, babası, abisi, ablaları bu kızın ailesini çok seviyormuş. Çünkü zamanında bu aile çok yardım etmişler sevgilimin annesinin ailesine falan o yüzden sevgilimin annesi ben nasıl olmaz benim oğlum istemiyor derim bu iş olacak diyip duruyor. Kızın ailesi de olur vermiş bunları bir araya getirmeye çalışıyorlar. Gerçekten iki gündür bunu düşünmekten çatlayacağım. Sevgilime ee ne olacak böyle dedim ben seni söyleyeceğim onlara peyder pey dedi ama annem hakkımı helal etmem derse diye korkuyorum o zaman ne yapacaksın sen dedi bana bende ben ne yapabilirim anne hakkı ödenmez yani giderim dedim. Sonra o da dedi ki işte tek korkum annemin hakkını helal etmemesi eğer hakkını helal etmezse o kızla evlenmek zorunda kalırım ne yapayım diyor. Yani gerçekten sevgilime de çok kırıldım bana kızın meziyetlerini sayıyor yok babası gaziymiş kız hafızmış falan bana da annem söylüyor ama vallahi ben istemiyorum diyor. Kızın yüzünü merak ettiğini de çok iyi biliyorum ama kim olsa merak eder diyorum sonra da ben olsam hiç düşünmezdim bile başka bir erkeği diyorum. Kafam çok karışık ve ailesi onun aklını çelebilir biliyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum ilişkimi de bitirmek istemiyorum ama benim arkamda durmazsa ve beni sonra bırakırsa diye çok korkuyorum. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim? Ben gerçekten sevgilimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum o da istemiyor ama ailesinin baskılarından bıkmış. Annem canıma yapışıyor bıktım artık diyor. Ne yapacağım ben? Ona açık açık dedim eğer annenin dediğini yapacaktıysan ne diye benimle görüştün görüşmeyecektin o zaman diye bana diyor ki onun dediğini yapmak değil ama hakkını helal etmezse ne yapacağım? Bakalım seni söyleyince ne olacak ne kavgalar çıkacak annem benimle konuşmaz kesin falan dedi. Dedim biz evlensek annen hep beni onunla mı kıyaslayacak dedim o da öyle şey olur mu evlenince öyle laf asla etmez annem dedi ama onlara çok bağlı çok istiyor dedi. Bende şimdilik politik davranmak adına sesimi çıkarmadım yakın zamanda buluşacağız o zaman yüz yüze konuşuruz bunları diyorum. Allah aşkına bana bir el atın ablalar...
Dediğin gibi annesi istiyormuş o kadar istiyorsa kendi evlensin önemli olan sevdiğin adamın duyguları onun ne düşündüğü

Dinimizde dogru bilinen yanlislar var. Bir insan evlenecegi kisiyle kendi rizasiyla evlenir. Dinimiz bunu bu sekilde uygun görüyorsa Annenin hakkini haram etmesi haksiz yere ettigi icin kendi sorunu olarak kaliyor. Gecerli bir sebep degil. Senin sessiz kalman daha dogru cünkü sevgilinde is bitiyor. O seni istemeli. burda sevgilinin nekadar güclü karakteri var ve nekadar kurmak istedigi yuvaya sahip cikacak onu göreceksin.

Adam olsaydı gelip sana bunları anlatıp seni üzmezdi bile. Kendi ailesiyle sorununu çözerdi senin ruhun bile duymazdı. Belki bu olayı hallettikten sonra böyle bir şey oldu ama sorun yok ben demem gerekenleri söyledim diye sana anlatırdı olayın sıcaklığı geçtikten sonra.

Ailesini bahane ederek hakkını helal etmezse mecbur evlenirim diyen bir adam yarın bir gün annesiyle sorun yaşasan annem hakkımı helal etmem boşan o kadından diyor der seni kapıya koyar.

O yüzden ben düşündüm taşındım,beni sevsen üzülmemem için bu konuları bana anlatmazdın bile. Demekki kafan da karışmış düşündüğüm kadar sevilmiyormuşum de terk et . Seni gerçekten seviyorsa zaten kıymete binersin seni kaybedince kapına gelir. Gelmezse de zaten sevmemiş der önüne bakarsın.

Sevgilin agir karaktersiz bir ana kuzusu. Hem sevgilim var diyemiyor hemde butun laflari sana tasiyor annem hakkini helal etmezse annem soyle annem boyle.. sende aklini basina topla vur tekmeyi hatta ayrilmadan annesine gidip guzel bir rezillik cikarirdim senin yerinde olsam cokta guzel olurdu

Dinimizde dogru bilinen yanlislar var. Bir insan evlenecegi kisiyle kendi rizasiyla evlenir. Dinimiz bunu bu sekilde uygun görüyorsa Annenin hakkini haram etmesi haksiz yere ettigi icin kendi sorunu olarak kaliyor. Gecerli bir sebep degil. Senin sessiz kalman daha dogru cünkü sevgilinde is bitiyor. O seni istemeli. burda sevgilinin nekadar güclü karakteri var ve nekadar kurmak istedigi yuvaya sahip cikacak onu göreceksin.
Evet ben de bunu bekliyorum bakalım ne yapacak diye

KK Hanımları herkese destekleri için teşekkür ediyorum ve sevgilimin bana ayrılmak için yol yaptığını kabul ediyorum. Çünkü o gün büyük bir kavga ettik ve ben çok ağır konuşmuştum. Yine de gitmedi mesaj attı bana sürekli. Sonra ben ayrılmak üzere olduğumuz bu kavgadan dolayı sevgisinde bir eksilme olup olmadığını sordum ve eksilme yok ama bazı sıkıntılar var diyip babasının şehir dışından kız almak istemediğini, annesinin başka bir kızı bu kadar istediğini anlattı ve evet kızı merak ettiğine eminim. Ben de bunun üzerine size buraya yazdım olanları. Evet her lafınızda sonuna kadar haklısınız bana yan çizdi annem hakkını helal etmezse diyerek sonra ben sizden cesaret alıp her şeyi net net söyledim ona eğer annenin karşısına çıkıp beni sevdiğini söyleyemiyorsan o kızı istemediğini söyleyemiyorsan seni beklemem sana bir hafta süre dedim. Telefonda konuştuk ve benimle şakalaşmaya çalıştı yaa bir hafta on gün olsun diye ama sizin tavsiyeleriniz üzerine çok net bir şekilde eğer bu işi savsaklarsa ilişkiyi bitireceğimi söyledim. O da tamam ben elimden geleni yapacağım söz ama lütfen bu konuları kapatalım artık dedi. Ben de bu konuları tekrar açmayacağım ama gözüm üzerinde eğer boşladığını görürsem külahları değişiriz o zaman yapacaklarımı görürsün asla acımam sana dedim. Ve şimdilik " sevdiğim için " ona bu son şansı verdim. İlişkimiz normal seyirinde devam ediyor ve ben icraate geçmesini bekliyorum. Eğer ki yapmazsa size ve kendime söz veriyorum asla yüzüne bile bakmayacağım. Herkese çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

KK Hanımları herkese destekleri için teşekkür ediyorum ve sevgilimin bana ayrılmak için yol yaptığını kabul ediyorum. Çünkü o gün büyük bir kavga ettik ve ben çok ağır konuşmuştum. Yine de gitmedi mesaj attı bana sürekli. Sonra ben ayrılmak üzere olduğumuz bu kavgadan dolayı sevgisinde bir eksilme olup olmadığını sordum ve eksilme yok ama bazı sıkıntılar var diyip babasının şehir dışından kız almak istemediğini, annesinin başka bir kızı bu kadar istediğini anlattı ve evet kızı merak ettiğine eminim. Ben de bunun üzerine size buraya yazdım olanları. Evet her lafınızda sonuna kadar haklısınız bana yan çizdi annem hakkını helal etmezse diyerek sonra ben sizden cesaret alıp her şeyi net net söyledim ona eğer annenin karşısına çıkıp beni sevdiğini söyleyemiyorsan o kızı istemediğini söyleyemiyorsan seni beklemem sana bir hafta süre dedim. Telefonda konuştuk ve benimle şakalaşmaya çalıştı yaa bir hafta on gün olsun diye ama sizin tavsiyeleriniz üzerine çok net bir şekilde eğer bu işi savsaklarsa ilişkiyi bitireceğimi söyledim. O da tamam ben elimden geleni yapacağım söz ama lütfen bu konuları kapatalım artık dedi. Ben de bu konuları tekrar açmayacağım ama gözüm üzerinde eğer boşladığını görürsem külahları değişiriz o zaman yapacaklarımı görürsün asla acımam sana dedim. Ve şimdilik " sevdiğim için " ona bu son şansı verdim. İlişkimiz normal seyirinde devam ediyor ve ben icraate geçmesini bekliyorum. Eğer ki yapmazsa size ve kendime söz veriyorum asla yüzüne bile bakmayacağım. Herkese çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Şu konuşma bile öyle kötü ki...
Yani evlenmek için baskı yapan taraf gibi duruyorsunuz.
Ve genelde böyle bir tarafın iteklemesiyle, zorlamasıyla giden ilişkiler en çok da zorlayan tarafa zarar.
Bekarken anlamıyordum bunu çok. Ama evlendikten sonra şunu söyleyebilirim, sıfır sorunla evlendiğinde bile ailelerle ilgili sorunlar can sıkıyor. Hele hele bu kadar sorunla başlayan bir ilişkiden pek de hayır olmaz. Görmedim de duymadım da.
Çok söylenmiş, yine de söyleyeyim bir kere daha, size bunu anlatması bile artık bitirmeye çalıştığının ispatı. Normalde çoğu anne kız bakar, önerir, şakasını yapar. Ama evladı seviyorsa da buna kulak asmaz. Eşimin annesi de çok kız bulmuş, önermiştir mutlaka. Bunu bana söyleyen olmadı bile, ben abisine kardeşine bulmasından biliyorum. Onlara sürekli kız bakan anne eşime de bakar, ama bana lafı gelmedi bile.Ki o zaman ciddi bir durum da yoktu, ailesi biliyordu ama tanıştırma durumu yoktu. Özetle bir erkek seviyorsa kulak asmaz. Annesini dinlemez. Göz göre göre yakmayın kendinizi

Şu konuşma bile öyle kötü ki...
Yani evlenmek için baskı yapan taraf gibi duruyorsunuz.
Ve genelde böyle bir tarafın iteklemesiyle, zorlamasıyla giden ilişkiler en çok da zorlayan tarafa zarar.
Bekarken anlamıyordum bunu çok. Ama evlendikten sonra şunu söyleyebilirim, sıfır sorunla evlendiğinde bile ailelerle ilgili sorunlar can sıkıyor. Hele hele bu kadar sorunla başlayan bir ilişkiden pek de hayır olmaz. Görmedim de duymadım da.
Çok söylenmiş, yine de söyleyeyim bir kere daha, size bunu anlatması bile artık bitirmeye çalıştığının ispatı. Normalde çoğu anne kız bakar, önerir, şakasını yapar. Ama evladı seviyorsa da buna kulak asmaz. Eşimin annesi de çok kız bulmuş, önermiştir mutlaka. Bunu bana söyleyen olmadı bile, ben abisine kardeşine bulmasından biliyorum. Onlara sürekli kız bakan anne eşime de bakar, ama bana lafı gelmedi bile.Ki o zaman ciddi bir durum da yoktu, ailesi biliyordu ama tanıştırma durumu yoktu. Özetle bir erkek seviyorsa kulak asmaz. Annesini dinlemez. Göz göre göre yakmayın kendinizi
Evet haklısınız biliyorum ama ben ona nedense çok güveniyorum yalan söylemez yani benim hakkıma gireceğini bile bile öyle olsa bana der beni bırakırdı ya da ben hazır ayrılma lafını etmişken ayrılırdı ama benden vazgeçmiyor tek korkusu annesinin hakkını helal etmemesi ama dün telefonda konuşunca bana dedi ki annemi ikna ederim ya sever ister seni hele bi tanışsın çok sevecek dedi. Ablana söyle o zaman dedim sıkıntılı olan annem ablamgil önemli değil dedi önce anneme söyleyeyim seni o bilsin tamam dedi. Bana öyle geliyor ki o gün ettiğimiz kavgadan dolayı benim ayrılık lafını ağzıma almama kızdı ve ister istemez kafası karıştı çünkü o bana hep der ki sen beni bırakmazsan ben bırakmam. Allah var hep de ben bırakmaya çalıştım böyle konular olunca o hep çabaladı arayalım konuşalım böyle olmaz dedi. O yüzden ben son bir şans diye diretiyorum açıkçası :KK43:

annem hakkımı helal etmem derse diye korkuyorum o zaman ne yapacaksın sen dedi
Sonra o da dedi ki işte tek korkum annemin hakkını helal etmemesi eğer hakkını helal etmezse o kızla evlenmek zorunda kalırım ne yapayım diyor.
benim arkamda durmazsa ve beni sonra bırakırsa diye çok korkuyorum.

zaten arkanızda durmuyor ki
Ayrılmaya çalışıyor sizden

Evet haklısınız biliyorum ama ben ona nedense çok güveniyorum yalan söylemez yani benim hakkıma gireceğini bile bile öyle olsa bana der beni bırakırdı ya da ben hazır ayrılma lafını etmişken ayrılırdı ama benden vazgeçmiyor tek korkusu annesinin hakkını helal etmemesi ama dün telefonda konuşunca bana dedi ki annemi ikna ederim ya sever ister seni hele bi tanışsın çok sevecek dedi. Ablana söyle o zaman dedim sıkıntılı olan annem ablamgil önemli değil dedi önce anneme söyleyeyim seni o bilsin tamam dedi. Bana öyle geliyor ki o gün ettiğimiz kavgadan dolayı benim ayrılık lafını ağzıma almama kızdı ve ister istemez kafası karıştı çünkü o bana hep der ki sen beni bırakmazsan ben bırakmam. Allah var hep de ben bırakmaya çalıştım böyle konular olunca o hep çabaladı arayalım konuşalım böyle olmaz dedi. O yüzden ben son bir şans diye diretiyorum açıkçası :KK43:

Üzgünüm ama sevse bunları size söylemez, önünü kapardı. Sizi inciteceğini bile bile söylemiş anlatmış. Bu kadar gözü kapalı güvenmeyin. Çok üzülürsünüz.
Ne aşkla evlenen kaç yıllık evli kadınlar ihanete uğruyorlar. Güvenmek güzeldir ama beşer şaşar, insan değişir. Duygular da değişir.
Sevseydi bunları size anlatmazdı, annesine anlatırdı.

Üzgünüm ama sevse bunları size söylemez, önünü kapardı. Sizi inciteceğini bile bile söylemiş anlatmış. Bu kadar gözü kapalı güvenmeyin. Çok üzülürsünüz.
Ne aşkla evlenen kaç yıllık evli kadınlar ihanete uğruyorlar. Güvenmek güzeldir ama beşer şaşar, insan değişir. Duygular da değişir.
Sevseydi bunları size anlatmazdı, annesine anlatırdı.
Annesine en başından beri istemediğini söylüyormuş ama annesi bıktırmış çocuğu o kızı alacam diye. Hatta o kıza o kadar kesin gözüyle bakıyor ki kadın başka kızlara bakmıyormuş bile

Sevgilinizin aklinin celindigi cok belli. Hakkini helal etmezse mecbur evlenirim demesinden belli. Sizin icin caba harcayacak gibi durmuyor.
İşte dedim bir hafta bekleyeyim yani bir hafta uzun süre değil zaten eğer öyleyse her türlü bitecek o zaman tek laf etmeden her yerden engellerim asla da dönmem kendimi biliyorum ama işte sonra içimde kalmasın fırsat vermedim ya gerçekten arkamda duracaktıysa demeyeyim diye bekliyorum

zaten arkanızda durmuyor ki
Ayrılmaya çalışıyor sizden
Ayrılmaya çalışan insan ne diye daha ben bitirelim dememe rağmen peşimden gelsin ki kavgada bunları da söyledim yani ona rağmen yazdı yine barışmaya çalıştı

Ayrıca annesinin hakkını helal etmesine gelene kadar sizi saklaması da ilginç. Genelde erkekler ilişkilerini bu denli saklamazlar da. Saklıyorlarsa da vardır bir numarası. Baştan niyeti niyet değildi belli ki...
Neden ayrılmak istemedi o zaman diyorsunuz ya, buna çok da anlam yüklemeyin. Erkeklerin geneli ayrılık da çok beceriksizdir. Ayrılmayı beceremezler. Belki de kızla netleşene kadar takılmak istedi. Milyonlarca sebep olabilir.

Bir dalı tutmadan diğer dalı bırakmayan maymunları bilir misiniz?
Cidden böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum çocuğun ilk sevgilisi benim yani bu tarz şeyleri beceremez daha beni arkadaşına anlattığının beni mutlu edeceğini bile bilmiyor bana diyor ki ben senin mutlu olacağını bilsem 10 kere söylerdim sana seni arkadaşıma anlattığımı dedi ama ben daha yeni yurttan çıktım ve senelerdir yurttayım hiç sevgilim de olmadı beni mazur gör bazen bana sen öğret diyor. Yani böyle bir insan yapar mı öyle bir şey?

Cidden böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum çocuğun ilk sevgilisi benim yani bu tarz şeyleri beceremez daha beni arkadaşına anlattığının beni mutlu edeceğini bile bilmiyor bana diyor ki ben senin mutlu olacağını bilsem 10 kere söylerdim sana seni arkadaşıma anlattığımı dedi ama ben daha yeni yurttan çıktım ve senelerdir yurttayım hiç sevgilim de olmadı beni mazur gör bazen bana sen öğret diyor. Yani böyle bir insan yapar mı öyle bir şey?
Ayrıca annesinin hakkını helal etmesine gelene kadar sizi saklaması da ilginç. Genelde erkekler ilişkilerini bu denli saklamazlar da. Saklıyorlarsa da vardır bir numarası. Baştan niyeti niyet değildi belli ki...
Neden ayrılmak istemedi o zaman diyorsunuz ya, buna çok da anlam yüklemeyin. Erkeklerin geneli ayrılık da çok beceriksizdir. Ayrılmayı beceremezler. Belki de kızla netleşene kadar takılmak istedi. Milyonlarca sebep olabilir.
Yani? :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X