- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 29
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Ben biliyorum zaten bunu ama o hiç hesap kitap yapmıyor mu anlamadım.Cnm o boclardan ve kiradan geriye size asgari ucretten de az para kalicak
Bende evlenmeyi düşünmüyorum o yüzden paragöz oluyorum ya :)Bu kadar fazla krediyi ne için çekti onu anlayamadım. Ailesi hiç mi demiyor oğlum para biriktir bunun evliliği var zora düşme diye. Ailesi düşüncesiz sevgilin onlardan daha da düşüncesiz , para olmadan nasıl evleneceksiniz takısıdır, düğünüdür. Sevgilin borçlarını bitirsin kendini evliliğe hazır hissetsin sonra evlenelim desin. Bu durumda evlenmeyin sakın.
Doğru diyosunuz bide sonradan sıkıntıya girer e sanada gönderdim ya der bana kahrolurum...Sizin niyetiniz iyi, ama yanlis anlasilir.
Esi degilsiniz sonucta.
Gozunden cok kotu dusersiniz.
Ayrica eksikmi yazdiniz bilmiyorum ama orya burya harcamalarida yok. Sigara ve kredi. Krediyi odeyemezse size verdigi paralar yuzunden, 1000 olur 1500 lira.
Dahada fazla zarara sokarsiniz.
Bence illa diyosaniz; teklifte bulunun iyi niyetinizi belli edin, yanlis anlamadan dogru bi sekilde anlatin. Eger isterse tamam. Olmazsa kendi bilir.
Ona böyle bir cümle kursam bana yazıKlar olsun sana ile başlayan cümleler kurar pazartesi günü görüştük bu konulardan bahsettik o kadar çok dikkat ettim ki ağzımdan cikanlara özenle konustum anlasin diye üstüne basa basa söyledim bazı şeyleri zorlanirsin vs. Bana dediği seu kelebek bazen beni çok. Korkutuyosun ne zamana kadar böyle para hesabı yapacaksin annene babana var bize yok diyeceksin dert etme bu kadar ben elimden geleni yapıcam senin için ailem ayrı sen ayrı artık kendini kıyaslama onlarla dediNe güzel manipüle ediyor seni bir arkadaş çok yerinde demiş para önemli degilse kimin için ödüyor o borcları birileri için önemli demek ki ve sen o önceliklilerin yanında deģilsin...Ağzı baya laf yapıyor belli ki.Sonunda mahcup oluyorsan hiç iç açıcı değil durum senin için.
Doğru diyosunuz bide sonradan sıkıntıya girer e sanada gönderdim ya der bana kahrolurum...
Suanda ben de koycam kenarıma sende gönder gibi bir cümle kuramayacagim için soyleyemiyorum ona. Utanıyorum
Zaten bana diyeceğim annemler koymak benim için hayatım.
Çünkü geçen gün babama bana 250 lira Kredi parası gönderme ( zaten gondermiyolar ) anneme ver benim için biriktirsin dedim diyo
Ama öyle birşey yapmayacaklar biliyorum
Bana diyeceğim ya ailem benim için kenara koyacak yada bu kadar borç icinde nasıl alalım hayatım sen merak etme zamanı geldiğinde hepsi olacakİhtiyacm var die değilde her ay bi ceyrekaalım de
O daha kötü ya 2 erkekler en büyük sevgilim bi küçüğü kız o evli en küçükleri 13 yaşında daha onun okul masraflari da var utanıyorum bunu yazarken ama...Onu yapmiycaklar o belli.
Sevgilin evin tek erkegimi?
O daha kötü ya 2 erkekler en büyük sevgilim bi küçüğü kız o evli en küçükleri 13 yaşında daha onun okul masraflari da var utanıyorum bunu yazarken ama...
Şuan da bile abisi kadar boyu var sevgilim üstüne başına bişey alamasa kendine aldığı daha 1 kere giydiği kıyafetleri olduğu gibi bırakır kardeşine her evine gittiğinde yeni bişey almış olsun mesela o kıyafeti bırakıp dönüyor
Benimde kız kardeşim var bende öyle sakınmam ondan biseyimi ama bu gidişle kardeşinin masraflari da ona kalacak dahası babasi 46 yaşında ama doğru düzgün bi işte çalışmamıs bugüne kadar sevgilim çok kafaya takıyor emekli olamayacak diye
Param olsa bugün babama gidip bi bakkal dükkanı olsun açarım kafam rahat eder diyor
Adam birseylerin zor olacağını farkında mi değil anlamadım ki bendeKisaca bende para yok isine gelirse diyor.
Evlenmeye niyeti olan adam neredeyse 2000 taksitli 3 yil odemeli krediye girmez.
Giriyorsa da ev esya dugun hicbi sey beklemeyin demek istiyor.
Hos gidip apartta bile kalsaniz adamin eline gecen parayla nasil gecineceksiniz.
Ben buradan bakinca sadece istedigine ulasmak isteyen, ama bunun icin hicbir sey yapmayan bir adam goruyorum.
Ben olsam evlilik dusunemezdim.
Ailesine asla Hayır dediğini duymadım ama kiz kardeşinin kocası kredi Çekiver ben odeyecegim bana çıkmıyor dedi, bende artık kredi cekemiyorum dedi çekmek istemedi korktu ödeyemezse üstüme kalır diye ama 2 hafta sonra gitti annesi evi tadilat yaptırmak istiyo diye kredi çekti :) Ailesine hiç Hayır demiyor bende de yok kusura bakmayın falan da demiyor sürekli tamam baba gönderirim sıkıntı yok bana eve bi gitsin hemen 300-400 liralık market alışverişi yapar.Hmm, son cumle tehlikeli.
Bu yasa kadar bi isi tutturamayan bi adam nasil bi bakkali cekip cevirsin?
Onun ardinida o toplar yine.
Bi siniri yokmudur peki sevgilinin? Hic hayir dedigini duydunmu biseye? Yoksa gozlemlerine gore cokmu aileci?
Ailesine asla Hayır dediğini duymadım ama kiz kardeşinin kocası kredi Çekiver ben odeyecegim bana çıkmıyor dedi, bende artık kredi cekemiyorum dedi çekmek istemedi korktu ödeyemezse üstüme kalır diye ama 2 hafta sonra gitti annesi evi tadilat yaptırmak istiyo diye kredi çekti :) Ailesine hiç Hayır demiyor bende de yok kusura bakmayın falan da demiyor sürekli tamam baba gönderirim sıkıntı yok bana eve bi gitsin hemen 300-400 liralık market alışverişi yapar.
Allah için hakkını yiyemem banada çok parası geçmiştir istemedim ama yedik içtik gezdik eğlendik olsun olmasın hic kismadi sakınmadi ama evlilik çok ciddi bir adım, ailene para gonderince sen sikinti cekiyosun diyorum mesela bana diyo ki olsun onlar görmüyo ama yeter ki onlar çekmesin. Ama ilerde evli olunca o kadar çok borca girersek sende benimle sıkıntı çekersin ben oyüzden birseylerden fedakarlık edelim diyorum diyo
Farkinda olmama gibi bi ihtimali var mi sence?Adam birseylerin zor olacağını farkında mi değil anlamadım ki bende
Ya bi insan hiç mi düşünmez ben ayda 2000 lira oduyorum suan da bekarim 3 kişi ev kirası fatura falan oduyoruz ona rağmen zorlanıyorum bide karim olacak ev kirası ni faturaları artık tek başıma ödeyeceğim nasıl üstesinden gelcem diye
Ben utanıyorum artık vallahi ona bu konuları açarken
Yapamam dese seni kaybedecek cunku agzida baya laf yapiyor. Sen paradan bahsedince paragoz oluyorsun kendisi para onemli degil deyip parayi bankaya bagliyor evlenecek olan insan kredi oder evet ama bu ya ev kredisidir ya araba yada dugun icin cekilmis paranin kredisidir.Tabiki milyarlarca para lazım bunlar için, bana yapmam da demiyor sadece şartlar nasıl uygunsa öyle yapariz sen herseyin en guzelini layiksin falan diyor. Sanki bu işin ciddiyetini farkında değil gibi hiç mi evlenen arkadaşlarıyla konuşmuyor anlamıyorum
İkinizde çok küçüksünüz. Başınızda kavak yelleri esiyor. Evlilik kolay değil. Parasız hiç birşey olmaz.Teşekkür ederim ben 21 o 24