- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.259
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Sevgilim meslege baslar başlamaz kredi çekmiş 10.000 çünkü o polis okulundeyken babasi maaş alamamis kız kardeşi dersane gitmiş daha önceki dersane borçları duruyormus her neyse ilk kredisi öyle olmuş
Bundan 2 ay sonra kız kardeşi kaçarak evlendi o sırada biz tanıştık Çeyiz alışverişini takisini hep sevgilim yaptı gitti yine kredi çekti 15.000 kadar
Daha sonra 2-3 ay içinde babasi oğlum bi araba alalım ben Odeyecegim diyip 10.000 kredi çektirdi 3 ay taksidini ödedi sonra oda sevgilime kaldı zaten bütün bunları ödüyorum derken sevgilim patladı gitti bu arada ailesine de para göndermeye evlerine alışveriş yapmaya devam etti kredi kartı patladı onları kapatmak için bi kredi daha... Kısacası döngü hep böyle...
Ama sevgilim 1 kere ailesine laf etmedi bu konuda ettirmezde çok da yanlış anlamaya musait
Kusura bakmada, harbiden cok saf bir kizsin. Hatta biraz daha ileriye gidersem, hayatimda bu kadar saf bir kiz görmedim.
Simdi ilk basta Sen cidden kp'derin maassiz olarak calistigini mi düsünüyorsun? Ve bunu en az 1 yildir yaptigini? Cok emin ol, hicbir erkek patronunu düsünüp, maassiz calismaz.
Kisacasi, senin yaptigini yapmaz. Senin patronunsa senden yararlaniyor. Bedava iscisi oldu senin sayende. Orasi okul degil, staj yeri degil. Eger orada is yapacaksan maasini almalisin. Senin yerinde olsam gerekirse kasiyer olarak calisip, yine kendi parami kazanip, ayni zamanda farkli isler arardim.
Gelelim sevgiline. Cektigi krediler en basit kumara gitmedigini nereden biliyorsun? Yada sürekli babasigilin talimatinda olup asiri aileci olup kredi cekmedigini nereden biliyorsun? Ilerde senin paran ile beslenmeyi planlamadigini nereden biliyorsun?
Eger simdi maddi durumunu ayarlayamazsa, asla evlendikten sonrada ayarlamaz. Bu adam ile evlenirsen, emin ol tüm hayatin borc ödemek ile gecer. Hacizler gelip gider ve tüm hayatin batar. Maddiyat cok önemli birseydir. Para miktarindan bahs etmiyorum, herkes zengin olmak zorunda degil. Para idaresinden bahs ediyorum. Para idaresi olmayan biri ile evliligin zehir olur.