Sevgilimden Para İstemeli Miyim ?

Sevgilim meslege baslar başlamaz kredi çekmiş 10.000 çünkü o polis okulundeyken babasi maaş alamamis kız kardeşi dersane gitmiş daha önceki dersane borçları duruyormus her neyse ilk kredisi öyle olmuş
Bundan 2 ay sonra kız kardeşi kaçarak evlendi o sırada biz tanıştık Çeyiz alışverişini takisini hep sevgilim yaptı gitti yine kredi çekti 15.000 kadar
Daha sonra 2-3 ay içinde babasi oğlum bi araba alalım ben Odeyecegim diyip 10.000 kredi çektirdi 3 ay taksidini ödedi sonra oda sevgilime kaldı zaten bütün bunları ödüyorum derken sevgilim patladı gitti bu arada ailesine de para göndermeye evlerine alışveriş yapmaya devam etti kredi kartı patladı onları kapatmak için bi kredi daha... Kısacası döngü hep böyle...
Ama sevgilim 1 kere ailesine laf etmedi bu konuda ettirmezde çok da yanlış anlamaya musait

Kusura bakmada, harbiden cok saf bir kizsin. Hatta biraz daha ileriye gidersem, hayatimda bu kadar saf bir kiz görmedim.

Simdi ilk basta Sen cidden kp'derin maassiz olarak calistigini mi düsünüyorsun? Ve bunu en az 1 yildir yaptigini? Cok emin ol, hicbir erkek patronunu düsünüp, maassiz calismaz.

Kisacasi, senin yaptigini yapmaz. Senin patronunsa senden yararlaniyor. Bedava iscisi oldu senin sayende. Orasi okul degil, staj yeri degil. Eger orada is yapacaksan maasini almalisin. Senin yerinde olsam gerekirse kasiyer olarak calisip, yine kendi parami kazanip, ayni zamanda farkli isler arardim.

Gelelim sevgiline. Cektigi krediler en basit kumara gitmedigini nereden biliyorsun? Yada sürekli babasigilin talimatinda olup asiri aileci olup kredi cekmedigini nereden biliyorsun? Ilerde senin paran ile beslenmeyi planlamadigini nereden biliyorsun?

Eger simdi maddi durumunu ayarlayamazsa, asla evlendikten sonrada ayarlamaz. Bu adam ile evlenirsen, emin ol tüm hayatin borc ödemek ile gecer. Hacizler gelip gider ve tüm hayatin batar. Maddiyat cok önemli birseydir. Para miktarindan bahs etmiyorum, herkes zengin olmak zorunda degil. Para idaresinden bahs ediyorum. Para idaresi olmayan biri ile evliligin zehir olur.

Ben senin konularina dayanamiyorum. Bir insanin gozleri bu kadar mi kor olabilir? Bir insan kendini atese nasil goz gore gore atabilir? Duygularini 5 dakikaligina unut ve disaridan baskasinin hayatini gibi gozlemlemeye calis.
Insanin kendine yaptigi kotulugu kimse yapamaz....

Iş arayın bence. Patronunuz sözde iyilik yapıyor size ama en büyük iyiliği kendine yapıyor. İyi niyetli olsa zaten yol parası dışında 3-5 birşey verir emeğinizin karşılığı olarak sonuçta işe gidip gelmek yetmezki,giyimi var,yemeği var,makyajı var var oģlu var yani, evde otursanız bu masraflarınız olmaz.
Sevgiliden isteme konusunda açık sözlü olup amacını söyleyerek isterseniz olabilir ama ihtiyaç diyerek istemeyin zira adam bıkmıştır zaten kazandığını sağa sola dağıtmaktan,48bin lira borca girmiş baksanıza ve daha 3 yıl ödeyecek bu arada ailesine vermeyede devam edecek belliki.
Bilemedim,evlenmeyi düşünen adam ailesine söyler para biriktirmem gerek vs diye,şu an gecinemiyordur kalan parayla evlenince nasıl geçineceksiniz,siz çalışsanız ek olarak o 48bin liranın üzerine hala aileye vermeye devam edeceksiniz dolayısıyla aldığınız maaştan birşey anlamayacaksınız ve bu sorun olacak aranızda emin olun her ay her ay zira bir araba parası/ev peşinatı kadar para haybeye gitmiş elde avuçta birşey yokken hemde.
İyi düşünüp değerlendirin derim bunları.

Bence bunu yapmaniz hadsizlik olur.
Sevgiliniz sizi dusunmuyor ki, onunicin ailesi on planda su an yaptigi hareketlere bakacak olursak.
Su an durum buysa ilerde de bu olacaktir biliyorsunuz degil mi?

Sorması ayıptır bu kadar yüksek meblada kredileri neden çekiyo ev alırsın araba alırsın çekersin nereye gidiyo bu paralar ilerde evlendiğinizde de ailesi için kredi çekecek farkındasındır umarım düzenli geliri olan biri ordan alıp buraya yatırıp borç içinde yüzmez toparlaması kolay olur diye düşünüyorum

Sonunu hiç ıyi gormuyorum canım, borcu borçla kapatmaya calisiyor adam çünkü parasi yetmiyor,biz de ayni duruma düştük bilirim o durumu ama insan artık kendini toparlamayı düşünür, evlenirken de bir o kadar borca gireceksiniz ve ailesi için giriyorsa borca yine onlara para vermeye devam edecek, senin de sağlam bir işini olmayacak ve bir sürü huzursuzluk çıkacak
Yol yakınken dön inan çok pisman olursun ileride,yazık etme kendine, öyle 150 lirayla hiçbir şey olmaz boşa kürek cekersin,sonra adın sevgilisinden para alan kız olur

Adam birseylerin zor olacağını farkında mi değil anlamadım ki bende
Ya bi insan hiç mi düşünmez ben ayda 2000 lira oduyorum suan da bekarim 3 kişi ev kirası fatura falan oduyoruz ona rağmen zorlanıyorum bide karim olacak ev kirası ni faturaları artık tek başıma ödeyeceğim nasıl üstesinden gelcem diye
Ben utanıyorum artık vallahi ona bu konuları açarken

Adam gayette herseyin farkinda. Kör felan degil, isine geldigi gibi davraniyor. Senden nemalanmayi planliyor büyük ihtimal. Sende en basit kredi ödeyebilirsin, yada ailennden borc alabilirsin. Bu adamin tüm hayati zaten kredi ödemekten ibaret.

Hatta bosandiginizda o kredilerin yarisini ödemek durumunda kalirsin, senin hayatin kabus, ama o yine yirtmis oluyor.

Asil sevgilin degil, sen körsün. Konusmalarina kaniyorsun, hatta mahcup oluyorsun. Kendini bile bile atesi atma. Konusmaya gerek yok artik, bitir bu iliskiyi. Gercekten bir yük kalktigini hisedeceksin. Sen cok daha iyilerine laiksin canim. Düsünsene Evlenmeden bile bu kredileri düsünüyorsun, düsün ki 20 yil bu borclari düsüneceksin. Insan o stres ile cöküp gider.

Farz edelim ki evlendiniz. Siz de işe girdiniz 1800 maaşla. Aile yine para istedi kredi çekip gönderdi. Siz kendi ihtiyaçlarınızdan kısıp evi geçindirecek belki çocuk hayalinizi erteleyeceksiniz. Buna katlanırım diyorsanız evlenin. Yoksa yol yakınken dönün.

Yorumları okumadım ama şimdi bu borçlar sıkıntı olmasa bile " ailesine çok düşkün hiç laf ettirmiyor " demişsin sence bu ilerde hiç sıkıntı olmayacak mı ?
Bide söylediklerine bakılırsa senin bu sevgilin ne düğün ne eşya ne takı hiçbirşey yapmayı düşünmüyor bence,önceki konularında da yazmıştın sen bunu bence iyi düşün tek sıkıntı borçlar olmayacak gibi..

Evlenince tamam anne baba ben evlendim diyecek mi hayır, bu kredi döngüsü devam edip duracak, ne bi malın olacak ne bir birikimin çünkü sen de ödemeye ortak olacaksın evlenince, nasıl bir özgüvenle ateşe yürüyosun var ya aklım almıyor

Ailene var bize gelince yok dedin diye adam senden ayrılmış eminim ki senin çabanla barışıyosunuz tekrar

Eski konunuzda mı vardı? Sevgilim çok aileci. İlla onların yanına ev yapalım vs diyor diye?
Hala ayrılmadınız mı?
Bu adamla ömrünüzü yakacaksınız çok üzülüyorum.
Normali nasıl biliyor musunuz?
Maaş karşılığında çalışıyorum.
Sevgilimde öyle.
Çok cüzi bir miktar harici tüm maaşını bana veriyor. Ben harcarım diye korkuyorum sen biriktir düğün zamanı lazım olacak diyor.
Kız kardeşimde aynı şekilde. Sevgilisi ve kendisi çalışıyorlar. Her ay 1 burma bilezik alıp koyarlar kenara ki düğün zamanı lazım olcak diye.
Bakın. Normali bu. Başka türlü olmaz ki zaten. Ailelerden bir beklentiniz yoksa ki böyle bir aileden beklenti içine girmek zaten saçmalık olur, kendi paranızı biriktirin. 100 150 lirayla da olmaz bu iş.
Velhasıl bu sorumsuz adamla bu iş olmaz. Bu kadar kör olup kendinizi bile isteye ateşe attığınız için çok üzülüyorum. Allah sonunuzu hayır etsin.

Bu kiz beni seviyo asgari masrafla başımı ağrıtmadan evlenirse ne ala yok onu isterim bunu isterim derse ayrılırım diyo...

Adam da süper özgüvenli, Ailene söyle demişte kız ailesi sormıcak mı adamın durumunu, ben sürekli kredi çekip ailemi finanse ediyorum mu diyecek

Benim kp 65 yaşında kanser atlatmış adam her sene mevsimlik işçi olarak çalışıyo, is bulamıyo ne demek neden bulsun ki bakan olduktan sonra

X