Sevgilimden Para İstemeli Miyim ?

Her şey para mı demiş? Evet, evlilikte her şey para. Ailesine yardımı evlilik sonrası da devam edeceği aşikar bu arada.
Para konusunu arkadaşlar yazmış zaten istemeniz ters olur. Şu an ailesine yardım konusuna da müdahale edemezsiniz, hoş olmaz şimdiden aile içi işlere karışmak. İşiniz zor, sabır diliyorum böyle bir adamla ömür nasıl geçer??

İyi akşamlar hanımlar
Eski konularımdan beni az çok hatırlayanlar için söylüyorum sevgilimle arayı düzelttik şükür iyiyiz.
Şimdi ki konuma gelecek olursak sevgilim yüklü miktarda kredi ödüyor 3 yil oldu meslege baslayali polis memuru, onu tanıdığım günden beri kredi ödüyor genel anlamda ailesi için çekti.
Ailesinin durumu pek iyi değil babasi çalışıyor ama maaş alamıyor sigortam olsun ödeniyor patronlar belki toparlar diye işten de çıkmıyor başka işte bulamıyor bu yüzden onlar sıkıştikca sevgilim onlara destek oluyor 3 e 5e bakmadan. Herşey iyi hoş güzel ama böyle de sevgılım battikca battı maddi anlamda toplamda aylik 2000 lirayı geçiyordu ödediği kredi parası 3-4 tane kredi ödüyordu.3 yıldır sürekli kredi cekiyor sonra onları öderken hiç eline para kalmıyor kredi kartına borclaniyor maasindan eksiye düşüyor sonra onlari kapatmak icin tekrar gidip kredi cekiyordu.
Nihayet 2017 ocak ayında yani 9 ay sonra aylik 1300 liralık olan buyuk kredi odemesi bitecekti o parada cebine kalacaktı ben bizim için birikim yapar yada kendi için birseyler yapar bi araba falan alir belki diye sevinirken geçen gün yine bi kredi çekti.
48 bin lira çekti geri odemesi 63 bin duyduğum da şok geçirdim iyice sıkışmıştı resmen patlamışti bu ay tek carem son carem buydu dedi ne dicegimi bilemedim ama bişey de demedim 3 yil boyunca aylik 1800 ödeyecekmis borclarimin hepsini bir araya topladım sağa sola olan bütün borcumu kapattım hayatım artık tek ödemem var oda bu kredi geri kalan parada bana yeter dedi 3400 maaşı var ama kira da ödüyor sigarası da var. Biliyorum ki yine ailesine falan göndermesi gerekecek bende hayatım güzel yapmışsın ama ne olursun artık bizim için de bişeyler yapalım dedim seneye evlilikten söz ediyor bu borcla nereye evleniyoruz. Çok borcumuz var diyince kızıyor bana senin için herşey para mı eşya mi falan diyor.
Bide bu maddi konularda bi türlü anlasamiyoruz ben ne desem yanlış anlıyor çok hassas bizim için bişeyler yap diye konuya girdim sonrada evlenirken zorlancaz sen daralcaksin falan diyince sen bunları düşünme hayatım birlikte olalım üstesinden geliriz hersey halledilir diyor ben konustukca paragöz konumuna düşüyorum o kadar üzülüyorum ki anlamıyor beni.
Her neyse bu arada bende çalışmıyorum keske calissam da İsim olsa da bizim için para biriktirebilsem...
Benimde aklıma şöyle birsey geldi sevgilim para biriktiremeyecek biliyorum , bana para gönder ben biriktireyim desem illa bi bahane bulur kesin yada yanlış anlayabilir ben biriktiremiyor muyum der diye çekiniyorum. Utanıyorum da biriktir demeye...
Bugüne kadar onunla kendi aramızda hiç para sakinmadik birbirimizden bende varsa benden onda varsa ondan. Bana para lazım diyip de çok mecbur kalmadıkca hic ondan para istemedim zaten istemezdim de ihtiyacım olduğu an zorla verir.
Ama artık her ay hayatım param yok ihtiyaçlarım var alamıyorum falan desem de ondan 100-150 lira kadar para istesem sonra da o paralarla küçük altın alsam biriktirip kötü mü etmiş olurum saçmalıyor muyum sizce ?
Artık birisinin birseyler yapması lazım bende yok olsa kendi parami biriktiririm, sevgilimin de hiç huyu değil para biriktirmek hatta biriktirmeyi geçtim umarım elinde kalan parayla gecinebilir diye düşünüyorum.
Her ay ondan öyle para istesem biriktirsem eminim ki yarın öbür gün ihtiyacı olacak o zaman çıkartıp veririm kimseye muhtac olmamis olur az da olsa önune gelir destek olur biriktirdigim yada ihtiyacı olmasa bile ikimiz için ufak da olsa birikim yapmış olurum.
Nasıl isticem onu da bilmiyorum ama ondan önce sizce yanlış mı yapmış olurum böyle birşeye giriserek ? Hiç karismamak en iyisi mi yoksa ?
Sen de evde oturcağına çalış diyenler
Konu uzamasın diye yazmadım ama eleştiri aldım fazlaca Ünv. Geçen sene bitti bi muhasebe bürosunda is öğrenmek amaçlı çalışıyorum sadece yol parası veriyorlar herkes tecrübe istiyor bende alanımda kendimi geliştirmek için böyle bi işi kabul ettim elimden geldiğince birseyler yapmaya çalışıyorum.

Kesinlikle kötü bir fikir ve yanlış anlasilacagin kesin!
Bu adam da yanlış kişi bence sizin için de bişeyler yapmaliydi

Yaşın kaç?

Sevgiliniz cok dusuncesiz
Kac yilini krediye baglamis ustelik birikimde yapmiyor
Ailesine gelince gani gani para size gelince yok hersey esya mi yok yapariz ederiz
Evlilik cok masrafli bi surec
Ailesidee yardim etmez ben o isigi goremedim
Bence ciddi ciddi konusun sevgilinizle
Oyleki evlilik dusuncenize gore cok uzak degil
Ama bu sartlarda cok yipratici olur
Hersey esyami diyor ee napicaniz aman koltuk almayalım diyemezsiniz her eksik alincak ya da borcla yapilcak kredi borcuda var bilemiyorum artik

Aynen bende öyle düşünüyorum hazıran da doğu görevine gidecek 2-3 yıl orda öncelikle Allah sağa salim dönmeyi nasip etsin. Orda 500-600 daha artacak maaşı 3 yılda orda kredisini bitirse zaten sonra rahatlıkla evleniriz diyorum benimde çok yüksek de gözüm yok ama her genç kız gibi hayallerim var düğün ev eşyası taki derken en az 20.000 lira para lazım ee onuda kredi çeksek birlikte her türlü öderiz mantığındayim

Düğün ev eşyalarına 20.000tl mi bu işte bir yanlış lık var?

Evlenmeyi o kadar çok istiyor ki... Aylarca kavga ettik bu yüzden sen istemiyosun ben istiyorum sadece diyip durdu bana
Maddi konuya gelince hiç bunu kafaya takmiyor Allah yardım eder bukadar düşünme yapma kelebek sukret asgari ücretle gecinenler ne yapıyor gibi cümleler kuruyor utanıyorum o zaman da
Cnm o boclardan ve kiradan geriye size asgari ucretten de az para kalicak

Bu kadar fazla krediyi ne için çekti onu anlayamadım. Ailesi hiç mi demiyor oğlum para biriktir bunun evliliği var zora düşme diye. Ailesi düşüncesiz sevgilin onlardan daha da düşüncesiz , para olmadan nasıl evleneceksiniz takısıdır, düğünüdür. Sevgilin borçlarını bitirsin kendini evliliğe hazır hissetsin sonra evlenelim desin. Bu durumda evlenmeyin sakın.

Sizin niyetiniz iyi, ama yanlis anlasilir.
Esi degilsiniz sonucta.
Gozunden cok kotu dusersiniz.
Ayrica eksikmi yazdiniz bilmiyorum ama orya burya harcamalarida yok. Sigara ve kredi. Krediyi odeyemezse size verdigi paralar yuzunden, 1000 olur 1500 lira.
Dahada fazla zarara sokarsiniz.

Bence illa diyosaniz; teklifte bulunun iyi niyetinizi belli edin, yanlis anlamadan dogru bi sekilde anlatin. Eger isterse tamam. Olmazsa kendi bilir.

Kelebek kimse anadan doğma tecrübeli değildir. İstemek ve çaba göstermek şart. Mesela ben resmen öğrencilik yıllarımı fotokobi çekmek ve dosya istiflemekle geçirdim. Güzel bir mesleğin var. Bir muhasebecinin yanında işe başla, asgari de olsa olsun. İşi öğrenmeye bak.
Bende şuanda muhasebeci yanında çalışıyorum işte is öğrenmek için gidip geliyorum ama sadece yol Paranı verebiliriz dediler biraz işi öğren sonra da bi iş buluruz sana dediler. Kimse eleman falan aramıyor is olsa hemde asgari ücret bile çok yüksek bi meblağ suan da benim için ben neden calismayayim

Sorun şurda ki sevgilime kalsa bugün tamam desem evlencez zaten ben oyüzden dert ediyorum aylardir kafamin etini yiyor evlenelim diye hayatım bu kadar borç icinde Nereye evleniyoruz hadi benim işim olsa tamam ama benimde isim yok düğün yapmak evlenmek kolay mı diyorum o zaman bile yanlış anlasiliyorum hala gelmiş bana seneye evlencez diyor siz olsanız dert etmez misiniz nasıl evlencez çok borc var diyince paragöz oluyorum
Seneyede o borclari aynen devam edicek deyinki 1 sene gecti hadi soylenasil dugun yapican sana inanayim deyin diyelimki taki takilmadi bi ev en az 25bin 30 bin arasinda yerlesiyor gelinlikti dugun salonu ivir zivir bi cok sey

O damlalarla hiç bişey olmuyor...evliyim iki çocuğum var,severek evlendim ama ekonomik durumumuzdan dolayı bazen çocuğuma ihtiyacının en azını hatta çoğu zaman erteleyerek alıyoruz...işte o an hissettiğin acı çok kötü...sevmek herşeyi halletmiyor.sevgilin bulmuş senin gibisini duygu sömürüsü yapıyor...bu devirde mutluluk parayla...çocuğuna ihtiyacını alabiliyorsan mutlusun...aşk sevgi karın doyurmuyor...sevgilinin bence senin bilmediğin başka borçları da çıkacak...o aile onu sönüryeme de devam edecek...
Haklısınız ben neyse ne de ilerde çocuğum olsa ondan kısılip aileye göndermesine dayanamam

Valla bu kadar önyargı pes doğrusu.
Ben bugüne kadar ondan para istemiş insan değilim bende olmadığı zaman mesela onu görmeye gitmişimdir zorla gel gel diye cagirmistir sonrada geri dönüş yol parami vermiştir ondan öyle para almisimdir.
Onun dışında 2 yıl boyunca ben Ünv. Deyken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi ben yurtta kaliyodum sabahları kahvaltı hakkımla 2 poğaça alıp o işten çıktı parası da yok evde kahvaltı lik da yoktur diye sabah 7 de kalkıp onun evine gidiyordum karnı aç kalmasın diye sırf 1 poğaçayı onunla yemek için.
Mahçup olmasın diye de sürpriz yaptım derdim
Gizli gizli makinaya çamaşır atıp aşkım pantolonunun cebinde para kalmış makinada yıkanmış diyip çok para koydum öyle cebine ıslak ıslak sırf mahçup olmasın diye
Okul bitince Memleketime dönmeden önce burs kartimi ona bıraktım içinde 3 aylık 900 lira para vardı belki bulusursak ihtiyacın olur dedim o kartı da gizli gizli bıraktım sırf bana geri veremesin diye
Bu anlattiklarim yasadiklarimizin yarısı bile değil yani benim para avcisi değilim ben bütün bunları sevgilime soylemesem de anlıyordu benim yaptığımı o yüzden oda benim oyle biri olmadigimi bilir. Her zaman da der ben senin hakkını ödeyemem diye

Cnm çok fedakarlıkta bulunmuş sun ama değmez bu adam ailesi ile ayrımı yapmaz evlenince de devam eder
Burda neler okuyoruz göz göre göre kendini yakma!

Ama kendin dedin iki ailem olacak sesi diye, bir memur maaşıyla ikisine birden bakmak çok zor olacak sen de biliyorsun, ailesine düşkün olmak başka bir şey varını yoğunu vermek ve ailenin de bunu suistimal etmesi başka bir şey.

Ben çok Çok üzüldüm senin için cidden, hem çok seviyorsun, bir gelecek kurmak istiyorsun, hem de geleceğiniz için bir şey söyleyince hemen paragöz deniyor sana sevdiğin kişi tarafından.

Bu açıdan bakınca farkında mısın laf bile ettirmiyor sana, benim param sana mı düştü diyor. Evlenince değişecek mi bu? Ailesi para istemekten vazgeçecek mi? Ya da seninki ben veremem diyecek mi? Bilmiyorum.

Eşya falan tabii ki Zamanla alınır da düğün yapamadım diye kalmaz mı içinde ? Bilemedim ben, seni üzmeyecek bir çıkış yolu göremedim, çünkü konuşup çözün desem de seni dinlemiyor, konuşturmuyor zaten.
Valla kahroluyorum ya.
Ben onu düşündükçe o beni düşünmüyorsun diyor ben diyorum ki aşkım evlenince zorlanirsin benim isim gucum olsa asla dert etmem ama butun yuk sana kalinca illa ki problem olur bize yansir. O diyo ki para demek ki bukadar önemli senin için olmayınca aramizi açacak kadar. Bana demiyosun ki benim istediğim sensin eşya düğün taki nedir ki yeter ki yan yana olalım sen böyle desen canım feda ama sürekli nasıl yapıcaz zor olur öf püf ama ailene var bize niye yok diyip duruyosun diyor. O an yerin dibine giriyorum

Surekli ailesine bakmak zorunda olan bir erkek sizin sevgiliniz buda omur boyu bi yük demek oyle 150 tl lerle filan da evlenilmiyor malesef nisan dugun esya gelinlik derken binlerce para gerekiyor sevgilin senin agzina bir parmak bal calmis Allah yardim eder demis tamam ederde kimseyede evlensinler diye gokten para yagmiyor kac yasindasin bilmiyorum ama aklini basina al hayatin boyunca esin ailesine sende ona bakarsin
Tabiki milyarlarca para lazım bunlar için, bana yapmam da demiyor sadece şartlar nasıl uygunsa öyle yapariz sen herseyin en guzelini layiksin falan diyor. Sanki bu işin ciddiyetini farkında değil gibi hiç mi evlenen arkadaşlarıyla konuşmuyor anlamıyorum

Bu arada para önemli değil diyen sevgilin bu kadar parayı kime çekiyor niye ödüyor...demekki para birileri için önemliki o bu kadar borca girmiş...lütfen bir sorsana sevgiline,para senin için önemli olmayacaksa,kimin için öenmli de bu borcu ödüyor...madem önemli değil ödemesin harcamasın
Böyle birşey dersem benden kötüsü olmaz diyorum ya güzellikle anlatmaya çalışınca bile paragöz konumuna düşüyorum süreki para para diye virvirci biri gibi görünüyorum ona

sevgilinin hayata bakışı fazla romantik ve hayalperest.evlenince sihirli değnekle evin kirası ,faturalar ödenmiyor,buzdolabı yiyeceklerle donanmıyor.gelecekte de her konuda böyle olacaksa bilemiyorum.konu sevgilinizin borcu olması maddi durumunun kötü olmasıda değil.para bugün olmazsa yarın kazanılır yerine konur belki ama kafa yapısı olarak hiç hevesi yok bu adamın hiç bir şeye,ileride bir şey almak isteseniz ne gerek var canım olmasada olur,bir yere gitmek isteseniz aman evimizde daha rahatız gitmesek de olur diyecek birine benziyor.ayrıca asgari ücretle insanlar bir şekilde geçinmek zorunda kalıyorlar ama hayatı yaşamıyorlar.ay sonunu nasıl getirecez diye düşünmekten uyurken sarılmayı bile unutabilirisiniz,bir an önce evlenmek yerine biraz birikim yapın.sevgilinizin etkisi altında kalıyorsunuz ama inanın bu konuda haklı değil.paracılıkla ilgisi yok borçla evlenmek istememenin.ufak tefek borçlar olabilir evlenirken ama daha ailesinin kredi borcu varken mümkün değil gibi malesef .buna evlilik masrafları da eklenince altından kalkamazsınız.
Aynen öyle bende sizler gibi düşünüyorum ama ne zaman ifade etmeye calissam olmadı ben mi anlatamiyorum diye düşünüyorum artık.
Hatta öyle bi duruma geldim ki sonradan kusura bakma hayatım falan diyorum mahçup oluyorum ona karşı

Her şey para mı demiş? Evet, evlilikte her şey para. Ailesine yardımı evlilik sonrası da devam edeceği aşikar bu arada.
Para konusunu arkadaşlar yazmış zaten istemeniz ters olur. Şu an ailesine yardım konusuna da müdahale edemezsiniz, hoş olmaz şimdiden aile içi işlere karışmak. İşiniz zor, sabır diliyorum böyle bir adamla ömür nasıl geçer??
İşte ona göre ortada ne bir dert var nede sorun edilecek bir mevzu
Neyin rahatlığı bu bir bilsem
Neyin kafasında anlam veremiyorum

Ne güzel manipüle ediyor seni bir arkadaş çok yerinde demiş para önemli degilse kimin için ödüyor o borcları birileri için önemli demek ki ve sen o önceliklilerin yanında deģilsin...Ağzı baya laf yapıyor belli ki.Sonunda mahcup oluyorsan hiç iç açıcı değil durum senin için.

Tatlim yeme bu numaralari.Sevgilin cok uyanik uste cikip seni suclu cikartiyor cunku haklisin.Asgari ucretle calisir durumum bu der tamam kabulum dersin.Adam dunyanin borcunu oduyor ve belliki aileden oyle gormus.Ayaklarini yorganlarina gore uzatmiyorlar.Buradaki tecrubeli insanlari lafini dinle ve evlilik masraflari adina asla fedakarlik yapma.Gucunuzun yettigince usulune gore her seyini yaptir.Esyaysa esya,takiysa taki.Sana abla tavsiyesi birak herkes kendi yukunu tasisin.Baskalarinin yukunu sakin sirtlanma...

X