- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 29
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Aynı evde yasamıyorlar sevgilim farklı sehirde görev yapıyor. Zaten ortada bu kadar borç olduğu için fol yok yumurta yok.Ama ona kalsa bu borç engel değilmiş evliliğeKonu çok uzun
Ortada fol yok yumurta yok sen adamın maaşının her kuruşunu hesaplıyorsun
Ailesine destek olur tabi aynı evde yaşıyorlar
Onca hesap kitaptan sonra 100-150 de komik geldi
Her ay bir çeyrekse sorun, siz sözlendikten sonra her ay bir tam koyar o süreyi kamufle edersiniz
Ama sevgilim benden para istese soğurdum, bende ondan istemezdim aynı zamanda
İşe girsen asgari ücret bile olsa 1300 eder, sevgilinden 8-9 aylık 150 TL yi 1 ayda biriktirirsin
Ben aynı evdeler sandımAynı evde yasamıyorlar sevgilim farklı sehirde görev yapıyor. Zaten ortada bu kadar borç olduğu için fol yok yumurta yok.Ama ona kalsa bu borç engel değilmiş evliliğe
Ben ailesine destek olmasın demiyorum ama ortada 60 bin gibi bi rakam var düşünsenize elde ev yok araba yok hiç birsey yok yani. Sevgilim araba aldım borcunu ödüyorum dese gıkımı çıkartmam
O kadar paradan sonra 100-150 evet komik ama bende akmasada damlar diye düşünmüştüm ama saçmalamışım biriktiren biriktirsin.
Ben işe girmesine girerim kasiyerlik yaparım garsonluk yaparım satış elamanı olurum ama iyi kötü ünv. bitirdim ve kendi işimi yapmak istiyorum maalesef kendi işimde adamların tek aradığı sey tecrübe bende şuanda o tecrübneyi kazanmak için karın tokluğuna yol parasına çalışıyorum bian önce işi öğreneyim de bi iş bulayım diye
Kimse gel sen burda başla biz sana asgari ücret vercez bi yandan da işi öğrenirsin demiyor
Tecrüben var mı neler biliyosun ilk sorulan soru bu
Doğru diyosunuz saçmalıktı iştebence saçma.
gelin ata binmiş ya nasip demiş ve sevgilisiniz sadece, aranızda söz bile yok. neye güvenerek elin adamının parasını alıp biriktireceksin? bir de her ay maaş alır gibi borç mu alacaksın? ee hani geri ödemiyorsun derse birgün sevgilin, ki bahsettiklerine bakılırsa bir günü diğerine uymayan biri.
ayrıca evlenmeye bu kadar meraklı görünmek iyi değil bence. madem seninle evlenmek istiyor, beyefendi çabalasın biraz. ayrıca böyle erkekler evlenince de önce ana babasının ihtiyacını giderir, kalan parayla ne halin varsa gör der eşine, hem paragöz hem müsrif olursun. bir de borç alırsan dolandırıcı olma ihtimalin var.
Evet benim dememle olacak seyler değil , zaten bunları diyecek kişi düşünecek kişi ben olmamalıyım.BiliyorumBen aynı evdeler sandım
Ama ailesinin durumu iyi değilse tabi ki katkı sağlamasında fayda var, o kadar okutmuşlar etmişler
Evlenmek istemek bunun için birikimde bulunmak güzel şeyler ama tek senin demenle olmaz
O da senin kadar düşünmeli istemeli ve uygulamalı
Olmuyor diyorsan bence çok zorlama, ben bu krediye varan işleri bile evlat çekiyorsa evlendikten sonra da benzer yardımları yapacağına inanıyorum
Sen aaa evlenince yaparsa bana gelmez diyorsan, durum belliyken ayrıl
Ben sana neden çalışmıyorsun demiyorum, yanlış anlama
Ama hepimiz öyle öyle başladık bi takım işlere
A olmuyorsa B olmuyorsa C, D, E firmalarına git cv bırak ya da internetten başvuru da bulun
Evlen ya da evlenme en önemli şey bu bence şu an
AnlıyorumEvet benim dememle olacak seyler değil , zaten bunları diyecek kişi düşünecek kişi ben olmamalıyım.Biliyorum
Sevgilimde öyle diyor ya sen bunları düşünme hallederiz üstesinden gelirizzzz.....
Bende neyle gelicez diye kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum
Artık bi karar verdim onun drumunun gidişatına göre değerlendircem birşeyleri.
Ailesine versin tabii ama ailesine verirken kendi milyarlarca borca girdi yok demeyi bilmiyor sorun bu
İş konusuna gelince o kadar cok yere başvurdum ki hep tecrübe gerçekten, yasadığım yerde imkanlar kısıtlı yavaş yavaş birsyler öğrenmeye başladım en geç 2-3 aya artık bi yere yerleşirim diye düşünüyorum biraz daha dişimi sıkmam lazım
Ben sana almam demiyorum ki hersey alınacak ama durumumuz sıkışıkken ne gerek var o kadar cok borca girmeye mümkün olduğunca uygun birşeyler alırız yarın öbür gün daha güzellerini alırız kızım ben seni eksik bırakır mıyım adama gülerler polis memuru adamım 3500 lira maaş alıyorum. Yapma Allah askına bunları dert edecek ne var ortada diyo
Gururuna yediremiyor geçinemeyiz cümlesini benden duymayı, aslan kesliyor o zamanöncelikle kendinize sigortalı ve maaşlı bir iş bulun, iş veren bulmuş bedava elemanı stajyer gıbı calıstırıyor ve senın için iş baktıklarına falanda inanmıyorum neden bedava iş yapan elemanı başkasına kaptırsın ki....???
ikinci olarak sevgiliniz belliki ailesine fazla düşkün ve borcunu borçla kapattıgından açıldıkça açılmış,o borcun birmesi için en az 1 yıl kendini sıkıp ekstra hiçbir harcama yapmadan minimum düzeyde yaşantısına devam etmesi lazım ki borç kapansın maaşı eline kalsın..
hem bu koşullarda zaten evlenemezsiniz, siz çalışmıyorsunuz, onun maaş krediye kalanda ev masraflarına gider..
ee zaten onun aılesınden bırsey gelmeyecek bu çok aşikar, sizinkilerde tek başlarına ne kadarını karşılayabilir muallakta...
para isteme kısmına gelincede eşim bile olsa istemem ki sizin aranızda ciddi birşey yok , seninle evlenmek isteyen adamın bunu kendinin düşünmesi lazım...
ama ben onunla evleneceğim ve bu borçlardan kurtulmak istiyorum dersen o da bu fıkrıne onay verıyorsa al karsına konus, evlenelım dıyorsun ama para olmadan yuva kurulmuyor bunn evi-eşyası-takısı-gelınlık-damatlık-dugn masrafı vs derken mınımum duzeyde 30.000 tl ye ıhtıyacınız var.
bırde bunun sonra faturası yeme ıcmesı kısısel masrafları var....
bu koşullarda evlenemyız, hadı kuru nıkah kıydık evlendık dıyelım gecınemeyız ve buzamanla aramızda sorunlara yol açar deyın, kararını kendısı versın sızde ya tamam ya devam moduna gecın...
işine gelirse böyle deyin valla, onlarda olmadan olmuyor aşırısına kaçmazsınız ama olmazsa sonra niye olmadı dıye ıcınızde uhde kalır, hem maddıyat bır ılıskıde onemlı bır unsur kımse kusura bakmasın her zaman bır lokma ekmekle mutlu olunmuyor...Gururuna yediremiyor geçinemeyiz cümlesini benden duymayı, aslan kesliyor o zaman
O kadar çok konuştum ki yazdıklarınızı dedim aynı şekilde yapma ben seni aç açık bırakır mıyım bu kadar mı düştüm ayrıca para demekki senin gözünde aramızı açacak kadar önemli. Ben sana yapmam demiyorum ama düğün olmasa ne olur eşya olmasa ne olur önemli olanı huzur sen tutturdun düğün eşya takı diye bu kadar düşünme.
Asgari ücret alan adamlar bu kadar düşünmüyor diyo
Ya zaten sevgilimin aylık klasik olan giderlerine bile yetmiyordu krediden geriye kalan paraBur de sen calis diyenler olmus. Calisip didinip bu adamin aldigi hicbir seyin borcunu mu odeyeceksin?
Calis yine calis ama bu adamla evlenmek icin degil. Kendin icin. Bu adami salla gitsin.
Bu kadar borc elde sifir, burnuma iyi kokular gelmiyor. Iddia falan oynuyordur belki.
Borcum var diyip de evden cıkmamazlık ondan bundan kısayım demiyor. Ben ünv.de 2 yıl boyunca yanındaydımSaka gini... Ne yapmis? Ev mi almis arabami almis neyin borcu bu? Sadece aileye vermeyle olacak iste degil buna kimse beni inandiramaz. Baska aliskanliklarida oldugu aşikar. Sevgilin ayagini yorganina gore uzatmayan, hesabini kitabini bilmeyen birine benziyor. Surekli bankadan para cekip, daha borç bitmeden tekrar cekip surekli faiz odemek akilli birinin yapacagi is degil. Bugün duzenini oturtamayan yarin hic yapamaz. Ne evlenirken ne evlendikten sonra. Umarim seni bekleyen sonun farkindasindir. Ayrica bahsettigin rakalar yaninda senin ondan alip biriktirecegin aylik 100~150tl adamin disinin kovugunu doldurmaz cisten ayrica hangi sifatla isteyeceksin ki ?
Evet maalesef maaşsız çalışıyorum, biliyorum çok saçma inanın benimde hoşuma gitmiyor bu durum burda ki çalışanlardan hiç bir farkım yok onlarla aynı saatte gelip gdiyorum
Zaten herkes alşmış beni mahcup etmeye burdakiler de süreki kimse durupta sana iş anlatmaz iş öğretmez bak sen sanslısın biz burda sana herseyi öğretiyoruz.
O zaman bile utanıyorum
Peki evlenince aksimi olacak sence ? Borc icinde yuzerken mutlu olabilecek misin? Bu borc alinan mal mulk olsa insan sıkar disini ama havaya giden para.Borcum var diyip de evden cıkmamazlık ondan bundan kısayım demiyor. Ben ünv.de 2 yıl boyunca yanındaydım
başka alışkanlıkları yok sadece kimseye yok demeyi bilmiyor üstesinden gelirim kafasında hep
Evet maalesef maaşsız çalışıyorum, biliyorum çok saçma inanın benimde hoşuma gitmiyor bu durum burda ki çalışanlardan hiç bir farkım yok onlarla aynı saatte gelip gdiyorum
Zaten herkes alşmış beni mahcup etmeye burdakiler de süreki kimse durupta sana iş anlatmaz iş öğretmez bak sen sanslısın biz burda sana herseyi öğretiyoruz.
O zaman bile utanıyorum
Yanlışınız var çalışmadım demedim ne yapmam lazım diye konu açmıştım buraya ama şartlar maalesef başka işi bana sunmadı bende daha iyi bir işe girebilmek için tecrübeli eleman olabilmek için katlanıyorum burayaSen bir yorumunda işkurun kursu ile gittim işe sonra kurs bitti bende köyde kalıyorum işveren sadece yol paranı veririm deyince çalışmadım daha iyi iş bulmak için diye demiştin. Ayrıca yine bir yorumunda da yine çalışmadığını belirttin.
Hangisi doğru bulursam alıntı yapcam yorumlarını bırazdan ?
Ayrıca çalışmıyorum yazmamda ki amaç şuan maaş alamadığım için , çalışmaktan saymıyorum yaniSen bir yorumunda işkurun kursu ile gittim işe sonra kurs bitti bende köyde kalıyorum işveren sadece yol paranı veririm deyince çalışmadım daha iyi iş bulmak için diye demiştin. Ayrıca yine bir yorumunda da yine çalışmadığını belirttin.
Hangisi doğru bulursam alıntı yapcam yorumlarını bırazdan ?