Sevgilimden Para İstemeli Miyim ?

Bu fedakarlık etme vs. Cümlelerini 6 ay önce falan kurmuştu en son pazartesi günü görüştük aşkım üstesinden gelebilecegine emin misin bak lütfen bidaha bu duruma düşme, geriye kalan Paranla hiç borca girmeden idare et dedim. Oda tamam aşkım tamam sen merak etme dedi
Onun üzerine artık bizim için birseyler yap olur mu ben zaten maaş alaniy

Fedakarlık diye 5-6 ay önce konuştuğumuzda demişti çok büyük kavga etmiştik o zaman , şimdi bu konuyu acınca bana olmaz demiyor olacak hayatım sen niye kafana takıyosun bu kadar ya diyo bende neyle olcak diye düşünüyorum haliyle, ailesinin ihtiyacı olduğunu söylüyor hep sonuçta anne baba onlara gönderme bize biriktir de diyemem ki bunun ayarını onun yapması gerek. Ben aileme söylemedim görüşmek istediğim biri var diye sürekli bunu kafama kakıyor
Ben diyorum ki maddi manevi ikimizde hazır değiliz.
O diyor ki manevi anlamda senin ailen evlenmemiz için ama maddiyat evlenmemize engel değil ki diyo yani ailesine çektiği krediler engel değilmiş

Isin zor. Yaslariniz kac? Ne zamana evlenmeye niyetlenmistin sen? Simdi olsa evlenirmsin?

Ama anlamadm ki gercekten. O halde sevgilin suan kendi borclarini kapatmaya ugrassın. Eve gidince de daha normal alisveris yapsin, toptancidan alsn mesela alacaklarini.
Borclarini kapattiktan sonra devam eder para yollamaya. Hatta anlasirsiniz ayda 500-600 bisey gönderirsiniz yeter herhalde.

Aileye elbette yardim edilmeli ama ne biliyim evliliginizu nedne düşünmüyor ki
Bende gidişatına bakıcam 2-3 ayda belli eder kendini bakalım, valla artık düşün düşün deli olcam ya

Isin zor. Yaslariniz kac? Ne zamana evlenmeye niyetlenmistin sen? Simdi olsa evlenirmsin?
Sevgilim 7-8 aydır evlenelim evlenelim diye başımın etini yedi bende hep olmaz daha uygun değiliz ikimizde, benim ailemde hazır değil sen borçlarını bitirirsin birikim yaparsın bende o sırada iş bulmuş olurum hem babamda kızmaz yaşım ilerlemiş olur falan dedim ben 21 yasındayım o 24.
Tabi sözde 9 ay sonra aylık 1300 olan kredisi bitecekti ya bende birikim yapar diye seviniyordum ki yine borçlandı
O borçlar bitmeden ne evlenirim nede aileme söylerim
Sevgilim biz birlikte olduğumuz sürede gerçekten benim üstüme de çok düştü bunu farkındayım cebinde olmasa da banada çok çıkartıp vermeye çalıştı yada gitti yemek aldı yaptı yani bişeyler çabaladı. Ama bana hep ailesi bi tık daha önde hepde öyle kalacak gibi geliyor bunu ona söylediğimde kendini niye ailemle kıyaslıyosun benim 2 ailem olacak senin hep yanında olcam ama onların yanında olamıcam ben seni aç açık bırakır mıyım hiç diyor ama ailesini de bırakmaz 2 aileye yetmek de zor

Ya allah aşkına bu baba hiç mi para alamıyor kim kimi bedavaya çalıştırabilir gitsin dava açsın bi avukata danışsın.
Yani tamam 1- 2ay para alamaz anlarım da bu ne böyle yalan söylüyor olabilirler.bana hiç inandırıcı gelmedi.
Ayrıca bunlar nasıl anne baba hiç mi düşünmüyorlar evlatlarını anne hiçbir şey yapamıyorsa örgü örsün reçel yapıp satsın az yorucu bi iş bulsun ya da.
Baba da sürekli iş araştırsın yani bu ne böyle bedavaya çalışmak suriyeliler bile bedavaya çalışmıyor.
Ayrıca sevgilinin duygu sömürüsü yapması da şahane olmuş seni paragözlülükle suçlaması falan.mantık çerçevesinden bakamıyor bile olaya ancak aajitasyon.
Ben hiçbir gelecek göremedim bu ilişki de .
Ayrıca sen de hiçbir şey yapamıyorsan git asgari ücret veren bir yere gir yani bedava çalışmak nedir allasen?

Sevgilim 7-8 aydır evlenelim evlenelim diye başımın etini yedi bende hep olmaz daha uygun değiliz ikimizde, benim ailemde hazır değil sen borçlarını bitirirsin birikim yaparsın bende o sırada iş bulmuş olurum hem babamda kızmaz yaşım ilerlemiş olur falan dedim ben 21 yasındayım o 24.
Tabi sözde 9 ay sonra aylık 1300 olan kredisi bitecekti ya bende birikim yapar diye seviniyordum ki yine borçlandı
O borçlar bitmeden ne evlenirim nede aileme söylerim
Sevgilim biz birlikte olduğumuz sürede gerçekten benim üstüme de çok düştü bunu farkındayım cebinde olmasa da banada çok çıkartıp vermeye çalıştı yada gitti yemek aldı yaptı yani bişeyler çabaladı. Ama bana hep ailesi bi tık daha önde hepde öyle kalacak gibi geliyor bunu ona söylediğimde kendini niye ailemle kıyaslıyosun benim 2 ailem olacak senin hep yanında olcam ama onların yanında olamıcam ben seni aç açık bırakır mıyım hiç diyor ama ailesini de bırakmaz 2 aileye yetmek de zor

Ne diyim bilemedimki. Sevdigin adam oyle guzel ve rahatlatici cumleler kuruyorki. Usenmeden uzun uzun sana aciklama yapiyor. Positif, o belli. Ama ilerde bu positiflik ne olur bilmiyorum. Ben senin yerinde olsaydim evliligi kesim rafa kaldirirdim. ' sen annengile para savurdugun icin evlenmeyi dusunmuyorm senle" deme. Ama yuzeysel olrak" borclarla dugun yapilmaz, bekleme taraftariym ben" de.

1. Yaşınız çok genç evlilik bence bu yaşta daha çok erken çocuk yaşta.
2.Aile umursamazsa sen evlensen de yine yardım eder ve evliyken bu durum şimdiden daha beter can sıkar.
3.Evlencem ben desen bile ailen bu durumu öğrendiği an istemez kim kızını ailesinin milyarlık borcunu ödemeye çalışan adama verirki. Rezillik çeksin diye mi ?
4.Evlilik kolay bir şey değil öyle 5-10 bin liraya olmuyor malesef sizin iş şimdide gelecekte de baya zorlu duruyor.
5.Sen çalışmadığın sürece ve sadece sevgili iken ondan para talep etme hakkın yok ne olursa olsun.
6.Kabul olmayacak dualara amin demeyin. Okuyun çalışın kendi ayaklarınız üstünde durun gezin tozun gençlik bir kere gelir para biriltirin kimseye muhtaç olmayın hiç bir zaman eyvallahınız olmasın o zaman istediğiniz gibi düğnde yapar eşyada alırsınız.

Bana sende fedakarlık yaparsın dediği zaman dayanamayip ailene gelince var da bize gelince niye yok dedim diye ayrılmıştı benden. Hayır gerçekten olmasa bana şunu al bunu al diye adamı sık boğaz etmem ama sizinde dediğiniz gibi annesi babasi isterken niye neden niçin diye sormaz gider kredi çeker verir ama benden anlayış bekliyor. Öyle diyince de onlar keyfinden istemiyo babam maaş alamıyor dolap bomboş faturalar var kardeşim okula gidiyor ne yapsın bu insanlar sana yazıklar olsun asıl senin bana hayatım önemli değil 2 bine koltuk alcagimiza 1000 liraya alırız bak ailende sıkıntı da demen lazımdı diyor. Bende korkuyorum evlendiğimizde bu ayrımı yapamamasindan
Ama ne zaman konu açsam paragöz oldum.
Bi kerede ya bu adam da annesi babasi için bunları yapiyosa karısı çocukları için neler yapmaz diye düşün dedi kızdi bana
Ne demek ayrılmak?
Şaka mı yapıyor? Siz evleneceksiniz yahu? Sıfırdan bir ev kurulacak. He sen kendi rahatını düşünen bencil bir kadın olursun amenna ama ev kurulacak 60 bin borç varken nereye evleniyorsunuz, seneye?
Senin hayatın borç ödemekle mi geçecek.
Baba daha 46 yaşında, emekli olana kadar sırf sigortası ödensin diye çalışmayacak mı? Çıkar işten iş arama sürecinde gerekirse sevgilin de destek olur sonra baba kendi evini geçindirir.
Ama bulmuşlar sevgilini saf dayamışlar sırtlarını. Sonra araba almak ne demek? Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider mıçmaya derler bizim buralarda.
Para yoksa araba da yok.
Gel beni dinle daha 21 yaşındasın, ayrıl bu çocuktan. 10 yıl sonra kafanı taştan taşa vurursun.

10. sayfaya kadar yorumları okudum daha fazlasını okuyamadım. bir abla olarak ve şuan maddi olarak sıkıntılı bir düğün arefesinde olarak sana ufak tefek şeyler söyleyim.
1 - patronunun sana iş bakma ihtimali SIFIR. hazır bedava çalışan bir eleman var yanında, onu başkasına kaptırmaz. 2.5 sene işsizlik çekmiş biri olarak söylüyrum lütfen kendiniz için kendiniz iş bakın.
2 - 3 sene bu adam 1800 lira kredi ödeyecek ve kalacak eline 1600 lira. bu arada babası hala çalışıyor ve para almıyor sanırım o da nasıl oluyorsa ayrı bir saçma yani) yine ailesine gönderecek. çünkü ailesinin geçinecek parası yok. bu evlenseniz de böyle devam etmek zorunda üstelik, çünkü babası para kazanmıyor( cidden anlamıyorum bu nasıl mümkün olabiliyor)
3 - ailesini tabiki aç bırakamaz, ihtiyaç durumunda göndermek zorunda eyvallah. ama hala 100bin kredi istese veririm onlar benim kanım demesi mantıklı değil ve üzgünüm malesef erkek arkadaşınızda mantık namına hiçbişey yok. eğer dese ki sana, ailemin ihtiyacı olunca göndermek zorundayım ama onların yaptıkları hoşuma gitmiyor, çok hesapsız harcıyorlar. ama ben dengeyi kuracağım vs, o zaman umut var derim ama şuan malesef umut yok.
4 - es kaza siz iş bulmadan şuan ki borçlarla evlendiniz diyelim, 1600 lira ile hem onun ailesine hem kendi evinize bakmak zorundasınız ve gördüğüm üzere hep yokluğu siz çekeceksiniz ailesi var tarafını görecek hep onun.
5 - nacizane tavsiyem 3 sene bu borç bitene kadar evliliği gündemden çıkartın. gözlemleyin bu süre içerisinde başka borç yapacak mı kredi çekecek mi diye. eğer aynı düzen devam ederse bence artık düşünecek bişey kalmamıştır. beceremiyordur bu adam bazı şeyleri ve yeterince olgun değildir. eğer başka kredi çekmezse siz de iş bulmuş olursunuz zaten o zaman yapabilirsiniz herşeyi.
umuyorum sizler için hayırlısı olur.

konu sahibi çok toy ya nedense çok üzüldüm,durumun vahametini anlatamadık bir türlü çok pişman olacak çok o zaman demişlerdi diyecek ayrilmazsa.

10. sayfaya kadar yorumları okudum daha fazlasını okuyamadım. bir abla olarak ve şuan maddi olarak sıkıntılı bir düğün arefesinde olarak sana ufak tefek şeyler söyleyim.
1 - patronunun sana iş bakma ihtimali SIFIR. hazır bedava çalışan bir eleman var yanında, onu başkasına kaptırmaz. 2.5 sene işsizlik çekmiş biri olarak söylüyrum lütfen kendiniz için kendiniz iş bakın.
2 - 3 sene bu adam 1800 lira kredi ödeyecek ve kalacak eline 1600 lira. bu arada babası hala çalışıyor ve para almıyor sanırım o da nasıl oluyorsa ayrı bir saçma yani) yine ailesine gönderecek. çünkü ailesinin geçinecek parası yok. bu evlenseniz de böyle devam etmek zorunda üstelik, çünkü babası para kazanmıyor( cidden anlamıyorum bu nasıl mümkün olabiliyor)
3 - ailesini tabiki aç bırakamaz, ihtiyaç durumunda göndermek zorunda eyvallah. ama hala 100bin kredi istese veririm onlar benim kanım demesi mantıklı değil ve üzgünüm malesef erkek arkadaşınızda mantık namına hiçbişey yok. eğer dese ki sana, ailemin ihtiyacı olunca göndermek zorundayım ama onların yaptıkları hoşuma gitmiyor, çok hesapsız harcıyorlar. ama ben dengeyi kuracağım vs, o zaman umut var derim ama şuan malesef umut yok.
4 - es kaza siz iş bulmadan şuan ki borçlarla evlendiniz diyelim, 1600 lira ile hem onun ailesine hem kendi evinize bakmak zorundasınız ve gördüğüm üzere hep yokluğu siz çekeceksiniz ailesi var tarafını görecek hep onun.
5 - nacizane tavsiyem 3 sene bu borç bitene kadar evliliği gündemden çıkartın. gözlemleyin bu süre içerisinde başka borç yapacak mı kredi çekecek mi diye. eğer aynı düzen devam ederse bence artık düşünecek bişey kalmamıştır. beceremiyordur bu adam bazı şeyleri ve yeterince olgun değildir. eğer başka kredi çekmezse siz de iş bulmuş olursunuz zaten o zaman yapabilirsiniz herşeyi.
umuyorum sizler için hayırlısı olur.
Aynen bende dediğin gibi yapmayı düşünüyorum kafaya tak tak nereye kadar...
2-3 ay beklerim baktım bişeyleri yoluna koydu tıkır tıkır kredisini ödüyor hesabını kitabını yapıyor 3 yıl sonra evleniriz zaten doğuda 500 lira gibi fazlasıda olacak haziran da gidiyor.
Onları hep değerlendirmeli
Bana dedi ki artık babamda bişeylerin farkında o kadar borç var elde avuçta bişey yok diyo artık herkes ona göre davrancak bişeyler yapıcaz artık dedi
Onu gerçekten seviyorum ona değer veriyorum ama bu sekilde evlenmem. ailesine para göndermesin demiyorum ama herseyinde bir sınırı var.
Dün arkadaşımla konuştuk ünv.den evlencek yaza 5200e yatak odası takımı aldım diyor içim cız etti bian, evlenirken benden mutlusu olmayacak ve ben bu hesabın kitabın içine düşmek istemiyorum.
Dediğim gibi yakında kendini belli eder , ben ona biriktir dediğimde sen önce babana söyle bunları düşünme diyo laf sokuyo o yüzden ben söylemeden bişeyleri düşünüp yapsın artık yapmıyosa cidden ayrılcam

konu sahibi çok toy ya nedense çok üzüldüm,durumun vahametini anlatamadık bir türlü çok pişman olacak çok o zaman demişlerdi diyecek ayrilmazsa.
Hayır hayır ben gerçekten durumun ciddiyetinin farkındayım ama bu kredi de kendini belli eder tam anlamıyla diye düşünüyorum baktım ki güzel güzel ödüyor haziranda doğuya gidecek 500 lira fazlası olacak örneğin onuda kenara atar banada derki bizim için yapıyorum, eyvallah
Ama ailem de ailem diye sızlanmaya devam ederse ayrılcam kesnlikle bende biliyorum evlendiğimizde diğer türlü sıkıntı olacagını

Kuzum sana anlatamadığımız şu üc yil boyunca zaten birikim yapamayacak bu adam üç yıl sonra yeni kredi çekmeyeceği ne malum ki bu üç yıldan sonra evlenebilmek icin de yine borca girecek oyhh nasıl anlatsak bilemedim ki.Neresinden tutsam elimde kaldı kisaca çekeceğin cok .Yazık olacak o üç senene sadece.

Aynen bende dediğin gibi yapmayı düşünüyorum kafaya tak tak nereye kadar...
2-3 ay beklerim baktım bişeyleri yoluna koydu tıkır tıkır kredisini ödüyor hesabını kitabını yapıyor 3 yıl sonra evleniriz zaten doğuda 500 lira gibi fazlasıda olacak haziran da gidiyor.
Onları hep değerlendirmeli
Bana dedi ki artık babamda bişeylerin farkında o kadar borç var elde avuçta bişey yok diyo artık herkes ona göre davrancak bişeyler yapıcaz artık dedi
Onu gerçekten seviyorum ona değer veriyorum ama bu sekilde evlenmem. ailesine para göndermesin demiyorum ama herseyinde bir sınırı var.
Dün arkadaşımla konuştuk ünv.den evlencek yaza 5200e yatak odası takımı aldım diyor içim cız etti bian, evlenirken benden mutlusu olmayacak ve ben bu hesabın kitabın içine düşmek istemiyorum.
Dediğim gibi yakında kendini belli eder , ben ona biriktir dediğimde sen önce babana söyle bunları düşünme diyo laf sokuyo o yüzden ben söylemeden bişeyleri düşünüp yapsın artık yapmıyosa cidden ayrılcam

en azından sen mantıklı düşünüyorsun. ikiniz de hayalperest olsanız durum çok daha zor olurdu sizin için.
bu sene içerisinde nasipse evlenmeyi düşünen biri olarak ve sevgilimin maddi durumu çok iyi olmadığı için herşeyin olabilecek en uygun fiyatlarına bakmaya çalışıyorum. yatak odası, yemek odası ve salon en uygun fiyatla 10 - 12 bin arası bir fiyatla olabilir. beyaz eşyalar + tv de nerden baksan en az 7 - 8 bin. daha sırf ev eşyasının en temel parçaları 20 bin etti bile. bunun dışında mutfak eşyaları, ev tekstili vs var ki o kısmın gerçekten sınırı yok. tabak - çanak - örtü kombinasyonları da birkaç bin tutuyor. 3 sene içerisinde kendini tutar da borcunu kapatırsa, sen de bu arada iş bulup tabak çanak kısmını halledersen geri kalanı çalışan iki insan rahatlıkla halleder.
ama lütfen sen patronuna güvenme ve kendi işini kendin araştır. adam bedava çalışan bulmuş, kaçırmaz onu, seni kullanır. yaptırma bunu kendine.

Diğer yazdıklarınıza gelince bende para mutsuzluk getirir dusuncesindeyim ama sevgilim bunu paraya tamam etmek olarak adlandıriyor anlayamadigim biçimde o kadar borç icinde bile benim kadar strese girmiyor ben onu daha çok düşünüyorum ne yapacak nasıl üstesinden gelecek diye. O yeter ki huzurumuz olsun çalışıp kazanıyorum para ne ki huzurun sağlığın yanında diyor

Evet canım para mutsuzluk getirir. E sevgilin de para kalmasın diye kredi ödüyo. Ne mutluluk. Daha neyi kafana takıyosun? Hem parasız çok güzel evlenilir yani. Sadece nikah için (ben evlenirken) 60tl ödüyosun. Ohh mis. 60 tl yani az para. Çok mutlu olursunuz.

Kuzum sana anlatamadığımız şu üc yil boyunca zaten birikim yapamayacak bu adam üç yıl sonra yeni kredi çekmeyeceği ne malum ki bu üç yıldan sonra evlenebilmek icin de yine borca girecek oyhh nasıl anlatsak bilemedim ki.Neresinden tutsam elimde kaldı kisaca çekeceğin cok .Yazık olacak o üç senene sadece.
Anladım demek istediğinizi, ne bileyim belki birşeylerin farkına varır diye düşünüyorum bende işte offf o kadar sıkıldım ki düşün düşün

Biraz saf gordum sizi
Saf değilim sadece onu sevdiğim için hep üzmekten çekindim
Sonuç olarak da böyle düşündüklerimi söyleyemez hale geldim saf olsam o hadi evlenelim diyince geç evleniyoruz derim neyin ne olduğunu bilecek kadar anlıyorum birşeyleri, benimki hep bi umut işte

Konu çok uzun
Ortada fol yok yumurta yok sen adamın maaşının her kuruşunu hesaplıyorsun
Ailesine destek olur tabi aynı evde yaşıyorlar

Onca hesap kitaptan sonra 100-150 de komik geldi
Her ay bir çeyrekse sorun, siz sözlendikten sonra her ay bir tam koyar o süreyi kamufle edersiniz
Ama sevgilim benden para istese soğurdum, bende ondan istemezdim aynı zamanda

İşe girsen asgari ücret bile olsa 1300 eder, sevgilinden 8-9 aylık 150 TL yi 1 ayda biriktirirsin

İyi akşamlar hanımlar
Eski konularımdan beni az çok hatırlayanlar için söylüyorum sevgilimle arayı düzelttik şükür iyiyiz.
Şimdi ki konuma gelecek olursak sevgilim yüklü miktarda kredi ödüyor 3 yil oldu meslege baslayali polis memuru, onu tanıdığım günden beri kredi ödüyor genel anlamda ailesi için çekti.
Ailesinin durumu pek iyi değil babasi çalışıyor ama maaş alamıyor sigortam olsun ödeniyor patronlar belki toparlar diye işten de çıkmıyor başka işte bulamıyor bu yüzden onlar sıkıştikca sevgilim onlara destek oluyor 3 e 5e bakmadan. Herşey iyi hoş güzel ama böyle de sevgılım battikca battı maddi anlamda toplamda aylik 2000 lirayı geçiyordu ödediği kredi parası 3-4 tane kredi ödüyordu.3 yıldır sürekli kredi cekiyor sonra onları öderken hiç eline para kalmıyor kredi kartına borclaniyor maasindan eksiye düşüyor sonra onlari kapatmak icin tekrar gidip kredi cekiyordu.
Nihayet 2017 ocak ayında yani 9 ay sonra aylik 1300 liralık olan buyuk kredi odemesi bitecekti o parada cebine kalacaktı ben bizim için birikim yapar yada kendi için birseyler yapar bi araba falan alir belki diye sevinirken geçen gün yine bi kredi çekti.
48 bin lira çekti geri odemesi 63 bin duyduğum da şok geçirdim iyice sıkışmıştı resmen patlamışti bu ay tek carem son carem buydu dedi ne dicegimi bilemedim ama bişey de demedim 3 yil boyunca aylik 1800 ödeyecekmis borclarimin hepsini bir araya topladım sağa sola olan bütün borcumu kapattım hayatım artık tek ödemem var oda bu kredi geri kalan parada bana yeter dedi 3400 maaşı var ama kira da ödüyor sigarası da var. Biliyorum ki yine ailesine falan göndermesi gerekecek bende hayatım güzel yapmışsın ama ne olursun artık bizim için de bişeyler yapalım dedim seneye evlilikten söz ediyor bu borcla nereye evleniyoruz. Çok borcumuz var diyince kızıyor bana senin için herşey para mı eşya mi falan diyor.
Bide bu maddi konularda bi türlü anlasamiyoruz ben ne desem yanlış anlıyor çok hassas bizim için bişeyler yap diye konuya girdim sonrada evlenirken zorlancaz sen daralcaksin falan diyince sen bunları düşünme hayatım birlikte olalım üstesinden geliriz hersey halledilir diyor ben konustukca paragöz konumuna düşüyorum o kadar üzülüyorum ki anlamıyor beni.
Her neyse bu arada bende çalışmıyorum keske calissam da İsim olsa da bizim için para biriktirebilsem...
Benimde aklıma şöyle birsey geldi sevgilim para biriktiremeyecek biliyorum , bana para gönder ben biriktireyim desem illa bi bahane bulur kesin yada yanlış anlayabilir ben biriktiremiyor muyum der diye çekiniyorum. Utanıyorum da biriktir demeye...
Bugüne kadar onunla kendi aramızda hiç para sakinmadik birbirimizden bende varsa benden onda varsa ondan. Bana para lazım diyip de çok mecbur kalmadıkca hic ondan para istemedim zaten istemezdim de ihtiyacım olduğu an zorla verir.
Ama artık her ay hayatım param yok ihtiyaçlarım var alamıyorum falan desem de ondan 100-150 lira kadar para istesem sonra da o paralarla küçük altın alsam biriktirip kötü mü etmiş olurum saçmalıyor muyum sizce ?
Artık birisinin birseyler yapması lazım bende yok olsa kendi parami biriktiririm, sevgilimin de hiç huyu değil para biriktirmek hatta biriktirmeyi geçtim umarım elinde kalan parayla gecinebilir diye düşünüyorum.
Her ay ondan öyle para istesem biriktirsem eminim ki yarın öbür gün ihtiyacı olacak o zaman çıkartıp veririm kimseye muhtac olmamis olur az da olsa önune gelir destek olur biriktirdigim yada ihtiyacı olmasa bile ikimiz için ufak da olsa birikim yapmış olurum.
Nasıl isticem onu da bilmiyorum ama ondan önce sizce yanlış mı yapmış olurum böyle birşeye giriserek ? Hiç karismamak en iyisi mi yoksa ?
Sen de evde oturcağına çalış diyenler
Konu uzamasın diye yazmadım ama eleştiri aldım fazlaca Ünv. Geçen sene bitti bi muhasebe bürosunda is öğrenmek amaçlı çalışıyorum sadece yol parası veriyorlar herkes tecrübe istiyor bende alanımda kendimi geliştirmek için böyle bi işi kabul ettim elimden geldiğince birseyler yapmaya çalışıyorum.

bence saçma.
gelin ata binmiş ya nasip demiş ve sevgilisiniz sadece, aranızda söz bile yok. neye güvenerek elin adamının parasını alıp biriktireceksin? bir de her ay maaş alır gibi borç mu alacaksın? ee hani geri ödemiyorsun derse birgün sevgilin, ki bahsettiklerine bakılırsa bir günü diğerine uymayan biri.
ayrıca evlenmeye bu kadar meraklı görünmek iyi değil bence. madem seninle evlenmek istiyor, beyefendi çabalasın biraz. ayrıca böyle erkekler evlenince de önce ana babasının ihtiyacını giderir, kalan parayla ne halin varsa gör der eşine, hem paragöz hem müsrif olursun. bir de borç alırsan dolandırıcı olma ihtimalin var.

öncelikle kendinize sigortalı ve maaşlı bir iş bulun, iş veren bulmuş bedava elemanı stajyer gıbı calıstırıyor ve senın için iş baktıklarına falanda inanmıyorum neden bedava iş yapan elemanı başkasına kaptırsın ki....???
ikinci olarak sevgiliniz belliki ailesine fazla düşkün ve borcunu borçla kapattıgından açıldıkça açılmış,o borcun birmesi için en az 1 yıl kendini sıkıp ekstra hiçbir harcama yapmadan minimum düzeyde yaşantısına devam etmesi lazım ki borç kapansın maaşı eline kalsın..
hem bu koşullarda zaten evlenemezsiniz, siz çalışmıyorsunuz, onun maaş krediye kalanda ev masraflarına gider..
ee zaten onun aılesınden bırsey gelmeyecek bu çok aşikar, sizinkilerde tek başlarına ne kadarını karşılayabilir muallakta...
para isteme kısmına gelincede eşim bile olsa istemem ki sizin aranızda ciddi birşey yok , seninle evlenmek isteyen adamın bunu kendinin düşünmesi lazım...
ama ben onunla evleneceğim ve bu borçlardan kurtulmak istiyorum dersen o da bu fıkrıne onay verıyorsa al karsına konus, evlenelım dıyorsun ama para olmadan yuva kurulmuyor bunn evi-eşyası-takısı-gelınlık-damatlık-dugn masrafı vs derken mınımum duzeyde 30.000 tl ye ıhtıyacınız var.
bırde bunun sonra faturası yeme ıcmesı kısısel masrafları var....
bu koşullarda evlenemyız, hadı kuru nıkah kıydık evlendık dıyelım gecınemeyız ve buzamanla aramızda sorunlara yol açar deyın, kararını kendısı versın sızde ya tamam ya devam moduna gecın...

X