Sevgilimden Para İstemeli Miyim ?

Canım yorumları okumadim da kim ne düşünüyor bakmadan yazıyorum belki tezattir Söyleyeceklerim. Ama bu sevgiliden para isteme konusu bana hep ters gelmiştir niyet ne olursa olsun çok istiyorsan birikim yapmayı ise gir kendin biriktir seni birikim yaparken görünce o da sevklenir biriktirir belki ama direk istemek ondan biseyleri beklemek hoş değil bence

Krediyle ev mi döner yaa evlenince para yağmayacak ya gökten gene seninki yapacak, en son düşünülecek şey ne demek aileler öğrenince istemeden başlıyor işte masraf çiçek çikolata yüzük alışveriş düğün eşya, ailesine gelince ilk düşünüleçek şey oluyo ama para

Ay şaka gibi cidden, evlenirsen ve konu acarsan hakettin dicem hiç kırılma yani

Bana ister çalış istersen çalışma ben senin her türlü arkandayım yanındayım ben sana bakamıcak mıyım diyor.
Aile konusuna gelince en basından beri söylüyor zaten ailemin ihtiyacı olduğunda onlara maddi manevi destek olmak benim boynumun borcu aynı sekilde senin ailenede öyle para önemli değil önemli olan huzur mutluluk sağlık diyo o böyle diyince ben de sürekli para hesabı yapan biri olarak görünüyorum
bunlar boş laflar onun ailesinden sizin ailenize sıra gelmez hem nedense hep erkek anancıklarının babacıklarının ihtiyacı olur
onun babasında iş olsa evlenencek yaşda olan oğlunu bu kadar borca sokmaz
babası ne yanı yatalak mı hasta mı ?
eli iş tutmuyor mu
ne yapıyorlar bu kadar parayı ?
bunlar da kesın var bi iş

yanı basbaya size diyor ki evlendıkten sonra da bu düzen boyle gidecek ben anama babama bakarım dıyor
siz çalışsanız da calısmasanız da eşinizin ailesine kendınızden kısıp para göndermeyi kabul edecek mısınız?
ya sizin ailenizin hiç mi değeri yok ?
ben olsam evlenip de elalemin anasına babasına bakacagıma evlenmem kendi anama babama bakarım

Doğru demiş birlikte karar vericez demesine de bakma o.adam memleketine gidecek, sen bi yorumda polisler psikopat oluyo demiştin bende sana tepki göstermiştim, adamın psikopat olduğunu bile bile evlencen kendini yakacan ya helal valla ne diyim
Evet hatırladım... Zaten böyle sorunlar varken evlenmem ben sadece bizim için birşeyler yapalım istiyor oda ilk önce ailene söyle gerisine karışma madem bişey yapmak istiyosun önce babanla konuş diyo bende şu durumda asla babama söylemem.
Zaten 3 yıl boyunca hiç evlenmem o kadar borcu varken. Bu çektiği kredi gerçekten sondu eğer bundan sonra gidip yine ailesi için kredi çekerse bizim için birseyler yapmaya çalışmazsa artık benimde umrumda olmayacak hatta para için ayrıldı muahbbeti yapacaklar. Ailecek biz paraya tamak etmiyoruz maddiyat önemli değil diyorlar ama sürekli parayla haşır neşir içindeler

Bu kadar kişi yazmış bende aynısını yazıcam, ne bu Ada'm evlenilecek bi Ada'm ne de aile gelin gidilecek bir aile.. Yıllardır kredi borcu ödemek ne ya, kız kardeşi kaçıp gittiyse bu çocuğa ne , ne alaka yani onun için de ayrı kredi çekmek... Baba diyo ki araba alalım ben ödicem onu da sevgiline atıyo sonra, bunlar Nası bir aile sürekli oğullarını sönürüyolar, hiç mi birikim yapmamışlar da sürekli borç içinde yüzüyorlar, ne kadar sevsem de benim için direk ayrılma sebebidir ailenin olumsuz olması

Evet maalesef maaşsız çalışıyorum, biliyorum çok saçma inanın benimde hoşuma gitmiyor bu durum burda ki çalışanlardan hiç bir farkım yok onlarla aynı saatte gelip gdiyorum
Zaten herkes alşmış beni mahcup etmeye burdakiler de süreki kimse durupta sana iş anlatmaz iş öğretmez bak sen sanslısın biz burda sana herseyi öğretiyoruz.
O zaman bile utanıyorum
git kardeş asgari ücrete biryere gir en azından sigortan
yatar 3-5 eline birşey geçer...

burdaki konuları güzel güzel oku bak nasıl kavgalar çıkıyor aileye yardım aileye kredi aileye destek yüzünden.
polisim 3500 maaşım var diye dolaşmasın ortalıkta 1800 kredi boynundayken o bir asgari ücretli .
benim eşim de polis yok öyle bol bol harcama .
üstelik benim maaşımda onun kadar bir araba almak bir kredi çekmek için oturup kırk hesap yapıyoruz.
senin sevgilinin sorunu parayı çok hafife alması .
bak sana küçük bir hesap yapayım kalan 1700 ile en ucuz evde 500 kira versen en az 200 doğalgaz 100 elektrik 30 su 60 tl ikinizin faturası 20 tl aidat polsiin öğle yemeği yok 5X26=130 tl yemek parası gerisi mutfak giyim ulaşım evlenirsen durum bu.
ha burda neresiyle düğün yapıp neresiyle takı takacak çekti bir kredi daha 500 tl ayda ödedi bildiğin aç kaldınız.
konu sahibi saf olma ayda 150 tl kırpmayla (ki resmi hiçbirşey adam sana neden para versin) düğün olmaz.
bu aileden yakanızdan düşmez sen de kavga dövüş pişmanlık.hep fedakarlık istyen eş çalışırım ben de dersen daha çok borca giren bir adam olacak.
bir kere aile anlayışsız.
ikincisi sevgiline kredi çekmek borç yapmak kolay.
otur düşün taşın acele etme.
Doğru benim sevgilimin sorunu parayı hafife alması, bende sürekli hesap yapıyorum şuanda bile öyle 1800 kredi ödüyor geri 1600 kalıyor ev arkadaşlarıyla kalıyo 500 ev masrafları tutsa 300 sigara 200 yemek de kaldı 600 ee başka hiç mi ihyiyacı çıkmayacak ailesinin yanına yine gidip gelecek geçtim evlenmeyi bekarken bile bu devranı nasıl döndürecek diye sürwekli onu düşünüyorum Allahtan haziranda doğuya gidiyor da belki biraz birikim yapar diye hevesleniyorum

Evet hatırladım... Zaten böyle sorunlar varken evlenmem ben sadece bizim için birşeyler yapalım istiyor oda ilk önce ailene söyle gerisine karışma madem bişey yapmak istiyosun önce babanla konuş diyo bende şu durumda asla babama söylemem.
Zaten 3 yıl boyunca hiç evlenmem o kadar borcu varken. Bu çektiği kredi gerçekten sondu eğer bundan sonra gidip yine ailesi için kredi çekerse bizim için birseyler yapmaya çalışmazsa artık benimde umrumda olmayacak hatta para için ayrıldı muahbbeti yapacaklar. Ailecek biz paraya tamak etmiyoruz maddiyat önemli değil diyorlar ama sürekli parayla haşır neşir içindeler
birde 20 yaşındaymışsın boşver sen önce kendini garantiye al koca kaçmıyor ya...ne işin olur evlenme hele böyle birile hiç evlenme

Bu kadar kişi yazmış bende aynısını yazıcam, ne bu Ada'm evlenilecek bi Ada'm ne de aile gelin gidilecek bir aile.. Yıllardır kredi borcu ödemek ne ya, kız kardeşi kaçıp gittiyse bu çocuğa ne , ne alaka yani onun için de ayrı kredi çekmek... Baba diyo ki araba alalım ben ödicem onu da sevgiline atıyo sonra, bunlar Nası bir aile sürekli oğullarını sönürüyolar, hiç mi birikim yapmamışlar da sürekli borç içinde yüzüyorlar, ne kadar sevsem de benim için direk ayrılma sebebidir ailenin olumsuz olması
Benim içinde büyük korkular var bu yüzden ama olayın ciddiyetini anlaması için tepki gösterdiğimde bile sana inanmıyorum yazıklar olsun ne yani bu para sevdası sen rahat hayat istiyosun bazen evlilik sıkıntıları da bişrlikte göğüslemektir falan diye konuşma yapıyor utandırıyor beni

Doğru benim sevgilimin sorunu parayı hafife alması, bende sürekli hesap yapıyorum şuanda bile öyle 1800 kredi ödüyor geri 1600 kalıyor ev arkadaşlarıyla kalıyo 500 ev masrafları tutsa 300 sigara 200 yemek de kaldı 600 ee başka hiç mi ihyiyacı çıkmayacak ailesinin yanına yine gidip gelecek geçtim evlenmeyi bekarken bile bu devranı nasıl döndürecek diye sürwekli onu düşünüyorum Allahtan haziranda doğuya gidiyor da belki biraz birikim yapar diye hevesleniyorum

bir de sigara var yani .
hiç yetmez sen bulur buluşturur makarna mervicmek yersin adam bir kalemde ailesine yardım eder.yerim sevgiyi dersin çocuğum var boşanamıyorum dersin.dersin de dersin yani.
20 yaşındaymışsın ya bu yaşta evlenmek ne bu kadar sorumluluğu almak ne.
hedefin kariyer olsun evlilik olur nasılsa .
sevgiline de ki borç gırtlaktayken baban arabayı satsın katkı olur biraz de bakalım cevap vermeden ağzına sorunu nasıl da tıkacak.ayrıca babasına bunu teklif bile edemeyecek delireceksin.

krediyi krediyle kapatıp düze çıkan kimseyi görmedim.üstelik arada düğün yapılıp, ev düzülecek.
bu aile bu düzene alışmış,bu şekilde sürmesini ister. vermezseniz de gelinin yüzünden derler, sizden kötüsü olmaz.

bir de sigara var yani .
hiç yetmez sen bulur buluşturur makarna mervicmek yersin adam bir kalemde ailesine yardım eder.yerim sevgiyi dersin çocuğum var boşanamıyorum dersin.dersin de dersin yani.
20 yaşındaymışsın ya bu yaşta evlenmek ne bu kadar sorumluluğu almak ne.
hedefin kariyer olsun evlilik olur nasılsa .
sevgiline de ki borç gırtlaktayken baban arabayı satsın katkı olur biraz de bakalım cevap vermeden ağzına sorunu nasıl da tıkacak.ayrıca babasına bunu teklif bile edemeyecek delireceksin.
Araba kaldı mı diye sormuyorsunuz ki hiççç, çoktannn satıldı.
Parası da parçalandı gitti 2-3 sevgilim harcadı borçlarını kapattı maaşı eksiye düşmüşyü 2-3 babası harcadı evin faturaları falan duruyormuş alışveriş yapmış bişeyler bişeyler işte... Geri kalanı da nereye gitti bilmyorum ama sorunca hep ihtiyaca gitti lazım oldu deniyor

krediyi krediyle kapatıp düze çıkan kimseyi görmedim.üstelik arada düğün yapılıp, ev düzülecek.
bu aile bu düzene alışmış,bu şekilde sürmesini ister. vermezseniz de gelinin yüzünden derler, sizden kötüsü olmaz.
İşin komiği ne biliyo musunuz ailesi o kadar sık para istemez, maaş alamadık sıkıntımız var oğlum kusura bakma kredi borcunu gönderemiyoruz diyorlar zaten sevgilimde 2 güne onlara para gönderiyor evlerine gidip alışveriş yapıyor ailesi hep para biizm evde konuşulacak en son şey maddiyat önemli değil muhabbeti yapıyor.

Aile birbirine oynuyor sanırım. Hicbiri icin para önemli değil ama surekli de paramız yok odeyemedik oglum diyorlar. Sonra da o cocuk gonderiyor tabi. Ama sorarsan para konusulacak sey degil. Madem oara önemli degil kacan kiza ne diye o kadar masraf yapildi, o araba neden alındı? Anne neden çalışmıyor biyerde? Baba neden 2 is yapmiyor?
Yani herkesin polis oglu yokki,maasi yatmayan bir iste çalışıp da oglunun yardimi olmayan birsuru aile var onlar ne yapıyor

Aile birbirine oynuyor sanırım. Hicbiri icin para önemli değil ama surekli de paramız yok odeyemedik oglum diyorlar. Sonra da o cocuk gonderiyor tabi. Ama sorarsan para konusulacak sey degil. Madem oara önemli degil kacan kiza ne diye o kadar masraf yapildi, o araba neden alındı? Anne neden çalışmıyor biyerde? Baba neden 2 is yapmiyor?
Yani herkesin polis oglu yokki,maasi yatmayan bir iste çalışıp da oglunun yardimi olmayan birsuru aile var onlar ne yapıyor
Annesi rahatsız gecen sene pastane de çalıştı 8 ay kadar kocası yine maaş alamıyordu.Sonra kadın bırakmak zorunda kaldı
Ya bide çok ağlıyorlar telefonda sevgilime illaki samimilerdir oğlum hiç bişey yapamıyoruz senin için, senide dibe çekiyoruz diye
O zaman sevgilimde başlıyo ağlamaya olur mu öyle şey anne babası siz iyi olun yeter para kazanılır borç ödenilir Allah sizi başımdan eskik etmesin diyo
Böyle konuşmalar arada dönerkken hadi ailene gönderme birazda bize biriktir diyemiyorum

Araba kaldı mı diye sormuyorsunuz ki hiççç, çoktannn satıldı.
Parası da parçalandı gitti 2-3 sevgilim harcadı borçlarını kapattı maaşı eksiye düşmüşyü 2-3 babası harcadı evin faturaları falan duruyormuş alışveriş yapmış bişeyler bişeyler işte... Geri kalanı da nereye gitti bilmyorum ama sorunca hep ihtiyaca gitti lazım oldu deniyor

arkana bakma kaç neyle suçlandığının ne önemi var ister paragöz desin ister vefasız desin.sen 20 yaşında bunun yanlış olduğunu biliyorsun kocaman ana baba düşünemiyor.

Annesi rahatsız gecen sene pastane de çalıştı 8 ay kadar kocası yine maaş alamıyordu.Sonra kadın bırakmak zorunda kaldı
Ya bide çok ağlıyorlar telefonda sevgilime illaki samimilerdir oğlum hiç bişey yapamıyoruz senin için, senide dibe çekiyoruz diye
O zaman sevgilimde başlıyo ağlamaya olur mu öyle şey anne babası siz iyi olun yeter para kazanılır borç ödenilir Allah sizi başımdan eskik etmesin diyo
Böyle konuşmalar arada dönerkken hadi ailene gönderme birazda bize biriktir diyemiyorum

Ama anlamadm ki gercekten. O halde sevgilin suan kendi borclarini kapatmaya ugrassın. Eve gidince de daha normal alisveris yapsin, toptancidan alsn mesela alacaklarini.
Borclarini kapattiktan sonra devam eder para yollamaya. Hatta anlasirsiniz ayda 500-600 bisey gönderirsiniz yeter herhalde.

Aileye elbette yardim edilmeli ama ne biliyim evliliginizu nedne düşünmüyor ki

Benim içinde büyük korkular var bu yüzden ama olayın ciddiyetini anlaması için tepki gösterdiğimde bile sana inanmıyorum yazıklar olsun ne yani bu para sevdası sen rahat hayat istiyosun bazen evlilik sıkıntıları da bişrlikte göğüslemektir falan diye konuşma yapıyor utandırıyor beni
Ya sen niye bu kadar tepki veriyorsun ki. Çocuğun anası babası seni kadar düşünmüyor oğullarını. Bu parayı nasıl ödeyecek demiyor. Sen daha 21 yaşındasın. Bu yaşta sevgili derdine düşme. Kendi hayatını kurtarmaya bak. Ona endekslenme. İş bul sınavlara gir kendini kurtar. Bırak naparsa nasıl ödersin ödesin.

Çocuğun anası babasına bakacağına kendi ana babana bak. Babanın dizinin dibinde tok otur. Gidip evlenip de çile çekme. Sana bu kadar kişi yazıyoruz. Herkesin tecrübesi var. Biraz da olsa kulağına küpe olsun.

kim para benim için önemli değil diyosa yalan söyler, memlekette adım atmak bile parayken hele ki evlenmek ev geçindirmek gibi şeylerde para olmazsa olmaz. bin tl maaşla bırak sana bakmayı kendini bile geçindiremez o varsın para için bıraktı desinler inceldiği yerden kopsun insanın borcu varken ne dirliği oluyo ne huzuru oluyo. ki senin sevgilin de sorumsuzun biri gibi görünüyo

X