Sevgilimden Para İstemeli Miyim ?

Güya evlenme niyetinde olan adama sen diyosan bizim için de birseyler yap diye o baştan sıkıntı zaten,hep sen mi dürteceksin,birsey yapmamasının nedeni cidden evlenmek istiyosa bile yarım yamalak evlenmek istemesi başka hiçbir açıklaması yok

Ayrıca bu adamın şark görevi yok mu anasıgilin orda nasıl yaşayacak, benim eşim de polis 20 yaşında göreve başladı,ailesi ile yaşadığı için elbette her ay parada verdi 500 600 700 neyse, asla birsey demedim dediğim tek şey: hesabını yap, evlenene kadar 6 sene bu parayı verdi, biz nişanlıyken ailesi kredi çekmesini istemiş kabul etmemiş, çünkü artık bana karşı da resmen sorumluydu, şimdi evimizin kredisini ödüyoruz 60 aylık kredinin 30u bitti bile

Böyle saçmalık olamaz. Ayda 150 tlyle 1 senede evin sadece televizyonunu alabilirsiniz. O kadar birikim yapmak istiyorsanız adam akıllı bir ise girin. Üniversiteden mezun oldunuz diye ille de o mesleği yapmak zorunda değilsiniz (ücretsiz calistiginiz için soyluyorum). Evlenmek istiyorsanız ve paraya ihtiyacınız varsa hiç değilse girer kasiyerlik yapar,sevgilinizden aldığınız paranın kat kat fazlasını biriktirirsiniz. Evlendikten sonra da kendi mesleğinizi yaparsınız. Ben hic bir sey yapmayim adam biriktirsin diye bir düşünce olabilir mi ya ?

okurken utandım ya. oldu olacak maaş kartını elinden alın da adama harçlık verin. oturduğunuz yerden bizim için bişeyler yapsın deyip duruyosunuz ama siz ne yapıyosunuz merak ettim.

Şu yazdıklarından şunu anladım. Adam fazla rahat sende fazla pimpiriklisin.
Kesinlikle sevgilin de ailesi de problemliler. Nasıl bir aileyse oğullarını sürekli borca gocunmadan sokmuşlar. Şu zamanda 60 bin az para mı allah aşkına. Hepi topu bir polis bu ve de bekar. Yarın evlenmeye kalktığında ailesi yine bir şey yapmaz yine tüm düğün vs borcu size kalır.Bu adamla evlenirseniz burnun borçtan çıkmaz.
Sende fazla pimpiriklisin. Daha sevgilin olan adamdan para isteyip biriktirmek nerede görülmüş? Saçmalıyorsun.
Sen böyle ortada fol yok yumurta yokken para biriktirmeyi düşünecek kadar pimpirikliyken, o ayda üç dört kredi ödemeye çalışacak kadar rahatken biraz zor olur sizin iş otur iki kere düşün derim

siz bu gidişle evlenemezsiniz, evlensende inan bana borçtan popişi kurtaramazsın... çünkü aile alışmış hep yolla para bitti oğluşum diyecekler..

Ona kalsa bugün evlencez sürekli bana evlenelim söyle Ailene en azından ciddi bi adım atalım nisan takalım diyor bende evlenelim dediğinde ona dedim ki bak hayatım evlilik kolay değil ikimizin de kenarında 1 kuruş para yok onun ailesinin durumu da belli benimki lerinde, benim düzenli bi isim olsa zerre kadar düşünmem ama zaten çok borcun var ev eşyası düğün taki derken yine borç altına girceksin bende sana destek olamicam bu defa sen çok yükün altında kalcaksin daha erken dedim diye bana hersey eşya mi sende fedakarlık edersin biraz görüyorsun bende de yok dedi . Öyle diyince bende bozuldum gerçekten olmasa hadi bama şunu al bunu al demem ama ailesi istediğinde hiç düşünmeden sürekli kredi cekiyor araba almak için eve tadilat için babasi maaş alamadığı için... 1 gün bile onlara bende de yok idare edin demedi veya onlardan kısmadı bende genç kızım hayallerim var neden sıkıntılar varken evlenelim geç olsun güç olmasın mantığındayim ona kalsa para önemli değil taki gereksiz eşya saçma zaten taşıncaz düğün yapıp milleti mi eglendircez nikah yaparız bizde yeter ki birlikte olalım kavusalim diyo
ozaman hiçbirşey istemeyecek bir kız bulsun kendine...bulabiliyormu bakalım tamam diyelim eşya olmadı hiçmi yemeyip içmeyeceksiniz çocuğun olsa hiçmi ihtiyacı olmayacak boşver sen bunu evliliğe yatkın birini bul yarın birgün evlensen ailemde ailem diyecek bir tip

istememelisiniz.
bu kişi sevgiliniz
nişanlınız değil eşiniz değil
kendiniz bir iş bulup çalışın ve birikiminizi yapın.
nedendir bilmem bir insanın diğer kişinin kazancı üzerinden tasarruf yapmaya çalışması bana hep haddini aşmak gibi görünür.

arada para muhabbeti geçen sevgililikler bana çok garip gelir, kaldı ki her ay ihtiyacım var diyip istemek.. bence sakın böyle bir şey yapma

Şu yazdıklarından şunu anladım. Adam fazla rahat sende fazla pimpiriklisin.
Kesinlikle sevgilin de ailesi de problemliler. Nasıl bir aileyse oğullarını sürekli borca gocunmadan sokmuşlar. Şu zamanda 60 bin az para mı allah aşkına. Hepi topu bir polis bu ve de bekar. Yarın evlenmeye kalktığında ailesi yine bir şey yapmaz yine tüm düğün vs borcu size kalır.Bu adamla evlenirseniz burnun borçtan çıkmaz.
Sende fazla pimpiriklisin. Daha sevgilin olan adamdan para isteyip biriktirmek nerede görülmüş? Saçmalıyorsun.
Sen böyle ortada fol yok yumurta yokken para biriktirmeyi düşünecek kadar pimpirikliyken, o ayda üç dört kredi ödemeye çalışacak kadar rahatken biraz zor olur sizin iş otur iki kere düşün derim
düğün yaparken bi kredi daha çeker oturur birbirlerine bakarlar sonra, 3bin tl maaşı olan adam kalan bin tl ile hem evini geçindirip hem düğün yapıp hem evine nasıl bakabilir

böyle ailelerden de nefret ettim zaten yardım etmek bi yana dursun evlatlarını yolunacak kaz gibi görmek moda oldu, sırf bu sebepten ailesi eşimin evlenmesini bile istemedi abisi bana kredi çek mercedes alayım derdindeydi devir değiştikçe herkes bi acayipleşiyo yahu

çok üzülüyorum valla boyle okuyunca bence konu sahibi millet ne derse desin takmayacak ve ben seviyorum deyıp evlenencek

adam bulmuş kendini çok seven ayrılamayan birini ohh ona göre düzeni götürüyor bence
yok evlenelim kavusalımmış... iyi de neyle kavusacaksınız ? konu sahibi eşya dıyormus hersey esya mı diye cevap veriyomus adam
bu kız nıye ıstemesın nıye merak etmesın sonucta genc kız degıl mı
o eskıdenmiş öyle iki gönül bir olunca samanlık seyranlar

bu adamdan hiç bi hat olmaz ne ailesi için 60 bin tl kredi çekende hayrı var nede ogullarına durmadan bu parayı çektiren ailede hayır var

konu sahibi, siz evlenince boctan kurtulamazsınız üstelik o aileye de bakarsınız yine
millet kendisi geçinemiyor siz birde eşinizin anasına babasına bakarsınız
eşinizin anasına babasına bakacagınıza gırın bı işe çalışın kendi ananıza babanıza bakın

ay lütfen ayrılın bu adamdan bi hayır olmaz bu zaten ailesine adamış kendini
siz öncelikli bile degilsiniz
afedersiniz o buldum bi enayi (sözüm meclisten dısarı) bunu kacırmayım hemen evleneyim diye bakıyor
siz bişe söyleyince de bastırmak için '' her şey eşya mı'' falan diyor her şey eşya degil ama onlar olmadan da olmyor
elalem evinde her şei tam evleniyor sizin ne eksiğiniz var ?
siz neden istemeyeceksiniz ?
hem istediğiniz şeyler de lüks degil yanı yat kat villa istemiyorsunuz
göz boyuyor sakın kanmayın yakmayın kendınızı
bu adamı bırakın daha ıyı bırı cıkar karsınıza

Fedakarlik dedigi ne? Onlardan kistigi yokki? Neyden bahsediyor son cumlede?
Bu fedakarlık etme vs. Cümlelerini 6 ay önce falan kurmuştu en son pazartesi günü görüştük aşkım üstesinden gelebilecegine emin misin bak lütfen bidaha bu duruma düşme, geriye kalan Paranla hiç borca girmeden idare et dedim. Oda tamam aşkım tamam sen merak etme dedi
Onun üzerine artık bizim için birseyler yap olur mu ben zaten maaş alaniy
Fedakarlik dedigi ne? Onlardan kistigi yokki? Neyden bahsediyor son cumlede?
Fedakarlık diye 5-6 ay önce konuştuğumuzda demişti çok büyük kavga etmiştik o zaman , şimdi bu konuyu acınca bana olmaz demiyor olacak hayatım sen niye kafana takıyosun bu kadar ya diyo bende neyle olcak diye düşünüyorum haliyle, ailesinin ihtiyacı olduğunu söylüyor hep sonuçta anne baba onlara gönderme bize biriktir de diyemem ki bunun ayarını onun yapması gerek. Ben aileme söylemedim görüşmek istediğim biri var diye sürekli bunu kafama kakıyor
Ben diyorum ki maddi manevi ikimizde hazır değiliz.
O diyor ki manevi anlamda senin ailen evlenmemiz için ama maddiyat evlenmemize engel değil ki diyo yani ailesine çektiği krediler engel değilmiş

bencede isteme.. zaten birikim yapmak isteyen her şekilde yapar.. oda gönüllü olmaz... zor geçiniyormuş zaten..
akışına bırak.. iş bulduğunda kendin birikim yap ama söyleme sevgiline sakın..
sen nasılsa yapıyorsun diye iyice salar kendini... sana güvenir...

Farkinda olmama gibi bi ihtimali var mi sence?
Esya almayacak dugun yapmayacak eline kalan parayla da gittigi yere kadar gidecek, borca bi kere alismis yine cekecek yine cekecek.
Hadi her seyi gec, butun borclar odendi siz evlendiniz gul gibi gecinip gidiyorsunuz diyelim. Aile yine yapti buyuk bi borc, odeyemedi. Kocan cekecek krediyi. Sen bogazindan kisip baskasinin sorumsuzlugu yuzunden oturacaksin oyle.
Para var, ama sana yok.
Ailem istesin simdi 100bin cekerim. Ama sen istersen sen benim icin paragozsun, esya onemli mi, dugun de onemli degil yapariz nikah. Bu zoruna gitmiyor mu?
Nasil ona karsi bu kadar sakin konusabiliyorsun inan anlayamiyorum.
Utanacak bi sey yok bunda. Cat diye vuracaksin suratina her seyi. Uc kurus parayla nereye gecincez biz diceksin, burada anlattigin gibi anlatacaksin. Adami polyanna mi opmus ben anlayamadim.
Tabiki de zoruma gidiyor ama öyle bi konuşuyor ki ben onu üzmemek için bile kelimelerimi seçe seçe konuşurken sonunda mahcup oluyorum
Tabi sen anlamazsın ailemi beni, senin babanın hep düzenli bi maaşı işi olmuş gelecek ay ne olacak diye düşünmüyosunuz ama benim babamın öyle değil diyo üzülüyo
O an babanda gitsin başka yerde çalışssın o zaman para nerdeyse orda çalışssın diyemiyorum çok ağır olacak diye
Hatta gecen bana dediki aşkım bugün çok mutluyum babamın patronları işleri yoluna koymuş babamın da birimi değişmiş artık 2800 maaş alacak
Bende öyle mi hayatım çok sevindim de bu adamlara da güven olmuyor inşallah verirler paralarını dedim diye tamam kelebek tamam kapat telefonu seninle bişey paylaşıyorum onda bile olumsuz düşünüyosun diye kızdı bana
Ama sonuç ne pazartesi görüştük sevgilimde ailesine de uğradı babasına soruyo babana ne yaptın diğer birime gececktin başladın mı diye yok oğlum ya olmadı orası sıkıntı bakalım aynı yerdeyim maaşları vercez diyorlar bekliyoruz.

Benim esimde bekarken ailesi icin cektigi kredileri odemekten hic birikim yapamadi bende cekme yapma diyememistim Keske deseymisim.tamam yardim etsin yapsinda birazda kendisini dusunsun.evlendigimizde kimse destek olmadi bize yani oylece kalakaldi.yeri geldi kira odeyemedik.sukur 10 yilimiz gecti evimizide a ldik Ama bir kuruslari bile yok.inkar gelindi hep.hayirlisi iyi niyetlisin canim
Ben yapma desem daha zıt gidiyor paracı olduğumu düşünüyor zıtlaşıyor benimle

Benim kardeşimin nişanlısı polisti.annesi babası için devamlı kredi çekerdi aylık bir miltarda yardım yapardı.
Kardeşinin düğününe çok yardım etti.kendi düğün tarihleri dahi belli olmadı 2 yıl kadar bekledi.hep kredim azalsın vs vs.
En son düğün konuşulunca çok zorlanıyorum birşey alamam dedi.kardeşim kendi maaşıyla çeyizini küçük eşyaları aldı.babamda yatak odasını halılarını alacaktı annem bulaşık mak. ben buzdolabını ablam çamaşır makinesini teyzem ocağını anneannem ve dayılarım perdeleri.
Nişanlısı sadece koltuk ve tv alacaktı.inanın alamam dedi.ben kendime pantolon dahi alamam çok borcum var dedi.ha biz bunlara birbirlerini sevdikleri için razı geldik .böyle bir kaç ay daha geçti bir kredi daha çekti babası kaza yapmış.

Ayrıldılar.
İnanın sizde biriktirseniz yardımda etseniz bunun ardı yok.ailenin imf si olmuş.
Ayrıca siz çalışmadan ondan para beklemeniz çok ütopik.nişanlı olsanız belki ama böyle çok tuhaf ve itici.
Siz bir adama demişsiniz iş bak diye o da tamam demiş.el elin eşeğini türkü çağırarak arar.kendiniz bakın bakarım ederim hallederimlere güvenmeyin.
İyi iş bulana dek idare edecek yerde çalışın.markete kasiyer girersiniz adamın gözü tutar veya acil muhasebe işi çıkar muhasebeye alır.kulağınız delik olur.
Evde el işi yapıp satın ve biriktirin emin olun çok daha kaliteli bir hareket bu.

çok üzülüyorum valla boyle okuyunca bence konu sahibi millet ne derse desin takmayacak ve ben seviyorum deyıp evlenencek

adam bulmuş kendini çok seven ayrılamayan birini ohh ona göre düzeni götürüyor bence
yok evlenelim kavusalımmış... iyi de neyle kavusacaksınız ? konu sahibi eşya dıyormus hersey esya mı diye cevap veriyomus adam
bu kız nıye ıstemesın nıye merak etmesın sonucta genc kız degıl mı
o eskıdenmiş öyle iki gönül bir olunca samanlık seyranlar

bu adamdan hiç bi hat olmaz ne ailesi için 60 bin tl kredi çekende hayrı var nede ogullarına durmadan bu parayı çektiren ailede hayır var

konu sahibi, siz evlenince boctan kurtulamazsınız üstelik o aileye de bakarsınız yine
millet kendisi geçinemiyor siz birde eşinizin anasına babasına bakarsınız
eşinizin anasına babasına bakacagınıza gırın bı işe çalışın kendi ananıza babanıza bakın

ay lütfen ayrılın bu adamdan bi hayır olmaz bu zaten ailesine adamış kendini
siz öncelikli bile degilsiniz
afedersiniz o buldum bi enayi (sözüm meclisten dısarı) bunu kacırmayım hemen evleneyim diye bakıyor
siz bişe söyleyince de bastırmak için '' her şey eşya mı'' falan diyor her şey eşya degil ama onlar olmadan da olmyor
elalem evinde her şei tam evleniyor sizin ne eksiğiniz var ?
siz neden istemeyeceksiniz ?
hem istediğiniz şeyler de lüks degil yanı yat kat villa istemiyorsunuz
göz boyuyor sakın kanmayın yakmayın kendınızı
bu adamı bırakın daha ıyı bırı cıkar karsınıza

Ben sana almam demiyorum ki hersey alınacak ama durumumuz sıkışıkken ne gerek var o kadar cok borca girmeye mümkün olduğunca uygun birşeyler alırız yarın öbür gün daha güzellerini alırız kızım ben seni eksik bırakır mıyım adama gülerler polis memuru adamım 3500 lira maaş alıyorum. Yapma Allah askına bunları dert edecek ne var ortada diyo

sen bu adamla evlenirsen başını çok taşlara vurursun demedi deme..adam ailesine mütemadiyen harcama yapıyor, bu hep böyle devam edecek. sürekli sürekli kredi mi çekilirmiş, anlam veremedim. diyorsun ki istesem yarın evlenecek. neyle evlenmeyi ve geçinmeyi düşünüyor acaba merak ettim, sen de çalışmıyorsun. adamdaki mantığa bak. sen borcun var nasıl evlenicez vs deyince seni maddiyatcı metacı olmakla suçuyor, öbür taraftan da ailesine oluk oluk maddi yardım yapıyor. bence ilişkine duygusal değil de akılcı taraftan bak. evlenmeyi yuva kurmayı düşünen insan mutlaka bunun için bir birikim yapardı ufak da olsa. ailesi o kadar mı açıkta kalmış? bahsettiğin paralar az paralar değil. iyi düşün bence..

Ben sana almam demiyorum ki hersey alınacak ama durumumuz sıkışıkken ne gerek var o kadar cok borca girmeye mümkün olduğunca uygun birşeyler alırız yarın öbür gün daha güzellerini alırız kızım ben seni eksik bırakır mıyım adama gülerler polis memuru adamım 3500 lira maaş alıyorum. Yapma Allah askına bunları dert edecek ne var ortada diyo
kesinlikle kanmayın sonradan alınır sonradan yapılır denılen şeyler asla yapılmıyor
bir şey zamanında yapılamıyorsa eğer daha sonra hiç yapılamıyor
tecrübelerimle konusuyorum
o zaman da başka seyler çıkar
illaki birikimi olması şart değil ,ama adam olan adam, önce çektiği kredileri bitirir, daha sonra çıkar sizin babanızın karşısına ister sizi
siz niye once borcla evleneceksiniz ?
resmen gel evlenip borcları beraber odeyelım diyor
siz mesela deseniz ona evlenince ben calısmayacagım diye bi agzını arayın bakalım yine de bu kadar borc varken isteyecek mi sizinle evlenmeyi ?
birde bu konuya kesinlikle acıklık getırın kesın kesın konusun siz evlenikten sonra bu ailesi için kredi çekmeler para göndermeler devam edecek mi ?

yapmayın lütfen yazık edersınız hayatınıza

X