Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

icki icen herkes alkolik mi oluyor bu nasil bir dusunce yapisi
Yukarda bu konuyu açıkladım tekrar tekrar açıklamak istemiyorum.
Biri bir taş atıyor ya da beğenmedim i işaretleyince herkes devamını getiriyor.
Bana ne içki içmiş ya da bağımlı!
Ben de içki içiyorum kimseye alkolik ilişkiyi bitir falan demedim.
Ya kız 20 yaşında 20 hayatının başında! Çocuk alkolü bırakmam demiş ki bırakmasın da başkası için buna bende karşıyım herkesin kendi hayatı.
Kız diyor ben alkol içmesini istemiyorum söylüyorum bırakamam diyor ama yine de sevdiğim için evlenmek istiyorum diyor.
Yaşı çok genç olduğu için farkına varamıyor evlenince bu sorunu büyüyecek ve şikayet etmeye başlayacak.
Mesela ben alkol içse sorun etmem çünkü bende kullanıyorum burda sorun eden kızın ta kendisi!
Şikayet ettiği bir durum var ve seviyorum diye bunu görmezden gelecek ilerde sorun etmeye başlayacak.
Bu kadar net!

Her içki içen alkol bağımlısımı size göre,lafınızı tartında öyle konuşun biraz.
Hanımefendi okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz diye düşünüyorum. Çocuk bana göre alkol bağımlısı değil, konu sahibine göre alkol bağımlısı.
Madem bağımlı evlenmek mi istiyorsun gerçekten diye soruyorum.
Defalarca açıkladım yetti artık.

Alkol bağımlısı ile evlenmek istiyormusun diye siz yazdınız.

Alkol bağımlısı ile evlenmek istiyormusun diye siz yazdınız.
Evet yazdım.
Kız çünkü bunu bağımlılık olarak görüyor ve şikayetçi bu durumdan.
Şikayet ederken evlenmek mi istiyorsun diyorum.
Yoksa bende kullanıyorum, kullanmak istemeyen biriyle benimde evliliğim zor olurdu mesela.
Yaşı küçük şimdi şikayet ettiği şeyin ilerde kendi için problem olabileceğini söylüyorum.
Herkes öyle bir taşlamış ki inanamıyorum yani.

Siz öyle yazarsanız farklı düşünce oluşuyor bu seferde.
Bende alkol alırım eşimde içer,farklı olsaydık olmazdı zaten.

Siz öyle yazarsanız farklı düşünce oluşuyor bu seferde.
Bende alkol alırım eşimde içer,farklı olsaydık olmazdı zaten.
Evet tamda bahsetmek istediğim buydu.
Eşimle bende karşılıklı içiyorum ve bundan keyif alıyoruz.
Kız alkole karşı, çocukta tam tersi keyif alıyor.
Yaş 20, evlenirlerse bu konudan sıkıntı yaşayacaklar.
Demek istediğim bu.
Asla anlaşılmadım.

Bir taraf içmeyince sıkıntı maalesef,buda farklı kültütlrtden kaynaklı oluyor.
En başta yaş olarak o kadar küçükler ki,en önemli sorunlardan birisi.
Aileleri hiç söylemiyorum bile.
Yaşayacağı sıkıntılar o kadar fazla ki bunun farkında değil ileriyi çok fazla göremiyor,hayat tecrübesi yok daha.

Evet kesinlikle öyle.
Aileleri geçtim hadi iki partnerin tamamen farklı olması çok sorun çıkaracak. Yaşları çok ufak çünkü.

Yorum için teşekkür ederim. Son cümleniz işin özeti. Biraz kapalı yazmışım ama işte o yüzden aile istemez. Hayat dizilerde ki gibi değil. Aileler arasındaki maddi fark çok olunca durum başka yöne evrilir. Din olayına gelene kadar başka başka durumlar olur. Olacak iş değil. Ne akla ne mantığa uygun bir durum.

evet o konuda haklısınız ben de öyle düşünüyorum. çiftin tavrı da önemli ama o duruşu sergilemek için yaşlar çok küçük. kız oğlan içmeyecek diyor bir kere baştan. ailem baskı yapar diyor. önce ailesine kendisinin söz geçirebilmesi lazım. kendisinin de o ekonomik-eğitim seviyesine çıkması lazım eğer orada değilse. çünkü saçla kıyafetle de bitmiyor işler. ben istemem mesela aşırı zengin kayın aile. ben alt-orta sınıf çocuğuyum. istesem de onların arasına karışmam için çeşitli yöntemler var, bana uygun olmayan yöntemler. tercih etmeyeceğim hayatlar. gerçi oğlan ne derece zengin bilmiyoruz ama dizilerdeki ilişkiler gerçek olsa bile hayatını söndürür tipten valla insanı hasta eder.

Son düzenleme:
Ben bekarım ama bdv konularından yola çıkarak " bu iş olmaz" diyorum.

Bu iş ancak şöyle olabilirdi; konu sahibiyle sevgilisi benzer ortamda büyüseydi veya konu sahibi 25 yaş üstünde eline ekmeğine almış, ailesinden bagımsız bir hayatı olan , kimseye eyvallahı olmayan , dediğim dedik biri olsaydı ancak olabilirdi, ama tabii bu da kesin değil, bir ihtimal...

Aslinda sıkıntı olmuyor. Benim eşim asla alkol kullanmiyor. Özel günlerde bile içmiyor. Ben içiyorum. Haftada 2-3 defa içerim.
Eşim hiç sorun etmedi. Karşılıklı saygi önemli.

Aslinda sıkıntı olmuyor. Benim eşim asla alkol kullanmiyor. Özel günlerde bile içmiyor. Ben içiyorum. Haftada 2-3 defa içerim.
Eşim hiç sorun etmedi. Karşılıklı saygi önemli.
Çoğu muhafazakar aile pek ılımlı bakamıyor maalesef,bizzat şahit oldum buna lafta sorun olmaz denirken kadehi görünce el ile iteklendi.

Bende alkol kullansın istemiyorum, alkol zorunlu bir sey degil, içmese daha iyi olur bence, zamanla bagimililiga donussun istemiyorum
Size ne adamın alkolünden? Denginizi bulun, bu adam size uygun değil, hele de çevrenize hiç uygun değil. Şimdiden hayatına müdahale etmeyi düşünüyorsunuz. Siz de aileniz gibisiniz, kendinizi kandırmayın.

Kendine göre birini bul, insanların hayatlarına müdahale etmek zorunda kalmayacağın ve muhtemelen sonunda boşanmayacağın ilişkiler içine girmelisin. Aşk, sevgi aynı eve girince sönecek, geriye alışkanlıklar ve herkesin kendi düzeni kalacak. Ben alkol de alırım, babamla da içerim, erkek kardeşimle de içerim, kafama göre yaşarım, muhafazakarlığın M’sinin noktası bile yok ailemde. Gel şimdi muhafazakar bir aile ile ortak nokta bul. Gençliğimde çok aşık olup evlenmiş olsaydım, 1 sene zor dayanırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…