- 14 Aralık 2024
- 1.675
- 4.728
- 48
- Konu Sahibi bilinmekistemiyorum
-
Yukarda bu konuyu açıkladım tekrar tekrar açıklamak istemiyorum.icki icen herkes alkolik mi oluyor bu nasil bir dusunce yapisi
Her içki içen alkol bağımlısımı size göre,lafınızı tartında öyle konuşun biraz.Alkol bağımlısı biri ile evlenmek istiyor musun hemde 20 yaşındayken?
Hanımefendi okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz diye düşünüyorum. Çocuk bana göre alkol bağımlısı değil, konu sahibine göre alkol bağımlısı.Her içki içen alkol bağımlısımı size göre,lafınızı tartında öyle konuşun biraz.
Alkol bağımlısı ile evlenmek istiyormusun diye siz yazdınız.Hanımefendi okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz diye düşünüyorum. Çocuk bana göre alkol bağımlısı değil, konu sahibine göre alkol bağımlısı.
Madem bağımlı evlenmek mi istiyorsun gerçekten diye soruyorum.
Defalarca açıkladım yetti artık.
Evet yazdım.Alkol bağımlısı ile evlenmek istiyormusun diye siz yazdınız.
Siz öyle yazarsanız farklı düşünce oluşuyor bu seferde.Evet yazdım.
Kız çünkü bunu bağımlılık olarak görüyor ve şikayetçi bu durumdan.
Şikayet ederken evlenmek mi istiyorsun diyorum.
Yoksa bende kullanıyorum, kullanmak istemeyen biriyle benimde evliliğim zor olurdu mesela.
Yaşı küçük şimdi şikayet ettiği şeyin ilerde kendi için problem olabileceğini söylüyorum.
Herkes öyle bir taşlamış ki inanamıyorum yani.
Evet tamda bahsetmek istediğim buydu.Siz öyle yazarsanız farklı düşünce oluşuyor bu seferde.
Bende alkol alırım eşimde içer,farklı olsaydık olmazdı zaten.
Bir taraf içmeyince sıkıntı maalesef,buda farklı kültütlrtden kaynaklı oluyor.Evet tamda bahsetmek istediğim buydu.
Eşimle bende karşılıklı içiyorum ve bundan keyif alıyoruz.
Kız alkole karşı, çocukta tam tersi keyif alıyor.
Yaş 20, evlenirlerse bu konudan sıkıntı yaşayacaklar.
Demek istediğim bu.
Asla anlaşılmadım.
Evet kesinlikle öyle.Bir taraf içmeyince sıkıntı maalesef,buda farklı kültütlrtden kaynaklı oluyor.
En başta yaş olarak o kadar küçükler ki,en önemli sorunlardan birisi.
Aileleri hiç söylemiyorum bile.
Yaşayacağı sıkıntılar o kadar fazla ki bunun farkında değil ileriyi çok fazla göremiyor,hayat tecrübesi yok daha.
Elle tutulacak verileri bile yok daha,her şeyleri ters ikisinin.Evet kesinlikle öyle.
Aileleri geçtim hadi iki partnerin tamamen farklı olması çok sorun çıkaracak. Yaşları çok ufak çünkü.
Yorum için teşekkür ederim. Son cümleniz işin özeti. Biraz kapalı yazmışım ama işte o yüzden aile istemez. Hayat dizilerde ki gibi değil. Aileler arasındaki maddi fark çok olunca durum başka yöne evrilir. Din olayına gelene kadar başka başka durumlar olur. Olacak iş değil. Ne akla ne mantığa uygun bir durum.bir izmir'li olarak kamu spotumla geldim. herkes bir değil. izmir'de olan şey aslında herkesin iç içe yaşaması, farklı hayat tarzlarını devamlı görüp şahit olunduğu için (gerek kıyafet, gerek yeme içme) alışkanlık kazanılması ve tabu olmaktan çıkması. büyükşehir olması, izmir'in yerleşik kültürü + göçün etkisidir bu ama mesela istanbul'da bunu pek bulamazsınız halbuki orada daha fazla çeşitte insan birlikte yaşar ama çok büyük bir yer olduğu için herkes kendi mahallesine ve kültürüne sıkışır, aynılar aynı yerde yaşarlar... öyle her yerde istediğini giyemezsin, her yerde biranı sigaranı içemezsin. tabii burada da nadir o tip yerler var her yerde olduğu gibi. ama izmir genel olarak pek tektip değil en azından düşük ve orta gelirli kesimde. yerleşmiş kültürü rahattır, inançla özgürlük karışır birbirine. aynı mahallede çarşaflı kadınla rastalı kadının karşılıklı oturduğunu da bilirim. benim normalde başı açık olup namazını kılarken örtünen ve oğlu karşısında bira içerken karışmayan akrabam da var, normalde örtülü olup ibadetlerini yerine getiren ama diğer kardeşlerine içme, kapan diye karışmayan akrabam da var, dinle falan ilgisi olmayan akrabam da var. akrabalarım ege bölgesi'nin çeşitli yerlerindendir çok içerilerinde olmamak üzere. zaten nenelerimiz tülbentle örterlerdi saçını, öyle bonesidir, saç teli görünmeyecektir, bilek görünmeyecektir hassasiyetler yoktu, kocaları da içerdi genelde. trakya'da neneler de içiyor misal ama tülbentli kadın. yani kültür topyekün din açısından ele alabileceğimiz bir şey değil çeşitli değişkenler var.
konu sahibinin erkek arkadaşının ailesi "seküler" tipmiş mesela. izmir'li oldukları için normalde klasik türk aile tipi işte karışmazlar muhtemelen derdim ama zengin olmaları işi değiştiriyor.
evet o konuda haklısınız ben de öyle düşünüyorum. çiftin tavrı da önemli ama o duruşu sergilemek için yaşlar çok küçük. kız oğlan içmeyecek diyor bir kere baştan. ailem baskı yapar diyor. önce ailesine kendisinin söz geçirebilmesi lazım. kendisinin de o ekonomik-eğitim seviyesine çıkması lazım eğer orada değilse. çünkü saçla kıyafetle de bitmiyor işler. ben istemem mesela aşırı zengin kayın aile. ben alt-orta sınıf çocuğuyum. istesem de onların arasına karışmam için çeşitli yöntemler var, bana uygun olmayan yöntemler. tercih etmeyeceğim hayatlar. gerçi oğlan ne derece zengin bilmiyoruz ama dizilerdeki ilişkiler gerçek olsa bile hayatını söndürür tipten valla insanı hasta eder.Yorum için teşekkür ederim. Son cümleniz işin özeti. Biraz kapalı yazmışım ama işte o yüzden aile istemez. Hayat dizilerde ki gibi değil. Aileler arasındaki maddi fark çok olunca durum başka yöne evrilir. Din olayına gelene kadar başka başka durumlar olur. Olacak iş değil. Ne akla ne mantığa uygun bir durum.
Ben bekarım ama bdv konularından yola çıkarak " bu iş olmaz" diyorum.Bekarken okusam, iki gönül bir olunca samanlık seyran olur her sorun aşılır derdim.
Ama şimdi aileler de evleniyor, davul bile dengi dengine derim… hele ki sizin bahsettiğiniz gibi herkesin hayatına dayatma yapabilecek potansiyelde bir aile ile çok zor gibi sanki…
Bir taraf içmeyince sıkıntı maalesef,buda farklı kültütlrtden kaynaklı oluyor.
En başta yaş olarak o kadar küçükler ki,en önemli sorunlardan birisi.
Aileleri hiç söylemiyorum bile.
Yaşayacağı sıkıntılar o kadar fazla ki bunun farkında değil ileriyi çok fazla göremiyor,hayat tecrübesi yok daha.
Çoğu muhafazakar aile pek ılımlı bakamıyor maalesef,bizzat şahit oldum buna lafta sorun olmaz denirken kadehi görünce el ile iteklendi.Aslinda sıkıntı olmuyor. Benim eşim asla alkol kullanmiyor. Özel günlerde bile içmiyor. Ben içiyorum. Haftada 2-3 defa içerim.
Eşim hiç sorun etmedi. Karşılıklı saygi önemli.
terbiyesizlik sanki kendi boğazından geçiyorÇoğu muhafazakar aile pek ılımlı bakamıyor maalesef,bizzat şahit oldum buna lafta sorun olmaz denirken kadehi görünce el ile iteklendi.
Normal vatandaş olsa onun içinden geçerimde.terbiyesizlik sanki kendi boğazından geçiyor
azıcık daha kötü biri olsam itekleyenin başından aşağı boşaltırdım o içkiyiNormal vatandaş olsa onun içinden geçerimde.
Size ne adamın alkolünden? Denginizi bulun, bu adam size uygun değil, hele de çevrenize hiç uygun değil. Şimdiden hayatına müdahale etmeyi düşünüyorsunuz. Siz de aileniz gibisiniz, kendinizi kandırmayın.Bende alkol kullansın istemiyorum, alkol zorunlu bir sey degil, içmese daha iyi olur bence, zamanla bagimililiga donussun istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?