Sevgilim istemezsen ailemle yaşamayız diyor inanmalı mıyım?

Sıkıntı sevgilinizin hala eğer istemezsen diye cümleye başlaması. Bubu istemediğinizi yarın da fikrinizin değişmeyeceğini daha net söylemelisiniz eğer istemezsen ihtimali ortadan kalkmalı. İstemediğinizi çok net bilmeli.
Kışın, İzmir Mersin Antalya gibi birkaç kıyı şehri hariç, tüm Türkiye’de sert geçiyor, ben Avrupa’da yaşıyorum burda daha da sert geçiyor. Kimsenin hava sert diye anamı da alayım dediğini duymadım. Kadın bunca yıl ekvatoral iklimde mi yaşamış? Yakacak sobasını veya tutacak doğal gazlı evi paşa paşa oturacak. Benim anneannem 80 yaşında, öyle yapıyor.
Ailenize kesin söyleyin, onlar da yarın bi gün istemede vs nişanlınızın ailesine çok net söylesin: böyle bir konuşma olmuş, kızımızı vermemizin tek bir şartı var, evinin ayrı olmasıdır, ola ki yarın bir gün bir daha birlikte yaşama konusu açılırsa o gün akşamına kalmadan kızımız bize geri döner diye

herkesin ailesi kendine kiymetlidir tabi ki, ben karsidaki kisiye aileni at demem mesela.

ama sen de boyle bir ise giriseceksen bazi seyleri bilerek gir. ayni evde olmak isterler mi bilemem ama, olacak seyleri soyleyeyim:

1) sen esinle mutlu huzurlu iken, gorumce yalniz, annesi yalniz, illa ki seytan durter ve seni kiskanirlar. daha sonra da o mutluluga comak sokmak isterler

2) herhangi bir tartismada senin hakli gozukmene imkan yok, cunku karsi taraftaki insanlar babayi/kocasini kaybetmis. o yuzden agzina da micsalar bir sey diyemeyeceksin.

bak bu yukaradakiler ayni evde olmasaniz bile yasaaycaginiz seyler. bir de ayni evde olursan daha renkli senaryolar olur.

Bu kadar kolay kabul etmesi, konuyu geçistirdiği anlamina geliyor. Köy soguk, annem hasta diye eve getirecegine eminim

bacim walla ailen de cok akilli degil demek oluyor bu, bu durumda kendini korumak sana kaliyor.

Anne evini kapatip oglunun evine gelmis zaten. Bu saatten sonra ya bavulunuzu alip o eve yerlesiceksiniz ya da belki daha buyuk bi ev tutulacak hepiniz oraya geciceksiniz. Ailenin beklentisi net bu.

Ana ogul boyle bir duzen kurmus ama bu duzende sizin yeriniz yok.
Sevgiliniz akilli olarak e tabi evleneyim o cinsellik ve üreme ihtiyacim da karsilansin tabi diyor ama sizin hayattaki misyonunuz pasanin ihtiyaclarini karsilamak mi? O anam yanimda karim koynumda olsun istiyor amiyane tabirle ama ne mana, siz neden bu hayati kabul edeseniz?

Ben olsam yok bireysel cekirdek ailemizi kuralim kavgalariyla ugrasmazdim hic bastan boyle bir aileyle birlesmezdim.

Neden başta böyle bir şey söylüyor anne ve kardeşi sıkıntılı durumda mı evleri falan yok mu? Bir de sen ayrılmak istediğin için tamam tamam gelmezler diyip geçiştirmeye çalışmış gibi sanki

Neden sizinle yaşamalaını, istiyor? Yani normalde yaşadıkları bir ev ve düzenleri var değil mi? Yani nedrn o düzeni bozup sizinle yaşamalarını istiyor anlamadım. Onlar açısından bakınca bile kendi düzenleri daha iyi neden evlenip başka düzen kuracak bir ailenin yanında yaşamk isteyeceklermiş ki?

Eşinin maddi durumu kötüyse fedakarlık yap biraz yanların da otur sonra ayrı eve taşın seviyorsan bu neden den dolayı ayrılma

Annesi ve kardeşinin yalnız kalmasını istemiyor. Hatta kendi ısrar etti köyden benim evime gelin diye. Anne ve kardeşinin para olarak da ev olarak da köyde bir sıkıntısı yoktu.

Bu erkek milleti neden her şeyi birden istiyor ya? Babası olmadığı için anne ve kız kardeşinin yanında olma isteğini çok iyi anlıyorum. Bir kadın olarak tam tersini yaşadım, babam ve kardeşlerimle ilgili çok fazla sorumluluk hissediyordum. Fakat madem onları bırakamıyorsun evlilik yoluna da girme. Evlilik istiyorsan da onların yerinin ayrı olacağı bilinciyle hareket et. Ama yok, paşalar dört dörtlük doyum istiyor hayatta...
Siz bu ilişkiye devam ederseniz daha fark edemeden kocaman bir ailede bulacaksınız kendinizi. Yapmayın, mahvetmeyin hayatınızı.

Annesi ve kardeşinin yalnız kalmasını istemiyor. Hatta kendi ısrar etti köyden benim evime gelin diye. Anne ve kardeşinin para olarak da ev olarak da köyde bir sıkıntısı yoktu.
Yalniz yasarken cagirmasini bir yere kadar anlarim. Ama evlenince evli evine koylu koyune diyemeyecek gibi bir profil cizdi benim gozumde bu adam. En bastan boyle dusunmesi sacmalik. Ben olsam sozune cok guvenmezdim.

Asla inanma , seninle bu yüzden tartışan adam evlenince napar eder ailesini getirir , bunun bir örneğini akrabam yaşadı, kız ailesini istemedi diye hep sorun yarattı adam ve sonunda Tm deyip evlendi ama sonra ailesi ile bir ev olmaya kalktı defalarca boşanmaya gittiler , şuan evleri ayrı ama huzurları yok , bu aile mevzusundan dolayı hep mutsuzlar..

İnanma madem böyle bir düşünceleri var napıp edip gelirler adama şöyle de "Senin aile yapın ve benim beklentim farklı lütfen bu konuyu uzatmadan bitirelim"

Sakın kabul etme. İnsan kendını çekemıyor. Ev ev uzerıne olmaz kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…