• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim istemeyi erteledi

Tatile felan gitme sakin bu kzde neme lazm erkek degilmi bu valla ates barut anlayanlar anladi

Bence ailesininde etkisinde kalmış

Ailecek en küçük bişeyde pohpohlanmak istiyorlar ne saçma !

Yalnız bu tip insanlar yarın öbür gün senin ağzına edince g.tünüze sağlık demenizide beklerler

Çok doğru karar vermişsin, tatile falanda gitme ordanda bi hareket bi tavır söz bulup bahane eder bu adam

Ya kizlar en iyisi yuz vermemesi bak bakim o zmn nasl yusuf yusuf edior :)) yuz verme bir laf vardi hatrlayamdm bilen varsa yazsn yuz verme essege ole bsydi :))

Ailecek kaprisliler. Annenin ölümünü detaylı anlatmamışsın da! Ne biçim bir bakış açısı bu ya. Kaybeden biri için kaybedileni anlatmak zordur bilirim

Hiiç ikilemde kalma bence. Bunlar ailecek sözleşmiş sanki seni küçük düşürmek için. Bir tık yukardan bakıyorlar dünyaya. Zira insan evlenme teklif ettiği insanı asosyallikle suçlamaz. Suçlayamaz. Adama demezler mi aklın nerdeydi??? Bence oralı bile olma. Açık ve net.

Bence ailesi ilk başlar sevgili olarak takıldığınız için bir şey demiyorlardı baktılar iş ciddiye bindi doldurdular sevgilini. O olmazsa yaşayamamgillerden değilsen aklı başında biriysen iyice düşün derim. Biraz daha sevgili olarak takılın en azından ailesini ölçüp biçersin ona göre ayrılık ya da evlilik kararı alırsın

Evlenme teklifi degil ailesinin işin içine girmesi durumu değiştirmiş. Anladığım kadarıyla ailesi seni istememiş ve erkek arkadaşını fazlasiyla etkilemisler. Sorun istenip istenmemenden cok erkek arkadaşının bu kadar etkilenmiş olması. Bence yoluna bak daha şimdiden bu kadar ailesinin etkisinde kaliyosa evlendikten sonra daha beter olur.
Bu kadar kıldan tuyden bahaneler bulan bir aile ve bunun etkisinde kalıp ilişkisini bu kadar zedeleyen bir 'erkek'.. :işsiz:

sizin minik dediğiniz sorunlaşr ne? belki sizin için minik ama onun için gerçekten problem yaratacak şeyler

ailesinin sizi daha detaylı tanımak istemesi normal, sorular sorması ve sizin detaylı bir şekilde anlatmanız (ki gelin olacaksınız ve o ailede bulunacaksınız) gerekebilir. tabi siz konuşkan biri olmayabilirsiniz ama ailenin sizin hakkınızda ilk agızdan size sorular sorarak tanımak istemesi çok medeni bir davranış ve gene sizi tavırlarınız ve konuşmalarınızdan dolayı sıcak,soguk, çekingen bulmaları ilk fikirleri olmuş olabilir.

evlerine yemege davet edilip tanıştırılmışsınız çok hoş, ertesi gün arayıp tekrar teşekkür etmek şöyle birşeydir aslında, insanlar o dakika tavırlarını ve düşüncelerini net belirtemezler, siz ertesi gün teşekkür araması sadece laftır, telefonda oldugunuz için konuşmanız ve tavrınız memnun olup olmadığınız ölçülür, aynı şeyi gelin adayı da yapar ki aslında bu karşılıklı yarar saglayacak bir konuşma olur. durum analizi yapmanızı saglar ;)

sevgiliniz sizin asosyal biri oldugunuzu kendinizi kısıtlayacagınızı düşünmesine sebep olan şeyler belkide ''minik'' dediginiz sorunlar OLABİLİR.
asosyal olma konusunu sizi ailesiyle tanıştırdıktan sonra söylediyse, illaki oturup konuşulmuş hakkınızda bir analiz yapılmış aileninde düşünceleriyle size bu eleştiriyide yöneltmiş OLABİLİR.

her insan için neyin önemli neyin önemsiz olduğu degişkenlik gösterir, sevgilinizin sizden düşünmek için zaman istemesi ve sizinle daha çok zaman geçirmek istemesi normal ve kabul edilebilecek bir tavır.
eger biraz ara verelim görüşmeyelim demiş olsaydı bunu olumsuz olarak karşılardım.

evlilik kadın/erkek için takdir edersiniz çok önemli ve bazen ince elenip sık dokunması gereken bir konu, sevgiliniz bu konuya çok önem veriyor ve hata yapmak istemiyor, bunu sizde yapmalısınız, karşınızdakini iyi tanıyıp analiz etmelisiniz.

yüzügü vermeniz bir pes ediş olmuş zararınıza olabilir

şuan için olumsuz düşünüp ÖN YARGILI olmanızı tavsiye etmem, sizde sevgiliniz gibi hassas ve ince düşünün, görüşmeye devam edin daha çok tanıyın birbirinizi özellikle sınırlarınızı ögrenin.

ilişkiler hep sorunsuz olacak degil hatta çogu zaman yokuşlar engebeler çıkar, mühim olan iletişim ve sevginin aşkın korunmasıdır, buda uzak kalarak olmaz tabiki

kimsede hata göremedim ben olumlu olmakta yarar var,
sonuçta şuan ciddiyete giden bir ilişki olabilir ama olacak veya olmayacak diye bir tavır sergilemek yanlış olur.

akışına bırakıp birbirinize sorular sorarak konuşarak sonuca ulaşabilirsiniz :KK200:

Şekerim 6 ay evlenme kararı almak için çok erken zaten. Adam heyecana kapılıp evlenme teklifi etmiş şimdide pişman.

Bence de gerekeni yapmışsınız ve geri adım atmayın. Bariz bir şekilde görülüyor ki problemli bir aile ve onlarla yetişen problemli bir adam. Evlenme teklifi ettiği kızdan iki günde soğuyabilen biri, buna sebep olarak bu saçma bahaneleri göstermesi. Bakın şimdi işler yürüse bile evlilikten sonra çok problemler çıkacak bu bariz. Demek ki ailesi her şey de size karışacaklar ve o ailesinin sözünü dinlicek. Bu zaten ileride mutsuzluğa ve birbirinizden soğumaya neden olacak. Ayrıca arkadaşlarına çok düşkün gibi. Onlarla vakit geçirmek pahasına sizi geri plana atabilir. Baştan bitirin hiç vakit kaybetmeyin derim. Ayrıca 6 ay evlenmek için çok erken. Birini en iyi şekilde tanımak istiyorsanız onunla her ortamda sık sık vakit geçirmelisiniz. Kavga da etmelisiniz. İnsanlar kavga ederken daha çok belli eder kendini. Tatil fikri de saçma olmuş. Kesinlikle gitmeyin derim. Aşırı güvensiz geldi bana.

Bu daha kotu degil mi? Ailesinin etkisiyle seni bu kadar elestirip bunaltiyor.. Sacma sapan tepkiler bekliyor.. Asla memnun olmuyor.. Dahasi, ailesine "yaranmani" bekliyor.. Okurken ben bunaldim ya.. Sen onlarin hareketlerinden cok mu memnun kaldin sanki? Belki sen de tatsizlik olmasin diye bisey demiyorsun ama onlar hic düşünmüyor tatsizlik cikip cikmamasini.. Ne kadar kendilerinden eminler!
Surekli kusur arayan, memnun kalmayan ve her hareketinden olmadik anlamlar ureten insanlarla hayatini zindana cevirme lutfen..
Şöyle yaparsam boyle olur diye de bu insanları memnun edebilecegini sanma; kendini kandirirsin.. Ne yapsan yetersiz gorulecek ve sen yarin bi gun ozguvensiz, korkak ve mutsuz biri olacaksin Allah korusun.. Iyi dusun..
Mesajima ektir bu söyleyeceklerim..
Bi de simdi bu adam ve ailesi sana kendini suclu hissettirecek; triple veya tatlilikla.. Kendini sorgulayip hata bulacaksin.. Sonra da gonullerini yapma derdine duseceksin.. Ve sonrasi nafile cabalamalar.. Rica ediyorum yapma bunu kendine.. Psikolojik baskı, en buyuk zulumlerden biridir..

Kamera şakası gibi evlilik geri vitesi yapmış. Yani bence naif bile davranmissin. Al yüzüğünü yallah karar verdiginde de gelme napayim ben senin gibi elalemin agzina bakan erkegimsiyi deseydin. Ne cirkin hareketler bunlar. Yüzüğü de almis yani pinti herif.

6-7 Ay bence evliliğe karar vermek için çok erken bir süre.. Kendisi madem emin olamamış bu zaman zarfında evlilik teklifi etmenin gafletinde bulunmuş.. Sizde kendisine aksi iddia da bulunun.. Aldığı karardan emin olamayıp bir de üstüne size olmadık şeylerle itham edip sizi böyle sınamasına anlam veremediğinizi belirtin. Kararlarının arkasında olmadan böyle ciddi işe kalkışıyor olması ve bu durum karşısındaki tutumu sizi yeterince mutsuz ettiğinden bahsedin.. Hadi oynayalım deyip istediği gibi oynamadıgın ıcın sizinle oynamak istemeyen çocuklar gibi..

Bak sevgilinin söylemek istediklerini bir de böyle oku:

Ben ailemi senin için karşıma alamam. Zaten ayrılmaya karar verdim. Ama ilişkiyi bitirmeden önce bir hafta sonu tatile filan gidelim de azıcık gönlüm eğlensin. Yüzüğü de alayım, ayrılırsak çirkeflik yapar vermezsin, sana güvenmiyorum. Paramı boşa harcayacak değilim.

Hala hata yaptığını mı düşünüyorsun?

evlilik teklif etti diye
evlilik manyağı biri gibimi davranman gerekiyormuş
arkadaş konusunda ki düşüncesine birşey diyemiyorum haklı çünkü daha gün yokken ortada arkadaş ortamına girmek istememen bana göre de asosyallikle ilişkilendirilebilir
ama ailesinin söylediğini abartmıyor ise ailesi de tuhaf
ilk tanışmada kız ağır olmalı aşırı sevgi gösterileri aşırı detay batar çünkü
ama bunlar tam tersi evli bile olsanız çok detay ileride başınızı ağrıtır

sizi tebrik ederim çok ağırbaşlı ve yerinde davranışlar sergilemişsiniz

Merhaba, Erkek arkadaşımla 6-7 aydır beraberiz.Kendisi 1 ay önce bana güzel bir şiir yazarak ve tek taş ile evlenme teklifi etti..Düşünmeden kabul ettim..Zaten öncesinde bana evlenme teklifi edeceğini de ima ediyordu.O hafta kutlamaya çok lüks bir restauranta götürdü beni..Sevgilim karakter olarak bir tatsızlık olduğunda tartışmayan düşüncelerini söylemeyen biri..Bu zaman zarfında minik 2 tane tatsızlık oldu aramızda..Sonrasında kendisi beni aramadı her seferinde vurdum duymaz davrandı..2 hafta önce ailesiyle tanıştım..Ailesi yüzüme karşı iyi davrandı fakat arkamdan konuşmalarımda çok detaylar vermediğimi ve birşeyler gizlediğimi düşünmüşlermiş..Yemek ertesi günü ailesini arayıp teşekkür etmemişim..Annesi baban oğlumuzu nasıl buldu diye sorduğunda 'bir oğlum daha olucak dediğini ' söylemiştim.Annesi de buna karşılık bana bir kızım daha oluyor diye biz de seviniyoruz demişti..Ben de annesine teşekkür etmiştim fakat tepki vermemekle suçlandım, yeterli gelmemiş sanırım sarılmamı beklemişlermiş..Şimdi deli olucam..Annemin ölümünü sorduklarında yine ben detaylı anlatmamışım..Sevgilim de onlara hak veriyor..Beni istemeye gelicekleri için yoğundum dolayısıyla sevgilimin arkadaşlarıyla görüşmek istememiştim hazırlık yaptığım için..Fakat daha önce 2 kere görüşmüştük zaten..Sevgilim bu nedenle benim asosyal olduğumu ve benimle evlenirse onu izole edeceğimi düşünüyormuş..Ailesi ve arkadaşlarıyla onu görüştürmeyecekmişim..Ayrıca kutlama için beni o lüks restauranta götürdüğünde benden o duyguyu alamadığını söylüyor ve çiçeklerimi beğenmemişim tepki vermedin diyor..Halbuki tam tersi herşeyi çok beğenmiştim ve teşekkür de etmiştim..Hatta çiçeklerimi kuzeni hazırlatmış ben de çiçeklerimi alır almaz kuzenine teşekkür mesajı da atmıştım..Bu kutlama olayından sonra benden bu nedenle soğumaya başlamış istediği duyguyu alamamış benden o gece...Ve isteme olayımızı da erteledi..Arkadaşlarınla ve ailenle ilişkilerine bakarak bu onu izole etmem konusundaki korkumu yenicem ben diyor evlenmeye buna göre karar vericekmiş..Tabii bu arada da benimle görüşmek istiyor devamlı..Sana karşı eskisi gibi hissetmem lazım yine diyor..İstersen haftasonu 2 günlüğüne bir yerlere gidelim tatile diyor..

1 hafta bekledim yine her görüşmemizde bir sonuca varamadık..Ben de yüzüğü geri verdim..Arkadaşlarımla ve ailemle ilişkime bakarak karar verme durumunun benim için küçük düşürücü olduğunu söyledim.Bensiz daha iyi düşünürsün dedim birazcık kafanı toparla beni öyle ara dedim..Görüşmezsek koparız biliyorum dedi ..Şu an kararsız olduğum için yüzüğü alıyorum dedi..Son durumumuz bu şu an..

İlk 6 ayımız çok sorunsuz geçti..Bir defa bile aramız bozulmamıştı ta ki evlenme teklifine kadar çok iyi ve düşünceli bir sevgiliydi..Şimdi noldu bilemiyorum anlayamıyorum..

Sizinle paylaşmak istedim, doğru mu yaptım bilmiyorum...Sizce benim hatalarım var mı? Neden soğumuş olabilir?Söylediği şeyler karşısında şok oldum..Böyle bir durum başınıza geldi mi siz neler yaptınız?
seninle evlenmek istemediğini düşünüyorum.
bolca zırvalamış.
bahaneleri de komik ötesi feci.
yüzüğü vermekle iyi yapmışssın.
görüşme bence.
bi kafasını toplasın şaşkın.
sonra duruma göre oturur konuşursunuz ilişkiyi devam ettirmek adına.
ama bu arad akendisi başka adayların peşine düşecektir dikkatli ol:))

Back