Sevgilim evlilik konusuna sıcak bakmaya meyilli mi sizce yoksa boşa kürek mi benimkisi?

Bence siz her şeyi fazla romantize ediyorsunuz, biraz saf birisiniz. İnsanları sevebilirsiniz ama söyledikleri her şeye hemen inanmayın. Eski eş ya annen ya ben demiş, hala evli elti kayınvalideye en fazla selam verip yan odaya geçiyormuş ama kayınvalide melek mi? İnsan bir düşünür neden acaba diye, siz direkt inanmışsınız.

Yine eski eşi görmemek için güya her şeyini vermiş adam. Bir kusuru yoksa niye eldeki her şeyinden olsun? Hadi bunların hepsi doğruysa bile ki düşük ihtimal, sizin yine oturup bir kafa yormanız gerekirdi 28 yaşında insansınız. Siz de oradaymışsınız gibi savunup burada millete parlıyorsunuz. Algılarınızı açın.

Yanlis yoldasiniz. Adama kendinizi tam evlenilecek kisi elinden her is gelen hanim ohh bi de memur da oldu seklinde gosterirseniz sadece bekletilirsiniz. Ceptesiniz cunku.
Erkekler onlarla acik acik evlilik isteyen kadinlara kosmuyorlar. Cozemedigi kadinlara kosuyolar acaba beni uygun es uygun baba olarak goruyor mu diye dusunen adam ancak elini cabuk tutup sizi kapma derdine duser. Yapmayin. Yirtik dik evi temizle ama evlilik konusunda cisss.

Ayrica, onun cumleleriyle eski esine cephe almayin. Belki de bu adam manyakti? Erkekler exlerinin hayrina ruya gormez ki.
+1

Merhaba arkadaşlar 28 yaşımdayım öğretmenim yeni atandım Meb e 2 yıl sınav stres sürecinden geçtim. Şimdi ailemden, sevgilimden 750 km uzağa doğuya gideceğim görev için. Büyük bir belirsizlik zaten yaşıyorum yeni insanlar yeni ortam. Bir de sevgilimle bir belirsizlik var o da 35 yaşında hemşire memur yaklaşık 8 aydır birlikteyiz fakat o bir evlilik geçirmiş 2 yıl önce boşanmış. Eski eşinden pek bahsetmez ama her gün kavga , baskı varmış bir de başka şehirde olan annesiyle ilgili “ya annen ya ben” gibi saçma cümleler kuruyormuş. Bizim ilişkimizde ise Beni seviyor ben de onu seviyorum ama evliliğe çocuğa sıcak bakmıyor şu an. İşte bakalım neler olacak motive olmam gerek şu an biraz borcum var ileride bakarız evet de demiyorum hayır da falan kafasında. Su akar yolunu bulur her şey yolunda giderse inşallah o da olur falan diyor. Ve bu belirsizlik beni geriyor aslında bu söyledikleri belirsizlik mi tam olarak onu da bilmiyorum ama bir yandan da çok daha dürüst geliyor evlilik çok konuşan vaat verenden de bir halt olmuyor. Birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz birlikte yiyip içip pişirip uyuyoruz. Bazen evini temizlerken bana uzaktan gülümseyerek hayranlıkla baktığını görüyorum. Hamarat buluyor beni. Geçenlerde üniformasının ortası yırtılmış aldım elime sağlamca diktim içten içe mutlu oldu ve yüzüne vurdu bu mutluluk.
Annesi ailesi biliyor beni kız kardeşiyle tanıştırdı. Arkadaşıyla tanıştırdı. Hatta arkadaşı yengeyi çok beğendim demiş. Annesi telefonda konuşurken selam söyle demiş benden için. Ama bunlara çok anlam yüklememi istemiyor hem hoşuna gidiyor bunları çevresinden duymak ve bana söylüyor ama çok anlam yüklememi de istemiyor. Az çok tanıdı ben güzel işi gücü olan kültürlü bir kızım. Becerimi vefalı ve gözü yükseklerde olmayan yapımın da farkında. Büyük düğün altın inci de istemiyorum ama yine de çok pozitif değil. Birlikte kampa gittik şehir dışına çıktık uyuduk gezdik dolu dolu geçiyor vakit. Ten uyumumuz da çok güzel gelir gider sarılır öper. Davranışlarda problem yok saygı sevgi dozunda ama merak ediyorum nolacağımızı sabırsızım belki bilmiyorum. O da kendince haklı ben de siz böyle bir şey yaşadınız mı? Bu durumda ne yapmak nasıl bir yol izlemek gerek sizce?

Analiz edeyim

Ya annen ya ben demişse senin sevgili baya ana kuzusu yoksa durduk yere bi kadın bu cümleyi kurmaz.

Her gün kavga etmişler çünkü seninki de geçimsiz.

Bu herifle evlenebilmek için bi ateş çemberinden atlamadığın kalmış ama yine de olmamış.

Kimsenin hizmetçiliğini yapma

Bir de selam söyleyip anlam çıkarma diyen bi adama diyeceğim tek şey ‘ ayyy g…tüm’ olmalıydı siz hala aşk sarhoşusunuz pessss

yeni atanmışsınız mis gibi yeni ortam yeni
insanlar ilişkiler vs. ne gerek var bi sürü travması aması olan adama takılı kalmaya.
gidin orda gezin eğlenin belki karşınıza sizin gibi ve daha genç ilkleri sizle yaşayacak biri çıkar. bence gerek yok

Merhaba arkadaşlar 28 yaşımdayım öğretmenim yeni atandım Meb e 2 yıl sınav stres sürecinden geçtim. Şimdi ailemden, sevgilimden 750 km uzağa doğuya gideceğim görev için. Büyük bir belirsizlik zaten yaşıyorum yeni insanlar yeni ortam. Bir de sevgilimle bir belirsizlik var o da 35 yaşında hemşire memur yaklaşık 8 aydır birlikteyiz fakat o bir evlilik geçirmiş 2 yıl önce boşanmış. Eski eşinden pek bahsetmez ama her gün kavga , baskı varmış bir de başka şehirde olan annesiyle ilgili “ya annen ya ben” gibi saçma cümleler kuruyormuş. Bizim ilişkimizde ise Beni seviyor ben de onu seviyorum ama evliliğe çocuğa sıcak bakmıyor şu an. İşte bakalım neler olacak motive olmam gerek şu an biraz borcum var ileride bakarız evet de demiyorum hayır da falan kafasında. Su akar yolunu bulur her şey yolunda giderse inşallah o da olur falan diyor. Ve bu belirsizlik beni geriyor aslında bu söyledikleri belirsizlik mi tam olarak onu da bilmiyorum ama bir yandan da çok daha dürüst geliyor evlilik çok konuşan vaat verenden de bir halt olmuyor. Birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz birlikte yiyip içip pişirip uyuyoruz. Bazen evini temizlerken bana uzaktan gülümseyerek hayranlıkla baktığını görüyorum. Hamarat buluyor beni. Geçenlerde üniformasının ortası yırtılmış aldım elime sağlamca diktim içten içe mutlu oldu ve yüzüne vurdu bu mutluluk.
Annesi ailesi biliyor beni kız kardeşiyle tanıştırdı. Arkadaşıyla tanıştırdı. Hatta arkadaşı yengeyi çok beğendim demiş. Annesi telefonda konuşurken selam söyle demiş benden için. Ama bunlara çok anlam yüklememi istemiyor hem hoşuna gidiyor bunları çevresinden duymak ve bana söylüyor ama çok anlam yüklememi de istemiyor. Az çok tanıdı ben güzel işi gücü olan kültürlü bir kızım. Becerimi vefalı ve gözü yükseklerde olmayan yapımın da farkında. Büyük düğün altın inci de istemiyorum ama yine de çok pozitif değil. Birlikte kampa gittik şehir dışına çıktık uyuduk gezdik dolu dolu geçiyor vakit. Ten uyumumuz da çok güzel gelir gider sarılır öper. Davranışlarda problem yok saygı sevgi dozunda ama merak ediyorum nolacağımızı sabırsızım belki bilmiyorum. O da kendince haklı ben de siz böyle bir şey yaşadınız mı? Bu durumda ne yapmak nasıl bir yol izlemek gerek sizce?

Vefakarlık asla iyi şeyler getirmez. Yani vefalıyım, yetinmeyi bilirim evlenmek ister diye düşünme. Bunların hepsı boş. Erkekler seviyorsa afedersin istersen ağzına mıç yine evlenir, sevmiyorsa istersen dünya iyisi ol gözünde yoktur. Yazından anladığım boşuna kürek.

1. Az çok gözlemliyorum anneci değil hatta küçük yaşta kendi ayakları üzerinde durmuş bir insan. Kadın çok yumuşak yüzlü gelinleriyle arkadaş gibi olmaya çalışıyor sorun bu. Mesela abisi de eşiyle İzmir de yaşıyor kız ailesinden o aile kültürünü almamış. Kaynana yani sevgilimin annesi evine gelince selam verip odaya geçiyor alkol ot kafayı çekiyormuş şimdi bu kadın napsın diğeri kim bilir naptı😅
2. Evlenmek istemiyorum demiyor sadece sütten ağzım yandı korkularım var diyor. 6 yıllık sevgilisiyle evlenmiş 2,5 yıl evli kalabilmiş kendisi ayrılmış kolay olmamış. Beni seviyor eminim anlıyorum hal hareketinden aslında evlilik konuları hem hoşuna gidiyor ama bir an frenliyor kendini. Türkiye ekonomisi tecrübeler vs… Babası sevgilim 17 yaşındayken vefat etmiş annesi bir işçi emeklisi arkasında kimsesi yok. En basit istediğin düğün 200 bin diyor. Bazen birlikte evlilik hakkında konuşsak da bazen geriliyor.
3. Öabt yok benim Görsel sanatlar öğretmeniyim. Mesafe önemli değil ayda 2 hafta sonu birlikte kalırız giderim yanına onun biraz zor mesleği nöbetli falan malum… ben ruhuma bu kadar uyan insanı bulamadım bu yaşıma kadar mesafe bizim için çoo sorun değil ikimizde uzaktan ilişki tecrübesine sahip insanlarız.
gelinlerin en çirkin şekilde dedikodusu yapılıyor. bi onlar iyi çünkü. valla ben hiç
iyi enerji alamadım

Neden ya annen ya ben raddesine gelmiş eski eş acaba.. Başka şehirde olması önemli değil kv adayı nasıl bir tip acaba onu merak ettim telefonda selam söylemek çok şaşılacak bir şey değil, arkadaşının yengeyi beğendim demesi bana göre bir kriter değil hatta ona neymiş yani onay mi alınıyor arkadaş beğenmedim dese ne olacaktı.
Eski evliliği biraz deşin bitme nedenini. Olur ya hallolur su akar yolunu bulur tutumu doğru bir tutum değil o suyun yolunu da insanlar kendi inşa ederler doğru şekilde inşa olursa zaten sonuç evliliğe gider bir şekilde. Çalışma şartları dolayısı ile belki doğuya sizi ziyarete de pek gelemez uzaklaşırsiniz zaten evlilik konusu da açılmazsa bu süreçte bu yol nereye gider 🤷

Gerçekten cevaplarınız fenalık getirecek cinsten nasıl bu kadar kör olabiliyorsunuz? Geniş bakın adamın tarafından bakın diyene kadar siz bi adım geriden bakın hatta bi durup bunca kadın neden böyle diyor diye düşünün. Biz arkada tanışık kankalar değiliz ki ağız birliği yapalim herkes farklı yaşta meslekte yaşantıda insanlar ve ortak şeylere takılmiş siz hala mıy mıy dudağı titredi dikişime güldü aman yani. Yaşayıp gör o zaman ne diyelim bazı insanlara bazı hayatlar müstehak gercekten

gittiğin yerde yeni birisini bulma konusunu mu geçirdi sahiden?
bir erkek evlilik düşündüğü ya da en azından geleceğinde olmasını istediği bir kadına
şu cümleyi kurmaz
ne demek bu?
gittiğin yerde yenisini bulacaksan pardon da düşüp kalkmaya mı beraberiz biz de
böyle bir cümle kuruyorsun, bu ne cesaret? bu nasıl bir hakaret? diyemedin mi sahiden?

Konu sahibinden bağımsız yazıyorum. Tamamen şahsi fikrim. Evlenmeyi düşünmeyen ya da sizinle evlenmeyi düşünmeyen, bu konuda kararlı, net olmayan kim olursa olsun onu anlarsınız, hak verirsiniz hem fikir olursunuz olmazsınız. Ancak sanmayın ki siz iyi biri olunca, onu anlayınca, ihtiyaçlarını giderince falan filan sizinle evlenmeye karar verecek. Bu işler kadersel işler. Olabilir de ama olmayabilir de. Kafanızda öyle mi böyle mi diye diye hayatı da ilişkiyi de kendinize zehretmeyin. Akışında yaşa gitsin. Sabah sabah bu ilişki koçluğu rolü nereden çıktı? Valla ben de bilmiyorum içimden gel

Bence çok anlam yükleme derken - evlenmek istemediğini belli ediyor.Hakkınızda hayırlısı olsun. Olmazsa da üzülmeyin

adama kendini sevdirmek evlenecek kız olarak göstermek için ne çok çabalamışsın..

O iş öyle değil.
Adam tecrübeli acele etmek istemiyor dürüstçe söylemiş oyalamıyo
Ayrılın bence

“ya annen ya ben” gibi saçma cümleler kuruyormuş.
Adam anneci, kadın boşu boşuna dememiştir bunu.
evliliğe çocuğa sıcak bakmıyor şu an. İşte bakalım neler olacak motive olmam gerek şu an biraz borcum var ileride bakarız evet de demiyorum hayır da falan kafasında.
Hiçbir zaman bakmayacak. Motive olmak derken? Yaparsın sen koçum mu diyeceksiniz? Özetle siz onu yeterince motive etmiyorsunuz evliliğe.
Su akar yolunu bulur her şey yolunda giderse inşallah o da olur falan diyor.
Umut vermemek için her şeyi yapıyor. Yarın öbür gün ben sana hiçbir zaman evlilik sözü vermedim kızım diyecek.
Bazen evini temizlerken bana uzaktan gülümseyerek hayranlıkla baktığını görüyorum.
Eserine bakıp gülümsüyordur. Nasıl paspas ettim kızı diyordur içinden.
Geçenlerde üniformasının ortası yırtılmış aldım elime sağlamca diktim içten içe mutlu oldu ve yüzüne vurdu bu mutluluk.
Bayılıyorsunuz sizi gram umursamayan erkekler için kendinizi paspas etmeye.
Annesi telefonda konuşurken selam söyle demiş benden için. Ama bunlara çok anlam yüklememi istemiyor
Adam defalarca evlilik yok demekte bir sakınca görmüyor. Siz hala devam.
Az çok tanıdı ben güzel işi gücü olan kültürlü bir kızım. Becerimi vefalı ve gözü yükseklerde olmayan yapımın da farkında
Bu adamın ne meziyeti var da bu kadar kendinizi beğendirmek için tribe giriyorsunuz? Onun nesi iyi mesela?
Becerimi vefalı ve gözü yükseklerde olmayan yapımın da farkında. Büyük düğün altın inci de istemiyorum ama yine de çok pozitif değil. Birlikte kampa gittik şehir dışına çıktık uyuduk gezdik dolu dolu geçiyor vakit. Ten uyumumuz da çok güzel gelir gider sarılır öper.
Ekmek elden su gölden, adamın keyfi yerinde.
Özetle adam sizi oyalayabildiği kadar oyalayacak ve asla evlenmeyecek. Artık sizi oyalayamadığı noktada da sizi terk edecek. Siz de 30 küsür yaşınızda enkaz olarak bir ilişkiden çıkmış olacaksınız.

Yani sen yuva kurmak ıstıosan oda bunu onemsemıyosa bu ilişkiyi onun ısteklerı ıcın sürdürmüş olucaksın. Bak evlılık ıstememesıne okeyım istemeyen zaten evlenmesin ama sen istıyorsan senın onunla durman anlamsız. O kenfıne uygun sen jendıne uygun bulmalısın. İlişki aslında ıkı kısının ortakmısteklerıfır. Kimsenın gönlünü hoş etmek ıcın gelmedık dünyaya degıl mı? Bırak bırçları ile kalsın o zaman. Ödesın bır guzel. Kendı kıymetımızı bılmezsrk harcanıp gıderız hemde 2 patalıknınsanlar için.

Bir kadına ya annen ya ben dedirtecek erkeğe güvenme.sacmaliyormus dediğin şey senin de burnundan gelir. Ayrıl arkana bile bakma. Devamı okumadım zaten.

Evlenmemm demiyor ki hocam bakın ben 1,5 ay önce kısa bir ayrılık yaşadım onunla bu mevzu yüzünden. Çok üzüldü kırıldı karşımda dudakları titriyordu konuşurken. Bana sen bana yan çizdin dedi. İstese güzel bahaneydi orada bitirirdi zaten 1 ay sonra uzağa gidecektim ama bitirmedi yapamadık. Anlatabiliyor muyum? Seni anlıyorum haklısın ama bu dediğin iki tarafta hazır olunca olur diğer türlü zorlama olur tadı olmaz. Seninle alakaşı sorun yok bu benim yaşadıklarım ile alakalı diyor. Zamana ihtiyacım var bakacağız göreceğiz kim neyi ne kadar yapacak sen tuğlanı koy ben koyayım kocaman bir duvar inşaa edelim sonra üstüne kocaman bir resim çizeriz diyor.
Adam çok güzel oynuyor. İşini yaptiriyor , vaat vermeden de ne yaparsa yapsın köşede bekleyen kadın da var, e bu kadın atanmış garantili meslek sahibi... onun dudağı tirremesin de benimki mi titresin😂😂😂

1. Az çok gözlemliyorum anneci değil hatta küçük yaşta kendi ayakları üzerinde durmuş bir insan. Kadın çok yumuşak yüzlü gelinleriyle arkadaş gibi olmaya çalışıyor sorun bu. Mesela abisi de eşiyle İzmir de yaşıyor kız ailesinden o aile kültürünü almamış. Kaynana yani sevgilimin annesi evine gelince selam verip odaya geçiyor alkol ot kafayı çekiyormuş şimdi bu kadın napsın diğeri kim bilir naptı😅
2. Evlenmek istemiyorum demiyor sadece sütten ağzım yandı korkularım var diyor. 6 yıllık sevgilisiyle evlenmiş 2,5 yıl evli kalabilmiş kendisi ayrılmış kolay olmamış. Beni seviyor eminim anlıyorum hal hareketinden aslında evlilik konuları hem hoşuna gidiyor ama bir an frenliyor kendini. Türkiye ekonomisi tecrübeler vs… Babası sevgilim 17 yaşındayken vefat etmiş annesi bir işçi emeklisi arkasında kimsesi yok. En basit istediğin düğün 200 bin diyor. Bazen birlikte evlilik hakkında konuşsak da bazen geriliyor.
3. Öabt yok benim Görsel sanatlar öğretmeniyim. Mesafe önemli değil ayda 2 hafta sonu birlikte kalırız giderim yanına onun biraz zor mesleği nöbetli falan malum… ben ruhuma bu kadar uyan insanı bulamadım bu yaşıma kadar mesafe bizim için çoo sorun değil ikimizde uzaktan ilişki tecrübesine sahip insanlarız.
Benim annemin de gelini var. Neden hiç eşi ya annen ya ben demiyor. Çünkü anneci degil. Eşimse anneci. Evlenmeden önce asla anlayamazsiniz. Kvde de melek gibi gelir. Anneci insanları artık çok net tanıyorum. Mesela bir arkadaş grubumuz vardı. Ben farklı şehirden eğitim için gelmiştim. O oraliydi. Benim küçük çocuğum olduğu halde ben tayinden korkmazken bu arkadaş çok korkuyordu. Abisi uzaktaymis bir de o annesinden uzaklaşamazmis. Anneci insanların hep bir bahanesi var. Ama tayinden öyle korkuyordu ki bu da normal olmadığını gösteriyor. Annesi genç, eşi yaninra başka çocuğu yanında falan. Muhtaclik hastalık durumu yok..oğlu bariz ayrisamamis. Dünya iyisi bir çocuk. Çok da severim. Ama maalesef anneci..yoksa karakter olarak her arkadaşıma onerebilirim çocuğu ama annecilik evlilikte ciddi sorun. O yüzden mesela ona aracı olmam herhangi biri için.
Bence yanlış sevgili seçimi. Evlilik çocuk falan düşünüyorsanız bence ayrılın. Boşu boşuna zaman kaybetmeyin evlense de evlenmese de.

X