Sevgilim evlilik konusuna sıcak bakmaya meyilli mi sizce yoksa boşa kürek mi benimkisi?

Size uzunca yazmak isterdim ama tez yazıyorum bu dönem bitirmem gerek. Teşekkürler yinede👍🏻😉
Tez değil; bu adam için kafanda yazacağın güzelleme senaryolarıdır onlar, tez olsa duramazsın :KK53:
Işine gelen bi yorum yazmış olsaydım nasıl da Manas Destanı kıvamında cevaplar verirdin, değil mi?
Kültürlü değilsin dedim diye ortaya tez muhabbeti atman da ayrı komik, neden hep bi ispat içinde, hep bi çaba halindesin?
Buradaki kimse senin düşmanın değil; insanlar kendini kötü duruma düşürme, üzülme diye uğraşıyor, kimse senin ilişkini bozmaya çalışmıyor. Adam aileci olabilir diyorlar, savunmaya geçmek yerine bi sorgula, adam sana ümitlenme diyor çok kırıcı diyorlar, hop yine savunma, insanları düşünememekle suçlama.. Işine gelmeyince "ezbere konuşuyorlar, geniş bakmıyorlar" deyip kaçmak daha güzel bi hayatın olmasını sağlayacaksa devam et.
Dipnot: evlenmeden önce doğru düzgün yemek yapmayı bilmiyordum, aşırı hamarat falan değildim, evlilik düşünmeyen, yurtdışına gitme yerleşme planı olan adam evlenmek için kırk takla atıp beni ikna etmişti. Erkeklerin umrunda değil yani dikiş nakış hamaratlık. Kendine bunu yapma.
Umarım mutlu olursun.

Merhaba arkadaşlar 28 yaşımdayım öğretmenim yeni atandım Meb e 2 yıl sınav stres sürecinden geçtim. Şimdi ailemden, sevgilimden 750 km uzağa doğuya gideceğim görev için. Büyük bir belirsizlik zaten yaşıyorum yeni insanlar yeni ortam. Bir de sevgilimle bir belirsizlik var o da 35 yaşında hemşire memur yaklaşık 8 aydır birlikteyiz fakat o bir evlilik geçirmiş 2 yıl önce boşanmış. Eski eşinden pek bahsetmez ama her gün kavga , baskı varmış bir de başka şehirde olan annesiyle ilgili “ya annen ya ben” gibi saçma cümleler kuruyormuş. Bizim ilişkimizde ise Beni seviyor ben de onu seviyorum ama evliliğe çocuğa sıcak bakmıyor şu an. İşte bakalım neler olacak motive olmam gerek şu an biraz borcum var ileride bakarız evet de demiyorum hayır da falan kafasında. Su akar yolunu bulur her şey yolunda giderse inşallah o da olur falan diyor. Ve bu belirsizlik beni geriyor aslında bu söyledikleri belirsizlik mi tam olarak onu da bilmiyorum ama bir yandan da çok daha dürüst geliyor evlilik çok konuşan vaat verenden de bir halt olmuyor. Birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz birlikte yiyip içip pişirip uyuyoruz. Bazen evini temizlerken bana uzaktan gülümseyerek hayranlıkla baktığını görüyorum. Hamarat buluyor beni. Geçenlerde üniformasının ortası yırtılmış aldım elime sağlamca diktim içten içe mutlu oldu ve yüzüne vurdu bu mutluluk.
Annesi ailesi biliyor beni kız kardeşiyle tanıştırdı. Arkadaşıyla tanıştırdı. Hatta arkadaşı yengeyi çok beğendim demiş. Annesi telefonda konuşurken selam söyle demiş benden için. Ama bunlara çok anlam yüklememi istemiyor hem hoşuna gidiyor bunları çevresinden duymak ve bana söylüyor ama çok anlam yüklememi de istemiyor. Az çok tanıdı ben güzel işi gücü olan kültürlü bir kızım. Becerimi vefalı ve gözü yükseklerde olmayan yapımın da farkında. Büyük düğün altın inci de istemiyorum ama yine de çok pozitif değil. Birlikte kampa gittik şehir dışına çıktık uyuduk gezdik dolu dolu geçiyor vakit. Ten uyumumuz da çok güzel gelir gider sarılır öper. Davranışlarda problem yok saygı sevgi dozunda ama merak ediyorum nolacağımızı sabırsızım belki bilmiyorum. O da kendince haklı ben de siz böyle bir şey yaşadınız mı? Bu durumda ne yapmak nasıl bir yol izlemek gerek sizce?
Şimdi yanlış anlaşılmam umarım ama.. ya yeni atanmışsın bi güncellensen mi? 🙄😁 adamın boşanma sebebini birde karşıdan dinlemek içim can atman gerekirken ki yani birax pozitif ayrımcılık ama erkek kabahatli gelir bana hep… 🙄 8 aylık ilişkiyi alelacele evlilğe götürmeye çalışıyosun sanki.. bırak o isteyip seni de üstüne ikna etsin bence. Gittiğin yerde de gözünü aç diyip başka bir şey demiyorum 🤐

İlişkiniz 1 yıla yaklaşmış. Belli yaşın insanısınısınız. Neden gelecek planlarını net konuşamadığınız birisiyle beraber olup kendinizi evlenir mi evlenmez mi diye strese sokuyorsunuz?
Kendi içinizde kendinize değersizlik yüklüyorsunuz.
Ayrıca kötü insan ise başka şehirde olmasına gerek yok, kadın ya annen ya ben dediği raddeye kadar neler yaşandı bunları iyi bilmek lazım.

1. Az çok gözlemliyorum anneci değil hatta küçük yaşta kendi ayakları üzerinde durmuş bir insan. Kadın çok yumuşak yüzlü gelinleriyle arkadaş gibi olmaya çalışıyor sorun bu. Mesela abisi de eşiyle İzmir de yaşıyor kız ailesinden o aile kültürünü almamış. Kaynana yani sevgilimin annesi evine gelince selam verip odaya geçiyor alkol ot kafayı çekiyormuş şimdi bu kadın napsın diğeri kim bilir naptı😅
2. Evlenmek istemiyorum demiyor sadece sütten ağzım yandı korkularım var diyor. 6 yıllık sevgilisiyle evlenmiş 2,5 yıl evli kalabilmiş kendisi ayrılmış kolay olmamış. Beni seviyor eminim anlıyorum hal hareketinden aslında evlilik konuları hem hoşuna gidiyor ama bir an frenliyor kendini. Türkiye ekonomisi tecrübeler vs… Babası sevgilim 17 yaşındayken vefat etmiş annesi bir işçi emeklisi arkasında kimsesi yok. En basit istediğin düğün 200 bin diyor. Bazen birlikte evlilik hakkında konuşsak da bazen geriliyor.
3. Öabt yok benim Görsel sanatlar öğretmeniyim. Mesafe önemli değil ayda 2 hafta sonu birlikte kalırız giderim yanına onun biraz zor mesleği nöbetli falan malum… ben ruhuma bu kadar uyan insanı bulamadım bu yaşıma kadar mesafe bizim için çoo sorun değil ikimizde uzaktan ilişki tecrübesine sahip insanlarız.
Ya bişey diycem, sizi üzeceğim belki ama..
Biliyor musunuz, derinden "gerçekten" seven adam öyle korku morku dinlemiyor. O sevgi onu güçlü bi rüzgar gibi alıp size getiriyor, karşı koyamıyor seven adam. Pat pat gerekli adımları atıyor ve ilişkiyi evlilik yoluna bir şekilde sokuyor.
Ben böyle "evlilikten korkan" bir adamla 1,5 sene sevgiliydim. 1,5 senenin sonunda eeah diyip ayrıldım ve 6 ay sonra evlendi adam! Yani evlilik korkusu filan yok, hikaye onlar. Sadece "yeterince sevmemek" diye bir şey var.

Adamın konuşmaları içimi ürpertti yahu, ne güzel yolunu açmış o kdr klasik o kdr düz bir adam ki aslında.
Boşanma sebebi eksi bir, kadın hakkında konuşmalar eksi bir
Sizin tavrınız ztn ayrı olay, temizlik yaparken hayran hayran izlemek nedir yahu aynı şey evliliktede olacak biliyorsunuz dimi onun evi onun sorumluluğu niye siz yaparken o izliyor bu nasıl olay
Bir konuda takdir ettim dürüst baştan söyledim diyebilir o zaman söyleyecek tek kelimeniz olmaz

Ya bilemedim ya annen ya ben diye neden sorar bir insan ben neredeyse sormak üzereyim az kaldı sabrım sürekli habersiz gelip aylarca kalıyor istediğini evde yaptırmaya çalışıyor eşim slakta bişey demiyor bence soru işareti o konu

İlişki içindeki bize anlattığınız bütün davranışlarınız yanlış.
- Adam ümitlenme diyor siz beraber çekildiğiniz fotoyu profil resmi yapıyorsunuz.Hemde başka şehre giderken orda birini bulursan dediği için.
-Adam ne anlatırsa kayıtsız şartsız inanıyorsunuz.Eski eşim dilekçeye öyle şeyler yazmıştı ki inanan insan beni görünce yolunu değiştirir hepsi iftira.
-Adamın evini temizleme söküğünü dikme göze girmeye çalışmak gibi bak ben evlenilecek kızım demek.Doğal olarak adama kendini naza çekmek kalmış.
-Bu adam sizle bir ihtimal evlenir kimseyi bulamazsa en kısa süre 5 sene.

3 sene bekleyip dimdizlak ortada kalacaksın sen kendini ikna etmişsin o yüzden cvplar hoşuna gitmiyor
Adam yarabanttı gibi kullanıyor seni hep yuvarlak konuşuyor açık kapı bırakıyor sana ..Sana gerçekten değer veren bağlanan adam kıskanır böyle oralarda birini bulursun diye konusmaZ
Boşa yazdım ama NATO mermer nato kafa

Yalnız sevgilim ayrılmış kızdan
ayrıl"mış" kim söylüyor? sevgiliniz değil mi?
emin misiniz öyle olduğundan?
artı ya annen ya ben ne olur da söyler bir insan?
bide işlerini görmek nedir kuzum Allah aşkına? oh ne güzel hayat
bir de cinsellik de yaşıyorsunuz sanırım e adamın her şeyi tastamam burdan bakınca :)

Ay çok cringe bazı yazdığınız şeyler kusura bakmayın kızacaksınız ama İngiltere prensi filan mı neden bu kadar evliliğe ikna etmeye çalışıyorsunuz ki ? İstese evlenir zaten dağları del demiyorsunuz sonuçta zaten bisey istemiyorum demişsiniz kiyacagi bir nikah

Merhaba arkadaşlar 28 yaşımdayım öğretmenim yeni atandım Meb e 2 yıl sınav stres sürecinden geçtim. Şimdi ailemden, sevgilimden 750 km uzağa doğuya gideceğim görev için. Büyük bir belirsizlik zaten yaşıyorum yeni insanlar yeni ortam. Bir de sevgilimle bir belirsizlik var o da 35 yaşında hemşire memur yaklaşık 8 aydır birlikteyiz fakat o bir evlilik geçirmiş 2 yıl önce boşanmış. Eski eşinden pek bahsetmez ama her gün kavga , baskı varmış bir de başka şehirde olan annesiyle ilgili “ya annen ya ben” gibi saçma cümleler kuruyormuş. Bizim ilişkimizde ise Beni seviyor ben de onu seviyorum ama evliliğe çocuğa sıcak bakmıyor şu an. İşte bakalım neler olacak motive olmam gerek şu an biraz borcum var ileride bakarız evet de demiyorum hayır da falan kafasında. Su akar yolunu bulur her şey yolunda giderse inşallah o da olur falan diyor. Ve bu belirsizlik beni geriyor aslında bu söyledikleri belirsizlik mi tam olarak onu da bilmiyorum ama bir yandan da çok daha dürüst geliyor evlilik çok konuşan vaat verenden de bir halt olmuyor. Birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz birlikte yiyip içip pişirip uyuyoruz. Bazen evini temizlerken bana uzaktan gülümseyerek hayranlıkla baktığını görüyorum. Hamarat buluyor beni. Geçenlerde üniformasının ortası yırtılmış aldım elime sağlamca diktim içten içe mutlu oldu ve yüzüne vurdu bu mutluluk.
Annesi ailesi biliyor beni kız kardeşiyle tanıştırdı. Arkadaşıyla tanıştırdı. Hatta arkadaşı yengeyi çok beğendim demiş. Annesi telefonda konuşurken selam söyle demiş benden için. Ama bunlara çok anlam yüklememi istemiyor hem hoşuna gidiyor bunları çevresinden duymak ve bana söylüyor ama çok anlam yüklememi de istemiyor. Az çok tanıdı ben güzel işi gücü olan kültürlü bir kızım. Becerimi vefalı ve gözü yükseklerde olmayan yapımın da farkında. Büyük düğün altın inci de istemiyorum ama yine de çok pozitif değil. Birlikte kampa gittik şehir dışına çıktık uyuduk gezdik dolu dolu geçiyor vakit. Ten uyumumuz da çok güzel gelir gider sarılır öper. Davranışlarda problem yok saygı sevgi dozunda ama merak ediyorum nolacağımızı sabırsızım belki bilmiyorum. O da kendince haklı ben de siz böyle bir şey yaşadınız mı? Bu durumda ne yapmak nasıl bir yol izlemek gerek sizce?
düşünmüyor bence benim düşüncem her işini sen görüyorsun zaten anladığım kadarıyla annesi var daha ne olsun evlenip başını niye yaksın

Yani yanlış anlamayın ama adamın yerinde olsam ben de evlenmezdim. Hem her işini yapıyorsunuz, hem para kazanıyorsunuz hem de istemediğinde ceketini alıp çıkıp gidebilir. Niye evlenip kendini sıkıntıya soksun ki? Bana bu kadar fedakarlık çok fazla geliyor. Ayrıca sizin düşünceniz de tuhaf. Hamarat olduğunuz, iş yaptığınız için sizinle evlense mutlu mu olacaksınız? Ya da tüm bunları “bak ben ideal eş adayıyım” mesajını vermek için mi yapıyorsunuz?

Sevgilinizle alakalı çok konuşmayacağım arkadaşlar yazmış zaten ve sizin de aşktan gözünüz görmediğinden pek anlamı yok. Sadece şu var ki bugün tüm hünerleri göstererek evlenmeye çalışırken yarın eşiniz sizden tüm iş yükünü sırtlamanızı beklerse şaşırmayın. Ben 4 yıllık evliyim eşimin söküğünü dikmiyorum ilk evlendiğimde ona öğrettim kendi yapıyor. Bu kadarını yapmayın.

1. Az çok gözlemliyorum anneci değil hatta küçük yaşta kendi ayakları üzerinde durmuş bir insan. Kadın çok yumuşak yüzlü gelinleriyle arkadaş gibi olmaya çalışıyor sorun bu. Mesela abisi de eşiyle İzmir de yaşıyor kız ailesinden o aile kültürünü almamış. Kaynana yani sevgilimin annesi evine gelince selam verip odaya geçiyor alkol ot kafayı çekiyormuş şimdi bu kadın napsın diğeri kim bilir naptı😅
2. Evlenmek istemiyorum demiyor sadece sütten ağzım yandı korkularım var diyor. 6 yıllık sevgilisiyle evlenmiş 2,5 yıl evli kalabilmiş kendisi ayrılmış kolay olmamış. Beni seviyor eminim anlıyorum hal hareketinden aslında evlilik konuları hem hoşuna gidiyor ama bir an frenliyor kendini. Türkiye ekonomisi tecrübeler vs… Babası sevgilim 17 yaşındayken vefat etmiş annesi bir işçi emeklisi arkasında kimsesi yok. En basit istediğin düğün 200 bin diyor. Bazen birlikte evlilik hakkında konuşsak da bazen geriliyor.
3. Öabt yok benim Görsel sanatlar öğretmeniyim. Mesafe önemli değil ayda 2 hafta sonu birlikte kalırız giderim yanına onun biraz zor mesleği nöbetli falan malum… ben ruhuma bu kadar uyan insanı bulamadım bu yaşıma kadar mesafe bizim için çoo sorun değil ikimizde uzaktan ilişki tecrübesine sahip insanlarız.
Allah akıl fikir versin bu adam evlenmez sen de kendini heba edip yıllarını tüketme

Adamı gözüm tutmadi. Bence ayrılın. Anneci demek ki durduk yere kadın neden uzakta olan annesi için ya o ya ben desin. Kadınla ilgilenmiyordur sürekli annesi ile konuşuyordur vs vs bu problemleri vardır. Boşa vakit kaybetmeyin bence. Bu erkek profilini tanıyorum. Annelerinden ayrilamadiklari icin aile kurmaya ve çocuk yapmaya da isteksiz olurlar. Daha hala anne rahminde onlar. Doğmadı ki büyüsün de aile kursun

Birebir aynı hikayeyi yaşayan birini anlatacağım size. Aynen bu şekilde harika bir ilişkileri vardı ama adam eski evliliğinin kötü olmuş olmasını aşamıyordu o yüzden evliliğe uzaktı ama yuvarlak cevap veriyordu sen farklısın vs. Belli bir süre sonra kız belirsizlikten sıkıldı görücüleri falan da çıktı yaşının geçmesinden korktu. Oğlana bunları açık açık söylemeden "Seninle hayata ve geleceğe bakış açımız çok farklı. Sana zaman kaybettirmek istemiyorum" diyerek ayrıldı. Evlenmek istediğini asla belli etmedi adamı sıkıştırmamış oldu ama bu şekilde yaparak da ben evliliğe giden bir ilişkide varım mesajını verdi. Adama sonra dank etti onu kaybedeceği ve evlilik teklifi ile geldi barışmaya. Şimdi çok mutular bir kız bebek bekliyorlar

Peki o sizin için ideal eş adayı mı? Neden boşanmış, çocuğu var mı,nafaka ödüyor mu?bunlar evlilikte büyük problemler..doguya gittikten sonra da duygularınız yoğunsa hayattaki beklentilerinizi konuşabilirsiniz..kadinlar için zaman değerli bir durum..isteklerinize uymuyorsa boşuna zamanınızı almasın..kimbilir belki gittiğiniz yerde sizinle aynı beklentilerde problemsiz biri karşınıza çıkar..

X