Aslında bu manipüle olayını ona yapan bendim, 1, 5 yıl boyunca her konu kendi istediğim gibi olsun diye onu defalarca terkettim, süründürdüm, ve çok fazla ağladı, beni ikna etmek için çok yıprandı. Duygusal olarak bana bağımlı bir kişilik bensiz nefes alamıyor, 2 dk küs kalalım oturup bişey içemeyen biriydi. Bende bu halinden faydalanıp “ya öyle mi ama ben böyle olsun istiyorum” diyerek çok üstüne gittim, her hafta her konuda, herşeyde. Ben bu konuda çok hatalıyım, farkındayım ve bidaha yapmayacağımı söylemiştim, geçirdiğim evlilik psikolojimi çok bozmuş ve beni acımasız, kendinden taviz vermeyen birisi yapmıştı ama bunun onu çok yıprattığını sonradan farkettim. Yine bir ayrılmamda, o da 1 hafta ortadan yok oldu ve bu konuları düşünmüş, youandi bunu alışkanlık haline getirdi ve bu ilişkide fikirlerini söyleyemeyen köle konumuna düştüm, artık hoşuma gitmeyen şeyleri söyleyeceğim diye kendi bir karar vermiş. Bu maaş konusunda da, ben önceden ona “Sen kendi maaşınla evi geçindirirsin, ben kendi maaşımla ister eve harcarım, ister kendim için biriktiririm, ister kendi süsüme harcama yaparım” demişim, hiç hatırlamıyorum, bu laf ona batmış ve battığını daha şimdi söylüyor, “ikimizin maaşı da ortak hesabımızda kalır, zaten ben senden önce çalışma hayatına başladığım için senden daha yüksek ücret alacağım yani ben senin paranda değilim, 2 bin TL de kazansan ortak olsun senin benim olsun istemiyorum” dedi ama bunu her zaman söylüyordu zaten yeni bir şey değildi. E bende zaten böyle düşünüyorum bunda bir sorun görmedim, o söylediğim şeyi ne zaman ne için söylemiştim hatırlamıyorum ağzını mı aramıştım ne kafayla söyledim. “Sadece benim anneme değil, senin ailene de gerekirse yardım yapacağız, annen veya babana veya kardeşlerine, kimin ihtiyacı olursa senin ailen benim ailem sadece benim aileme yardımcı olacağız demiyorum ki” dedi. Fakat burda ki nokta benim ailem böyle bişeyi kabul etmez veya böyle bişeye ancak 20 sene sonra ihtiyacları olur, fakat onun annesi şimdiden ihtiyaç duyuyor ve bu konuda ailelerimize eşit harcama yapmış olmayacağız, ben bundan rahatsız oldum. Onun bu tavrında aslında kabahat bende, onu bu hale getiren benim, o kadar dolmuş ki bana, artık benim ona davrandığım gibi davranmaya, karşımda fikirlerini dayatmaya çalışıyor, yani çalışıyor dediğim bu bir kaç gün içinde olanlar işte, öyle davranmaya çalıştı. Yine de onu yıpratmış olmam yaptığı dayatmayı haklı çıkartmıyor, annesinden önce kendi yuvamızı düşünmesini beklerdim, annesi bebeğimiz oldu kendimizden önce onu düşünür hale geldik, ben bundan rahatsızım.