Sevgilim ailesine sürekli hesap veriyor ?

erkek arkadasının aile baglarının sıkı olması guzel birsey...
abartılı gordugun noktayı anladım ve bence yasınız ne kucuk ne de o kadar sıkmaya gerek var.
fakat sevgilinin ailesiyle olan diyalogunu ve gecmisin bilmiyorsun.
belki yorumlardaki gibi guvenlerini sarsacak bir durum oldu...
belki de daha dune kadar hep annesiyle mont aldıgı icin ilk defa aldıgından heyecan yaptı, emin olmak istiyor...?
her seyi aşama aşama yasayıp tecrube edecek.
sıkıldıgı vakit zaten ailesiyle bazı catısmalar kacınılmaz.
hatta buna gerek kalmadan ailesinin de tavrı degisebilir, karsılıklı bir iletisim soz konusunu sonucta.
ancak o bundan rahatsızlık duymuyorsa ne sen kıskırt ne de kendin gibi davranmasını bekle, uymuyorsa beraber olmak zorunda degilsiniz sonucta.

bu arada gencler arasında madde kullanımı cok yaygın, ailesi bunun icin sıkıyor olabilir,
bu yaslarda kotu alıskanlıklar edinmek, akılların celinmesi daha kolay...
abisi 60lirayı duyunca bu yuzden demis olabilir, bir de askerde oldugu icin daha cok endiselenmistir. orda 18yasında bir suru genci gorup kardesini dusunmustur...
yani yine aile iliskilerinin iyi olmasıyla alakalı, hemen olumsuz ve tepkisel dusunme ; )

Benim erkek kardeşim 22 yaşında. Öyle zırt pırt aramayız tabii ama harcamalarını çaktırmadan takip ederim. Bunun sebebi daha önce güvenimi kırmış olması değil, madde bağımlılığından çekiniyor olmam. Öyle bir şey yapacak bir çocuk olmamasına rağmen olur da anlık bir hata yaparsa hemen müdahil olmak isterim.

Onlar da bundan değilse de size çok kaptırıp derslerini boşlamasından çekiniyor ve bu konuda testiyi kırmadan uyarmaya çalışıyor olabilirler.

Ben de çok rahat büyüdüm ama erkek arkadaşınız gibi arkadaşlarım vardı. Büyüdükçe aile de rahatlar biraz. Şimdi sizin yorum yapmanız doğru olmaz. Bırakın sevgiliyi; eşlerin bile birbirinin ailesi hakkında yorum yapması bir sürü sıkıntıya yol açıyor.

bende sandim ki yasiniz yerini almis, mesleginiz var paranizi kazaniyorsunuz.
Daha baba eline bakiyorsunuz, hatta yeni resit olmussunuz, mecbur hesap vericek.

o yaslarda evlenen, daha cocukken calısmaya baslayan pek cok insan var,
hesap vermenin sadece baba eline bakmayla alakalı oldugunu dusunmuyorum.

tam tersine universite yıllarında ailesinden harclık alan pek cok ogrenci var,
onların da bu sekilde gunde 10kez konusarak har maddi harcamayı faturayı eve goturmeleri gerektigini de dusunmuyorum.

18yas benim icin bir gecis evresi... davranıs acısından hem aile hem de evlatları icin.
ne cok sıkarak hicbir işi kendi basına yapamaz ve baskı altında olan bir insan haline donusturmek ne de baskıyla cocugun daha isyankar olup aileyle baglarını koparan biri olmasına neden olmak lazım.
ikisinin ortasını bulmak en iyisi.
sadece maddi olarak da degil, bence aileler özel hayata fazla mudahale etmeden arkadaslarını hatta odalarını da temizlik yaparken kontrol etmeli. madde bagımlılıgı cok ciddi bir sorun :(

ben o yaslarımı hatırlıyorum, özel ders veriyor gayet de iyi para kazanıyordum. ailem hesap sormadı ama bana yolladıkları parayı da azalttılar, zaten giderlerim belliydi, ancak yetiyordu.
ekstra istedigim seylerde de onceden biraz daha sıkarken, benden yaptıkları kesintiyi nakit olarak degil, esya olarak geri donuyordu. boylece "calısmak sacma babamın hazır parası daha iyi" gibi bir dusuncem de olmadı.
yani demek istedigim, istenilince denge bir sekilde kuruluyor.
biraz da cocuga guvenmek ve bunu surekli tekrarlamak gerekiyor...
o yıllarda istesem bile ailemin guvenini sarsma korkusuyla onların reddedecekleri birseye yonelemezdim.

Sevgilim 18 yaşında kendisinden 4 yaş büyük abisi var annesini babasını geçtim abisine bile bir yere giderken sürekli hesap veriyor. Mesela bir harcama yapacak olsun en ufak detayına kadar hesap vermek zorunda kalıyor ailesi beni biliyor mesela 1 senedir ilişkimiz var benim yanıma gelirken annesine haber veriyor vs vs haber vermek dediğim yani derinlemesine detay veriyor ben yanındayken annesi babası arayıp duruyor nerdesin ne yapıyorsun diye sizce bu durum normal mı anormal mi ne yapmam gerekiyor . dün mont alıyor mesela abartısız 12 defa annesi ile telefonda konuştu yani ellerinde para olmadıkları için tek kez alacaklarından falan değil maddi durumları da iyi gayet ikimizde bir yerden burs gibi birşey alıyoruz çok para da değil her ay 60 lira bugün açıklandı alacağımız abisi askerde kameradayız telefonla konuşuyor oraya geline banka hesabının girdisine çıktısına bakacağım diyor ne kadar harcadığını kontrol edeceğim diyor ki ailesinin bu paraya ihtiyacı yok biz öylesine çıkmaz diye başvurmuştuk şans eseri çıktı artık dayanamıyorum bir yardımcı olun ben hiç ailemden böyle baskı görmedim gururnu da kırmak istemiyorum
18 yaşındaki birisinin ailesine hesap vermesi gayet doğal 18 yaşındaki birisi ailesinin gözünde daha çocuktur,mont alırken ailesine sorması gibi doğal bir olay yok erkekler alışveriş içinden pek anlamazlar,benimde kardeşim 19 yaşında oda bir yere giderken bize söyler,gecikeceği zaman arar,yada geciktiği zaman biz ararız devir kötü,alışveriş yaparken de bize sorar çünkü bir ara kendine gömlek almış sonradan pişman oldu tabi yeri güzel çıkmadı annemde alırken bana bir sorsaydın dedi o yüzden ben ailesinin tutumunda yanlış birşey görmedim.Yeri geldimi kardeşimin harcamalarınıda takip ederim,kendiside söyler.

o yaslarda evlenen, daha cocukken calısmaya baslayan pek cok insan var,
hesap vermenin sadece baba eline bakmayla alakalı oldugunu dusunmuyorum.

tam tersine universite yıllarında ailesinden harclık alan pek cok ogrenci var,
onların da bu sekilde gunde 10kez konusarak har maddi harcamayı faturayı eve goturmeleri gerektigini de dusunmuyorum.

18yas benim icin bir gecis evresi... davranıs acısından hem aile hem de evlatları icin.
ne cok sıkarak hicbir işi kendi basına yapamaz ve baskı altında olan bir insan haline donusturmek ne de baskıyla cocugun daha isyankar olup aileyle baglarını koparan biri olmasına neden olmak lazım.
ikisinin ortasını bulmak en iyisi.
sadece maddi olarak da degil, bence aileler özel hayata fazla mudahale etmeden arkadaslarını hatta odalarını da temizlik yaparken kontrol etmeli. madde bagımlılıgı cok ciddi bir sorun :KK43:

ben o yaslarımı hatırlıyorum, özel ders veriyor gayet de iyi para kazanıyordum. ailem hesap sormadı ama bana yolladıkları parayı da azalttılar, zaten giderlerim belliydi, ancak yetiyordu.
ekstra istedigim seylerde de onceden biraz daha sıkarken, benden yaptıkları kesintiyi nakit olarak degil, esya olarak geri donuyordu. boylece "calısmak sacma babamın hazır parası daha iyi" gibi bir dusuncem de olmadı.
yani demek istedigim, istenilince denge bir sekilde kuruluyor.
biraz da cocuga guvenmek ve bunu surekli tekrarlamak gerekiyor...
o yıllarda istesem bile ailemin guvenini sarsma korkusuyla onların reddedecekleri birseye yonelemezdim.

sen zaten cok mantikli bir insansin masallah.
Ama burda belki de konusahibinin sevgilisine ailesi guvenmiyor.
Belki guven vermedi yetisirken.
Belki siz verdiniz.
O yaslarda kendi paranizi bile kazaniyormussunuz bir miktar baksaniza.

Sanırım buradaki ablalarının -nişanlım, sevgilim ailesine haber veriyor, ailesine çok düşkün- konularına denk geldin oyüzden galeyana geldin sende. Ama daha kaç yaşındasınız, 17 yaşında başlamış bir ilişkide ne annesinin seni gelin gibi görüpte buluştuğunuzda aramasına engel olabilirsin ne de diğer para konusuna. Ah be güzelim ne diye sanki çok büyümüş gibi böyle şeylere takarsınız ki.

ah bu gençler 18 yaşına gelince ne olduğunuzu sanıyorsunuz bilmem ki?
hesap verecek tabi. kendi parasını kazanana kadar hesap verecek.

sen zaten cok mantikli bir insansin masallah.
Ama burda belki de konusahibinin sevgilisine ailesi guvenmiyor.
Belki guven vermedi yetisirken.
Belki siz verdiniz.
O yaslarda kendi paranizi bile kazaniyormussunuz bir miktar baksaniza.

oncelikle tesekkur ederim,
fakat guven kazanma onemli oldugu kadar cocugun davranısları da yine ailenin yetistirmesiyle alakalı sonucta.
zaten cocuklarını aramasınlar, kontrol etmesinler demiyorum,
hatta ailenin kaygılarını anlıyor ancak yontem olarak birazcık ayrısıyorum.
ancak 18yasındaki kisileri akli ehliyeti yokmus da kendinlerini bilemeyeceklermis gibi yazılmasını da dogru bulmuyorum. (siz yaptınız demiyorum. genel bir yargıdan bahsediyorum)

ayrıca genel olarak yorumlarınızı yakın buldugum icin alıntıladım zaten. benzer gorusleri yazan pek cok uye vardı, ancak sizinle uzlasabilecegimizi ve kuru kuruya bir polemige cevirmeyeceginizi bildigimden dusuncelerimi paylasmak istedim.
sahsınızla alakalı bir sorunum da yok yani ; )

oncelikle tesekkur ederim,
fakat guven kazanma onemli oldugu kadar cocugun davranısları da yine ailenin yetistirmesiyle alakalı sonucta.
zaten cocuklarını aramasınlar, kontrol etmesinler demiyorum,
hatta ailenin kaygılarını anlıyor ancak yontem olarak birazcık ayrısıyorum.
ancak 18yasındaki kisileri akli ehliyeti yokmus da kendinlerini bilemeyeceklermis gibi yazılmasını da dogru bulmuyorum. (siz yaptınız demiyorum. genel bir yargıdan bahsediyorum)

ayrıca genel olarak yorumlarınızı yakın buldugum icin alıntıladım zaten. benzer gorusleri yazan pek cok uye vardı, ancak sizinle uzlasabilecegimizi ve kuru kuruya bir polemige cevirmeyeceginizi bildigimden dusuncelerimi paylasmak istedim.
sahsınızla alakalı bir sorunum da yok yani ; )

Yok anliyorum sizi.
Gerci dusundum tekrar da.
mesele sanirim bir de konu sahibinin sevgilisinin karakteri.
Mesela benim erkek kardesimi hatirliyorum o yaslarda, cok fazla bagimsizdi.
Ailem onu takip etmek istiyorlardi, ama zorlaniyorlardi.
Sonucta o yaslarda birakmak istiyorsun pesini ama hala korumak ta istiyorsun.
Ama kardesimi hatirliyorum, arkadaslarla buluscam diyip cikardi, sunlarla bulusuyorum burdayim derdi o kadar.
Babamla konusurlardi bir seye kara verecegi zaman, danisirdi filan, ama genelde basina buyruktu.

Yani babamlar istese bile kontrol edemediler.
Sanirim burda konusahibinin sevgilisi daha ilimli bu konuda, ve rahatsizlik duymuyor hic.
Cok cok da deyisecegini ilerde zannetmiyorum.
Bu kadar bagimli olmasa bile, gene de herseyde ailesinin onayini almak icin ariyabilir.

Benimde bu tarz bir flortum olmustu. Cocuk univ. Okuyordu. Sac sekline bile babasi karisiyordu. :D cok ilginc gelmisti. Telefonda benimle bile rahat konusamiyordu. Acayip derecede sogumaya basladim tabi. Ayrildik sonra :))) Bende 18 yasinda oldum. Tamam aileye baglisin, tam anlamiyla yeriskin degilsin o yaşta ama bu kadarda baski altinda buyuyen birinden ilerde de pek bisey cikmaz :)))

Şimdi benim kardeşim o yaşta. Çok asabi hiç yaptığının hesabını vermez deli dolu bir çocuk. Ama babam, annem her seferinde bıkmadan usanmadan hesap sorarlar. Anne baba merak eder yapabileceğin birşey yok. Daha küçük sevgilin. Para konusunu biraz abartmışlar ama eger durumları iyiyse.( konu eskiymiş.)

Sevgilim 18 yaşında kendisinden 4 yaş büyük abisi var annesini babasını geçtim abisine bile bir yere giderken sürekli hesap veriyor. Mesela bir harcama yapacak olsun en ufak detayına kadar hesap vermek zorunda kalıyor ailesi beni biliyor mesela 1 senedir ilişkimiz var benim yanıma gelirken annesine haber veriyor vs vs haber vermek dediğim yani derinlemesine detay veriyor ben yanındayken annesi babası arayıp duruyor nerdesin ne yapıyorsun diye sizce bu durum normal mı anormal mi ne yapmam gerekiyor . dün mont alıyor mesela abartısız 12 defa annesi ile telefonda konuştu yani ellerinde para olmadıkları için tek kez alacaklarından falan değil maddi durumları da iyi gayet ikimizde bir yerden burs gibi birşey alıyoruz çok para da değil her ay 60 lira bugün açıklandı alacağımız abisi askerde kameradayız telefonla konuşuyor oraya geline banka hesabının girdisine çıktısına bakacağım diyor ne kadar harcadığını kontrol edeceğim diyor ki ailesinin bu paraya ihtiyacı yok biz öylesine çıkmaz diye başvurmuştuk şans eseri çıktı artık dayanamıyorum bir yardımcı olun ben hiç ailemden böyle baskı görmedim gururnu da kırmak istemiyorum
18 yasinda imiş biraz normal geldi yasi itibariyle buyuk degilki bazi aileler cok duser ogullarinin ustlerine benim kaynimada oyle yaparlar bazi aileler boyle

Back