Sevgilim ailesine sürekli hesap veriyor ?

xZyrax

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
533
404
103
Sevgilim 18 yaşında kendisinden 4 yaş büyük abisi var annesini babasını geçtim abisine bile bir yere giderken sürekli hesap veriyor. Mesela bir harcama yapacak olsun en ufak detayına kadar hesap vermek zorunda kalıyor ailesi beni biliyor mesela 1 senedir ilişkimiz var benim yanıma gelirken annesine haber veriyor vs vs haber vermek dediğim yani derinlemesine detay veriyor ben yanındayken annesi babası arayıp duruyor nerdesin ne yapıyorsun diye sizce bu durum normal mı anormal mi ne yapmam gerekiyor . dün mont alıyor mesela abartısız 12 defa annesi ile telefonda konuştu yani ellerinde para olmadıkları için tek kez alacaklarından falan değil maddi durumları da iyi gayet ikimizde bir yerden burs gibi birşey alıyoruz çok para da değil her ay 60 lira bugün açıklandı alacağımız abisi askerde kameradayız telefonla konuşuyor oraya geline banka hesabının girdisine çıktısına bakacağım diyor ne kadar harcadığını kontrol edeceğim diyor ki ailesinin bu paraya ihtiyacı yok biz öylesine çıkmaz diye başvurmuştuk şans eseri çıktı artık dayanamıyorum bir yardımcı olun ben hiç ailemden böyle baskı görmedim gururnu da kırmak istemiyorum

Sevgilim 18 yaşında kendisinden 4 yaş büyük abisi var annesini babasını geçtim abisine bile bir yere giderken sürekli hesap veriyor. Mesela bir harcama yapacak olsun en ufak detayına kadar hesap vermek zorunda kalıyor ailesi beni biliyor mesela 1 senedir ilişkimiz var benim yanıma gelirken annesine haber veriyor vs vs haber vermek dediğim yani derinlemesine detay veriyor ben yanındayken annesi babası arayıp duruyor nerdesin ne yapıyorsun diye sizce bu durum normal mı anormal mi ne yapmam gerekiyor . dün mont alıyor mesela abartısız 12 defa annesi ile telefonda konuştu yani ellerinde para olmadıkları için tek kez alacaklarından falan değil maddi durumları da iyi gayet ikimizde bir yerden burs gibi birşey alıyoruz çok para da değil her ay 60 lira bugün açıklandı alacağımız abisi askerde kameradayız telefonla konuşuyor oraya geline banka hesabının girdisine çıktısına bakacağım diyor ne kadar harcadığını kontrol edeceğim diyor ki ailesinin bu paraya ihtiyacı yok biz öylesine çıkmaz diye başvurmuştuk şans eseri çıktı artık dayanamıyorum bir yardımcı olun ben hiç ailemden böyle baskı görmedim gururnu da kırmak istemiyorum
kaç ordan hemen kaç:cool:

Vermeli tabi 18 yaşında ne bekliyorsun !!
Canım bak bende aynı yaştayım ama benim ailem bu kadar baskı yapmıyor başı boş biri olmasını umduğumdan falan değil ama bu kadar da olmaz gerçekten sanki bir çocuk onlarda var

Bazılarının yetiştirme tarzı aile yaşantıları ilişkileri iletşimleri farklıdır.Bunu bu yaşta değiştirmen çok zor .Zaman geçip belli bir olgunluğuna varınca kendi ayakları üstünde durunca kendisi isterse bu durumdan kurtulur.Sen ne sevgilinin huyunu nede ailesinin huyunu değiştirebilirsin.Ya ayak uyduracaksın yada yeni sevgili yapacaksın tatlım.Bu yaşlarda bunuda kendine dert etme.

Herkesin yetiştirilme tarzı çok başkadır. Aile ilişkileri böyledir demek ki. Sen ailenden böyle görmediysen ve seni rahatsız ediyorsa illa erkek arkadaşınla birlikte olacaksın diye birşey yok. Burada neler okuyor, insanlar evleniyorlar babalarıyla ortak iş yapıp babalarına hesap veriyor.

Sevgilin basibuyruk büyük bir miktar harcama yapip ailesinin güvenini sarsacak birsey yapmistir belki..
yapmadiysa ozaman yazik cocuga:KK53:
Bu durum pek de saglikli gelmedi bana..

Yaş gereği normal biraz ama yine de abartı. 60 tl lik bir durum için detayına bakmak falan fazlasıyla abartı.
Erkek arkadaşın geçmiş zamanda kötü bir şeylere bulaşmış olabilir mi ki ailesinin gözünde. yoksa şu devirde 18 yaş pek tabi de kendini idare edebileceği bir yaş.

Ailesi bu kadar baskı uyguluyorsa erkek arkadaşın idaresini falan biliyor olabilir..
Benimde erkek kardeşim var lise sonda..
Anneme dışarı çıkıcağı zaman söyler..
Hatta babamada der dışarı çıkıcam diye..
Acil bi yere gidiliceğinde falan direkt ararlar..
Babam hatta bağırır çağırır kız yanında demez..
Eğer kızda bu şekilde düşünse çok kötü bi durum..
Kimilerinin ailesiyle ilgili..
18 büyük bi yaş değil.
Senin için ailesine de atarlanmaz hiç onu umma hanım kızımız..
Senin yaşantınada uyamaz..
Senin gibide yaşayamaz..
Paraya ihtiyacınız yoksa aylık 60tl'de çokta gereksiz o halde..
Sen bunu kendine ''Dayanamıyoruumm:mad: ''a getiriceksen çok büyük sıkıntı..

18yaş sizin gözünüzde büyük gibi gözükebilir fakat henüz daha ergenlik çağı, hesap vermesi çok normal, bazı gençler ergenlik sürecini sancılı geçirebilir aailesininde bunları sorması gayet doğal. Benimde 18yaşında bir kardeşim var, nereye geldiğini nereye gittiğini hep sorarız çünkü çok kötü ortamlar var ve hep ya heves ederse diye düşünüyor insan, parasını kendi kazanır ama ne aldı ne sattı herkes sorar evde, ya parayı bol bulup illete düşerse diye... Yapacağından değil ya yaparsa ederse kaygısı var ailelerde. Çünkü en çok en büyük hata yapılan çağlar bu yaşlardır. Yaşınız şöyle bir 25e varsın ne demek istediğimi o zaman çok net anlarsınız:KK48: Bu mont olayını da abartmayın lütfen 18yaşındaki bir çocuktan çok bi beklenti içine girmek tuhaf olur.

Son düzenleme:
daha önce kontrolsüz harcamalar yaptıysa, daha önce sorumsuz davranışları olduysa ailesinin güvenini sarsmıştır, onlarda işi sıkı tutuyorlardır ama kendinden 4 yaş büyük abisine bu denli hesap vermesi çok ezik ve anormal geldi, annesi babası neyse o normal

sizin ailenizde harcamalar habersiz mi yapılıyor? Yaş kaç olursa olsun eğer ailede herkesin ayrı bütçesi yoksa ortak karar alınır. 18 yaşında bir genç için bu saydıkların gayet normal şeyler. Aksi tuhaf. Aileler çocuklarına belli şekillerde harçlık verirler. Kimi günlük verir kimi haftalık kimi aylık. Kimi içine bütün ihtiyaçlarını dahil eder kimi sadece zaruri şeyler için verir diğer giyim, eğlence vs gibi şeyleri ayrı karşılar. Daha bacak kadar boyunuzla sırf sevgilisiniz diye birbirinizin aile ilişkilerine müdahale edemezsiniz. Hatta bundan rahatsızlık duymaya bile hakkınız yok malesef.

daha 18 yaşında 30 yaşında falan değil. çook normal ailesinin üstüne düşmesi. kendi ayakları üzerinde dursun zamanla normale döner her şey

kendi parasini kazanmaya baslar hesap vermesi de biter bu kadar net..

sizin ailenizde harcamalar habersiz mi yapılıyor? Yaş kaç olursa olsun eğer ailede herkesin ayrı bütçesi yoksa ortak karar alınır. 18 yaşında bir genç için bu saydıkların gayet normal şeyler. Aksi tuhaf. Aileler çocuklarına belli şekillerde harçlık verirler. Kimi günlük verir kimi haftalık kimi aylık. Kimi içine bütün ihtiyaçlarını dahil eder kimi sadece zaruri şeyler için verir diğer giyim, eğlence vs gibi şeyleri ayrı karşılar. Daha bacak kadar boyunuzla sırf sevgilisiniz diye birbirinizin aile ilişkilerine müdahale edemezsiniz. Hatta bundan rahatsızlık duymaya bile hakkınız yok malesef.

Yalniz "bacak kadar" fln biraz ezici bir tabir olmus lutfen hakaret etmeyelim..
O "bacak kadar" dediginiz yasta oy kullanma ozgurlugune sahip oluyor gencler mesela..
O yuzden hic de oyle "bacak kadar boyda" degiller..

Back