Sevgilim ailesine beni söyledi ve babası gönlünün olmadığını belirtti.

Kızlar ben daha önce nişan attım, nişandan sonra ilk kez birine ısındım(5 sene sonra) . 1 yıldır beraberiz . Bugün konuyu ailesine açtı sevgilim. Aramızda mezhep farkından ötürü babası bizim güsul abdesti almadığımızı, müslüman olmadığımızı, ideolojik olarak onlara uygun olmadığımızı belirtmiş ve yakışık kalmazmışım. Babası benim gönlüm yok demiş. Sevgilim de ben seviyorum ve evlenmek istiyorum demiş. Konu böyle kaldı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Birbirimizi seviyoruz ve ayrılmak istemiyoruz. Ne önerirsiniz? Lütfen benimle fikrinizi paylaşın, desteğinize ihtiyacım var
Ailelerin istememesi çok ciddi bir sorun iyi düşünün egerki ikinizde kimseyi takmazsaniz evlenin ama gerçekten mezhep farklılığı ciddi sıkıntı sizin abdestinizi alıp almamanizi bilemeyiz fakat Alevi Sünni farklılığı ciddi sıkıntı.Ama şöyle durumda var çoğu sunnide dört dörtlük namaz kılan tipler değil artık.Eger ki sevgilin sekuler birisi ise sıkıntı olmaz.

Bizim ailede de benzer bir durum oldu. Adam kizi sonunda "babami ezemem" diye birakti. Buna da hazirlikle olun devam etmeyi düsünüyorsaniz. Tabi babasini ikna etmeye calisir, ama ikna edemese birakma ihtimali de var ne kadar da simdi baska konuşuyorsa hele ki geleneksel bir aile ise. Erkek arkadasinizda da suc var. Herkes kendi ailesini.bilir. babasinin böyle düsündügünü bilmesi lazimdi. Simdi derdini siz cekeceksiniz
Ya ben buna üzülüyorum işte.Aileler taş atmasına sinir oluyorum.

Kızlar ben daha önce nişan attım, nişandan sonra ilk kez birine ısındım(5 sene sonra) . 1 yıldır beraberiz . Bugün konuyu ailesine açtı sevgilim. Aramızda mezhep farkından ötürü babası bizim güsul abdesti almadığımızı, müslüman olmadığımızı, ideolojik olarak onlara uygun olmadığımızı belirtmiş ve yakışık kalmazmışım. Babası benim gönlüm yok demiş. Sevgilim de ben seviyorum ve evlenmek istiyorum demiş. Konu böyle kaldı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Birbirimizi seviyoruz ve ayrılmak istemiyoruz. Ne önerirsiniz? Lütfen benimle fikrinizi paylaşın, desteğinize ihtiyacım var

Ayrıl kızım. Bu sevgilin çok manyak bir şey.

Babasının sana laflarını bu şekilde taşıdığına göre kendisi benzer şeyleri düşünüyor senin için. Aklı başında birisi kendi annesinin babasının sevgilisi-eşi hakkındaki olumsuz düşüncesini bu kadar aktarmaz.

Mezhep farklılığı konusunda insanların sizin ilişkinize olumsuz bakması normal, bu tr çok sık yaşanıyor. Ama bu konu bu kadar hadsizce aktarılmaz. İnsanın dilinin kemiği olur. İnsan çekinir utanır bunları söyleyemez.

Sen daha çok çekersin bu manyaktan. Sen 31 yaşındasın aranızda iki yaş büyük küçük fark olsa, bu adam 30larında, böyle beş yaş çocuğu gibi olanı biteni gelip aktarması çok rezalet bir şey.

Son düzenleme:
Atandı mi ? Nerde yaşayacak, evlilik sorumlulugunu yerine getirebilir mi ? Senin kendi meslegin var mı ? Detay ver biz de ona göre konuşalım. Şimdi sevgilin ailesinin ağzına bakan biridir yarın öbür gün de bunu senin önüne getirir biz de deriz ki ayrıl ama zaten aileyle normal bir ilişki vardır, seni savunur , kimseye ezdirmez ayda yılda bir gorusursunuz o zaman deriz ki devam et.
Ben de öğretmenim. Atandık bayağıdır. Ailelerden uzak yaşamayı düşünüyoruz. Ne onun memleketi ne de benim. çok iyi bir eş ve baba olacağına inanıyorum. Ama işte ailesi benim kafamı allak bullak ediyor

Tabii bunlar da sıkıntı dediğin şeyler büyük sıkıntı. Benim sevgilim kimseye eyvallah etmez kimseyi ilişkimize karıştırmaz istediğimiz hayatı yaşarız da diyemezsin bak babayı ikna etmeye çalışıyor
Evet bunları iyice düşüneceğim teşekkürler

Biz eşimle mezhep olarak değil ama hem kültür olarak hemde dini yaklaşım olarak ailelerimiz taban tabana zıt. Eşimin babası elinden gelse beş vakti camide kılar benim babam din ile ilgili her yaklaşıma neredeyse düşman. 15 senedir birlikteyiz çok şükür çok mutluyuz. Ama bunun nedeni aileleri katistirmiyoruz. Birbirleri ile görüşmüyor lar zaten hepimiz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Bu dengeyi kurabilecekseniz devam edin . Zor değil sadece eşin ve sen gibi düşün eşinde aynı şekilde. Ve aklına yatsın yada yatmasin fikirlerine saygı duy. Sana da saygısızlık edilmesine izin verme. ( Bu arada büyükannem yabancı eşimin ailesinin asla kabul etmeyeceği bir durum) Eşim biliyor ve ailesinin bilmesini istmedi bende söylemedim. Herşeyi duyurmayın bilmesinler. Evlilik konusunda acele etme ama biraz daha bekle bu durumu biraz daha kabullensinler
Teşekkür ederim ☺

Bunu sana olduğu gibi taşıyan karı ağızlı adamdan hayır

Ben de öğretmenim. Atandık bayağıdır. Ailelerden uzak yaşamayı düşünüyoruz. Ne onun memleketi ne de benim. çok iyi bir eş ve baba olacağına inanıyorum. Ama işte ailesi benim kafamı allak bullak ediyor
Arkadaşların dediği gibi hangi amaçla babasının laflarını size anlattı ? Maddi olarak onlardan beklentisi var mı ? Aile işi zor seni hirpalarlar gibi duruyor burada da eş kisisi devreye ne kadar girer onemlj.

Anam babam ne ister bilemem. İlgilenmem. Çünkü anama kalsa imamla babama kalsa memleketten bir oğlan ile evlenirdim. Eşim de ana babasına sorsa köyden eğitimsiz kız alırdı.
Yani demek istediğim siz ikiniz uyumlu musunuz?

Hayata aynı pencereden mi bakıyorsunuz? İnancınız etik değerleriniz erdemleriniz uyumlu mu?
Evet bizimki uyumlu. Ailelerimiz sorun sadece

Bizim ailede de benzer bir durum oldu. Adam kizi sonunda "babami ezemem" diye birakti. Buna da hazirlikle olun devam etmeyi düsünüyorsaniz. Tabi babasini ikna etmeye calisir, ama ikna edemese birakma ihtimali de var ne kadar da simdi baska konuşuyorsa hele ki geleneksel bir aile ise. Erkek arkadasinizda da suc var. Herkes kendi ailesini.bilir. babasinin böyle düsündügünü bilmesi lazimdi. Simdi derdini siz cekeceksiniz
Evet ben de onu suçlu buluyorum. Birkaç kez yapamam ben dedim ama ailesinin kötü bir aile olmadığını söyledi

ben öyle tepeden tepeden konuşup fikir veremem ama yasanmisi anlatirim arkadaşım Sünni kizi alevi bir delikanlı ile oldu anlatamadilar her konustuklarinda gençler ailelere cephe aldı birbirine daha bağlantılar basedemediler ve evlendiler bir oğulları oldu 5 yasinda ve bu sene yazın bosandilar sorunları bu konu ve iki tarafın oglum benim inancımı yaşayacak dusuncesi şuan kizimiz keşke hiç evlenmeseydim beni bosversem bile oğlumu arada koyduğum için çok pişmanım diyor

Gusül abdesti almadığınızı babası nerden biliyormuş?
Bence olmaz bu iş. Sevgiliniz bana nedense baba sözünden çıkamayan, korkan biri gibi geldi. Zaten onun net kararlar sergileyip tabi günlük hayatta da sizin yaşamınıza saygı duyan biri olması lazım. Bunları aşkınızdan dolayı görmemezlikten gelmeyin evlilikte büyük kavgalara yol açar.

Yıl kaç olmuş, mezhepleri tartışıyoruz 😏

Aynı durumu ben de yaşadım 5 yıldır evliyim çok şükür çok da mutluyum. Ben de kendi babamı ikna etmeye çalışmak durumunda kaldım zor olsa da. Aslında pek Bi fark yok yaşam tarzı olarak bana göre. Uyum sağlama, saygı duyma ve kafa yapısıyla alakalı.

Evet ben de onu suçlu buluyorum. Birkaç kez yapamam ben dedim ama ailesinin kötü bir aile olmadığını söyledi

Mesele iyi/kötü olmak degil. Herkesin ama bir yetisme tarzi ve inanc sistemi var. Benim icin Problem olmayan birsey, baskasi icin kocaman Problem oluyor. Böyle durumda ama en cok zarar gören "kusurlu" olarak görünen taraf oluyor. Ve ben acik söyliyim: aileme karsi saygisizliga toleransim sifir. Onlarin ve benim herhangi bir sebepten kücük görülmesine de tahammülüm olmaz. Cünkü ne kadar es ile evlenseniz de ailesi ile de muhatap oluyorsunuz. Sakın kendinizi "layik göstermek" "kabul ettirecek" duruma sokturmayin, ailenizi de öyle

Bence ayrıl. Bu güne kadar ailenin bu şekilde müdahale ettiği evlilikten hayır göreni görmedim.
Benim de aynı sizin gibi eşim ile mezhep farklılığım var ama kayınbabam ya da kayınvalidem bir gün dahi bu konuyu ağızlarına almadılar. Hatta bazen yanlarında biliyorsunuz ben farklı mezheptenim ondan bunu pek bilmem falan derim hemen aaa olur mu ne farkımız var deyip hızlıca konuytu kapatırlar yanlış bir şey söylemekten çekindikleri için. Yani diyeceğim o ki sorun mezhep farklılığınız değil. Bu kafadaki bir aileye düşmüş olmanız. Ne yazık ki eşinizle de ilerisinde sorun olur. Çünkü onu da onlar yetiştirdi şimdi davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Yol yakınken ayrılın kesinlikle..

Bence ayrıl. Bu güne kadar ailenin bu şekilde müdahale ettiği evlilikten hayır göreni görmedim.
Benim de aynı sizin gibi eşim ile mezhep farklılığım var ama kayınbabam ya da kayınvalidem bir gün dahi bu konuyu ağızlarına almadılar. Hatta bazen yanlarında biliyorsunuz ben farklı mezheptenim ondan bunu pek bilmem falan derim hemen aaa olur mu ne farkımız var deyip hızlıca konuytu kapatırlar yanlış bir şey söylemekten çekindikleri için. Yani diyeceğim o ki sorun mezhep farklılığınız değil. Bu kafadaki bir aileye düşmüş olmanız. Ne yazık ki eşinizle de ilerisinde sorun olur. Çünkü onu da onlar yetiştirdi şimdi davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Yol yakınken ayrılın kesinlikle..
Evet haklısınız gerçekten, ben de çocuklarina saygı duymalarını beklerdim

Sevgilin neden ailesine mezhebinizden bahsetmişki bu ikinizi ilgilendiren bir durum siz birbirinizi kabul ettikten sonra ekstradan aileleri bilgilendirmeye gerek varmıydı bilemedim

Böyle başlayan evlilikler bitiyor .

X