Sevgilim ailesine beni söyledi ve babası gönlünün olmadığını belirtti.

Sevgiliniz ile ne kadar aynı yaşam tarzını paylaşıyor olursanız olun evlenince malesef aile ile de evlenmiş oluyorsunuz. Yıpranırsınız zaten önceden bir gönül kırıklığınız var seneler sonra birine güvenmissiniz iyi düşünün asla kendinizi ezdirmeyin. İnsanları ayrıştırmaya bayılır toplumumuz. Eşim Şafi ben sünniyim. Rahmetli babama konuyu açtığımda insan olsun güzel kızım demişti. Ne yazık ki herkes aynı olgunlukla olamıyor.

Evet ben de aynı durumu sevgilime söyledim komik bir durum dedim. O da senin komik dediğin durumu aşmak için ben bir senedir düşünüyor ve altından nasıl kalkacağımla cebelleşiyorum deyince bayağı üzüldüm
Bu konuyu bu kadar düşünüp “cebelleşiyorsa” vakit kaybedeceğiniz bir durum yok, kocaman yetişkin bir adam ailesine herhangi bir şey sormaz, haber verir. Ailesi de beğense de beğenmese de oğlunun kararlarına saygı duyar, saygı duymazsa da kendileri bilir. Dolayısıyla cebelleşmesine de gerek kalmaz. Zaten sevgilinizin bunu filtresiz bir şekilde size anlatması da çocuk gibi geldi bana. Kısacası ben olsam vakit kaybetmem, cahil ailesi bir yana sevgiliniz pasif bence.

Sevgilinizin babasi gerçek fikirlerini oğluna söyledi bunu anlarım ama sevgilinizin gelipte babam gusul meselesini dert ediyor demesini anlayamadım. Bir erkek icin çok basit bir hareket olmuş. Bakın bu konuyu olduğu gibi sevgilinizin size anlatması, ileride sizin ne kadar zorluk çekeceğinizin ilk sinyali. Sevgiliniz şimdiden sınırı kaldırmış, ailesi sizin hakkınızda yorumda bulunduklarinda sevgiliniz yanınızda olmayacak. Hele birde çocuk olunca hayat sizin icin çok zorlaşır. Sadece kalbiniz ile değil mantığınız ile de düşünüp karar verin.

Kızlar ben daha önce nişan attım, nişandan sonra ilk kez birine ısındım(5 sene sonra) . 1 yıldır beraberiz . Bugün konuyu ailesine açtı sevgilim. Aramızda mezhep farkından ötürü babası bizim güsul abdesti almadığımızı, müslüman olmadığımızı, ideolojik olarak onlara uygun olmadığımızı belirtmiş ve yakışık kalmazmışım. Babası benim gönlüm yok demiş. Sevgilim de ben seviyorum ve evlenmek istiyorum demiş. Konu böyle kaldı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Birbirimizi seviyoruz ve ayrılmak istemiyoruz. Ne önerirsiniz? Lütfen benimle fikrinizi paylaşın, desteğinize ihtiyacım var
Arkadaşınızın tavrı çok güven hissettiren bi tavır değil gibi geldi bana, yani ailesiyle böyle bi konuşma geçtiyse bile olduğu gibi gelip size aktarması, birebir onların düşüncesini onaylıyor veya onaylayacak gibi. 2 yıl önce teyzemin komşusu evlendi. Adam bekar, kadın boşanmış ve bi çocuğu var. Mezhepleri, yaşam tarzları, kültürleri tavan tabana zıt. Daha nasıl bir fark olabilir siz düşünün.. Adam ailesine tek laf ettirmiyormuş. Ya bu kadın ya da hiç diyormuş. Velhasıl maşallah mutlular. Evet çok riskli. Her şeyin çok uyumlu göründüğü yerde bile aileler bi türlü rahat bırakmazken, bu durumda ailesi baştan da böyleyken, sonrasını biraz tahmin etmek için arkadaşınızın şu anki durumunu ve tutumunu çok iyi gözlemlemenizi tavsiye ediyorum.

Babası zamanla ikna olur, sizinde zaten mesleğiniz varmış ailelerle farklı şehirlerde yaşayacaksınız çok sorun olmaz ancak;
sevgilinizin bu durumları size yansıtması ve evleneceği kişiye babasının karar veriyor olması çok itici. Ne demek babam seni istemiyor yahu baban mi girecek aynı yatağa diye sormadiniz mi ? babası nasıl karar verebiliyor yetişkin bir insanın kiminle evleneceğine bunları sorguladınız mı tüm bunlar sevgilinizin ailede ne kadar pasif olduğunu gösterir aslında.Bir de sevgiliniz bahane olarak öne sürüyor olabilir

Evet ben de aynı durumu sevgilime söyledim komik bir durum dedim. O da senin komik dediğin durumu aşmak için ben bir senedir düşünüyor ve altından nasıl kalkacağımla cebelleşiyorum deyince bayağı üzüldüm
Keşke bu düşüncelerle ilişkiye başlayıp başınızı yakmasaymış.
Benim de eşimle mezhep farklılığımız var. Babam çok tepki verir sandım ama hiç bir şey demedi. Evlendik ama babamın istediği bişeyi yapmadık diye büyük tepki verdi. Bunu yüzüme vurdu. 11 ay konuşmadık. Çocuk olunca barıştık, şimdi hiç bişeye karışmaz. Ama eşimde o soğukluk var tabi ki içinde hala.
Neredeyse 10 senelik halimle de şunu düşünüyorum. Aileler denk olmalı. Çok esnek insanlar değillerse kültür farkı iyi sonuçlar doğurmuyor.
Nacizane, kendi hayatımdan örneklerle.

Yani kanka belli ki cahil ve yobaz insanlar ona da tamam da bu adamın gelip bunu sana söyleme sebebi nedir? 2 seçenek görüyorum:

• ailem istemiyor vazgeçersem kusuryma bakma demek
  • boşboğaz ve aptal bir insan

Sen karar ver konu sahibesi sence sebep nedir?? Aileden önce bunu düşün, adamın maksadı nedir aba altından sopa mı yoksa boşboğazlık mı?

Babası zamanla ikna olur, sizinde zaten mesleğiniz varmış ailelerle farklı şehirlerde yaşayacaksınız çok sorun olmaz ancak;
sevgilinizin bu durumları size yansıtması ve evleneceği kişiye babasının karar veriyor olması çok itici. Ne demek babam seni istemiyor yahu baban mi girecek aynı yatağa diye sormadiniz mi ? babası nasıl karar verebiliyor yetişkin bir insanın kiminle evleneceğine bunları sorguladınız mı tüm bunlar sevgilinizin ailede ne kadar pasif olduğunu gösterir aslında.Bir de sevgiliniz bahane olarak öne sürüyor olabilir
Çok üzücü ama son cümle de çok yüksek bi ihtimal. Çünkü çok isteyen biri bunu size söylemez ki.. Aksine yalan söyler. 'Canım, çok mutlu oldular' gibi şeyler söyler ve durumu ailesiyle çözmeye takar kafayı.

Çok üzücü ama son cümle de çok yüksek bi ihtimal. Çünkü çok isteyen biri bunu size söylemez ki.. Aksine yalan söyler. 'Canım, çok mutlu oldular' gibi şeyler söyler ve durumu ailesiyle çözmeye takar kafayı.
Kesinlikle, ayrılmanın yolunu yapıyor gibi geldi bana umarım yanılırım.

Bana göre seven adam bu işi sessiz sedasız çözer sevdiceginin incinmesini ailesine kin tutmasını istemez. Bir de bu arkadaş kaç yıllık anne babasının tavrını bilmiyormuymuş bu saate kadar, bu insanlar bir anda mı değişmişler

cocuk da masallah yememis icmemis gelmis size anlatmis bütün ayrintilariyla.
babam biraz sorun çıkarttı de gec, niye babanin ettiği hakaretleri anlatiyorsun. baba bugün söyler yarın yumusar gecer gider. ama duyduklariniz sizin nefretinizo körükleyecek.
bjraz sansür koymaliydi. bence erkek arkadasiniz cok evlenilecek bir insan degil.
ayrica oncesinde bir senedir beraberdiniz, evlenme teklif etmis. hic konusmadiniz mi benim ailem soyledir boyledir, buyuk ihtimalle boyle tepki verirler ama soyle davranırsak alisirlar falan diye?
sizinkisi baska mezhep. ben kompel baska dinden birini getirecegim. ailem de karadenizli muhafazakar aile. ama sevgilimi o kadar cok hazirladim ki tanismaya. daha durumumuz ciddilesmeden (köpruden once cikis mümkünken) söyledim ani tepkiler veren bir annem oldugunu, muhtemelen istemeyip ters cumleler kuracağıni, turk dizisi tadinda drama yasanacagini falan. bile bile devam etti, kendini hazirladi. agir tepki alirsak (ki aliriz) nasil bir yol izleyeceğimiz falan her sey konuşuldu defalarca.
Yani benjm bildiğim böyle konusa konusa alinir bazi önemli kararlar.
siz hicbir sey bilmiyordunuz babasinin yobaz goruslerine dair. es adayiniz da hic uyarmadı sizi "ailem iyidir ya" dedi gecti (30 yildir babasinin agzindan bir kere alevilere dair kötü laf duymamış gibi). sonra mutlu mutlu evlenme planları yaparken bir anda babasinin agir yobaz oldugunu ogrendiniz ve ne yapacağınızı bilmez halde misiniz?
bana ilginç gelen bu. hic mj hazir degildiniz bu olaya?
ne yapılacagina gelirse. siz sadcee bekleyin, gozlem yapın. bu es adayinizin problemi. yapabildigi en yuksek derecede size yansitmadan kendi ailesini dizginlemeyi kendisi becermeli. her halti gelip size anlatip da caninizi sıkmamali. bir cozum bulunacaksa bunu bulacak olan kisi es adayiniz. birakin o cabalasin. beceremezse zaten dogru adam değilmiş dersiniz, isler daha da ciddilesmeden yollari ayirirsiniz

Çocuğun bizimle yaşam tarzı aynı, ailesinin çok farklı
Aynı şehirde yaşayacaksanız sorun olabilir. Ailesi ile içli dışlı biri ise her ne kadar yaşam tarzı sizinle aynı olsa da ailesinden etkilenebilir. Ailesi ile bağının olduğu babasının şimdiden olumsuz bakmasindan belli. Bu iş olmaz diyemem. Olur da diyemem. Tamamen sevgilinin dirayetine bağlı. Tek başına tüm sorumluluğu yüklenecek ise buyursun er meydanına. Haa ilerde evlenirsin mezhep farkından sorunlar yaşarsın da diyemem. Bu farklı bir durum ya. Dediğim gibi önce sevgilinin adaptasyonuna bağlı sonra ailesinin bu adaptasyonu görüp sindirmesine bağlı. Aile seni de tanımadığı için ilk etapta önyargılı yaklaşmış olabilir.

Size bir örnek vermek istiyorum.
Eski iş yerimde ekibimde bir abi var. Üniversite son sınıf sağlık öğrencisi olan bir kızı vardı. Abi alevi idi. Ama sıkıntı şu ki aynı zamanda deist idi. Dinleri,mezhepleri çok saçma buluyordu. Kızınin bir sevgilisi vardı. Aksine oğlanın ailesi de çok dindarmış.Abinin anlatmasına göre annesi çarşaflı baba sakallı öyle bir aile. Velhasılı abi kesinlikle istemiyordu. Öcü gözüyle bakıyordu,kızının aile yapamayacağına inanıyordu. Ayrıca yobazlar damgasını çoktan yapıştırmıştı. Abinin hanimı da karşı imiş. Ama kızı ürkütmemek için ( bağlanmasını istemiyordu. 2 senedir görüsüyorlarmis) oğlan ile abi bir yemekte tanışmış. Abi her şeyi oğlana baştan söylemiş. Bak demiş benim ailem bu. Sen bu yükü çeker misin vs? Oğlan buna rağmen ben kızınızı seviyorum demiş.
Şimdi meseleye geleyim. Oğlan ne kadar seviyorum da dese abi o kadar katı ki ailesine karşı illa ki pürüz çıkar. Oğlanın ailesinin de sıcak baktığını hiç düşünmüyorum. Velhasılı çok zor işler. Oğlanın babasının tepkisi belli. Sevgilinden olumlu his alamadım. Sanki bu vakanın altında pestil olur gibime geldi. İlerisinde benim ailem, benim babam atamam satamam deyip seni de suçlayan biri olabilir. Çok emin olman lazım ki bu yola giresin. Kültürleriniz de farklı ise daha karmaşık hâl alabilir.

X