- 1 Aralık 2011
- 3.416
- 4.656
- 36
Türkiye'de yaşıyoruz o yüzden malesef "biz birbirimizi seviyoruz gerisi boş" lafının bu topraklarda çok hükmü yok ne yazık ki. Mezhep farkı, kültür farkı 40 kere düşünülmesi gereken şeyler. Biz eşimle hem farklı mezhepteniz hemde farklı kültürden. Evlenmeden önce tek tük şeyler dışında aynıyız gibi geliyordu ama öyle olmadığını anladım. Din konusunda sıkıntı yaşamıyoruz ikimizde deist kafasında gibiyiz ama bazen "aaa buna inanıyor olduğunu düşünmezdim" dediğim şeyleri çıkıyor. Asıl sorun kültür bizde. Orda da suyu eşimin ailesi daha doğrusu anası bulandırıyor. Bir taraf baskınsa illa kendi doğrusunu dayatmaya çalışıyor (benim kaynana gibi,sizin de müstakbel kayınpeder gibi) ve zamanla kaldıramaz hale geliyorsunuz. Asıl sorunlar da çocuktan sonra ortaya çıkıyor. Sıfırdan yetişecek bir canlıya herkes kendi doğrusu ile müdahale etmek istiyor ve tüm bunlardan boguluyorsunuz,evliliğiniz sallanmaya başlıyor. Saçma da gelse bir aile büyüğü olmaz diyorsa olmamalı çoğu zaman. O "olmaz"ın altında "bak kızım başına bela oluruz,hayatı zindan ederiz"uyarısı yatıyor aslında. Seviyoruz,çok aşığız gerisinin önemi yok demeyin iyi düşünün.