• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgili ve üniversites

kadergulum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
48
2
11
Ankara
kızlar sevgili ile şehir dışında aynı yerde üni okumanın avantaj ve dezavantajları nelerdir sizce ?:1:

Aman aman. Eğer evlilik düşünüyorsanız mutlaka aynı şehir olsun. Yoksa mesafeler ilişkileri bitiriyor. Zaten yeni bir ortam fikirlerin çok değişecek. Oğlan kendini kapıda bulur valla. :/

4 yıllık bir ilişkimiz var ve ben üni okuyorum oda bu sen tercıh yapıp 2 senelik bir yer yazacak ve evlenmeyi tabiki düşünüyoruz.

Biz sevdicegimle ayni sene girdik sinava, ve beraber tercih yaptik. Daha yeniydik o zamanlar. Ben 1. Tercihime sonuncu olarak yerlestim, eger 2. Tercihim gelseydi ayni sehirde olucaktik..
Ama kader, ben bolumumden memnun kalmadim ve sinava tekrar hazirlandim 2. Sinifken, yani bu sene. Bu sirada iliskimiz de rayina oturdu. Gonul rahatligiyla sevdicegimin oldugu sehirdeki universiteyi yazicam.

Olumlu yani elbette cok olur. Aslinda bunlar biraz da iliskinizin normal gidisatina bagli. Uzak kalinca daha cok kavga ediyosaniz, ayni sehirde okurken daha az kavga edersiniz cunku hep yan yana olucaksiniz. Ama bikma sikilma durumu olur mu onu bilmiyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgilimle üniversite yüzünden 2 sene ayrı şehirlerdeydik. ayrı şehirlerden yürüttüğümüz ilişkimizin o 2 senesi boyunca gereksizce birbirimizi kırıp yıprattığımız, boş yere stres yaptığımız o kadar çok şey oldu ki. hatta o zor günler yüzünden 2 kez ayrılıp barıştık. ama o bölümünden memnun değildi ve okulunu bıraktı, tekrar sınava girip benim okuluma geldi. yanıma geldiği ilk bir kaç ay şehre ve arkadaş ortamına uyum sağlamada biraz problem yaşasa da şu an ilişkimizin geldiği boyut çok farklı. her şey daha iyi oldu. bence imkan varsa aynı şehirde olmak daha iyi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Biz sevdicegimle ayni sene girdik sinava, ve beraber tercih yaptik. Daha yeniydik o zamanlar. Ben 1. Tercihime sonuncu olarak yerlestim, eger 2. Tercihim gelseydi ayni sehirde olucaktik..
Ama kader, ben bolumumden memnun kalmadim ve sinava tekrar hazirlandim 2. Sinifken, yani bu sene. Bu sirada iliskimiz de rayina oturdu. Gonul rahatligiyla sevdicegimin oldugu sehirdeki universiteyi yazicam.

Sana tavsiyem de su. Eger bahsettigin sehirdeki universitenin sana faydali olucagina inanmiyosan, elinde daha iyi seceneklerin varsa, daha kaliteli egitim veren universiteyi tercih edebiliceksen, sevgiliyle ayni sehirde okumak hayalinden vazgec. Cunku zaten iliski saglamsa uzak yerlerde de olsaniz o universite bitince hala iliskiniz devam ediyor olur. Kendimden ornek verdim cunku benim yazicagim universitenin tercih edecegim fakultesi cok koklu ve kaliteli bi fakulte. Bi tasla iki kus vurmus olucam yani Allah nasip ederse.

Olumlu yani elbette cok olur. Aslinda bunlar biraz da iliskinizin normal gidisatina bagli. Uzak kalinca daha cok kavga ediyosaniz, ayni sehirde okurken daha az kavga edersiniz cunku hep yan yana olucaksiniz. Ama bikma sikilma durumu olur mu onu bilmiyorum..
Konu sahibi zaten üniversite okuyormuş,kısmet olursa sevgilisi onun yanına gelecek.:34:

sevgilimle üniversite yüzünden 2 sene ayrı şehirlerdeydik. ayrı şehirlerden yürüttüğümüz ilişkimizin o 2 senesi boyunca gereksizce birbirimizi kırıp yıprattığımız, boş yere stres yaptığımız o kadar çok şey oldu ki. hatta o zor günler yüzünden 2 kez ayrılıp barıştık. ama o bölümünden memnun değildi ve okulunu bıraktı, tekrar sınava girip benim okuluma geldi. yanıma geldiği ilk bir kaç ay şehre ve arkadaş ortamına uyum sağlamada biraz problem yaşasa da şu an ilişkimizin geldiği boyut çok farklı. her şey daha iyi oldu. bence imkan varsa aynı şehirde olmak daha iyi diye düşünüyorum.

Ay okuyunca benimki hesap aldi da yaziyo zannettim ayrilip barisma kismi ve sonrasi haric :D

peki büyük olasılıkla aynı şehir ve aynı ünide olacağız ama benımki kampüs onunki şehrin bir ilçesinde olacak yani aynı kampüste olamayacağız ve ben hazırlık okudum ben 3 e gectıgımde o okulunu bitirmiş olacak

kızlar sevgili ile şehir dışında aynı yerde üni okumanın avantaj ve dezavantajları nelerdir sizce ?:1:

Ben aynı şehirdeyim..
İyi yönleri çok aslında..
Gözün üzerinde için bi nebze daha rahat oluyor.

Ama bi ayrılık durumu söz konusu olunca her yer aanıyla dolu olduğundan kaçıp gidemiyosun heh tamam kendime geldim dediğin an bi yerde onun silüeti belirip içini acıyor..

Yaşadım biliyorum..

Ama ayrı yerde de yürütürüz diyebiliyosan isterse dünyanın 2 ayrı ucunda olun yürür..
Hakkınızda hayırlısı..

Bizim ayrı şehirlerde zor yürür mesela..
Bi durum söz konusu olunca biz anca yüz yüze halledebiliyoruz..
Burda bile sınav tarihimi öğrenip faceden mesaj atanlar oluyor
-3teki sınavına iyi çalış diye

ayrı şehirdeyken delirirdi.
Hayat zindana çevrilirdi ikimiz içinde.

ilişki için avantajı yok.
uzun mesafe ilişkilerinin %90ı ayrılıkla sonlanıyor, özlemden çıkıyor tüm kavgalar, kıskançlıklar insanı yıpratıyor.
OF! diye bağırıp ağlasan telefondan başka sesini duyma imkanı yok.
Kavgaların bile tadı olmuyor. Ne yaptı özledi mi unuttu mu anlayamazsın.
Sevgilim dediğin insanın hayatındaki en gereksiz şey bile onu daha çok görür olur senden.
En büyük sürprizdir bir otobüs bileti, en mutlu edecek şeydir lakin bazen çook geç kalınır..
Ama yürütebilen var mıdır? En yakın arkadaşımın sevgilisi ist, o izmir. Gayette güzeller 3 yıl olacak yakında.
Ama dediğim gibi, yürek ister, sabır ister, cesaret ister. Çok zordur, yaşlandırıcıdır. Allah kolaylık versin..

düzenleme : kendi durumumdan dolayı ayrı diye okumuşum :D:D aynıyı da yazıyım hemenn :D

dezavantajı yooook her şey güzeldir :D:D:D

Son düzenleme:
İki sene aynı üniversite, aynı bölüm, aynı sıra:9:

Bilemedim çok da güzel değil aslında "o erkek kim, o niye baktı" bilmem ne.

Diğer taraftan arkadaş ortamın ortak, sürekli yanında, paylaşımın çok.

Şansım olsa aynı şehir farklı okullar isterdim şahsen.

Bence olumsuz :/ yeni ortamda girince gereksiz kıskanırlar,ortam yapmanıza engel olurlar,bide ayrılınca hem arkadasiz kalırsınız hemde onunla ayni sehirde kalmak zorunda kalırsınız.

4 senedir erkek arkadaşımla birlikteyim aynı şehirdeyiz ancak üniversite için bu süre zarfında hep ayrıydık. Nazar değmesin hiçte ayrılmadık. Her ay mutlaka birbirimizin yanına gider 10gün kalırdık. Onun biteli 2 sene oldu ama hala da aynı devam ediyordu yani görüşmemiz. Sevdikten sonra mesafenin önemli olmadığı görüşündeyim. Keşke yanımda olsa dediğim zamanlar olsa da ayrı olmanında birçok avantajı var. En azından evli çift gibi olupta iliski bir monotonluğa binmiyor, özlüyorsunuz. Kendi arkadaş ortamınız oluyor, kendine tek başına vakit ayırabiliyorsun ve inan bana bazen insanın oh iyiki yanımda değil dediği anlar oluyor :)) Ayrıca en önemlisi vize final zamanı kendini tamamen derslere veriyorsun.

Back
X