Doktoramı bitirmem lazım artık. Ne komik dimi. Daha sadece üç beş makale okudum. Dördüncü senedeyim güya. Yazın yurtdışına gidicem. Çünkü tezim için araştırma yapmam lazım. Tabi yaza kadar da haliyle birşeyler yazmam lazım. Ama asıl ondan değil okul mecbur tutuyor da ondan. Neymiş üç ay yurtdışında çalışma yapmış olma ön şartı varmış yükselebilmek için.
Belki bu da iyidir ama araştırdıkça hoşuma gitmeye başladı. Üç ay tatil yapıcam. Ama kısa zamanda burs bulamadım. Bütün para bizden çıkacak. Eşimle beraber biriktirdiğimiz parayı ben gidip oralarda harcayacağım yani. İçim gidiyor öyle olunca. Ama o rahat, zaten parayı hiç önemsemez. Hani ben de önemsemem. Sadece bu kadarını değil bütün paramızı gidelim üç ay oralarda beraber harcayalım har vurup harman savuralım hoşuma gider yani. Ama tek başıma yapmak istemiyorum ki bunu. Öyle olunca da her kuruş gözüme batıyor.
Bir hocayla anlaştım. O da yavaş cevap gönderiyor. Yazışırken her an vazgeçecek diye korkuyorum. Ama çok iyi biri gibi. Hem yaz okulu tavsiye etti bana. Oraya da başvurdum.
Kendi hocalarım bir acayip. İkisinin de farklı farklı görüşleri var. Biri bir şehirde ısrarcı, diğeri o şehir olmasında neresi olursa olsun diyor. Ama bir tanesi sana şu konuda yardımcı olurum demiyor. Hiç faydaları yok. Kendi kendime referans mektubu yazdım onların adına, sadece imza atacaklar zor ulaşıyorum. Sadece mailleştiğim yabancı hoca bana orada çalışmak için oda bile ayarlamaya çalışıyor, yaz okulu için referans olacağını söyledi burs verme ihtimalleri var diye. Bizim hocalar böyle... Hem zenginler, hem de asistanlığın nasıl bir şey olduğunu çoktan unutmuşlar. Gerçi yine bu iki hocam bizim okulda olabilecek en iyi hocalar kesinlikle. O açıdan şanslıyım. Başkaları yurtdışına gidecekken orada bana şu kütüphaneden şu şu kaynakları getir diye sipariş veriyor hocaları benimkiler en azından sadece şehir meselesinden bahsediyor iş vermiyor. Şimdi ikisinin de hiç bahsetmediği bir şehre gidiyorum
Hiç alakası olmayan bir yer... İkna ederim herhalde bir şekilde...
Bu arada sınav kağıtları okuyordum. Bir hocamın çok fazla sorusu vardı. Birisi daha kolaydı. Bin civarı kağıt okudum bu dönem... Ve o kadar zor oldu ki... Ağlayasım geldi kaç kere. Kendimi masaya zincirlemek istedim kalkmayayım da bitsin diye. Bu arada o işlerle uğraştım.
Bütün bunlar olurken.... Bebek istiyorum ben
Yok olmuyor üç yıldır. Yurtdışından gelince tüp bebeğe başlayacağız büyük ihtimal... Sorunumuz yok, ama bebek de yok... Çok istiyorum